Header Ads

  • Breaking Green News

    Η πιο σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη


     Ο Trifilatos γράφει για το διπλό του Παναθηναικού στα Γιάννενα, τα πολλά οφέλη και την κλάψα των ανταγωνιστών του... 


    Ήταν μια νίκη που ήθελε η ομάδα και την πήρε με επιβλητικό τρόπο, από το πρώτο λεπτό η επιθετική ένταση των πράσινων έκλεισε στο καβούκι τους γηπεδούχους, δημιούργησε πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ, απλά έλειψε η ψυχραιμία στο τελικό σουτ για να γίνει από νωρίς ένα άνετο σκορ νίκης.

    Ήταν ίσως το καλύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού από την αρχή της σεζόν, εκτός έδρας μάλιστα και κόντρα σε μια καλή ομάδα που λίγες μέρες πριν ισοφάρισε τον οσφπ σε 2-2 ενώ άξιζε τη νίκη με βάση τις ευκαιρίες στο τέλος και επικράτησε εύκολα της αεκ με 3-2.

    Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με τους από κάτω του δυο συν διεκδικητές, ήταν επιβλητικός από την αρχή, δεν δέχτηκε καμία ευκαιρία από τον πας (αυτή που έκανε ήταν από λάθος- γλίστρημα  του Σένγκεφελντ), μάλιστα έπαιζε από την αρχή του αγώνα απέναντι σε ένα δυνατό κατενάτσιο από 10 παίχτες, βρήκε ομως τη λυση, χάρη στην προσπάθεια μεχρι το τέλος και δίκαια κέρδισε ένα πέναλτι που αρχικά ο "διαιτητής" Τζαγκαράκης αρνήθηκε προκλητικά, αλλά το var διόρθωσε την αδικία και ο Σπόραρ σκόραρε από το πέναλτι δίνοντας στο τριφύλλι ένα πολύ σημαντικό διπλό για τη συνέχεια. 

    Τα οφέλη δεν ήταν λίγα από αυτή τη νίκη: Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήξερε τις νίκες των άλλων δυο, πρώτη φορά από +1 από την αεκ, παρ όλα αυτα δεν έβγαλε πανικό, είχε υπομονή παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. 

    Εκεί που οι αντίπαλοι του σκόνταψαν οι Πράσινοι νίκησαν και αυτό έφερε πανικό γιατί περίμεναν το αντίθετο. 

    Έσπασε ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ που ειχε με επαρχιώτικη ομάδα, αυτη τη φορά με τον ΠΑΣ, καθώς ειχε άσχημα αποτελέσματα 7 χρόνια στην έδρα του.

    Ο τρόπος και το χρονικό σημείο έφερε απίστευτο πόνο στους αντιπάλους οπαδούς και στους μηχανισμούς προπαγάνδας τους, φάνηκε λίγες ώρες μετά. 

    Το πιο βασικό κέρδος όμως για την ομάδα μετά την κατάκτηση των τριών βαθμών και κόντρα στην διαιτησία, ήταν η ψυχολογική ανάταση που έδωσε η νίκη, αυτή πήγε σίγουρα ακόμα πιο ψηλά που έγινε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η χαρά ήταν απίστευτη σε όλο το τιμ αλλά και τους παίχτες, αυτό θα τους βοηθήσει για τη συνέχεια.

    Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρω ήταν η πολύ θετική απόδοση του Βαγιαννίδη, που έπαιξε εντυπωσιακά τη θέση του φουλ μπακ, δίνοντας έτσι ένα απρόβλεπτο στοιχείο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας απέναντι στις πολυπρόσωπες άμυνες των αντιπάλων. 

    Αυτό που ΠΡΈΠΕΙ να γίνει από εδώ και στο εξής, είναι η ενίσχυση της ομάδας στην θέση του εξτρέμ που αναμένεται να είναι μια ποιοτική προσθήκη και για τη θέση στα χαφ, έτσι ώστε ο πάγκος να έχει βάθος εν όψει της δύσκολης συνέχειας, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

    Η πιο σημαντική νίκη λοιπόν στο πρωτάθλημα έγινε, λόγω και της κατάστασης στη βαθμολογία και παραμονή στην κορυφή, μέχρι την επόμενη με  παοκ εντός, μέχρι την επόμενη με Αστέρα εκτός, μέχρι την επόμενη, την επόμενη, την επόμενη....! 

    2 σχόλια:

    1. Πολύ σωστό το άρθρο! Αν η ομάδα μας νικήσει ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και τον ΑΡΗ εκτός, η διαφορά θα αυξηθεί γιατί οι άλλοι θα παίξουν μεταξύ τους μέχρι τότε, ο τίτλος εξαρτάται μόνο από εμάς!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ZHTAME MIA MEGALH NIKH, ELPIZOUME NA ERTHEI EPI TOU PAOK!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad