Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: "ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ"

    Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για το εγχείρημα της λαϊκής βάσης στον Παναθηναϊκό, την ομάδα, τις μεταγραφές και άλλα....

    Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του σε ραδιόφωνο:

    Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία,είπε: 
    "Ηταν λάθος οι εκτιμήσεις μας για τον αριθμό των Παναθηναϊκών που θα ενδιαφέρονταν να γίνουν μέλη στην παναθηναϊκή συμμαχία και λάθος στην εκτίμηση του ποσού που θα ήθελαν να εισφέρουν. Δεν τα φανταστήκαμε, κάναμε δύο έρευνες, είδαμε ότι ο ΠΑΟ έχει 1,7 εκατ. οπαδούς στην Ελλάδα. Από αυτούς οι 150.000 ήταν δεδομένο ότι συμμετέχουν και θέλουν να συμμετέχουν. Είναι σαφές ότι είτε δεν εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια, δεν επικοινωνήσαμε την ιδέα, είτε τα λεφτά ήταν πολλά. Ηταν και η συγκυρία των διπλών εκλογών. Μη ξεχνάτε ότι ξεκινήσαμε 2 Ιουλίου, μετά πήγαμε καλά μέχρι και την Μάριμπορ και μετά ήρθαν τα κακά αποτελέσματα. Είναι σαφές ότι οι εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες".

    Για το εάν απέτυχε η Συμμαχία όπως είπε ο Αντωνιάδης,είπε: 
    "Οκ. Ο Αντωνιάδης είναι αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκές συμμαχίες. Θα ήταν ευτυχέστερος αν υπήρχε άλλο καθεστώς και είχε τις απολαβές που είχε από το προηγούμενο καθεστώς. Δεν τον έβαλα αντιπρόεδρο, εξελέγην και το δέχθηκα. Είναι ένας επαγγελματίας που έχει πληρωθεί αδρά. Και δεν ακυρώνω την προσφορά του. Εμείς είμαστε εθελοντές, δεν πληρωνόμαστε. Δεν απέτυχε η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Ήταν λάθος οι εκτιμήσεις. το 58% των μετοχών ανήκει στα μέλη της Συμμαχίας. Εγώ δεν έχω καμία μετοχή, είμαστε οι άνθρωποι που ελέγχουμε το 58%. Οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης λειτουργούν έτσι. Δεν έχει έρθει η ώρα κάποιος να κάνει αυτή την αρχή; Ποια ήταν η διαφορετική επιλογή που είχε ο Παναθηναϊκός; Ομως μπορέσαμε και μαζέψαμε αρκετά λεφτά στην αρχή, πήραμε την άδεια για το πρωτάθλημα και την UEFA, φτιάξαμε αξιοπρεπή ομάδα που μπήκε στο UEFA, πήραμε τα έσοδα, κάναμε δημοκρατικές εκλογές. Τώρα έχουμε το 58%, ενώ πήραμε από τον κ. Βαρδινογιάννη περίπου το 55%. Αυξήθηκε το ποσοστό γιατί σε μία αύξηση ΜΚ 6 εκατ. τα μόνα λεφτά που μπήκαν ήταν της συμμαχίας, του κ. Βγενόπουλου που κράτησε το 10% και του κ. Πολέμη, που αύξησε λίγο το ποσοστό του. Εδώ δεν έβαλε κανένας λεφτά και που θα μπορούσαν να βάλουν".

    Για το αν πιστεύουν στο εγχείρημα,είπε: 
    "Υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν και πολλοί που δεν το πιστεύουν. Υπάρχει σαφής διάκριση από ανθρώπους που ιστορικά, από πλευράς διοίκησης, είναι επαγγελματίες και από αυτούς που προσφέρουν και δεν παίρνουν. Και δεν ακυρώνω την πολύ μεγάλη προσφορά των κ.κ. Δομάζου και Αντωνιάδη".

    Για το μειωμένο ποσό της αύξησης (από 15 σε 6 εκατ.),είπε: 
    "Τα 15 εκατ. ήταν τυπικό νούμερο που έπρεπε να μπει για λόγους ιδίων κεφαλαίων. Οταν είδαμε ότι η πρώτη αύξηση που ακυρώθηκε, επειδή υπήρχε τυπικό ελάττωμα για το φυλλάδιο ώστε να συμμετέχουν οι μικρομέτοχοι, δεν υπήρξε καμία είσοδος χρημάτων. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο κ. Πολέμης, ο κ. Βγενόπουλος, έβαλαν τα λεφτά τον Μάιο. Είναι αστείο να υπήρχε αύξηση 15 εκατ. να μην μπουν λεφτά, να μην είχαμε άδειες... Μπορούσαν να έρθουν όλοι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να βάλουν λεφτά".

    Για το εάν θα βοηθήσει ο Τίτος Βασιλόπουλος,είπε: 
    "Ο κ. Τίτος Βασιλόπουλος είναι από τους πιο πιστούς Παναθηναϊκούς. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Δεν έχει εκφράσει πρόθεση εμπλοκής στον Παναθηναϊκό. Έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του. Το μοντέλο της πολυμετοχικής σύνθεσης είναι τέτοιο ώστε να μην μπορεί να εξαρτάται ο Παναθηναϊκός από 1-2-3 ή 4 εκκεντρικούς πλούσιους.

    Για το χαρακτηρισμό εκκεντρικούς,είπε: 
    "Είναι εκκεντρικό να βάζεις εκατομμύρια. Η έννοια της επένδυσης έχει την έννοια του κέρδους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Κόκκαλης έβγαλε. Κάποιοι βγάζουν είτε με έμμεσους είτε με ανορθόδοξους τρόπους. Ο κ, Κόκκαλης έβγαλε έμμεσα υποθέτω με δημόσια έργα. Η δύναμη που απέκτησε με΄σω Ολυμπιακού τον βοήθησε να πάρει δημόσια έργα, τηλέφωνα, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλπ".

    Για το αν μπορεί να εξελιχθεί η Συμμαχία,είπε: 
    "Άρα μία κατηγορίας μπορεί να είναι ένας επενδυτής, ή πολυμετοχικές καταστάσεις όπως η Σάλκε, όπου ο οπαδός δίνει. Εμείς δεν παίρνουμε. Παίρνουμε την ικανοποίηση ότι βοηθάμε την ομάδα που αγαπάμε. Και ελπίζουμε ότι στο μέλλον, μακροπρόθεσμα, μπορεί να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα της προσφοράς".

    Για το εάν θεωρεί ότι απέτυχε η Συμμαχία,είπε: 
    "Μέχρι στιγμής είχαμε μια μεγάλη αποτυχία ή αν θέλετε πέσαμε πολύ έξω στον αριθμό των μελών και στα χρήματα. Έχουμε 8.500 μέλη και περίπου 2,5 εκατ. Απο την άλλη πλευρά έχουμε ανθρώπους που βοήθησαν στην επιβίωση της ομάδας, που τη βοήθησαν να έχει μαι αξιοπρεπή ομάδα και να παίζει στην Ευρώπη. Αν όλοι δεν σκεφτούν την ομάδα, δεν υπάρχει μέλλον, εκτός αν υπάρξει ένας εκκεντρικός πλούσιος για να βοηθήσει".

    Για τα οικονομικά της ΠΑΕ,είπε: 
    "Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Η ΠΑΕ δεν χρωστάει 27-28 εκατ άμεσα, διαχειρίζεται τα χρέη της, πληρώνει έναντι χρήματα, κάνουμε περικοπές στο κόστος χωρίς να επηρεάζει την απόδοση. Το κόστος, με φόρους, του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι 18 εκατομμύρια".

    Για τη στήριξη σε Φερέιρα και αν ήταν παράλογη με βάση την εικόνα επί Ρότσα,είπε: 
    "Καταρχήν ο κ. Ρότσα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα και ειμαι ευτυχής που δείχνει στην πράξη ότι έχει ικανότητες και κατάφερε να «γυρίσει» την ομάδα. Όποιος είδε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδε μια εξαιρετική ομάδα. Προφανώς και δεν είναι προσωρινός, μακάρι να βρούμε στον πρόσωπό του τον ηγέτη τον τεχνικό που αναζητάμε. Πρέπει να πούμε πως το μοντέλο που ακολουθούμε, με την ομάδα χαμηλού κόστους με νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι το μοντέλο που εισηγήθηκε ο κ. Φερέιρα. Η ομάδα έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και με τον κ. Φερέιρα ο Παναθηναϊκός πέρασε τη Μάδεργουελ, μια ομάδα από τη Σκωτία που έχει καλύτερο πρωτάθλημα από τη Σλοβενία, με νίκες εντός κι εκτός έδρας. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο στη Μάλαγα που ήταν πολύ καλό και ήμασταν άτυχοι κι από εκεί και πέρα, κάτι έγινε.

    Η ομάδα δεν απέτυχε από την αρχή. Ξεκίνησε πολύ καλά κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Προκρίθηκε στην Ευρώπη αλλά άρχισε πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα. Κάτι χάθηκε στην πορεία. Όλοι σεβόμασταν ως το τέλος τον κ. Φερέιρα κι αυτό ήταν δεδομένο. Όπως δεδομένο ήταν ότι μας είχε απογοητεύσει η εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Μαζί με τον κ. Γόντικα ο κ. Φερέιρα κράτησαν τον Παναθηναϊκό ενωμένο. Οφείλουμε να δίνουμε στον κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να αλλάξει πριν φύγει. Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στη στήριξη. Είχαμε κι αναλαμπές της ομάδας όπως στα ματς με Τότεναμ και Λάτσιο στην Αθήνα. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και απουσίες. Ο Σο ήταν βασική μονάδα στο σχεδιασμό του Φερέιρα. Η άποψη του κ. Φερέιρα ήταν πως είναι καλύτερος από τον ΣΙμάο. Όλο αυτό δεν μας κάθισε. Στον κ. Ρότσα βγάζω το καπέλο. Είναι μια τεράστια Παναθηναϊκή προσωπικότητα και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του"

    Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση και μειώσεις,είπε: 
    "Σαφώς και θα υπάρξει ενίσχυση με κάθε τρόπο. Σίγουρα θα γίνουν όμως και μειώσεις συμβολαίων. Θα ανακοινωθούν όταν θα γίνουν, δεν θα λέμε ονόματα στο ραδιόφωνο. Συζητήσεις για την ενίσχυση γίνονται διαρκώς με τον κ. Ρότσα. Μέχρι και την Κυριακή οι κουβέντες μας είχαν να κάνουν με τους συνεχόμενους αγώνες που είχε η ομάδα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε για να επιβιώσει η ομάδα. Τώρα ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη. Ειμαι αισιόδοξος για αυτό το κομμάτι, το πρόβλημα είναι το οικονομικό και για αυτό θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου".

    Για τον Καραγκούνη,είπε: 
    "Υπάρχει σαφής πρόταση, όσο ειμαι εγώ στον Παναθηναϊκό, να έρθει να κλείσει την καριέρα του εδώ. Αν ο Γιώργος αποφασίσει ότι θέλει να κλείσει εδώ την καριέρα του, είναι πάντα ευπρόσδεκτος".

    Για το τι άλλαξε κι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη «Λεωφόρο»,είπε: 
    "Άλλαξε πρώτα από όλα η οικονομική πραγματικότητα. Σε κάθε παιχνίδι που δίνουμε στο ΟΑΚΑ μπαίνει μέσα ο Παναθηναϊκός, πράγμα που δεν ήξερα. Κάθε ματς μας κοστίζει 30.000 ευρώ. Είναι παλαβό αυτό το πράγμα. Δεύτερον, με την πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και του πρωταθλήματος, έρχονται λίγοι φίλαθλοι στο γήπεδο. Η εικόνα του ΟΑΚΑ με 15.000 κόσμου είναι θλιβερή. Τρίτον, δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα κανει τον κόσμο να χαρεί το παιχνίδι. Έχουμε κάνει επαφές με την UEFA αλλά και στατικές μελέτες. Θα παίζουμε εκεί μέχρι να φτιάξουμε νέο γήπεδο".

    Για το αν τελικά ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να φτιάξει το γήπεδό του,είπε: 
    "Έχουμε κληρονομήσει αυτή την υπόθεση και έχουμε δαπανήσει σαν Παναθηναϊκός πάρα πολλά χρήματα για το θέμα αυτό. Σαν Παναθηναϊκός θα ήθελα να μέναμε στη «Λεωφόρο» και να κάναμε εκεί νέο γήπεδο, αλλά δεν γίνεται εύκολα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Χθες είχαν έρθει άνθρωποι της UEFA και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επισκευή του γηπέδου, θα μας κοστίσει 1 εκατ. ευρώ".

    Για το θέμα του Βοτανικού,είπε: 
    "Είναι οικονομικό το θέμα. Γνωρίζω πως υπάρχουν προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοια πλάνα ανάπλασης. Ένα τέτοιο είναι το πρόγραμμα Τζέσικα. Τα χρήματα, τα πολλά λεφτά, διευκολύνουν τη δυνατότητα μιας ομάδας να αποκτήσει ποδοσφαιριστές ή γήπεδο. Αυτό δε σημαίνει πως με έξυπνη διαχείριση δεν μπορείς να πετύχεις τα ίδια πράγματα. Τώρα μιλάμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων. Είχα πει πως θα εξετάζαμε την περίπτωση να χτίζαμε το πρώτο στάδιο με 25.000 ευρώ και μετά να γίνει επέκταση. Τεχνικά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο εν τέλει. Μια καλή τιμή είναι 1500 ευρώ η θέση. Συνολικά φτάνουμε στα 45 εκατ. ευρώ, γι αυτό σας λέω πως είναι θέμα του Δήμου και της χρηματοδότησης. Εμείς γήπεδο έχουμε, τη Λεωφόρο. Δίνουμε γήπεδο, θέλουμε γήπεδο. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα. Μακάρι να προχωρούσε γρήγορα. Ο Δήμος και η επιχείρηση του κ. Βωβού, που έχει προβλήματα, είναι αυτοί που πρέπει να τρέξουν το θέμα"

    Για την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη,είπε: 
    "Δεν έχω καμία προσωπική κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι δρόμοι μας χώρισαν, δεν συμπαθούμε ο ένας τον άλλον κι αυτό προέκυψε από το ποδόσφαιρο. Τσακωθήκαμε το βράδυ του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» με τα επεισόδια σε βάρος του Σισέ. Μιλήσαμε τηλεφωνικά, ο ΣΚΑΪ είχε πει πως έγινε έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου, ο κ. Μαρινάκης θίχτηκε προσωπικά και αποχώρησε από το ΣΚΑΪ. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Μαρινάκη. Δεν σημαίνει ότι αντιπαθούμε κάποιον και τον βρίζουμε. Αν υπάρξει ανάγκη θεσμικά να μιλήσουμε, θα το έκανα. Δεν έχουμε τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν πάμε την κόντρα σε προσωπικό επίπεδο ή σε κόντρα με τον Ολυμπιακό. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, τους παίκτες του, τους φιλάθλους του".

    Για το ότι φωτογραφίζει τον Ολυμπιακό σε δηλώσεις του,είπε: 
    "Δεν φωτογραφίζουμε, λέμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις και ενδείξεις ενοχής. Αν ο κ. Μαρινάκης αισθάνεται θιγόμενος και επίκεντρο αυτού του ζητήματος και μας επιτίθεται, δεν φταίω εγώ. Δεν έχω κινήσει εγώ τις κακουργηματικές διώξεις. Ο κ. Μαρινάκης θα απολογηθεί για αυτά σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τη δικαιοσύνη, την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Όσοι εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο θα έπρεπε από ευθιξία να έχουν αναστείλει την ιδιότητά τους, ή η ΚΕΔ να μην τους χρησιμοποιεί. Για μένα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας, πλην των φανατικών Ολυμπιακών, που να πιστεύει πως υπάρχει καλή διαιτησία στην Ελλάδα".

    Για το αν μέσω του ΣΚΑΪ προασπίζεται τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού,είπε: 
    "Η μόνη αθλητική ζώνη που έχουμε στο ραδιόφωνο είναι 15:00 με 17:00 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο που θεωρώ ότι ο ΣΚΑΪ είναι αντικειμενικός. Όπως η ΕΡΤ και η ΝΟΒΑ είναι φιλοολυμπιακοί, έτσι κι ο ΣΚΑΪ είναι φιλοπαναθηναϊκός. Και φίλος με άλλες ομάδες. Η άποψή μου είναι γνωστή, ότι η ΝΟΒΑ είναι φιλοολυμπιακή. Αυτό που κάνει η ΝΟΒΑ είναι άδικο. Για παράδειγμα, είναι ντροπή δημοσιογραφικά να μη δείχνει η ΝΟΒΑ τα εγκλήματα που έγιναν κατά της ΑΕΚ. Θεωρώ πως όλο αυτό είναι μια απόρροια της τάσης που έχουν υπέρ του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα σήμερα".

    Για τη διαιτησία του ντέρμπι,είπε: 
    "Για μένα δεν ήταν καλή. Είναι 100% πέναλτι και θεωρώ πως στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» θα το έδινε γιατί θα φοβόταν τι θα γινόταν μετά. Εμείς δεν έχουμε δείξει δείγματα ότι έχουμε παράλογους οπαδούς".

    Για το αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός,είπε: 
    "Όχι βέβαια. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά η διαφορά μας είναι πλασματική. Έχουμε διαρκώς εχθρικές διαιτησίες εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός για εμένα έχει αδικηθεί στο 60% των αγώνων του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα".

    Για τη λίγκα και τον κ. Μώραλη,είπε: 
    "Ο κ. Μώραλης ήταν στη Θύρα 7 και στέλεχος του Ολυμπιακού. Είναι βέβαια πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και το έχω εκτιμήσει αυτό. Είναι όμως πολύ Ολυμπιακός. Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε όμως να είναι πρόεδρος της λίγκας σε αυτή την περίοδο. Ούτε άνθρωπος του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού".

    Για το θέμα της νέας Λίγκας,είπε: 
    "Δεν υπάρχει νέα λίγκα αλλά μεγάλοι προβληματισμοί για το ποδόσφαιρο. Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι τρομερό. Πρόκειται για έγκλημα, εμείς είμαστε ευτυχείς που η ΕΠΟ θέλει να πάει στην UEFA θα πάμε και εκεί και θα πάμε ακόμα και στον εισαγγελέα".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad