Header Ads

  • Breaking Green News

    ΘΕΜΑ: ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

    O Doctor Green γράφει: Ανεξήγητα αγνώριστος ο Παναθηναϊκός στις πρώτες αγωνιστικές και τα ερωτηματικά πολλά προς το προπονητικό τιμ της ομάδας... 

    Σε τρία πράγματα δουλεύουν περισσότερο και χτίζουν όλες οι ομάδες του κόσμου κάθε καλοκαίρι στις προετοιμασίες τους, α) αγωνιστική ετοιμότητα, δηλαδή ρυθμό, φυσική κατάσταση, συστήματα κλπ, β) Νοοτροπία και ποδοσφαιρικό εγωισμό απέναντι σε κάθε αντίπαλο, γ) Θέτεις στόχους, σχεδιασμός και προγραμματισμός για την αγωνιστική σεζόν στις διοργανώσεις που θα συμμετέχει η ομάδα.

    Μήπως στον Παναθηναϊκό όλα τα παραπάνω έγιναν με επιπολαιότητα και υπερβολική υπεροψία από προπονητές και παίχτες; Μήπως νόμιζαν πως θα κερδίσουν τους αγώνες μόνο με τις φανέλες; Υποτίμηση των αντιπάλων; Με κορύφωση μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά όπως με Άγιαξ; Να πάρουν τα μυαλά τους αέρα; Σίγουρα, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, η μπάλα δεν ξεχνιέται και δεν έγινε μόνο σε ένα φιλικό και μάλιστα με πιο έτοιμες ομάδες, έγινε με Άγιαξ, Φέγενορντ, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας και κάτι ακόμα, αυτή τη στιγμή η Ξάνθη είναι πρώτη στη βαθμολογία, στην πρόβα τζενεράλε της σεζόν στο ΟΑΚΑ όπου οι πράσινοι έπαιξαν με τους Ξανθιώτες, οι παίχτες του Δώνη έκαναν πλάκα...

    [Ακολουθήστε μας και στην επίσημη σελίδα του σαιτ στο Instagram, κάνοντας κλικ εδώ]

    Προκύπτει λοιπόν μεγάλο θέμα στην νοοτροπία που οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δωνης-Νταμπιζας δεν δούλεψαν καθόλου σε αυτό το κομμάτι, φυσικά εδώ εντάσσεται και το κομμάτι της ψυχολογίας. Στο αγωνιστικό επίσης προκύπτουν πολλές απορίες, βλέποντας και τους τρεις αγώνες υπάρχει τρομερή καθίζηση, υποτονική αντίδραση και κόπωση στους παίχτες, δεν υπάρχει δηλαδή φρεσκάδα και ένταση στο παιχνίδι τους, με λίγα λόγια σέρνονται, το βλέπεις κάνει "μπαμ", τα δείγματα τραγικά, οι πράσινοι έχουν δεχθεί 8 γκολ και τα 6 από αυτά προήλθαν από αψυχολόγητα ερασιτεχνικά λάθη-δώρα των πράσινων στους αντιπάλους, η πιο χαρακτηριστική η πάσα του Ζαχιντ μέσα στην περιοχή σε αντίπαλο, τραγελαφικές καταστάσεις που δίνουν εξηγήσεις στα παραπάνω.

    Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ που παίζουν και ως αλλαγή, υπάρχει και κάτι άλλο που φανερώνει κάποια πράγματα, ο 19χρονος φορ που πήραμε από την ακαδημία της Πόρτο και έκανε προετοιμασία με τους "δράκους", έχει χρησιμοποιηθεί από τον Δώνη σε δύο ματς από το 80' λεπτό και μετα, με ΟΦΗ και ΑΡΗ και στα δύο έβαλε γκολ με απίστευτη έκρηξη σε ταχύτητα και ένταση με τη μπάλα στα πόδια μάλιστα, αυτό το συμπέρασμα το έχουν διαπιστώσει και οι αντίπαλοι παίχτες- φίλαθλοι για τον 19χρονο Κολομβιανό. Τι έχει γίνει με τους υπόλοιπους που έκαναν μέρος της προετοιμασίας ή ολόκληρο με τον Δώνη στην Ολλανδία; Ούτε στο πρώτο 10λεπτο δεν βγάζουν ενέργεια. Υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης; Έχουν "καει" οι παίκτες με στόχο τον πρωταθλητισμό όπως έλεγαν παίχτες- προπονητές, με αποτέλεσμα να είναι βαρύ το παιχνίδι τους; Η απάντηση είναι κάπου στη μέση και το πρόβλημα είναι σοβαρό με βάση το χρονικό σημείο, γιατί αν είναι έτσι, οι παίχτες ίσως "λυθούν" μετά τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να χαθεί ή οποία προοπτική για 6αδα στο πρωτάθλημα και να είναι πια αργά για να περισωθεί κάτι μέσα στη σεζόν και να λέμε τα περσινά περί κυπέλλου.

    Είναι και θέμα εγωισμού πολλά πράγματα στον αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο, δηλαδή δεν γίνεται να ξευτιλίζεσαι ως παίχτης και προπονητής από κατώτερους ιστορικά κλπ αντιπάλους και να μην βγάζεις αντίδραση και νεύρο, αυτή η απάθεια πέρσι δεν υπήρχε στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων, ενώ φέτος μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο απάθεια και ηττοπάθεια.

    Δώνης και Νταμπίζας πήραν παράταση μέχρι νεωτέρας καθώς υπάρχει και το ντέρμπι με τον γαύρο, ένα ματς κρίσιμο, για τους παίκτες αλλά και τον κόσμο που έχει κουραστεί αφάνταστα και βγάζει οργή! Όμως αυτή η οργή καλύτερα να μην βγει σε αντιδράσεις βίας, αλλά υπό μορφή φωνής και συλλαλητηρίου μετά τον αγώνα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα! Οι παίχτες μπορεί να έχουν ένα μερίδιο ευθύνης αλλά το μεγαλύτερο και κρατάει χρόνια αυτό το έχει ο μεγαλομέτοχος, η καλύτερη αντίδραση του κόσμου λοιπόν θα ήταν ότι έγινε το 2008, ένα διαρκές συλλαλητήριο μόνο με φωνή και καμιά βία προς παίχτες και γήπεδα. Η αλλαγή σελίδας θα έρθει με αγώνες όπως τότε...!!!

    Υ.γ. Αποδείξτε μας ότι αξίζετε να είστε στον Παναθηναϊκό, τότε νικήσετε τον πετσινο γαύρο!

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad