Header Ads

  • Breaking Green News

    ΤΟ BRAND PANATHINAIKOS B.C ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ EUROLEAGUE!

    O GREENSNIPER γράφει για ένα μεγάλο μπασκετικό θέμα: Η αθέμιτη συμπεριφορά της διοργανώτριας αρχής κατά του Εξάστερου Παναθηναϊκού ξεπερνάει τα όρια... 

    Κύριος υπεύθυνος για αυτό είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρτι Μπερτομέου και οι υπάλληλοι του σε διάφορες θέσεις όπως της διαιτησίας.

    Αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια, από το 2011, με τον υπεύθυνο διαιτησίας της Euroleague, κάποιον "κύριο" Ρήγα, ναι Έλληνας υπεύθυνος διαιτησίας, τότε πήγε να μας βάλει πολλά εμπόδια επειδή κατάλαβε η διοίκηση τότε τον ύποπτο ρόλο του και την όλη στάση που είχε η διαιτησία στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ευτυχώς όμως τότε δεν τους πέρασε, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 6ο αστέρι στη Βαρκελώνη.

    Την επόμενη χρονιά όλα έγιναν χειρότερα, με τον ίδιο υπεύθυνο διαιτησίας, όλοι θυμάστε την απίστευτη σφαγή που είχε η ομάδα στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, όπου ήταν η αιτία να χάσουμε το 7ο αστέρι, γιατί σίγουρα στον τελικό θα είχαμε νικήσει τους λιμανισιους, για αυτό εξάλλου έγινε ότι έγινε, για να πάει το τρόπαιο στους γαύρους.

    Από τότε μέχρι και πέρσι η κόντρα ήταν τρομερή και σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή Δ.Γιαννακόπουλου και Μπερτομεου, με τον πρώτο να έχει δίκιο γιατί η αντιμετώπιση του πρώτου προς τον Παναθηναϊκό ήταν πέρα για πέρα εχθρική μέσω διαιτησίας. Από πέρσι λοιπόν οι δύο πλευρές έφτιαξαν λίγο καλύτερα τις σχέσεις τους για το καλό της διοργάνωσης, όχι απόλυτα, αλλά υπήρχε μια καλή επικοινωνία. Αλλά δεν κράτησε πολύ γιατί πάλι η διαιτησία στα τελευταία 5 παιχνίδια έχει εχθρική τάση κατά του Παναθηναϊκού, ένα από αυτά ήταν και μέσα στην Φενέρ.

    Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ως πρόεδρος ένιωσε αδικημένος μετά από πολλές αφορμές φέτος και έγραψε κάτι σε προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αμέσως μετά δέχθηκε απίστευτη επίθεση από οπαδούς της Φενέρ με προσωπικους χαρακτηρισμούς και οικογενειακούς, για το δεύτερο δεν σηκώνει κουβέντα και πολύ σωστά απάντησε στις υβριστικές προκλήσεις πολλών σχολίων, των οπαδών της Φενέρ, υπερασπίστηκε την οικογένεια του όπως αυτός νόμιζε καλύτερα, το ίδιο θα έκανε ο καθένας.

    Η τιμωρία της Euroleague ήταν άστοχη και στοχευμένη για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αυτό όμως δεν θα είχε καλό τέλος για την διοργανώτρια αρχή του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ Συλλόγων, γιατί Ευρωπαϊκο μπάσκετ χωρίς Εξάστερο Παναθηναϊκό δεν υπάρχει! 

    Το κατάλαβαν καλά εκεί στα γραφεία της Βαρκελώνης, πως δεν τους παίρνει για κόντρα, σιωπηρή "παύση πυρών" και από τις δύο πλευρές, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ξεκαθαρίζει πως ακυρώνει το δημοψήφισμα και επικεντρώνεται στον στόχο για Final 4 και την κατάκτηση του 7ου αστεριού στο Βελιγράδι, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς όλους με δύο παίχτες από το ΝΒΑ, κυρίως όμως με την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς.

    Ξεκαθάρισε όμως να ανακοίνωσης μεταξύ άλλων, πως αν μέχρι το τέλος της σεζόν η Euroleague δεν αλλάξει στάση απέναντι στον σύλλογο, ακόμα και τα διαιτητικά σφάλματα να σταματήσουν, τότε η ομάδα θα αποσυρθεί από την διοργάνωση ακόμα και αν υπάρχουν οικονομικές ρήτρες, μια απόφαση που ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήδη έχει συμφωνήσει και είναι υπέρ του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

    Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Euroleague δεν διαγράφηκε εντελώς η ποινη, αλλά μειώθηκε από 12 μήνες σε 5 μήνες και χρηματικό πρόστιμο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με 60 χιλιάδες ευρώ. Η απόφαση αυτή μπορεί να είναι μια κάποια κίνηση ανακωχής από της πλευρά της διοργανώτριας, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι, με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να κρατάει το φιτίλι της κόντρας αναμένο και σίγουρα ο μόνος χαμένος από αυτή την ιστορία, αν φτάσει στα άκρα, θα είναι η Euroleague και ο εκτελεστικός της διευθυντής, Τζόρτι Μπερτομέου!

    Μέχρι το τέλος της σεζόν, αν η Euroleague δεν αλλάξει στάση, τότε όλα είναι πιθανά, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι δίπλα στην όποια απόφαση και αν πάρει η διοίκηση, αυτό είναι ξεκάθαρο και το μήνυμα έχει σταλεί προ μηνών..!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad