Header Ads

 • Breaking Green News

  Ε.Φ.ΘΥΡΑΣ 13: "ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ"

  Ο Ε.Φ.Θύρας13 με ανακοίνωση του ζητάει από τον κόσμο να βοηθήσει την ομαδα στη νέα εποχή, επίσης επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην μεγαλομέτοχο για την τωρινή κατάσταση που έχει έρθει ο σύλλογος...

  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

  "Χθες, ήταν μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναικό μας. Μετά από 33 χρόνια παρουσίας στην ομάδα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ουσιαστικά παραχωρεί το ποσοστό της, ικανοποιώντας το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών και των φιλάθλων του Παναθηναικού. Μέσα σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν αρκετές επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά όχι όσες θα άρμοζαν στην ομάδα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, πήρε την ομάδα μας πρώτη σε τίτλους και την παραδίδει δεύτερη με διαφορά. Οχτώ πρωταθλήματα και έντεκα κύπελλα σε 33 χρόνια είναι πολύ λίγα ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι από τις πιο πλούσιες της χώρας μας.Κυρίως, όμως, το μεγάλα της λάθη ήταν άλλα.

  Κατ’αρχάς, μετά το 1996 και το θάνατο του Θ.Βαρδινογιάννη, η οικογένεια ουσιαστικά παράτησε τον Παναθηναικό στη μοίρα του. Από εκείνη τη χρονιά και μετά, ήρθε η εγκατάλειψη με αποτέλεσμα η ομάδα του λιμανιού να κάνει ότι θέλει στην κυριολεξία σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά, όταν το 2000, ανέλαβε ο Γ.Β., ο οποίος ποτέ δεν αγάπησε και ποτέ δεν πόνεσε αυτήν την ομάδα (αφού φυσικά δεν είναι ούτε καν φίλαθλος της), επήλθε και η μεγάλη πτώση. Ο Γ.Β. ποτέ δεν βγήκε μπροστά, ποτέ δεν πήρε καμία πρωτοβουλία την ομάδα, ποτέ δεν πήγε να μιλήσει στους παίχτες, ποτέ δεν άκουσε τον κόσμο του Παναθηναικού, ποτέ ο κόσμος δεν τον αγάπησε. Και φυσικά απέτυχε προσωπικά στο θέμα του γηπέδου τη στιγμή που οι αρουραίοι του λιμανιού, έχτιζαν γήπεδο σε χρόνο ρεκόρ. Προτίμησε να κρύβεται πίσω από προέδρους μαριονέτες, πίσω από πρίγκηπες και ‘’κύκλους’’, πίσω από εφημερίδες και τουλούμπες. Δίχασε και πολέμησε τον κόσμο της ομάδας αλλά έχασε και μαζί του χάσαμε και όλοι μας, αφού οι χαμένοι τίτλοι είναι αυτοί που μετράνε.

  Το γεγονός της μεταβίβασης των μετοχών στο σωματείο, φυσικά, δεν λειτουργεί λυτρωτικά για τον Γ.Β. . Έχει τεράστιες ευθύνες για την τωρινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, για το γεγονός της αποτυχίας της πολυμετοχικότητας, αλλά και για το ότι άφησε την ομάδα απροστάτευτη για πολλά χρόνια, όντας συνένοχος στο έγκλημα της απώλειας πολλών τίτλων. Είναι, επίσης, απόλυτα υπεύθυνος για το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα γήπεδο και για το ότι η Λεωφόρος κινδυνεύει με κατεδάφιση, χωρίς παράλληλη ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου.

  Για να έρθει υγεία στο ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να γίνουν πολλά. Δεν αρκεί η μεταβίβαση των μετοχών στο σωματείο. Κυρίως, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απεμπλοκή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, από τα τεκταινόμενα της ΠΑΕ. Δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στο τμήμα διχόνοια και αντιπαράθεση, όπως υπήρχε μέχρι τώρα. Άμα συνεχιστεί η κόντρα μεταξύ των μετόχων και του κόσμου με οποιονδήποτε τρόπο δεν θα βγει ποτέ άκρη. Με την μεταβίβαση των μετοχών, σίγουρα δεν τελειώσαμε, αλλά σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα. Ελπίζουμε, ο Γ.Β. να αποφάσισε πραγματικά να μην ξαναασχοληθεί με την ομάδα, γιατί άμα δεν το έχει κάνει και σκοπεύει να επιστρέψει με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ξεκινάνε πάλι από την αρχή. Εμείς, αναμένουμε την λήξη της προθεσμίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και από εκεί και έπειτα θα είμαστε ακόμα πιο σίγουροι για την καινούργια ημέρα του Παναθηναικού. Ελπίζουμε, το οφθαλμοφανές 0% να μην αυξηθεί αργότερα, ούτε να είναι πρόσχημα για κάτι άλλο. Αν συμβεί αυτό θα είμαστε σαν Θύρα 13 και πάλι εδώ, ώστε να μην αλλάξουν τα δεδομένα. Είναι αλήθεια, ότι έχουμε πολλές επιφυλάξεις και ότι δεν εμπιστευόμαστε τον Γ.Β. καθόλου. Μακάρι, να κάνουμε λάθος και να είμαστε υπερβολικοί. Αλλά, δυστυχώς, για σένα Γ.Β. τα ξέρουμε τα κόλπα σου και θα φροντίσουμε το 0% να παραμείνει για πάντα.

  Όπως και να έχει η χθεσινή μεταβίβαση είναι ένα πολύ θετικό βήμα για να προχωρήσει επιτέλους η ομάδα σε σωστά βήματα. Εμείς, θα στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτούς που βοήθησαν και θα βοηθήσουν την ομάδα σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

  Όσο για τις εκλογές του σωματείου, έχουμε ζητήσει από τον κ. Αλαφούζο, να γίνουν σε όλη την Ελλάδα, με φυσική παρουσία και όχι μέσω διαδυκτίου, ώστε να μην υπάρχουν πιθανότητες αλλοίωσης του αποτελέσματος. Έχουμε, επίσης, ζητήσει να προχωρήσει η έκδοση του ενημερωτικού δελτίου ώστε να μπορέσει ο κόσμος του Παναθηναικού να μπορεί να αγοράσει και μετοχές αν το θέλει. Οι επόμενες μέρες και μήνες, είναι πολύ κρίσιμοι για την ιστορία της ομάδας μας. Να έχετε όλοι τα μάτια σας ανοιχτά και να βλέπετε πίσω από αυτά που θέλουν να δείτε. Σύντομα, θα διαπιστώσουμε αν το 0% ισχύει και στην πράξη…

  Υ.Γ. Δυστυχώς, το τζάμπα πέθανε. Επειδή είχε τραβήξει πολύ αυτό το παραμύθι, από τις θύρες μας τουλάχιστον (και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ), φετός δεν θα μπαίνει κανείς χωρίς εισιτήριο, όπως συνέβαινε παλιότερα. Αγοράστε διαρκείας, πάρτε εισιτήρια, ειδικά τα πρώτα, είναι πολύ φθηνά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις".

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad