Header Ads

  • Breaking Green News

    Στον φάκελο υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030 ο Βοτανικός

     


    Ήταν κάτι γνωστό τους τελευταίους μήνες, πλεον θα γίνει και επίσημο, η Ελλάδα μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο από κοινού υποψηφιότητα για την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030...


    Ήδη ο προεδρος της ΕΠΟ είχε συνάντηση στα γραφεία της ΦΙΦΑ στην Ελβετία πριν λίγες εβδομάδες, με τον προεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντινο, συζητήθηκε και το θέμα υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση έχει εντάξει έντονα στις κινήσεις της το εν λόγω σχέδιο με συνάντηση εντός κ εκτός Ελλάδας, γενικά και οι τρεις χώρες το έχουν πάρει αρκετά σοβαρά. 

    Όπως μάθαμε τις τελευταίες μέρες, από την πλευεα της Ελλάδας, ο φάκελος θα έχει μέσα και το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, μεταξυ άλλων και το ΟΑΚΑ. 

    Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι της καμπάνιας το έχει αναλάβει ο πρίγκιπας τους Σαουδικής Αραβίας, όπου στη χώρα θα χτίσουν νέα γήπεδα, νέας τεχνολογικής δομής. 

    Η Αίγυπτος ως η μεγαλύτερη δυνατή στον Αραβικό κόσμο, δίνει ακόμα ένα δυνατό ατου στην υποψηφιότητα. 

    Η Ελλάδα συμμετέχει ως ο μεγαλύτερος "κραχτης" του φακέλου υποψηφιότητας, αφου ειναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εμπειρία στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι μοναδικοι στα χρονικά Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.


    Και οι τρεις χώρες, είναι φιλικές μεταξυ τους και μέσω αυτής της διοργάνωσης, θέλουν να στείλουν και ένα μήνυμα Ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχη. Μάλιστα οι πιθανότητες δεν είναι λίγες, αντίθετα ο φάκελος θα είναι εντυπωσιακός, απέναντι στην άλλη υποψηφιότητα, αυτής της Ισπανίας και Πορτογαλίας από κοινού οι δυο τους, μάλιστα οι δυο χώρες έχουν εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκεια τους απέναντι στην Ελλάδα, που μια Ευρωπαϊκή χώρα εντάχθηκε στην συν υποψηφιότητα Σαουδικής Αραβία και Αιγυπτου, γνωρίζοντας πως πλεον εκεί που ήταν φαβορί ο "Ιβηρικος" φάκελος, πλέον ο "Αραβομεσογειακος" έχει δυνατό χαρτί. 


    Λογικά πολλα από τα παιχνίδια της φάσης των 32 θα γίνουν κυρίως στα Ελληνικά γήπεδα και από την επόμενη φάση και μετά τα περισσότερα στις δυο αραβικές χώρες. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού μας λοιπόν θα έχει την τιμητική του, αν πανε ολα καλα με την υποψηφιότητα που θα σταλεί μέχρι το τέλος του 2022 από κάθε χώρα/ες, ενώ η τελική απόφαση της ΦΙΦΑ, παλι σχετικά γρήγορα, πριν το καλοκαίρι του 2023! 

    Editorial: (greenarea team) 

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad