Header Ads

  • Breaking Green News

    ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ"

    Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, μίλησε ο Ζεσουαλδο Φερειρα, χαρακτηρίζοντας το πιο δύσκολο από αυτό κόντρα στη Λατσιο...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

    Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σε μια έδρα που κέρδισε πέρσι, με καλή ψυχολογία μετά τον αγώνα με τη Λάτσιο. Τι παιχνίδι περιμένετε;
    "Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Διότι αλλάζει το γήπεδο στο οποίο θα παίξουμε, αλλάζει ο αντίπαλος, αλλάζει και το στυλ που παίζουν οι δύο ομάδες. Άρα καταλαβαίνετε ότι το γενικότερο κλίμα γύρω από αυτόν τον αγώνα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε με την Τότεναμ, με τη Λάτσιο, ή με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όταν αλλάζουν οι συνθήκες γύρω από έναν αγώνα οι ομάδες και οι παίκτες πρέπει να συμπεριφερθούν υποχρεωτικά με διαφορετικό τρόπο. Όχι. Η συμπεριφορά πρέπει να είναι η ίδια: δηλαδή, να θέλουμε πάντοτε τη νίκη, κάνοντας ουσιαστικά ό, τι μπορούμε σε κάθε αγώνα, επενδύοντας κάθε φορά στην κατάσταση που βρισκόμαστε διότι οι ομάδες άλλες φορές είναι σε καλύτερη κατάσταση και άλλες φορές όχι, με σκοπό όμως να περάσουμε σε άλλο επίπεδο. Εμείς έχουμε κάποιους παίκτες οι οποίοι επειδή παίζουν αγώνες σε σύντομα χρονικά διαστήματα αντιμετωπίζουν μια συσσωρευμένη κούραση. Όταν όμως καλείσαι να παίζεις τόσο σε αγώνες εγχώριων διοργανώσεων όσο και σε αγώνες στην Ευρώπη όπως πρέπει να κάνει μια ομάδα top όπως είναι ο Παναθηναϊκός, οφείλεις να αγωνίζεσαι πάντοτε σε αυτούς τους αγώνες με πάρα πολύ μεγάλη ένταση.

    Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι υπάρχουν μερικοί ποδοσφαιριστές που ακόμα δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτή τη συσσωρευμένη ένταση, σε αυτή την ένταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι. Ο τελευταίος υπεράνθρωπος που γνώρισα έπεσε από το άλογό του και σκοτώθηκε! Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν με ένταση, παίζουν τους αγώνες που πρέπει να παίξουν, αλλά πρέπει να έχουν και χρόνο για να προπονούνται, για να παίζουν πάντοτε σε υψηλή ένταση και επιπλέον να βρίσκουν το χρόνο για ξεκούραση και ανασύνταξη. Όλα αυτά συνηθίζονται και μαθαίνονται με τον καιρό και επιτελούνται εδώ με τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά. Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουμε τα επίπεδα κινήτρων και τις διαφοροποιήσεις της συναισθηματικής κατάστασης που υπάρχουν στο επάγγελμά μας που καθοδηγούνται από διαφορετικούς παράγοντες.

    Όταν ο κόσμος λοιπόν προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει σε διάφορους αγώνες, παρουσιάζονται πολλών ειδών απαντήσεις, λίγες εκ των οποίων είναι συγκεκριμένες και έρχονται να απαντήσουν ακριβώς επί του θέματος. Και γι' αυτό ακριβώς λέω ότι αρκετές φορές οι προπονητές εκπλήσσονται από συμπεριφορές είτε θετικά είτε αρνητικά. Αναφορικά με τον αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ, αυτός θα είναι διαφορετικός και ενδεχομένως και πιο δύσκολος από τον αγώνα με τη Λάτσιο, δεδομένου ότι ο ΟΦΗ θα παίξει σίγουρα πολύ δυνατά απέναντί μας προσπαθώντας να πιέσει και να κερδίσει από την πλευρά το ό, τι περισσότερο μπορεί. Εμείς έχουμε διάφορα προβλήματα, είτε τραυματισμών είτε ανασύνταξης δυνάμεων και γι' αυτό, αναφορικά με τη διαχείριση του ρόστερ, θα γίνουν δύο με τρεις αλλαγές ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την φυσική και την πνευματική κατάσταση για το καλό της ομάδας, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο σύνολο".

    Είναι αρκετά τα προβλήματα φέτος στον Παναθηναϊκό. Με όλα αυτά τα προβλήματα και με τα αποτελέσματα που έχουν έρθει η ομάδα έχει μείνει πολύ μακριά από την κορυφή. Υπάρχει αναπροσαρμογή στόχων; 
    "Και αν ναι ποιος είναι πλέον ο ρεαλιστικός στόχος για τον Παναθηναϊκό δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν από την αρχή της σεζόν, αλλά και εκείνων που κουβαλά ο Σύλλογος από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο; Κατ' αρχήν υπολείπονται ακόμα 23 αγωνιστικές, έτσι δεν είναι; Ακόμα δεν έχουμε καν συμπληρώσει το ένα τρίτο του πρωταθλήματος. Άρα υπάρχουν ακόμα αρκετές αγωνιστικές και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάει πιο ψηλά".

    Αναφέρομαι στον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός επιμένει ότι θα βαδίσει ξανά σε μονοπάτι τίτλου; 
    "Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σχετικά με αυτό. Αυτό που είπατε είναι μια πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μερικές φορές από την πρώτη αγωνιστική ρωτάμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής και αν θα έχει τα εχέγγυα κάποιος για να μπορέσει να γίνει πρωταθλητής. Οπωσδήποτε, αυτό είναι το δεδομένο και έτσι προχωράμε".

    Είστε προπονητής του Παναθηναϊκού ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Αισθάνεστε λίγο άτυχος; 
    "Ναι, ορισμένες φορές θεωρώ ότι ενδεχομένως να είμαι άτυχος, να μην έχω πολύ τύχη. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και πρέπει να πω επίσης ότι για μένα είναι ιδιαίτερη πρόκληση όταν τα πράγματα είναι δύσκολα".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad