Header Ads

  • Breaking Green News

    ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ

    O DoctorGreen γραφει γαι τον προβληματισμό που βγάζει η ομάδα μέχρι τώρα: Καμία βελτίωση δεν παρουσιάζει ο Εξάστερος Παναθηναϊκός, μετά από τρεις αγώνες στην regular season της Euroleague... 

    Ότι είδαμε στη Λυών κόντρα στη Βιλερμπάν, είδαμε και στο ΟΑΚΑ με την Αρμάνι Μιλάνο, μόνο που στη δεύτερη περίπτωση το καλό είναι πολλαπλό, γιατί έχασες την έδρα από πολύ νωρίς και το κυριότερο προπονητής και παίχτες δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα για να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα.

    Οι πράσινοι συντηρούσαν ένα ματς στην κόψη του ξυραφιού σε όλο τη διάρκεια σχεδόν, πόντο-πόντο με τον Πεδουλάκη να μένει άπραγος στον πάγκο χωρίς ιδέες για πιο αποτελεσματικά συστήματα. Ακόμα και όταν έγινε ένα ξέσπασμα στο 4ο δεκάλεπτο με τη διαφορά υπέρ μας να αγγίξει το +7, πάλι έγινε καθίζηση με λάθος αλλαγές, κακές επιλογές στα σουτ και κακά μαρκάρισμα στους αντιπάλους που έβρισκαν εύκολα ελεύθερους χώρους για τρίποντα τα οποία έριξαν τη διαφορά και το ματς πήγε σε "ρωσική ρουλέτα"...

    [Ακολουθήστε μας και στην επίσημη σελίδα του σαιτ στο Instagram, κάνοντας κλικ εδώ]

     Έμειναν 8" και κάτι δευτερόλεπτα, time out και η τελευταία επίθεση ο Καλάθης ξανά και αστοχεί, όπως και στα τελευταία 14" δευτερόλεπτα με Βιλερμπάν, λάθος σύστημα από τον Πεδουλάκη και λάθος ο Καλάθης, ένα deja vu για τον Παναθηναϊκό και τον Καλαθη...ότι κατάληξη είχε στη Λυών είχε και στο ΟΑΚΑ, ηττα με ένα πόντο, ίδιο ακριβώς τελικό σκορ και τελευταίο σουτ του Καλάθη.

    Ο Πεδουλάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το ρόστερ, δεν πήρε πράγματα να τα συνεχίσει όσο μπορούσε από τον Πιτινο. Τι εννοούμε; Ο Πιτινο παρ όλο που δεν είχε τους τρομερούς σούτερ σε αντίθεση με φέτος, ήταν τα συστήματα του τέτοια που όταν οι αντίπαλες άμυνες ήταν ψηλά, γινόταν τα κατάλληλα σκριν για ελεύθερα σουτ, αυτό μέχρι τώρα δεν το είδαμε καθόλου, καθώς ένα "πολυβόλο" τριπόντων όπως Φριντεντ που δεν υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, να μένει "ασφαιρος" στα τελευταία δύο ματς, με αποτέλεσμα να μην παίρνει η ομάδα τους πόντους που θα έδιναν νίκες, απαράδεκτο. 

    Με την Αρμάνι, έκανε πολλά πράγματα λάθος, αν δεν έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση ο Ουαλί, αν μη τι άλλο έκπληξη, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο τραγικά.

    Ο Τόμας άξιζε περισσότερο χρόνο και να δοκιμάσει περισσότερα σουτ για να φτιάξει ψυχολογία, αντίθετα τον κράτησε στον πάγκο.

    Τον Ράις το έβαζε σε λάθος χρονικά σημεία, ενώ ο παίχτης περνάει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος.

    Τον Παππά γιατί δεν του έδωσε χρόνο; ο οποίος το ζουσε σαν τρελός το ματς από τον πσγκο. Θα πει κάποιος ότι δεν είναι έτοιμος. Ναι αλλά δεν είπαμε να τον βάλει 15 λεπτά, αλλά στα τελευταία λεπτά, αφού ο Ράις δεν μπορεί, όταν είσαι στο +6 και βλέπεις να χάνεις τη διαφορά με λάθη στην επίθεση χωρίς γρήγορες επιθέσεις στον εφοδιασμό, βάλε τον Παππα να κάνει τα τρανζισιον, είναι κοντός και ευέλικτος, το έχει με τα λει απ', θα σου έβαζε έστω αυτούς τους 4 πόντους που χρειαζοσουν.

    Πάμε και στο μεγάλο θέμα που ακούει στο όνομα Νικ Καλάθης και εδώ ο Πεδουλάκης κάνει λάθη στο χειρισμό του παίχτη και το επανέλαβε και με Αρμάνι. Κακώς πήγε με Καλάθη στο τελευταίο σουτ, και στις περιπτώσεις που χάθηκαν τα ματς στον πόντο, φτιάχνεις ένα σύστημα να πάει η μπάλα στον Φριντεντ, εδώ θα επανέλθω στο σκριν, είδαμε τον Φριντεντ να τον μαρκάρουν ψηλά ακόμα και πάνω από τα 9 μέτρα και κάνεις πράσινος να μην έχει πάει να κάνει ένα καλό σκριν για να βρει ο Τζιμμερ το χώρο για ελεύθερο σουτ. Ο Καλάθης είναι ένα πολυ χρήσιμο εργαλείο, αλλά δεν έχει το ψυχικό σθένος να πάρει ένα ματς στην κόψη του ξυραφιού με τη μπάλα να καιει, δεν έχει ούτε το σουτ, το έχουν τονίσει και οι άλλοι αρθρογράφοι του σάιτ και είναι φανερό χρόνια σε όλους, δεν το τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Μίλερ, όπως άλλων παιχτών, ούτε του Τζέιμς, ουτε του Σάρας, ούτε Διαμαντίδη φυσικά. Και να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, ο Πεδουλάκης εκθέτει τον Καλάθη δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να τον ρίχνει ψυχολογικά ενώ ξέρει ότι είναι επιρρεπείς σε αυτό, με βάση το αποτέλεσμα που είχαν οι προσπάθειες του στο τελικό σουτ, αντί να τον προφυλάξει, μια με Βιλερμπάν και μια με Αρμάνι, με Αρμάνι δεν έπρεπε να πάρει το τελικό σουτ ο Καλάθης σε καμία περίπτωση, ούτε να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

    Στο προηγούμενο άρθρο για το παιχνίδι με Βιλερμπάν, τονίσαμε κάποια πράγματα που έπρεπε να αλλάξουν, τελικά δεν άλλαξε τίποτα. Πλέον τα πράγματα φτάσανε στο απροχώρητο, ο κλοιός πιέζει και χρειάζεται άμεσα μια αλλαγή σε όλο αυτό το χάλι που παρουσιάζει η ομάδα. Έχουν γίνει τρεις αγωνιστικές και σε κανένα ματς δεν είδαμε την εικόνα που έπρεπε με βάση το ρόστερ, ακόμα και η πρεμιέρα με τον Ερ. Αστέρα στην έδρα μας η νίκη ήρθε δύσκολα και με αρκετά λάθη που ευτυχώς δεν στοίχισαν, στα επόμενα δύο είδαμε ακόμα χειρότερα πράγματα και πλέον έχει ήδη χαθεί πολύ έδαφος γιατί αυτές οι δύο ήττες ήταν εκτός προγράμματος και με βάση το πρόγραμμα στην ήδη πιο δύσκολη από πέρσι διοργάνωση, αυτά τα ματς πρέπει να τα ρεφάρει η ομάδα σε ματς τα οποία θα είναι δύσκολα και με βάση την αγωνιστική εικόνα της ομάδος μέχρι τώρα δεν το βλέπουμε να αλλάζει άμεσα με τις τωρινές καταστάσεις. Ούτε μπορούμε να πούμε είναι αρχή πλέον γιατί αυτά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα εκτός προγράμματος δεν μας δίνουν περιθώρια και χρόνο, πρέπει να αλλάξει άμεσα η εικόνα.
    Εμείς εδώ στο σάιτ ήμασταν ξεκάθαροι, από την πρώτη σεζόν που ήρθε ο Πεδουλάκης, ακόμα και όταν πήρε τον τίτλο, θεωρούμε πως ο "Αρτζυ" δεν μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο της Euroleague, στο πρωτάθλημα ναι μπορεί είναι άλλο το επίπεδο της Α1, στην Ευρώπη όμως δεν το έχει, ο ανταγωνισμός είναι τρομερός και από τους αντιπάλους πάγκους, για παράδειγμα στην Αρμάνι, κάθεται ο Μεσίνα απέναντι, ο οποίος "κούμπωνε" για πλάκα όποιο σύστημα του Πεδουλάκη, δεν έχει εμπειρία για Ευρωλίγκα, δεν κάνει για το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Η άποψη αυτή δεν αλλάζει ακόμα και αν ο Αρτζυ κάνει τρεις η πέντε σερί νίκες, αν γίνουν κάποιες νίκες μπορεί να έρθουν από αντίδραση των παιχτών και όχι από τεχνικές κινήσεις από τον πάγκο.

    Όταν έφυγε ο Πασκουάλ, εδώ στο σάιτ δεν ήμασταν υπέρ της απομάκρυνσης του Πασκουάλ, γιατί το φταίξιμο το είχαν μόνο οι παίχτες που έκαναν αλόγιστα λάθη ερασιτεχνικά, ποιος θα ξεχάσει πέρσι την πρεμιέρα με Μπάγερν Μονάχου και τον Γκιστ να δίνει τη μπάλα σε αντίπαλο παίχτη και η ομάδα να χάνει με -1; Μην θυμίσω τα άλλα απίστευτα που έκαναν οι παίχτες, κάποια στιγμή χάθηκε και η χημεία στα αποδυτήρια, είχαν ψυχρανθεί οι παίχτες με τον Πασκουάλ γιατί οι ίδιοι τον "άδειαζαν", έκαναν τα αντίθετα από τους έλεγε το είχε εκφράσει μάλιστα και σε συνέντευξη τύπου. Η διαιτησία επίσης ήταν κόντρα στους πράσινους! Και μην ξεχνάτε το πιο βασικό από όλα, ο Πασκουάλ δεν είχε το φετινό μπατζετ και ρόστερ.

    Εμ πάση περιπτώσει, καλώς είχε γίνει η αλλαγή, ήθελε ένα σοκ η ομάδα πέρσι και ο τεράστιος Ρικ Πιτινο είχε όλο το πακέτο που ταιριάζει στο μέγεθος Παναθηναϊκού, πειθάρχησε τους παίχτες, τους έδωσε ρόλο, τους έβαζε όταν έπρεπε και πολλούς από αυτούς τους βελτίωσε ατομικά, όπως Παπαγιάννη, Μήτρογλου, Τόμας κλπ, όλα αυτά έφεραν την ανατροπή και μπήκαμε 8αδα της Ευρωλίγκα πέρσι και με πολλά ματς θεαματικά.
    Δυστυχώς για όλους μας, το οικογενειακό πρόβλημα που προέκυψε με συγγενικό του άτομο, ενώ είχε συμφωνήσει να συνεχίσει στον πράσινο πάγκο, έπρεπε ο Ρικ να επιστρέψει στις Ηνωμένες πολιτείες.

    Στο τώρα, τι πρέπει να γίνει για να βρει η ομάδα το δρόμο της; Συντομα αλλαγή προπονητή, πριν γίνουν μη αναστρέψιμα τα πράγματα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Η άποψη μου δεν θα αλλάξει ακόμα και αν με Πεδουλακη κάνουμε 3 σερί νίκες, είναι προφανή κάποια πράγματα για το τι χρειάζεται η ομάδα.

    Τι επιλογές έχει η διοίκηση στην αγορά;

    Καταρχήν υπάρχει μια περίπτωση που είχε εξεταστεί και παλιότερα από τον Παναθηναϊκό όταν εργαζόταν στην Νταρουσαφακα, το όνομα αυτού Μπλατ. Είναι ένας προπονητής που είναι για το μέγεθος του Παναθηναϊκού, έμπειρος, σε Ελλάδα, Ευρώπη και NBA, δεν προκάλεσε ποτέ όσο ήταν στους απέναντι, άσχετα αν αναγκάστηκε να κάνει πράγματα λόγο της διοίκησης των αφων Αγγελόπουλων, που δεν ταίριαζαν στην προσωπικότητα του, όπως όταν ακολούθησε την εντολή να φυγει με την ομάδα του στο ημίχρονο στον περσινό ημιτελικό κυπέλλου. Σίγουρα δεν έχει την τιμή του Πεδουλάκη, αλλά είναι όμως κοντά στην τιμή του Πιτινο, μην ξεχνάτε και κάτι άλλο, το 80% των παιχτών μας είναι Αμερικανό τραφεις μπασκετικά.

    Δεύτερη επιλογή να γίνει κρούση στον Σάρας και να προσπαθήσει η διοίκηση να τον πείσει να σπάσει το συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις, φαντάζει όμως δύσκολο γιατί ο ίδιος είναι επαγγελματίας και δεν φτάνει εύκολα σε ρήξη.

    Τρίτη επιλογή, να γινόταν πάλι προσπάθεια να επιστρέψει ο Πιτινο αν βελτιώθηκαν οι συνθήκες στο οικογενειακό του περιβάλλον, αυτό θα ήταν και η πιο ιδανική λύση από όλες!

    Τετάρτη επιλογή, να πάμε σε μια παρόμοια επιλογή τύπου Πιτινο, δηλαδή γνώστη του μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο στην Αμερική σε κολεγιακό και NBA και Ευρώπη αν υπάρχει τέτοια περίπτωση.


     Πέμπτη επιλογή, αν και πολλοί θα το πουν πίσω γύρισμα, εγώ θα το πω μια δεύτερη ευκαιρία ή καλύτερα, ευκαιρία διόρθωσης, να επιστρέψει ο Τσάβι Πασκουάλ, δεν έχει χαλάσει οι σχέσεις του με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, άρα εύκολα γίνεται η προσέγγιση. Ο Πασκουάλ κακα τα ψέματα, είναι ένας προπονητής με κύρος, έχει τρομερές γνώσεις στο μπάσκετ και πάνω απ' όλα ξέρει απ' έξω και ανακατωτά την Euroleague, επίσης κάτι ακόμα που έχει και αυτό την αξία του, έχει ένα αρκετά δυνατό και ακριβό ρόστερ με προσωπικότητες παγκόσμιου φήμης για να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο.

    Αυτή είναι η άποψη μου ίσως χιλιάδων άλλων Παναθηναϊκών, για τα παραπάνω πρόσωπα. Την επιλογή όμως την έχει η διοίκηση και επειδή ξέρω ότι αυτή τη στιγμή μετά τα καλά αποτελέσματα είναι προβληματισμένοι και εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή την εικόνα που είναι άκρως προβληματική, χρειάζεται λύσεις αμεσα το πρόβλημα και όχι να παραταθεί, μην έχει κανείς καμιά αυταπάτη πως ο αγώνας που ακολουθεί με την Ζενίτ και μάλιστα στην Αγία Πετρούπολη θα ειναι εύκολη υπόθεση, αυτό το δικαίωμα δεν μας το δίνει η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μας, για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει άμεσα η προβληματική εικονα!


    2 σχόλια:

    Post Top Ad