Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    Άργησα λίγο αλλά ένα απολαυστικό άρθρο είναι πάντοτε διαχρονικό. Όπως πάντα από αυτό το site γράφουμε ιστορίες καθημερινότητας που όλοι ζούμε αλλά λίγοι έχουμε τη δυνατότητα και την ευτυχία να τα γράφουμε έτσι ώστε να αποτελούν βάση συζήτησης...

    Ξεκινάω από το ντέρμπι με τους ακατονόμαστους, την ημέρα του καρναβαλιού. Κάθομαι λοιπόν να δω το ματσάκι. Μην κουράζω με οφσάιντ, Κύζες κτλ, είναι όλα γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το ζουμί για μένα είναι οι «κόκκινες» αντιδράσεις με άπλετο σανό. Πριν το πρώτο ημίχρονο και πριν την ισοφάριση, είναι ένα πιτσιρίκι 10-12 χρονών το οποίο βράζει μετά το 0-1 και δεν μπορεί να αποδεχθεί το σκορ (έχω ήδη αναφέρει πολλάκις ότι οι τύποι δεν ξέρουν να χάνουν). Φάση στο κέντρο με χέρι δικού μας παίχτη.
     Φάουλ ο Κύζας κανονικά. Όλα οκ. Αμ δε. Γυρνάει το πιτσιρίκι στον μπαμπά του: «Μα καλά, αφού είναι χέρι γιατί δεν σφυρίζει πέναλτι? Είναι πέναλτι!!!». ΖΝΤΟΝΓΚ. Καμπανιά. Θες άσχετο από μπάλα, θες έτσι μαθημένο, όπως και να το δεις πάλι τραγικό είναι. Τελειώνει το ματς δεύτερη καμπανιά. Είναι ένας τύπος περίπου 20 ετών και τα χώνει σε ένα παππού: «Ορίστε ρε φάγατε τριάρα, άντε τώρα να κάνετε twitt και να δείτε Δευτέρα Θωμαΐδη να έχετε να λέτε». Ασχολίαστο. Το σανόμετρο έχει βαρέσει «κόκκινο».
     Τυχαίο το χρώμα στην έκφραση? Δε νομίζω. Άλλο ματς. ΠΑΟ- . Γκολ ο Λέτο στο 90'. Σηκώνετε λοιπόν ένας 40άρης και απευθύνετε σε γαύρο 70+: «Ορίστε ρε ο άχρηστος και ο άμπαλος, ορίστε, μας έπρηξες δύο ώρες τώρα». Απάντηση παππού: «Εμάς η προεδράρα βάζει φράγκα και θα μείνουν όλοι οι παιχταράδες του χρόνου, εσείς χωρίς λεφτά ασχοληθείτε με τις εγκληματικές οργανώσεις». ΖΝΤΟΝΓΚ. Ρε γέροντα. Όταν έρθεις πάλι στη Γη ενημέρωσέ μας μπας και καταλάβουμε το συνειρμό σου. Άλλος γαύρος 70+ έβλεπε μπάλα ΑΕΚ και κάθετε δίπλα του ένας Πανάθας και λέει: «Καλά τα πήγατε στο μπασκετάκι χτες ε?(σ.σ. εννοώντας τη μαγική πορεία τους φέτος στην ευρολίγκα)».
    Απάντηση σοφού αλλά εκνευρισμένου γέροντα: «Στο ποδόσφαιρο δεν έχετε κάνει τίποτα, τι να μας πεις και εσύ τώρα, βάλτε λεφτά να φτιάξετε ομάδα». ΖΝΤΟΝΓΚ. Εντάξει δεν γίνεται. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Το σανό έχει γίνει τρόπος σκέψης και νοοτροπία στην άμυνα λόγου. Το γέλιο που ρίχνουν όλοι σε βάρος τους είναι απίστευτο.

    Τους γλεντάμε για τα πάντα και αυτοί νομίζουν ότι απαντάνε και τους αποστομώνουμε. Έτσι έχουν μάθει με την πάροδο των ετών. Οι... ατάκες τους γεμίζουν βιβλιοθήκες. Εμείς ξέραμε και ξέρουμε τι ήμασταν, τι είμαστε και σίγουρα τι δεν θα γίνουμε ποτέ. Καλή χώνεψη και πάντα τέτοια.

    *Η φώτο είναι μια επιμέλεια του σαιτ.
      
    Editorial: Marulio

    Post Top Ad