Header Ads

  • Breaking Green News

    ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Για όλους και για όλα μίλησε ο νέος πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος...

    Η συνέντευξη που έδωσε σε αθλητικό ραδιόφωνο και σε έναν δημοσιογράφο που δεν είναι και τόσο φιλο παναθηναϊκός, προκαλεί αντιδράσεις, όπως και πολλά απ΄οσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

    Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικά σημεία της συνέντευξης και αυτά που επιδέχονται κριτικη:

    Για το πώς αποφάσισε να παραμείνει η οικογένειά του,είπε:
    "Είναι κάτι που ο πατέρας μου μαζί με τον θείο μου έχουν δημιουργήσει εδώ και 25 χρόνια. Την μεγαλύτερη ομάδα σε όλη την Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο. Πριν από κάποια χρόνια προβλέποντας την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και βλέποντας, λοιπόν, τα δύσκολα να συντηρήσουμε ένα μπάτζετ 35 εκ. ευρώ, έπρεπε να βρούμε λύση. Δεν βρέθηκε κάποιος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό ψηλά και έτσι αναγκαστικά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ομάδα να πάει πρωτοδικεία ή σε πιο χαμηλά μπάτζετ".

    Για τον Ομπράντοβιτς,είπε: 
    "Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για τον Ζέλικο, είναι δεύτερος πατέρας, δάσκαλος, φίλος και έχω να θυμάμαι πολύ καλά πράγματα. Η σχέση μας είναι ζεστή, φιλική, μιλάμε. Υπήρχε τεράστιος αλληλοσεβασμός, υπάρχει εκτίμηση από την οικογένεια προς τον Ζέλικο και από τον Ζέλικο προς την οικογένεια".

    Για τους λόγους της αποχώρησης του Ομπράντοβιτς,είπε: 
    "Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρέθηκα που δεν έμεινε ο Ζέλικο να με στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ήταν μία προσωπική απόφαση, ήταν δική του. Ο Ζέλικο ήξερε ότι η διάθεση της οικογένειας ήταν να αποχωρήσει, αρχικά δεν ήμουν ζεστός να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια, έβλεπα ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί το μπάτζετ 30-35 εκ.. Θέληση πάντα υπάρχει, είναι θέμα δυνατοτήτων το μπάτζετ. Εγιναν τρεις συναντήσεις, προσπάθησα να του προσφέρω ότι μπορούσα".

    Για το αν ήταν οικονομικό το θέμα,είπε: 
    "Το 2002-03 στο Σπόρτινγκ με μικρότερο μπάτζετ, ο Ομπράντοβιτς παρέμεινε. Δεν ήταν θέμα χρημάτων, ίσως να ΄χει κουραστεί. Αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων, θα είχε πάει Τουρκία, όπου είχε μεγάλες προτάσεις".

    Για το πώς αναζητήθηκε επιχειρηματίας να αναλάβει την ΚΑΕ,είπε: 
    "Όπως σας είπα η οικογένεια ήθελε να βρει για την ομάδα ιδιοκτησία με την οποία θα μείνει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο, ψάξαμε όλους τους καλούς Παναθηναϊκούς στην Ελλάδα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Τίποτα και από κανένα. Προσεγγίσαμε ανθρώπους. Μέχρι και στον κύριο Σταθοκωστόπουλο απευθυνθήκαμε. Και στους συντελεστές της πολυμετοχικότητας. Στον Πολέμη, Πατέρα και Βγενόπουλο, αλλά όχι στον Βαρδινογιάννη που ήθελε να φύγει από το ποδόσφαιρο. Οι Αμερικάνοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον μόλις είδαν νούμερα και διαπίστωσαν πως ο Παναθηναϊκός χάνει 15 εκ. ευρώ ετησίως".

    Για τον Ολυμπιακό και το αν ξεκινά ως φαβορί,είπε: 
    "Ο Ολυμπιακός δεν ξεκινάει ποτέ ως φαβορί. Πάντα θα ΄χει στόχο τη 2η θέση. Το αν θα ΄χει συνέχεια ο Ολυμπιακός μετά τις περσινές του επιτυχίες, θα φανεί στη συνέχεια".

    Για το αν είναι αντί-Ολυμπιακός,είπε: 
    "Για να είσαι καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είσαι και αντί-Ολυμπιακός, συμβαίνει έτσι και στην άλλη περίπτωση".

    Για τον Λώτσο, μάνατζερ των περισσότερων παικτών που αποχώρησαν,είπε: 
    "Αποκλειστικό ρόλο στις αποχωρήσεις των Μάικ, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου και Βουγιούκα έπαιξε ο Λώτσος. Ο κύριος Λώτσος δεν ήθελε να μείνει κανένας παίκτης στον Παναθηναϊκό. Εχω κάποια γνώμη γι' αυτό. Γύρω από τον κόουτς και δεν εννοώ τον Ομπράντοβιτς έχουν παίξει ρόλο άνθρωποι για τη διάλυση της ομάδας μαζί με τον Λότσο, αλλά δεν θα ήθελα να αναπτυχθώ. Ο Λώτσος είναι εχθρός του Παναθηναϊκού και δεν θα συνεργαστούμε ξανά μαζί του".

    Για τον Διαμαντίδη,είπε: 
    "Αλίμονο ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με Διαμαντίδη. Ηδη έχουμε μπει σε κάποιες συζητήσεις. Είναι μέλος της οικογένειας, είναι παιδί του Παναθηναϊκού, έχουμε ξεκινήσει κουβέντες για το νέο του συμβόλαιο, ελπίζω να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, είναι η σημαία μας. Κάτι που είναι επιτυχημένο γιατί να αλλάξει; Και το μπάτζετ υπερβαίνεις για τον Διαμαντίδη, για μένα τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετπολίστα και ίσως στον κόσμο".

    Για τον Παναθηναϊκό σαν ομάδα,είπε: 
    "Ο ΠΑΟ είναι φαμίλια, ο πάτερ-φαμίλιας ο Διαμαντίδης".

    Για το «ντου» στα αποδυτήρια μετά την ήττα από το Μαρούσι και το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης»,είπε: 
    "Εχεις μία ομάδα που στοιχίζει 37 εκ. ευρώ και ξαφνικά αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Είπα κάποια πράγματα στα αποδυτήρια για τα οποία έχω μετανιώσει, όπως και για το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης». Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κάνει λάθη. Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη".

    -Για το ποδόσφαιρο, είπε:

    Για την πολυμετοχικότητα το 2008 και την ΠΑΕ,είπε: 
    "Είχε έρθει ο Βγενόπουλος στην ΒΙΑΝΕΞ και μίλησε με τον πατέρα μου και εμένα, ήθελε στήριξη. Εγινε η πρώτη συνέντευξη της ΠΕΚ, αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα. Αρχικά είπαμε μπαίνουμε μέσα με ποσοστό και μετά θα πείσουμε τον Βαρδινογιάννη να αγοράσουμε το ποσοστό του. Ξεκινά η πολυμετοχικότητα και πολύ σύντομα ο Βγενόπουλος ενώ έχει χρησιμοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων, η ομάδα έγινε two men show, Βγενόπουλος και Πατέρας να κάνουν τα πάντα. Το 2009 όταν πήγα στον Βγενόπουλο για να προχωρήσουμε την αγορά, μου είπε `άλλαξαν τα πράγματα πλέον εν είμαι ο ίδιος όπως πέρυσι, άλλαξαν οι καταστάσεις. Προχώρα μόνος σου'. Επεσα από τα σύννεφα, εκεί διαταράχθηκαν οι σχέσεις".

    Γα την πρόταση της οικογένειας στον Γιάννη Βαρδινογιάννη το 2003,είπε: 
    "Δίναμε 50 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ, μαζί με την Παιανία. Εκείνος μας είπε 50 εκατ. χωρίς την Παιανία, 100 με την Παιανία".

    Για το περιβόητο ραντεβού στο Πεντελικόν μεταξύ Παύλου Γιαννακόπουλου και Γιάννη Βαρδινογιάννη, που όλοι λένε ότι αποτέλεσε την αρχή της «συμμαχίας» των δύο ανδρών,είπε: 
    "Το ραντεβού στο Πεντελικόν ασήμαντο, έτυχε και έγινε. Ποτέ δεν υπήρχε συμμαχία με τον Τζίγγερ. Οταν είδαμε ότι η νέα κατάσταση (πολυμετοχική με Βγενόπουλο και Πατέρα) δεν έφερνε αποτέλεσμα, θεωρήσαμε ότι καλύτερα θα ήταν με τον Βαρδινογιάννη, χωρίς να θεωρούμε ότι στα 30 χρόνια πριν ήταν επιτυχημένα όλα. Η αλαζονεία των κ.κ. Βγενόπουλου και Πατέρα είναι ο μοναδικός λόγος που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα. Οταν βάζουν κάποιοι χρήματα οφείλουν να ενημερώνονται. Για μεταγραφές αποφάσιζε ο Πατέρας κι ενημερώνονταν μόνο ο Βγενόπουλος. Σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει πόλεμος προς Βγενόπουλο και Πατέρα. Απλά όταν έκαναν λάθη ήμασταν εκεί για να τα αναδείξουμε. Με τον κ. Πατέρα έγιναν τηλεφωνικές επαφές, αλλά δεν υπήρξε ούτε από τη μεριά του ούτε και από τη δική μου, για να είμαι ειλικρινής, διάθεση να τα βρούμε".

    Για το αν υπήρξαν λάθη και από την πλευρά του,είπε: 
    "Υπάρχει δράση και αντίδραση. Για μένα πάντα φταίει η δράση. Η λανθασμένη δράση φέρνει λανθασμένη αντίδραση, αν με καταλαβαίνετε".

    Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία και για τις εγγραφές μελών που δεν πάνε τόσο καλά όσο θα ήθελε ο κ. Αλαφούζος,είπε:
    "Δεν έχει χρήματα ο κόσμος να εκταμιεύσει για το χόμπι του. Πιστεύω θα πετύχει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Παντού έχει επιτυχίες η οικογένεια Αλαφούζου και στα επιχειρηματικά, τα ναυτιλιακά, τα media, γιατί όχι κι εδώ;".

    Για τη διαφήμιση της εταιρίας του στο Καραϊσκάκη,είπε: 
    "Ηταν μια διαφήμιση του newsbomb σε όλα τα γήπεδα, άρα και στο Καραϊσκάκη. Αλλο η δουλειά άλλο το συναίσθημα".

    Γιατί πήγε το καλοκαίρι σε Βγενόπουλο και Πατέρα για την ΚΑΕ αφού είπε ότι «διέλυσαν» το ποδόσφαιρο,είπε
    "Ετσι όπως ήταν η κατάσταση το καλοκαίρι ψάχναμε παντού για επενδυτές. Θα ήταν καλύτερο να μπουν εκείνοι από το να πάει η ομάδα στο Πρωτοδικείο".

    Για το αν ο ίδιος έχει μπει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία,είπε
    "Μέχρι τώρα όχι, δεν έχω βάλει χρήματα. Κακώς που δεν το έχω κάνει, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος όχι, δεν θα συμμετέχει".

    Για το αν μπορεί να υπάρχει επενδυτής από το εξωτερικό για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό,είπε
    "Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός είναι το καλύτερο όνομα, το καλύτερο brand name στην Ελλάδα. Θυμάμαι ότι έλεγαν παλιά, η Ελλάδα είναι Ακρόπολη και Panathinaikos. Βέβαια τώρα η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αποτρεπτική".

    Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια λάθη που έχει κάνει,είπε
    "Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω, λάθη κάνω, μαθαίνω από τα λάθη μου. Αν δεν είχα κάνει λάθη, δεν θα είχα μάθει, άρα θα τα έκανα κάποια στιγμή στο μέλλον".

    Για το αν υπάρχουν πλέον χαλασμένες σχέσεις με άτομα που μέχρι το καλοκαίρι είχε πολύ καλές σχέσεις,είπε
    "Οχι, προσπαθώ να μην κρατώ κακίες, να τα αφήνω πίσω μου. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να καταστρέψουν το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού. Αυτούς δεν θα ήθελα να τους δω κοντά μου, ούτε κοντά στον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα δεν έχει φανεί ακόμα, το αν θα είναι δικαιωμένοι θα φανεί με το αν θα είναι ευχαριστημένοι εκεί που έχουν πάει ή θα ήθελαν να μείνουν στον Παναθηναϊκό".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad