Header Ads

  • Breaking Green News

    Συνεχίζει να βγάζει τα μάτια του μόνος του

     


    Αδιανόητο αυτό που συνεχίζουν να κάνουν οι παίχτες του Παναθηναϊκού, αφήνουν βαθμούς με σωρεία χαμένων ευκαιριών...


    Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελειώσε, με τον Παναθηναϊκό να "αυτοκτονεί" μόνος του, άφησε σε τρεις ισοπαλίες, 6 βαθμούς πρωτιάς με χαμηλότερες ομάδες, 4 βαθμούς στην έδρα του με Λαμία και Κηφισιά και 2 βαθμούς στην Κρήτη με τον όφη, έχοντας πολλές κλασικές για γκολ.

    Το τονίζουμε από πέρσι, όταν όλοι σας έλεγαν για τον Σπόραρ, το τονίζουμε από την αρχή του καλοκαιριού, το τονίσαμε πολλές φορές με άρθρα σε ευρωπαϊκά ματς, πολλές φορές, όπως και στη νίκη με τον Άρη, το σκορ ενώ έπρεπε να ήταν 3-0 στο ημίχρονο, ήταν 1-0, ρευστό σκορ και επικίνδυνο, στο δεύτερο ημίχρονο πάλι χάθηκαν ευκαιρίες, αποτελεί πρόβλημα η επιθετική γραμμή, μη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες, μάλιστα πολλές δεν γίνεται να χάνονται.

    Η ομάδα το καλοκαίρι πρέπει να αναζητήσει ένα φορ στα χαρακτηριστικά του Μπέργκ, ένα ακριβό φορ, δηλαδή να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, να έχει την καλή τριπλά, την ταχύτητα, την αξιοποίηση στον κενό χώρο και το τελείωμα, δηλαδή να ξέρουν τα χαφ και τα εξτρέμ πως όταν τον τροφοδοτήσουν η μπάλα θα γίνει γκολ.

    Με τον όφη, ο αντίπαλος έκανε δύο φάσεις, μια ευκαιρία έβαλε ένα γκολ, από τραγικό μαρκάρισμα του εντελώς μόνιμα κακού Αγκαιντίν, τη δεύτερη από αμφισβητούμενο πέναλντι. Ενώ οι πράσινοι έκαναν μετά το 35' του ημιχρόνου, πολλές ευκαιρίες, με Ιωαννίδη άλλες δύο και το δοκάρι, με Μπακασέτα, Παλάσιος, Μπέρναρντ, Σπόραρ στο 88' λεπτό.

    Οι ευκαιρία του Μπακασέτα σε μια φάση που είχε ολόκληρο το πεδίο μπροστά του να σουτάρει καλά, ήταν κακό σούτ, περιμένουμε από τον Τάσο τέτοιες φάσεις γκολ, όχι σουτ αδύναμα και άστοχα εντελώς, ενώ η ομάδα χρειάζεται τη νίκη.

    Ο Φώτης, τον στηρίζουμε φουλ, παίχταρας, αλλά το γκολ ακόμα δεν το έχει εύκολα, το γκολ που σημειώνει αρκετά τυχερό, κάτω από τα πόδια, στο τετ α τετ όμως που αντί να σουτάρει στην απέναντι γωνία, το εκτελεί με το εσωτερικό πλασέ σε εκείνη που έχει κλείσει τη γωνία του ο αντίπαλος γκολκίπερ, αντί να τη πάει από την άλλη γωνία, από τα βασικά που μαθαίνουν στις ακαδημίες, όχι και με το εσωτερικό ρε Φωτάρα. 

    Για τον Σπόραρ τα έχουμε γράψει από πέρσι το καλοκαίρι, το παιδί δεν μπορεί, δεν είναι ο φορ που έχει ανάγκη η ομάδα. Το 2-2 που κάνει, η μπάλα πάει στα δίχτυα από καραμπολα και όχι ένα καθαρό σίγουρο σούτ, εκεί που είναι να δείξει ότι μπορεί και αξίζει μια θέση στην ομάδα, δεν μπορεί, η φάση του 88' λεπτού, μόνος του την κεφαλιά και την πάει πάνω από τα δοκάρια, δεν γίνονται να χάνονται αυτά όταν η ομάδα καίγεται για τη νίκη.

    Ο Γερεμέγιεφ δεν ήταν αποστολή γιατί είχε μια ίωση, άτυχη και εδώ η ομάδα, θα μπορούσε να έδινε λύση ως αλλαγή.

    Το γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο που η ομάδα νίκησε, αν δεν κάνει τις ευκαιρίες γκολ, τότε δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα, η αστοχία αυτή μας έφερε στο -4 από την κορυφή, στην 4η θέση, ενώ θα έπρεπε να ήμασταν στο +2 στην πρώτη θέση αν γινόταν τα αυτονόητα.

    Στη Θεσσαλονίκη το 3-3 του αρη-αεκ, δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι πράσινοι, παρ όλα αυτά το - 4 από την κορυφή δεν βγάζει εκτός την ομάδα από την διεκδίκηση, όμως όταν δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα στην επίθεση, δεν υπάρχει ελπίδα.

    Τις τελευταίες αγωνιστικές, έχει προκύψει και άλλο πρόβλημα, τα ατομικά  λάθη των αμυντικών, από την ημέρα που είναι εκτός ο Γέντβαι ή λείπει και ο Αράο, οι Αγκαιντίν, Ούγκο και Σένγκεφελντ, έχουν κάνει χοντρά λάθη που κρέμασαν την ομάδα, πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα άμεσα.

    υ.γ. Να βρεθεί άμεσα λύση στην επίθεση, δεν γίνεται να πετύχουμε κάτι στα πλέι οφ, αν χάνονται τα άχαστα, να γίνει δουλειά στα τελειώματα.

    υ.γ. Δεν το γράφουμε ως δικαιολογία, αλλά πρέπει να το πούμε, ο Παπαπέτρου που ήταν στο βαρ, δεν του έδειξε το άλλο ριπλει της φάσης του πέναλτι με τον Τσέριν, αλλά αυτό που η κίνηση του ποδιού δείχνει σαν να ακουμπάει τον αντίπαλο ο Τσέριν, ενώ στο άλλο που έχει πλάτη τον παίχτη του όφη, το ριπλει δείχνει τον Τσέριν να τραβά έγκαιρα το πόδι χωρίς επαφή. Επίσης στη φάση του 95', τρεις αμυντικοί(εικόνα)του όφη έχουν κυκλώσει τον Φώτη στην κεφαλιά και όπως κατεβαίνει η μπάλα πέφτει στον έναν που έχει απλώσει και τα δύο χέρια κλείνοντας τον χώρο στον Φώτη, το βαρ δεν έδειξε τίποτα.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad