Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ"

    Η Ευρωλιγκα παρουσίασε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον Εξαστερο Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζονταν την ομάδα ως την κορυφαία του αιώνα...

    Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στο επίσημο σαιτ της Euroleague, ενόψει και των αγώνων που αρχίζουν σε λίγες μέρες και αναφέρει:

    "Ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, προχώρησε σε ριζικές αλλαγές, ανάμεσα στις οποίες και η πρόσληψη νέου προπονητή για πρώτη φορά σε αυτό τον αιώνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει να γεμίσει... μεγάλα παπούτσια σε μία ομάδα, στην οποία κάποτε αγωνιζόταν βασικός και το ρόστερ έχει δέκα νέους παίκτες. Οι πόιντ γκαρντ Ρόκο Λένι Ούκιτς, Βασίλης Ξανθόπουλος και Ντέργουιν Κίτσεν, αλλά και ο σουίνγκ μαν Μάικ Μπράμος ενίσχυσαν την περιφερειακή γραμμή. Οι φόργουορντ Γιόνας Ματσιούλις και Χάρης Γιαννόπουλος, επίσης, ήρθαν στην ομάδα. Το πρώην μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο περυσινός πολυτιμότερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος, Άντι Πάνκο, και ο ειδικός της άμυνας, Στέφαν Λάσμε, ηγούνται της αναγεννημένης πράσινης φροντ λάιν. Ο Παναθηναϊκός επίσης απέκτησε τους σέντερ Χίλτον Άρμοστρονγκ και Γάιο Σκορδίλη, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στην Ευρωλίγκα.

    Ο έξι φορές καλύτερος αμυντικός και πρώην πολυτιμότερος παίκτης στην Ευρωλίγκα, Δημήτρης Διαμαντίδης, έχει πολλά νέα πρόσωπα γύρω του. Ο Παναθηναϊκός θα εξαρτάται από την απόδοσή του σούπερ σταρ του και στις δύο άκρες του παρκέ και από την στιγμή που είναι ο ένας από τους δύο παίκτες που έμειναν από την περυσινή χρονιά, ο ηγετικός του χαρακτήρας είναι απαραίτητος για το νέο προπονητή. Το δίδυμο του Ούκιτς, με τη διεισδυτικότητα του και την ταχύτητά του, και του Κίτσεν, ο οποίος ενισχύει το σκοράρισμα και τις αμυντικές ικανότητες της ομάδας του, αναμένεται να δουλέψει πολύ καλά με τον Διαμαντίδη. Επίσης ο άλλοτε πράσινος, Βασίλης Ξανθόπουλος, έρχεται για να υποστηρίξει τον Διαμαντίδη. Η σκληράδα του Μπράμος και η ικανότητα του στα τρίποντα μπορούν να τον αναδείξουν ως έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας.

    Ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει μεγάλα μεγέθη και μεγάλη δύναμη στην ρακέτα με την παρουσία του ασταμάτητου, Σοφοκλή Σχορτσανίτη και με τους αποδεδειγμένα ικανούς στα κοψίματα, Στέφαν Λάσμε και Χίλτον Άρμστρονγκ. Αυτοί οι τρεις θα επιβάλλουν το δικό τους νόμο στη ρακέτα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει, επίσης, πόντους και από τον σταθερό Πάνκο. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Κώστας Τσαρτσαρής, ο μόνος ψηλός που έμεινε από πέρυσι, θα προσφέρει ανεκτίμητη εμπειρία στους πράσινους, οι οποίοι μπορούν να περιμένουν πολλά και από τον Σκορδίλη. Στη θέση του σμολ φόργουορντ, ο Γιόνας Ματσιούλις δίνει ένταση και μαχητικό πνεύμα, το οποίο μπορεί να βάλει φωτιά στην ομάδα και στις δύο ρακέτες. Ο Γιαννόπουλος μπορεί να εξελιχθεί σε μία ευχάριστη έκπληξη στην προσπάθεια να βρει χρόνο συμμετοχής.

    Συμπέρασμα του αρθρογράφου....
    Μπορεί να μιλάμε για ένα καινούριο ρόστερ με τις φόρμες του Παναθηναϊκού, αλλά ο πιο επιτυχημένος ευρωπαϊκός σύλλογος σε αυτό τον αιώνια, έχει φτιάξει μία ομάδα που έχει τα πάντα. Με ταχύτητα στην περιφέρεια, δύναμη στην ρακέτα και ικανούς αμυντικούς παντού, οι πράσινοι μοιάζουν ομάδα ικανή να συνεχίσει την παράδοση της σπουδαίας άμυνας και της δυνατής επίθεσης. Τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην ευρωπαϊκή κορυφή τόσο συχνά.

    Για τον παίχτη ου ίσως κάνει τη νέα σεζον σε συνεργασία με τον Διαμαντιδη...
    Ένας από τους πιο παραγωγικούς σέντερ της Ευρωλίγκα, ανά σαράντα λεπτά, στην ιστορία της διοργάνωσης, ο "Big Sofo" έρχεται για να αναλάβει το επιθετικό φορτίο. Ο Σχορτσανίτης γνωρίζεται, ήδη, με τον Διαμαντίδη από την κοινή τους θητεία στην Εθνική Ελλάδας και αναμένεται να είναι πρώτη επιλογή στην επίθεση από την πρώτη ημέρα. Με την τεχνική του γύρω από το καλάθι, την ταχύτητα του και την απίστευτη δύναμη του, ο Σχορτανίτης αναμένεται να αποτελέσει κεντρική φιγούρα για τον Παναθηναϊκό".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad