Header Ads

  • Breaking Green News

    ΘΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!

    O Deep Green γράφει: Μια πλήρως αποτυχημένη χρόνια για τον Παναθηναϊκό έφυγε και μια νέα αρχίζει σε λίγους μήνες σε μη στερεές βάσεις...



    Σε αυτό το διάστημα... Μαΐου-Ιουλίου (το νέο πρωτάθλημα αρχίζει αρχές Αυγούστου) ο Παναθηναϊκός πρέπει δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα από την περσινή.Θα γίνει όμως αυτό; 

    Πρόσφατα μάθαμε πως το συνολικό μπάτζετ για τη νέα χρονιά 2013/14 που περιλαμβάνει μεταγραφές,συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ κλπ, θα φτάνει στα 10 εκατομμύρια, 5 εκατομμύρια από αυτά για το ποδοσφαιρικό τμήμα, μην σας γελάει όμως το νούμερο γιατί τα 5 δεν αφορούν μόνο για έξοδα μεταγραφών αλλά και τα συμβόλαια+ φπα αυτών, σε αυτό το μικρο μπάτζετ μπορεί να προστεθούν κάποια ακόμα χρήματα από πωλήσεις παιχτών ή δωρεές μετόχων για κάποιους μεταγραφικούς στόχους.

    Είναι βέβαιο πως με αυτό το πενιχρό μπάτζετ η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα! Ας δούμε τι έχουμε σίγουρο για του χρόνου...Λεωφόρος με γεμάτο γήπεδο, είναι ένα ισχυρό ατου για τη νέα ομάδα που θα χτιστεί, δεν αρκεί όμως αυτό από μόνο του! Δυνατή διοίκηση που θα προστατεύει τον Παναθηναϊκό; Προς το παρών όχι! Οικονομική άνεση; Όχι! Κατάλληλο ροστερ που αρμόζει στον Παναθηναϊκό; Όχι! Θα γίνουν σωστές μεταγραφές για τη νέα σεζόν; Αμφίβολο γιατί το μπάτζετ είναι ελάχιστο! Θα έχουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα επί ίσοις όροις; Αφού δεν θα υπάρχει ισχυρός διοικητικά ο Παναθηναϊκός, θα έχουμε μια από τα ίδια!

    Ο Γιάννης Αλαφούζος στην παρούσα στιγμή δεν μπορεί να "γεμίσει" τα ταμεία του Παναθηναϊκού. Θέλει όμως πρωτάθλημα, πως θα γίνει αυτό;

    Η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε παταγωδώς και το έχει συνειδητοποιήσει! Υπάρχει ένα μοντέλο όμως που μπορεί να ακολουθήσει και αυτό είναι της Ντόρτμουντ!

    Το 2000-2 η γερμανική ομάδα έφτασε στο απολυτό μηδέν και με το ενάμιση πόδι στον υποβιβασμό. Τι έκανε όμως για να φτάσει στο ποδοσφαιρικό θαύμα του σήμερα; Πρώτων και σημαντικότερο στηρίχθηκε στον κόσμο αφού πρώτα στάθηκε στο πλευρό του με ειλικρίνεια και χωρίς να τους ζητάει χρήματα για μέλη και ιστορίες, απλά τους ήθελε στο γήπεδο δίπλα στην ομάδα. Ποια η αντίδραση των οπαδών; Σε ένα γήπεδο που έχει χωρητικότητα 80.000, τα 60 χιλιάδες είναι διαρκείας και τα υπόλοιπα 20 χιλιάδες είναι εισιτήρια για το κοινό, το αποτέλεσμα; Γεμάτο γήπεδο σε κάθε γωνία του κάθε αγωνιστική!

    Δεύτερο σημαντικότερο που άφορα το αγωνιστικό κομμάτι, επένδυσε σε νέους παίχτες και με δικούς της από την ακαδημία δουλεύοντας σωστά, πλαισιώνοντας τους όμως κατά την πάροδο των χρόνων σταθερά με έμπειρους παίχτες.

    Αφού η Ντόρτμουντ σωθηκε και δημιούργησε μια υγιής ομάδα με τους οπαδούς στο πλευρό της, άρχιζε και δούλευε ακόμα πιο πολύ στο πλάνο με νέους και έμπειρους παίχτες.
    Ας δούμε τι έκανε τα τελευταία δυο χρόνια, όπου είχε μεταγραφικά έξοδα 3 εκατομμυρίων, ούτε 5 αλλά 3. Τι κατέκτησε η γερμανική ομάδα; Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα άνετα και φέτος μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και κατάκτηση του Τσαμπιονς Λιγκ αφού έριξε 4 στη Ρεαλ στον ημιτελικό.   

    Όλα αυτά όμως η Ντόρτμουντ τα πέτυχε σε ένα καθαρό αγωνιστηκά πρωτάθλημα χωρίς παράγκες, όχι όπως το Ελληνικό που μυρίζει δυσωδία σε κάθε αγώνα!

    Τα πάντα μπορεί να επιτύχει ένας σύλλογος αν κινείται σε σωστές βάσεις και καθαρό περιβάλλον...


    Τι κοινό έχει ο Παναθηναϊκός σήμερα από αυτά που έχει η Ντόρτμουντ; Μόνο τον πιστό του κόσμο!!!

    Φανταστείτε να άφηναν οι γνωστοί διαπλεκόμενοι τον Παναθηναϊκό να είχε το δικό του γήπεδο, όχι των 80.000 που έχει η Μπορούσια, αλλά των 40-45.000 που ήταν και το αρχικό σχέδιο που έμεινε όμως στις ακριβές μακέτες.

    Ας πούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε "αύριο" γήπεδο στον Βοτανικό 45.000 θέσεων,  θα είχε για πλάκα 35.000 διαρκείας και 10.000 προς πώληση για το κοινό. Αυτό από μόνο του έχει πολλά κέρδη...δυνατή γεμάτη έδρα, έσοδα από το Brand Name του σταδίου, έσοδα εκατομμυρίων μόνο από τα εισιτήρια, έσοδα από τα εμπορικά του γηπέδου, έσοδα από τα διαφημιστικά, τηλεοπτικά κλπ κλπ, μιλάμε για πολλά εκατομμύρια που θα έκαναν την ΠΑΕ από μόνη της λειτουργική χωρίς τεράστια μετοχικά ποσά. Γι' αυτό οι γνωστοί εχθροί του Παναθηναϊκού δεν θέλουν να αποκτήσει το δικό του γήπεδο και βασανίζεται δεκαετίες χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.

    Ας ξεφύγω για λίγο από τα του Παναθηναϊκού, τις τελευταίες μέρες ο Μελισσανίδης έθεσε ως πρώτο στόχο την δημιουργία νέου γηπέδου στην Νεα Φιλαδέλφεια, το έχει πάρει πάνω του γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα έχει μια ομάδα σίγουρα έσοδα και όχι μόνο.

    Συνεχίζω στα της ομάδας μας και θέτω το μεγάλο ερώτημα, μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν έστω και με 5-6 εκατομμύρια μπάτζετ; Ναι μπορεί! Πως όμως... να καταστρέψει την Παράγκα! Έχει τη δύναμη ο Αλαφούζος να τα καταφέρει; Γίνεται αρκεί να κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς...!

    Το παράδειγμα της Ντόρτμουντ μπορεί να γίνει πράξη στο νέο Παναθηναϊκό μέχρι να ορθοποδήσει, έχει ήδη έναν καλό κορμό ποδοσφαιριστών που οφείλει να κρατήσει, διώχνει τους περιττούς που δεν πρόσφεραν και επενδύει με νέους-ταλέντα που έχουν όρεξη, πλαισιώνοντας τους απαραίτητα με παίχτες έμπειρους και αξίας όπως ο Φιγκεροα!

    Αν ο οπαδός του Παναθηναϊκού, δει σωστή δουλεία και ειλικρίνεια, τότε μπορεί μαζί με το γήπεδο της Λεωφόρου να γίνει ένα δυνατό όπλο που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα καλύτερο μέλλον!!!

    Υ.Γ. 'Απολυτα σωστή η επιλογή του Γιάννης Αλαφούζου να φέρει πίσω τον Δημήτρη Σαραβάκο και με αυξημένο ρόλο στον Παναθηναϊκό! Αλλά και απόλυτα λάθος κίνηση ο Νίκος Νταμπίζας, κάτι που θα φανεί με την πάροδο του χρόνου...

    Editorial: Deep Green

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad