Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΑΝΤΕ: "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΖΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ"

    Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σεντρίκ Καντέ, έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό, για τον Παναθηναϊκό, το πρωτάθλημα, την Ελλάδα και άλλα πολλά...

    Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο France Football:
    Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, είπε...
    "Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τα στελέχη της ομάδας με προσέγγισαν τον Ιανουάριο. Γευμάτισα με τον συνεργάτη του προπονητή και τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Μου έδωσαν να καταλάβω ότι υπολόγιζαν σε εμένα. Πήρα κάποιες πληροφορίες από τον ατζέντη μου και υπέγραψα. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα νέο Πρωτάθλημα και να αγωνίζομαι στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Ήταν ένα πραγματικό άλμα πίστης για εμένα. Όταν έφτασα στην Αθήνα δεν γνώριζα κανέναν. Όταν είδα το Στάδιο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις κατάλαβα αμέσως ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση".


    Για το ελληνικό πρωτάθλημα, είπε... 
    "Το επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλότερο συγκριτικά με το γαλλικό. Υπάρχουν πάντως και καλοί ποδοσφαιριστές, με καλή τεχνική κατάρτιση. Οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από χώρες της Νοτίου Αμερικής. Το ελληνικό Πρωτάθλημα υστερεί σε ταχύτητα. Εκτός από ορισμένους Αφρικανούς, δεν έτυχε να αντιμετωπίσω κάποιον υπερβολικά γρήγορο αντίπαλο. Το παιχνίδι είναι αργό".


    Για τον ρατσισμό στα ελληνικά γήπεδα,είπε...
    "Στον Τζιμπρίλ είχε συμβεί αρκετές φορές. Οι οπαδοί επικεντρώνονταν σε αυτόν επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ. Ήθελαν να του αποσπάσουν την προσοχή. Είτε ακούγαμε κραυγές μαϊμούδων ή μας πετούσαν μπανάνες. Προσωπικά δεν το αντιμετώπισα τόσες φορές. Ο ρατσισμός δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Υπάρχει παντού. Είμαι σίγουρος ότι στην Ιταλία είναι χειρότερα".


    Για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο,είπε...
    "Αντιμετωπίσαμε ομάδες που σήμερα έχουν υποβιβαστεί. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα παιχνίδι. Έπρεπε να δείτε τον πρόεδρο της συγκεκριμένης ομάδας. Ένας πραγματικός ηθοποιός. Καυχιόταν στις κερκίδες. Τον συνάντησα λίγο αργότερα στη φυσούνα. Είχε ανοίξει σαμπάνιες, έκανε επιπλήξεις στα στελέχη της ομάδας μου, φώναζε δυνατά, διότι η ομάδα του ήταν στα πλέι οφ (Για τον Μπεο λέει, αλλά δεν τα έμαθε ότι βγήκε από τη φυλακή). Σήμερα είναι στη φυλακή. Και δεν με εκπλήσσει. Είδα πράγματα και θαύματα".


    Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα,είπε...
    "Το πάθος είναι απίστευτο. Δεν αντισταθμίζει το ερασιτεχνικό επίπεδο που επικρατεί γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έζησα καυτά ντέρμπι και νιώθω ευτυχισμένος για αυτό. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό η ατμόσφαιρα ήταν συχνά τεταμένη. Θυμάμαι μια φορά που η αποστολή είχε μπλοκαριστεί μπροστά από το γήπεδο επειδή οι οπαδοί έκαιγαν αυτοκίνητα. Η αστυνομία άδειαζε τους δρόμους για να ηρεμήσουν οι οπαδοί. Φτάναμε στα γήπεδα με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Δεν παρακαλάς να το ζήσεις, όμως είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις".


    Για την οικονομική κρίση, είπε... 
    "Τα πρώτα δύο χρόνια δεν είχα πρόβλημα. Πέρσι υπέφερα, αφού οι μισθοί δεν είχαν καταβληθεί. Αλλά δεν παραπονιόμασταν. Βλέπαμε πως είχε η κατάσταση στη χώρα. Μαγαζιά έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Καταλάβαμε ακόμη περισσότερο την κρίση από τις αντιδράσεις των φιλάθλων στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα ήταν λιγότερο εορταστική. Ο κόσμος υποφέρει. Ολόκληρη η χώρα ήταν σε αδράνεια. Είναι λυπηρό".


    Για τους Γάλλους παίχτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, είπε...
    "Δεν γνώρισα καλά τον Γκοβού. Έμεινε μόλις μια σεζόν. Διατηρώ ακόμη επικοινωνία με τον Μπουμσόνγκ και τον Σισέ. Ζήσαμε μαγικές στιγμές με τον Σισέ στην ομάδα. Κάναμε παρέα και έξω από τα γήπεδα. Βγαίναμε με τις οικογένειες μας, ήμασταν καθημερινά μαζί στην προπόνηση".


    Για την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό,είπε...
    "Το συμβόλαιο μου είχε λήξει, ο πρόεδρος δεν μπορούσε να μου προσφέρει κάτι περισσότερο. Δεν ήταν εύκολο να φύγω. Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα. Έκανα φίλους, περισσότερους από όσους έκανα στη Νις. Δεν ήταν εύκολο ούτε για την οικογένεια μου. Η Ελλάδα έγινε το σπίτι μας. Οι κόρες μου την αγάπησαν. Κρίμα που τελείωσε έτσι. Περάσαμε τρία υπέροχα χρόνια εκεί. Σε όλα τα επίπεδα. Μέσω του συλλόγου μου έφτασα να αντιμετωπίζω την Μπαρτσελόνα στο Champions League. Ποτέ δεν είχα φανταστεί την ευχαρίστηση που θα έπαιρνα παίζοντας στη Ελλάδα".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad