Header Ads

  • Breaking Green News

    ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για την έναρξη της Ευρωλιγκα, του πρωταθλήματος και τους στόχους του φετινού ανανεωμένου Παναθηναϊκού...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε σε αθλητικό ραδιόφωνο:

    O πρώτος αγώνας στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Ρεάλ. Πρόκληση ή βάρος;
    "Είναι όμιλος. Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Τα δύσκολα είναι δύσκολα, αλλά μπορούν αν κερδίσεις να σε φέρουν σε άλλη κατάσταση. Το σημαντικό είναι ότι η Ρεάλ έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό αφού έχει παίξει επίσημα παιχνίδια, εμείς δεν το έχουμε αυτό".

    Τι πρωτάθλημα περιμένουμε να δούμε φέτος; 
    "Δεν θα έχει πολλές αλλαγές από πέρυσι. Ουσιαστικότερη αλλαγή είναι οι τέσσερις Αμερικανοί, που θα δυναμώσουν κάποιες ομάδες. Θα ψωνίσουν από το πιο κάτω ράφι, αλλά η αμερικανική αγορά είναι πλούσια, έχει πολύ κόσμο, πιο νέα παιδιά, θα τα προετοιμάσουν και θα βελτιωθούν. Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει σε όλες τις ομάδες λόγω των οικονομικών προβλημάτων και το φορολογικό σύστημα που έχει αλλάξει και έχεις να αντιμετωπίσεις πια τα διπλάσια λεφτά με πριν. ΟΙ Τούρκοι και οι Ρώσοι που ανταγωνίζεσαι έχουν 10% και 12% και οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο ότι βάζουν πιο πολλά χρήματα στην τσέπη τους".

    Αν κάνουμε μια σύγκριση ποδοσφαίρου και μπάσκετ μπορούμε να δούμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο να πρωταγωνιστεί όπως το μπάσκετ; 
    "Η Εθνική θέλει φουρνιές καλών παικτών. Το ελληνικό μπάσκετ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι πολύ ψηλά. Από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Εχουν πάρει πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει το μέταλλο να πρωταγωνιστεί. Το ποδόσφαιρο προσπαθεί να βρει το δρόμο του, να βρει ταυτότητα αγωνιστική, τη φιλοσοφία που θα έχει μέσα στο γήπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ τα έχει βρει αυτά. Θα βρεθούν κάποια παιδιά, κάποια ομάδα θα πάρει περισσότερους νέους, δεν θα αλλάξει πολύ αυτό".

    Ποια θα είναι η φετινή ταυτότητα του Παναθηναϊκού; Θα παίζει περισσότερο άμυνα θα παίζει επίθεση; 
    "Αποκομμένο κομμάτι δεν είναι ούτε η άμυνα ούτε η επίθεση, γιατί για να παίξεις καλή άμυνα θα πρέπει να έχεις καλές επιστροφές. Θέλουμε να κρατήσουμε τα στοιχεία που είχε, να έχει πειθαρχία αγωνιστική και εξωαγωνιστική, να παίζει η ομάδα σε γρήγορο ρυθμό".

    Θα παίζει πικ εν ρολ; 
    "Ολοι, ακόμα και το ΝΒΑ παίζει πια το πικ εν ρολ. Τι είναι ουσιαστικά το πικ εν ρολ; Μια συνεργασία πάνω στη μπάλα που προσπαθείς να χτυπήσεις τον πιο αργό ψηλό, είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού που παίζεται σε όλο τον κόσμο. Εμείς έχουμε την ικανότητα με τα παιδιά που διαθέτουμε στην περιφέρεια που είναι εξαιρετικά σ’ αυτό το κομμάτι. Είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ούκιτς και άλλοι".

    Ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού; 
    "Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να ξαναπάρει τα σκήπτρα στη Ελλάδα και να δούμε παιχνίδι με παιχνίδι στην Ευρώπη πού μπορούμε να πάμε".

    Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι πλήρες; 
    "Με τα δεδομένα που υπάρχουν ναι. Εγινε προσπάθεια μεγάλη απ’ όλη την ομάδα, 12 νέοι παίκτες, σε πολλές ομάδες και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο ο τίτλος άργησε να έρθει. Εμείς θέλουμε να έχει αυτή η αλλαγή το λιγότερο κόστος για τον Παναθηναϊκό. Κλείσαμε ένα παιδί, τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς που είναι μεγαλωμένος εδώ στην Ελλάδα και προχωράμε".

    Πώς καταφέρνουν και διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο οι αιώνιοι; 
    "Σας είπα πως αν βάλεις μια κλίμακα στην Ευρώπη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι μακριά η απόσταση. Τίποτα δεν γίνεται με παρθενογένεση. Το ελληνικό μπάσκετ γίνεται με φιλοσοφία. Δεν έχουμε τη σωματοδομή και έχουμε πάει στη δύναμη. Δουλεύουμε από τις μικρές ηλικίες σε όλο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ, εκπαιδεύεται το παιδί να παίζει δυνατά και σκεπτόμενα. Εχει βρει την ταυτότητά του".

    Μπορεί ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα; 
    "Σας απάντησα. Εχουμε 5 παιδιά με εμπειρίες από Ευρωλίγκα, οι υπόλοιποι 9-10 δεν έχουν ξαναπαίξει, οπότε πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Λογικό είναι να ξεκινήσουμε και να δούμε πού θα πάμε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνονται τα παιδιά που κάποια απ’ αυτά παρακολουθούσαν μόνο μέσα από την τηλεόραση την Ευρωλίγκα, να βρουν τα πατήματά τους και να αλλάξει η ψυχολογία τους".

    Άλλη ομάδα πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μπορεί να κάνει τη διαφορά και να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; 
    "Θα υπάρχουν παιχνίδια επικίνδυνα, όχι μόνο λόγω της ποιότητας, αλλά επειδή δεν σταματάει καθόλου η Ευρωλίγκα και έτσι χωρίς ρεπό θα υπάρχει κόπωση σωματική και πνευματική, οπότε θα βρεθούν παιχνίδια που δεν θα είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς. Εκεί θα πρέπει να είσαι δυνατός να έχεις μέταλλο να μπορείς να αντεπεξέλθεις στο παιχνίδι. Πχ. στο ΝΒΑ αν δεν μπορείς να κοιμηθείς στο αεροπλάνο δεν μπορείς να παίξεις. ΄Η πέρυσι στην Καβάλα που έχασε ο ΠΑΟ είχε έρθει από ταξίδι, έπαιξε απευθείας, ήταν κουρασμένος, άρα ήταν μια ταχύτητα κάτω. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που δεν φαίνονται. Λέμε ότι το μπάσκετ έχει χρήματα. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ δεν έχουν; Δεν θυμάμαι κανέναν άλλο. Αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα. Κάποιοι κάνουν το κάτι παραπάνω, αλλά δεν διεκδικούν τον τίτλο. Οι διαφορές πια οι οικονομικές είναι τεράστιες κι αυτό επηρεάζει".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad