Header Ads

  • Breaking Green News

    ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!

    Μόνο αυτοί ξέρουν και ερευνούν αντικειμενικά, σωστά και η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει "βγάλει το καπέλο" πολλές φορές στον Παναθηναϊκό...

    Μιλάμε φυσικά για την μεγαλύτερη αθλητική και πιο ιστορική εφημερίδα στον κόσμο, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, την Equipe, όπου με ευκαιρία τα 60 χρόνια ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έκανε ένα αφιέρωμα-καταγραφή με τους πιο 100 ισχυρούς συλλόγους της Ευρώπης σε διακρίσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα, από το 1955 μέχρι το 1999-2015.

    Σε αυτή την κατάταξη ο Παναθηναϊκός είναι στην 30η θέση (κλικ στη φώτο), αφήνοντας πίσω του με διαφορά τις άλλες δυο ελληνικές ομάδες, αλλά και μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ από κορυφαία πρωταθλήματα.

    Αξίζει να πούμε, πως οι συντάκτες της Equipe, τονίζουν το εξής ως παράδοξο με σαφή υπαινιγμό: "Είναι άκρως παράδοξο πως ενώ ο ολυμπιακός με τις περισσότερες συμμέτοχες στο Champions League με απευθείας πρόκριση σε ομίλους λόγο πρωταθλημάτων, να έχει πολύ λιγότερες διακρίσεις από τον Παναθηναϊκό". Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται αν προσθέσουμε κάτι, η διαπίστωση-υποσημείωση των συντακτών του αφιερώματος τα είπε όλα μέσα σε λίγες λέξεις!

    Τέλος, για να καταλάβουν κάποιοι κουφιοκέφαλοι, τι εστι Equipe, γατί πολλοί δεν ξέρουν, μιλάμε για την εφημερίδα όπου τα ηγετικά της στελέχη, όλοι τους γνωστές του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού, στις αρχές του 1950 έδωσαν την ιδέα, εν συνέχεια πράξη, να δημιουργηθούν ευρωπαϊκές διοργανώσεις με συμμετοχή συλλόγων (π.χ κύπελλο πρωταθλητριών, αργότερα μετονομάστηκε σε Champions League).Θα μπορούσαμε να πούμε πως κατά κάποια έννοια, πως η Equipe και τα στελέχη της, έθεσαν τις βάσεις για την δημιουργία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου  οπως την ξέρουμε σήμερα (uefa).

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad