Header Ads

  • Breaking Green News

    ΖΟΤΣ: "ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ"

    Σε συνέντευξη τύπου πριν η αποστολή του Εξάστερου αναχωρήσει για την Κωμσταντινούπολη, ο Ζοτς μίλησε για τον final4 και για το μέλλον του στην ομάδα...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε:

    "Καλησπέρα σας! Ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι και όλα αυτά τα προβλήματα που περάσαμε βρισκόμαστε εδώ λίγο πριν από το Final 4 και έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Η χρονιά μέχρι τώρα είναι πολύ καλή για εμάς και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες και τον τρόπο που αγωνίστηκαν για να φτάσουμε έως εδώ. Έχουμε κερδίσει ήδη έναν τίτλο και θα αγωνιστούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος και στο Final 4, οπότε είναι λογικό να είμαστε υπερήφανοι".

    Για το τι τον έκανε περήφανο φέτος, είπε...
    "Αυτό που με έκανε περήφανο είναι η αντίδραση των παικτών μου καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Τώρα, αν και είμαστε ικανοποιημένοι που πάμε στο Final 4, θα πρέπει να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για εμάς. Είναι ένα Final 4 που θα αγωνιστούν τέσσερις ομάδες που είναι οι ίδιες που αγωνίστηκαν και στο Βερολίνο. Η διαφορά είναι πως τώρα αγωνιζόμαστε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό. Αυτός ο αγώνας για εμάς είναι όλο το Final 4. Έχουμε αγωνιστεί μαζί τους δύο φορές φέτος κι έχουμε χάσει. Στο πρώτο παιχνίδι μας στην Αθήνα παίξαμε πολύ καλά και χάσαμε στην παράταση. Στη Ρωσία κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο που δεχθήκαμε σερί 14-0 μέσα σε δύο λεπτά. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στο Final 4 θα πρέπει να αγωνιστούμε σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτά τα δύο παιχνίδια"


     Για το τι θα κάνει για να έρθει η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, είπε... 
    "Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για να σταματήσουμε τους δημιουργούς και να παίξουμε καλύτερη επίθεση. Αναμφίβολα, είναι μία εξαιρετική ομάδα με πολύ καλό ρόστερ. Αντέδρασαν καλά το καλοκαίρι, γιατί θα ήταν πλήγμα για αυτούς να μην περάσουν στο Top 16 και πήραν παίκτες πολύ καλούς όπως οι Κιριλένκο, Κρστιτς, Τεόντοσιτς, Λαβρίνοβιτς και Μεχία. Ύστερα από αυτό καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο στόχος τους για φέτος. Αν θέλουμε να έχουμε τύχη θα πρέπει να αγωνιστούμε σε μεγαλύτερο επίπεδο και να έχουμε κίνητρο που έτσι κι αλλιώς οι παίκτες μου θα έχουν. Θα ήταν καλό να αναφέρουμε πως στην ομάδα είναι όλοι καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας"


    -Απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:


    Για την ώρα διεξαγωγής του τελικού,ειπε:
    "Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ώρα του αγώνα, 18.00 είναι πολύ καλή ώρα. Μετά το παιχνίδι θα έχουμε το χρόνο να βγούμε και να το διασκεδάσουμε! Είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει τόσα τρόπαια"


    Για το μέλλον του στην ομάδα,είπε: 
    "Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Τι να κάνουμε; Να πιάσουμε έναν και τον ρωτήσουμε τι συμβαίνει; Θα το ξαναπώ. Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Δεν μου έχει μιλήσει κανείς. Αν είμαστε ένα μήνα πριν απ' το τέλος της σεζόν και δεν ξέρεις τι θα γίνει, τι να σκεφτείς; Γεια σας! Αυτό θα πρέπει να είναι ένα έξτρα κίνητρο, ότι είναι το τελευταίο F4 για εμάς εδώ! Έπειτα θα δούμε τι θα γίνει. Ό,τι κι αν γίνει, είμαι υπερήφανος για όλα όσα έχουν κάνει οι παίκτες όλα αυτά τα χρόνια, όσα έχουμε περάσει μαζί με κάποιους, που είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Έπειτα τον Κολοσσό Ρόδου κάποιος δημοσιογράφος επίσης με ρώτησε και του απάντησα πως δεν είναι καλό να υπάρχουν οποιεσδήποτε φήμες. Με ρωτάτε μεσούσης της χρονιάς αν θα πάω στη Μαδρίτη κι απαντάω, για να μην υπάρχουν φήμες. Ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους που επί 20 χρόνια προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει και κάνουν. Όποια απόφαση κι αν πάρουν, θα είμαι μαζί τους".


    Για τη συμπλήρωση 21 χρόνων από το πρώτο του Final 4,είπε: 
    "Η Παρτιζάν γιόρτασε τα 21 χρόνια από τότε και με ρώτησαν το ίδιο, τι άλλαξε από τότε. Τα χρώματα της Παρτιζάν είναι μαύρο κι άσπρο. Τώρα έχω πιο πολλά άσπρα μαλλιά και λιγότερα μαύρα (γελάει). Στα σοβαρά τώρα, σκεπτόμενος πώς ήταν η πρώτη χρονιά μου εκεί, σαφώς κι υπάρχουν διαφορές".

    Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που αναμένεται για μία ακόμη φορά να δώσουν βροντερό παρών,είπε:
    "Είναι πολύ σημαντικό και το λέω πάντα ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν έχει νόημα να αγωνιζόμαστε χωρίς αυτούς και είναι σημαντικός ο δεσμός που έχει η ομάδα μαζί τους. Μας έχουν βοηθήσει να κατακτήσουμε κάθε τρόπαιο που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Κάποτε κάποιοι θα μιλήσουν για το πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ όταν έπαιζαν απέναντι στον Παναθηναϊκό και απολάμβαναν τα παιχνίδια αυτά. Έχουνε γίνει πολλά καλά παιχνίδια".


    Για τους στόχους που είχε με τις ομάδες στις οποίες κάθισε στον πάγκο,είπε: 
    "Κάθε σεζόν ξεκινάς και έχεις μπροστά σου κάποιους στόχους. Είμαι πολύ τυχερός που στόχος της ομάδας μου είναι να ήταν πάντα στο Final 4. 21 χρόνια με τις Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκό, είχα την ευτυχία να έχω υψηλούς στόχους. Είναι μεγάλο προνόμιο αυτό για μένα και είμαι πολύ ευτυχισμένος που με όλες αυτές τις ομάδες είχα παρουσία σε Final 4. Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι για το μέλλον όταν έχεις μπροστά σου ένα Final 4 και τους τελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Θα δούμε τι θα φέρει ο ποταμός της ζωής μπροστά μας την επόμενη σεζόν".


    Για το αν ξεχωρίζει ο ίδιος κάποιο καλό ματς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ,είπε: 
    "Αυτό είναι σαν να ρωτάς έναν γονιό πολύτεκνο, ποιο από τα παιδιά του αγαπάει περισσότερο. Είναι πάρα πολλά, υπήρχαν πάρα πολλά καλά παιχνίδια. Αν ήταν να πω κάποιο, θα έλεγα το πέμπτο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι. Είναι κάτι που δεν είχα ξαναδεί μπαίνοντας στο γήπεδο. Πολλοί φίλοι μου από όλη της Ευρώπη επικοινώνησαν μαζί μου για αυτόν τον αγώνα. Ίσως ξεχωρίζω αυτό το παιχνίδι επειδή ήταν και το πιο πρόσφατο".


    Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το Final 4,είπε: 
    Υπάρχει κάποιος προπονητής τον κόσμο που θα πει ναι; Πάντα πριν τον αγώνα λέω αν είχαμε μία 1-2 προπονήσεις θα ήταν καλό. Για να είμαι ειλικρινής πάντα πριν από κάθε ματς λέω ότι καλό θα ήταν να δοκίμαζα και κάτι άλλο.Πρέπει να παίξουμε το τέλειο παιχνίδι για να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ. Άψογο!".


    Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας,είπε: 
    "Δεν είμαστε το φαβορί και ο κόσμος ξέρει ότι το φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι σε εμάς. Είναι φυσιολογικό, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για μας να μην πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε. Το έχουμε μέσα μας να πάμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να νικήσουμε".


    Για τη δήλωση του Τζέι Αρ Χόλντεν πως είναι δύσκολο να νικήσει κάποιος τον Ομπράντοβιτς τρεις φορές μέσα σε μία σεζόν,ειπε: 
    "Τον ευχαριστώ που έχει αυτήν την άποψη για μένα και τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έχω συνομιλήσει μαζί του και το απολαμβάνω. Τελευταία φορά ήταν το καλοκαίρι στη Μόσχα. Θα ήταν πολύ ωραίο αν αυτό που είπε είναι αλήθεια. Αν γίνει αυτό θα τον προσκαλέσω να έρθει εδώ".


    Για την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει ένα καλό αμυντικό παιχνίδι,είπε: 
    "Η ΤΣΣΚΑ έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Διαθέτουν ατομικά οι παίκτες της ποιότητα, αντιλαμβάνονται πράγματα εύκολα και θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν αρχίσουν να σκοράρουν να το βάλουμε κάτω. Είναι φυσιολογικό, αυτό κάνουν όλη τη σεζόν. Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τους τα παιχνίδια ακόμα και τα παιχνίδια τους στο Final 4 της Βαλτικής Λίγκας και παιχνίδι με το παιχνίδι παρακολουθούμε τα πάντα για να βρούμε να παίξουμε καλύτερα αμυντικά. Αυτό είναι το θέμα αν βρήκαμε τη λύση ή όχι. Τις απαντήσεις θα τις έχουμε μετά τον αγώνα, αλλά προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους παίκτες μας ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, αλλά είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν".


    Τέλος για το γεγονός πως υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4 υπογράμμισε,είπε: 
    "Έχω πει ότι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται στο Final 4 είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Ότι ισχύει για μας ισχύει και για τον Ολυμπιακό που επίσης είχε πολλά προβλήματα αλλά κατάφερε να φτάσει στο Final 4, αλλά στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη στιγμή".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad