Header Ads

  • Breaking Green News

    Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Μπέικον και Λειμαν

     


     Ο Παναθηναϊκός ψάχνει 4ρι από τα τέλη Ιουνίου, με άλλους ήρθε κοντά, με άλλους έκανε πισω και με άλλους δεν τα βρήκε... 


    Τα τελευταία 24ωρα και μετά τα τελικά κοψίματα παιχτών από ομάδες του ΝΒΑ, κάτι που περιμενε ο Παναθηναϊκός, για να ενισχυθεί η συγκεκριμένη θέση και να μοιράζεται με τον Γουίλιαμς, τελικώς έχει έρθει σε προφορική συμφωνία(?)με τον Τζέικ Λειμαν, που έμεινε ελεύθερος από το άλλο τριφύλλι, τους Boston Celtics, αν και ο ίδιος ήθελε άλλον ένα χρόνο παραμονής στους πράσινους της Βοστόνης, τελικά κόπηκε. 

    Ενώ λίγες μέρες πριν ο Μπέικον δήλωσε ξεκάθαρα πως θέλει να έρθει στον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το σημείο να πουμε πως η διοίκηση είχε συντονίσει με τον παίχτη αρχές Αυγούστου, ο Ράντονιτς όμως είχε άλλη άποψη, οχι για αγωνιστικούς λόγους, ουτε κατά διάνοια αυτό, αλλά αφου μίλησε με τον προπονητή της Μονακό, ο οποίος του είπε περισσοτερο για τον χαρακτήρα του παίχτη Μπέικον στην καθημερινότητα της ομαδας, δεν άκουσε και τα καλυτερα είναι η αλήθεια, όπως για παράδειγμα πολλες φορες ήταν αδιάφορος στις προπονήσεις, δεν άκουγε της οδηγίες του προπονητή στους αγώνες, γενικά ήθελε έναν ελευθερο ρόλο στην ομάδα, είναι γνωστό πως είναι παίχτης με έπαρση, γενικά τετοιοι παίχτες δεν αρέσουν στο Ράντονιτς. 

    Μετά την άρνηση Ράντονιτς για Μπέικον, απο τα μέσα Αυγούστου, η διοίκηση κοίταξε την περίπτωση Τζέικ Λειμαν για τη θέση 4, ήξερε ότι ήταν στη λίστα των Μπόστον για κόψιμο και τον είχαν "λοκαρει" ως περίπτωση. 
    Ο Λειμαν, είναι 27 ετών και έχει πανω από 230 ματς στο ΝΒΑ και μέσω όρο λεπτών 4-5', οι καλές του σεζόν έγιναν με τους Τίμπεργουλβς, όπου ήταν μέλος της ομαδας για 3 σεζόν. 

    Ας παμε όμως στα θετικά και αρνητικά των δυο παιχτών και στο τέλος θα γράψουμε την άποψη μας για το τι έχει ανάγκη πιο πολύ η ομάδα μας από τη θέση 4:

    -Μειονεκτήματα Λειμεν:

    *Δεν έχει καθόλου εμπειρία από Ευρώπη και Ευρωλίγκα.

    **Δεν έχει την έκρηξη στο παιχνιδι του, είναι πιο λόου προφαιλ παιχτης. 

    ***Τα ποσοστά του σε δίποντα(35%+- κατα μέσω όρο) και τρίποντα (31+-), δεν τα λες και καλά με βάση αυτό που έχει ανάγκη τώρα η ομάδα μας. 

    --Πλεονέκτημα:

    *Είναι ένας παίχτης προπονητη, ακολουθεί το πλάνο, συμμετέχει στο αμυντικό παιχνίδι της ομαδας, κάτι που αρέσει στον Ράντονιτς. 

    **Τα ποσοστά στα σουτ του σε κάποιους μπορεί να είναι θετικά ή καλά, γιατί το βλέπουν ως + στην άμυνα που συμμετέχει. 

    -Μειονεκτήματα Μπέικον:

    *Είναι ένας παίχτης με δυσκολο χαρακτήρα, πολλές φορές,  όχι παντα, μπορεί να μην ακουει το πλάνο του προπονητή στον αγώνα, ουτε να έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο προπονητικό πρόγραμμα. Θέλει γενικά λίγο αυτόνομο ρόλο, αυτό του βγάζει έπαρση, γιατί ξέρει, οπως όλοι, τις δυνατότητες του.

    **Δεν έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο αμυντικο κομμάτι ενός αγώνα, επιφανειακή η άμυνα του στην αρχή της επίθεσης του αντιπάλου. Ο Ράντονιτς περισσότερο στη ζυγαριά βάζει τον χαρακτήρα του παρα τη μη αμυντική του συμμετοχή. 

    --Πλεονέκτημα:

    * Έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα, πετσι ήταν στους MVP της διοργάνωσης και ο MVP της Μονακό! 

    ** Έχει απίστευτο τεχνικό σουτ, σε δίποντο (49%-+)και τρίποντο (45%+-), κατά μέσω όρο 15 ποντων+- ανά αγώνα και ευστοχια στις βολές 80%+-, τα ποσοστά του είναι εντυπωσιακά, έχει άνεση στο σκοράρισμα από κάθε σημείο, τρομερή και η αυτοπεποίθηση του γι αυτό έχει αυτά τα ποσοστά. 

    ***Έχει έκρηξη στο παιχνίδι του, μπορεί μόνος του να γίνει game changer σε δυσκολα μάτς και να παρει η ομάδα του τη νίκη! 

    Η άποψη μας: Αξίζει το ρίσκο ακόμα καιε τέτοιο χαρακτήρα ο Μπέικον, για αγωνιστικά δεν το συζητάμε καν, μετά απο σοβαρές συζητήσεις όμως μεταξυ του ίδιου και του προπονητη, να βρεθεί δηλαδή μια χρυσή τομή και να υπάρξει μια αρμονική οσό γίνεται συνύπαρξη στην ομάδα, σιγουρα η ηρεμία στα αποδυτήρια είναι σημαντική, αλλά η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει άμεση ανάγκη το ευκολο σουτ, δηλαδή το ευκολο σκορ, όπου αυτή τη στιγμή δεν το έχει ουτε από τον Γκριγκονις και Γουίλιαμς, είναι ξεκάθαρο στα μέχρι τώρα ματς της ομάδας, δυστυχώς χωρίς τα καλάθια εκτός περιφέρειας δεν μπορουν να έρθουν νίκες. 

    Δεδομένα ο Μπέικον θέλει Παναθηναϊκό, το έχει δηλώσει με κάθε τρόπο, πρέπει να βρει μια λυση λοιπόν, ο Λι που ήταν συμπαίκτες στη Μονακό, ίσως με αυτόν βρεθεί μια κάποια λυση στην διαχείριση του χαρακτήρα του Μπέικον εντός της ομαδας. Κλείνοντας, θεωρούμε πως το ευκολο σουτ δεν θα το παρει η ομάδα από τον Λειμαν, γιατί ξεκάθαρα δεν έχει το ευκολο σου που χρειάζεται άμεσα η ομάδα, εντός αν ο προπονητής έχει άλλη γνώμη, θα το δουμε στην κατάληξη, αλλά σαφώς ο Μπέικον δεν μπορεί να συγκριθεί, ελάχιστοι στην Ευρωλίγκα είναι καλυτεροι του αγωνιστικά. Οψόμεθα κύριοι, ίσως ο Μπέικον δεν τελείωσε... 

    Υ. Γ. Παρεπιπτόντως, ο Πασκάλ είναι free, ναι αυτός που ήταν έτοιμος να έρθει, αλλά τελευταία στιγμή είχε βρεί συμβόλαιο στους Τίμπεργουλβς. 

    Editorial:(greenarea team) 


    4 σχόλια:

    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΚ! Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Paidia dynath metagrafh! To triponto leipei, O bacon tha to swsei! Ti ginete me Wolters?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. EPITELOUS HRTHE AYTH H PAIXTOURA! KALWS GYRISATE PALI STHN ARTHTOGRAFIA PAIDIA, MAS ELEIPSAN TA ARTHRA SAS, TA GRAFETE STH GLWSSA TWN OPADWN KAI MAS ARESEI!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad