Header Ads

  • Breaking Green News

    Ο "κλεισμένος", οι 2+1 μεταγραφές και οι σκέψεις της UEFA για ενα μήνα νωρίτερα μεταγραφές χειμώνα

     


    Στην μεταγραφική περιοδο του χειμώνα ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος, το απαιτουν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν... 


    Οι στόχοι είναι σε κυκλο, από το scouting team του τριφυλλιού, από Λατινική Αμερική μέχρι Σκανδιναβία, σίγουρα θα προκύψουν και άλλες περιπτώσεις γιατί υπάρχει και το Μουντιάλ, ολες οι ομάδες θα δουν επιλογές από χώρες όλων των Ηπείρων. 

    Το καλοκαίρι που μας περάσε ο Παναθηναϊκός έκανε τις καλύτερες μεταγραφές, από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, παίχτες με βιογραφικό, ηλικία, αλλά και εντυπώσεων. Πολλές περιπτωσεις δεν ήρθαν για διάφορους λόγους, μάλιστα κινήθηκε για παίχτες από το τοπ ραφι και όχι τελειωμένους βάση ηλικίας, για εντυπωσεις χωρίς ουσία, αλλά παιχτες που τώρα παίζουν πρωταγωνιστικό ρολο στις ομάδες τους, δυο παραδείγματα, ο μεσος Περέιρα της Ουντινέζε, δεν προχώρησε η ιστορία για λόγους και αξιώσεις υπερβολικές της ιταλικής ομάδας, αλλά και ο παιχταρας Βιτινιο της Φλαμένκο μέχρι τον Αυγουστο και δανεικος για ένα χρόνο στη Σαουδική Αραβία, ενώ ήταν κλεισμένος, περιμενε και ήθελε να έρθει σαν τρελός, ο κοουτς έκρινε τελικώς πως δεν είχε τα χαρακτηριστικά που εψαχνε για τη θέση και οι προτεραιότητες ήταν σε άλλους παιχτες. Πάμε παρακάτω... 

    Το τριφυλλι θα έκανε μεταγραφές ετσι κ αλλιώς το Γενάρη, οι τραυματίες όμως και οι ατυχίες που μπορούν να συμβούν μέσα στη σεζόν όπως με Αιτορ και Τρουγιε, αλλάζουν τα δεδομένα και προσθέτουν στόχους. 

    Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια "κλεισμένη" μεταγραφή, υπάρχει προφορική συμφωνία που πήρε παράταση από τον Αυγουστο για Γενάρη, αυτή του μέσου Τζέικομπ Κριστενσεν, της Νόρντζελαντ, ο παίχτης είχε συμφωνήσει ήδη για 4 χρόνια, με απολαβές κοντά στις 600 χιλιάδες και 2,5 μυρια στην ομάδα του. Γιατί δεν ήρθε τον Αυγουστο; Γιατί όταν τελικά επιλέχθηκε ως στόχος, το Δανέζικο πρωτα είχε ηδη αρχίσει και διοίκηση της ομάδας του δεν είχε χρόνο να καλύψει την θέση αφου ηταν τέλη Αυγούστου, δεν τον έδινε παρά τα πολυ καλα χρήματα που θα λάμβανε, μάλιστα και ο αντιπρόεδρος της Νόρντζελαντ, μίλησε ΜΜΕ της Δανίας, για την πολυ μεγάλη πρόταση που έγινε απο τον Παναθηναϊκό. 

    Ο 21 χρόνος μέσος(box player) αρέσει στον Γιοβάνοβιτς για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αντίληψη στο χώρο, ακριβή πασες, μαρκάρει και εχει αξιόλογο τεχνικό σουτ, γνωστό διεθνώς ότι οι Σκανδιναβοί είναι αξιόπιστοι παίχτες και ο Παναθηναϊκός εχει θετική παράδοση από το παρελθον. 

    Ακόμα, μεταγραφές 2+1...

    Στη θέση του Αιτορ, η διοίκηση εχει ξεκαθαρίσει στον κόουτς ότι το μπατζετ είναι free, για να καλυφθεί η θέση οσο καλυτερα γίνεται και επιδη για να βρεθεί καλός εξτρέμ το Γενάρη, ήδη θα είναι σε ομάδα, κάτι που αρέσει στον κόουτς δηλαδή να έχει παιχνίδια στα ποδια του και να προσφέρει άμεσα, άρα η μεταγραφή αυτή θα είναι αγορά, επιπέδου και ποιότητας. 

    Πάει και για έναν ακόμα εξτρέμ που να μπορει να παιξει και εσωτερικά ως χαφ, στα αριστερά ως back up από τον πάγκο, θα πείτε γιατί; Γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και υπάρχουν και τα πλει οφ, δεν θα αποκλείσω τον Βιτινιο ως επανεξέταση, χωρίς πολλες πιθανότητες βέβαια, που μπορεί να παίξει σε δυο θέσεις, το έκανε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

    +1 κίνηση για φορ:

    Αυτή τη στιγμή παρα την εμπιστοσύνη του Ιβάν στον Ιωαννίδη και καλά κάνει, θέλει ομως περισσότερα, θέλει ένα φορ πιο κοντά στο να έχει το γκολ, οχι μονο την πρώτη άμυνα στην επίθεση των αντιπάλων και στο κράτημα μπάλας, είδαμε στη απουσία Σποραρ η θέση φορ δεν υπήρξε επι της ουσίας, τα γκολ ερχόταν από τα εξτρέμ, αυτό είναι ένα θέμα που θέλει λυση, ποσο μάλλον τώρα που χάνει η ομάδα και την έφεση του σκορ από τον Αιτορ. 

    Υπάρχει και ο Μπιλαλ, ο βασικός φορ της Κ19, ήταν στην προετοιμασία το καλοκαίρι και τον τελευταίο μήνα κάνει προπόνηση στην πρωτη ομάδα και είναι στις αποστολές των αγώνων, είναι θέμα χρόνου να πάρει συμμετοχή, τον πιστευει ο Ιβάν και σωστά, αλλά θέλει έναν λίγο πιό έμπειρο φορ που να καλυπτει την όποια απουσία Σποραρ, δηλαδή ένα στιλ Καρελη για δευτερο φορ, χωρίς να λέμε ότι αυτός θα έρθει, απλά να έχετε μια εικόνα για το στιλ του παίχτη που θα βοηθούσε την επιθετική γραμμή της ομάδας και με γκολ. 

    Τι πρέπει να γίνει; οι μεταγραφές να κλείσουν άμεσα! 

    Υπάρχει μια σκεψη στην ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ από το καλοκαίρι να έδινε έναν μήνα ακομα νωρίτερα την μεταγραφική περιοδο, δηλαδή αντί από πρωτη Γενάρη, να αρχίσει από 1η Δεκεμβρίου μέχρι τέλος Γενάρη, ο λόγος ειναι να βρουν παίχτες οι ομάδες για να καλυφθεί η κόπωση αυτών που θα είναι στο Μουντιάλ, γιατί ακόμα και αν γυρίσουν θα χρειαστούν όλοι ένα περιθώριο αποχής από αγώνες των πρωταθλημάτων που αρχίζουν νωρίς μετά το Μουντιάλ, αυτή η ιδεα βρίσκει θετική ανταπόκριση απο τα μεγάλα κλαμπ που έχουν και τους περισσότερους παίχτες στο παγκόσμιο κυπελλο. Θα δουμε αν γίνει πράξη αυτή η ιδέα, εδώ έφεραν Μουντιάλ πρωτη φορά χειμώνα, το λιγότερο θα είναι ένα μήνα νωρίτερα μεταγραφές, που θα ευνοήσει και τον Παναθηναϊκό για να κλείσει άμεσα τα κενά του σε σημαντικές θέσεις. 

     Editorial: (greenarea team)


    1 σχόλιο:

    1. Den prepei na argisoume katholou, h gantemia pou exei pesei panw sthn omada einai apistefti, akoma k sthn k19! Eyxeleo na ginei sto kalafaths

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad