Header Ads

  • Breaking Green News

    EUROLEAGUE: "Η ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ"

    Το "προφίλ" του Εξάστερου Παναθηναϊκού στη νέα σεζόν παρουσίασε το επίσημο σαιτ της Ευρωλιγκα κάνοντας και μια ανάδρομη στο πρόσφατο παρελθόν...

    Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

    "Μία από τις ομάδες με την πιο βαριά φανέλα στο μπάσκετ στη σύγχρονη εποχή, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μεγάλες αλλαγές για να καταγράψει ακόμη μία επιτυχημένη σεζόν και να προσθέσει περισσότερα τρόπαια στην ήδη γεμάτη τροπαιοθήκη του.

    Οι πράσινοι ξεπέρασαν μεγάλες αλλαγές στον πάγκο τους και το ρόστερ τους το περασμένο καλοκαίρι: η νέα εικόνα του Παναθηναϊκού απέδειξε το στάτους της στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μετά από μια δύσκολη αρχή, οι πράσινοι έβαλαν υποψηφιότητα για τον τίτλο της Ευρωλίγκας προς το τέλος της σεζόν, πριν αποκλειστούν σε μια σειρά πέντε αγώνων πλέι οφ εναντίον της Μπαρτσελόνα.

    Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός πήγε μέχρι τέλους στην Ελλάδα, κατακτώντας το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο και τα δύο εναντίον του κύριου αντιπάλου του και του κατόχου του τίτλου στην Ευρωλίγκα, Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι πράσινοι κυριάρχησαν στους τελικούς με 3-0.

    Ο Παναθηναϊκός είναι χρόνια μια μεγάλη δύναμη στον ελληνικό αθλητισμό και κυριάρχησε πρώτα στα εγχώρια πρωταθλήματα με 12 τίτλους και μια 17ετή επιτυχημένη πορεία από το 1967 μέχρι το 1984. Παρά την περίοδο ξηρασίας στα τέλη των 80 και στις αρχές του '90, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και έγινε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Το ξεκίνημα για τα 6 αστέρια:
    Το 1996, οι θρύλοι Παναγιώτης Γιαννάκης, Ντομινίκ Ουίλκινς και Φραγκίσκος Αλβέρτης έπαιξαν μαζί και εξασφάλισαν τον πρώτο τίτλο στην Ευρωλίγκα από μια ελληνική ομάδα. Το 2000 ο Παναθηναϊκός σήκωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιό του στη Θεσσαλονίκη με μια νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι το κατέκτησαν ξανά το 2002 σοκάροντας τη Βίρτους στην Μπολόνια.

    Στην Ελλάδα συνεχίστηκε η συλλογή τροπαίων με μια νέα σειρά εγχώριων τίτλων. Ο Παναθηναϊκός πήγε ξανά στο Final 4 της Μόσχας το 2005, αλλά η κάτοχος του τίτλου Μακάμπι στάθηκε εμπόδιο. Η ομάδα σταμάτησε μία νίκη μακριά από το Final 4 του 2006, αλλά τα κατάφερε τη σεζόν 2006/07, η οποία αποδείχθηκε ιστορική, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγίδα στο Final 4 που έγινε στο σπίτι του στην Αθήνα, κερδίζοντας την κάτοχο του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-91 σε ένα κλασικό ματς.

    Δύο χρόνια μετά, οι πράσινοι κατέκτησαν και πάλι τον τίτλο στο Βερολίνο, με τον Βασίλη Σπανούλη να κερδίζει τους τίτλους MVP σε έναν από τους πιο εκπληκτικούς τελικούς στην ιστορία του μπάσκετ. Τη σεζόν 2010/11, μια αξέχαστη χρονιά, ο MVP της Ευρωλίγκας και MVP του Final 4 Δημήτρης Διαμαντίδης έλαμψε με τους πράσινους να αποκλείουν την κάτοχο του τίτλου Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ, μετά νίκησαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελώνη στο παιχνίδι για τον τίτλο της Ευρωλίγκας και κέρδισαν ακόμη ένα ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας του Ολυμπιακού στους τελικούς.

    Το μικρο διάλυμα στο πρωτάθλημα:
    Το 2011/12 ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ελληνικό Κύπελλο για 13η φορά, αλλά έχασε έναν δυνατό ημιτελικό Ευρωλίγκας και είδε το σερί των εννιά ελληνικών πρωταθλημάτων να φτάνει στο τέλος του. Αυτό έφερε το τέλος της εποχής του προπονητή, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012 μετά από 13 αξιοσημείωτες σεζόν, αλλά οι προσδοκίες δεν μειώθηκαν. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ανέλαβε και οδήγησε τον σύλλογο σε ακόμη μία δυνατή σεζόν.

    Τη νέα σεζόν:
    Οι πράσινοι θα κοιτάξουν να παλέψουν για την ελληνική και την ευρωπαϊκή δόξα ξανά αυτή τη σεζόν, ελπίζοντας ότι θα προσθέσουν και άλλες επιτυχίες στους έξι ευρωπαϊκούς τους τίτλους και τις 11 παρουσίες τους στα Final 4, με την υποστήριξη των δεκάδων χιλιάδων πιστών οπαδών τους που ακολουθούν την ομάδα και στα δύσκολα και στα καλά, πάντα με το κίνητρο να ωθήσουν την ομάδα τους πρός στο μεγαλείο".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad