Header Ads

  • Breaking Green News

    Το κατάμεστο ΟΑΚΑ σκέπασε τη Μπαρτσελόνα και ο Σλούκας την καθάρισε ηγετικά (Vids)

     


    Εκπληκτικές στιγμές ζήσαμε ξανά στο ΟΑΚΑ, ο μεγάλος Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με εντυπωσιακό τρόπο...


    Εκεί που όλοι νόμιζαν στο ημίχρονο ότι ο Παναθηναϊκός Aktor, θα χάσει τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν και η νίκη βάφτηκε πράσινη, με τεράστια συμβολή του ηγέτη Κώστα Σλούκα.

    Το πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό ήταν ισορροπημένο, με λάθη όμως, τον κρατούσε στο σκορ κοντά ο Κέντρικ Νάν με σημαντικά καλάθια, 20-23.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αρχίζει πολύ άσχημα, σωρεία λαθών, κακές εκτελέσεις στα τρίποντα, λάθος πάσες, γενικά μέχρι και 17' λεπτό οι πράσινοι, δεν μπορούσαν να βρούν τρόπους στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, όπου οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 23 σε αυτό το δεκάλεπτο, ενώ το τριφύλλι μόλις 14, για να κλείσει το ημίχρονο με 33-46 και -12 διαφορά.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν, ο Αταμάν στην ανάπαυλα, άλλαξε το "τσιπάκι" των παιχτών, μπήκε στην εξίσωση και ο κόσμος, παρ όλο που η διαφορά στα πρώτα δευτερόλεπτα η διαφορά πήγε και στο -15, η αντεπίθεση αρχίζει, με πρώτο βιολί των Σλούκα, δημιουργεί επιθετικά, εκτελεί τα αντίπαλα καλάθια και τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, Λεσόρ, Μήτογλου συμμαζεψαν τη διαφορά, σημείωσαν 27 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 15, για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 60-61.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όλοι το πίστεψαν, ο κόσμος δίνει τεράστια ώθηση στους παίχτες για την ολική ανατροπή, το ΟΑΚΑ κοχλάζει. Η άμυνα πιέζει ακόμα περισσότερο, δεν αφήνει τους αντιπάλους να βρουν χώρους, ο κόουτς περνά στο παρκέ τον Νάν, ο ρόλος του Σλούκα, δίνει άλλη δυναμική στην επίθεση για τον Αμερικανό, σημαντικά καλάθια δίνει προβάδισμα στους πράσινους, μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου, η διαφορά φτάνει και στο +13 πόντους, δύο λεπτά πριν τη λήξη, είχε και τη διαφορά από το πρώτο ματς. Οι διαιτητές όμως άρχισαν με ανύπαρκτα φάουλ να δίνουν στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να μειώσουν τη διαφορά, που αυτό τους ένοιαζε στην τελική εκείνη τη στιγμή, αφού δεν γινόταν να αλλάξει χέρια η νικη, ο Λαπροβίτολα με δικές του βολές έριξε τη διαφορά στο -8, η ίδια ακριβώς με τον πρώτο αγώνα, τελικό σκορ 89-81.

    Η διαφορά μπορεί να χάθηκε για τον Παναθηναϊκό Aktor, αλλά η δεύτερη θέση άλλαξε χέρια, έγινε πράσινη, αφού στους συνολικούς πόντους ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες δεκάδες παραπάνω από τους Καταλανούς.

    _Facts and players on game:

    Για πολλούς η καλύτερη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, μέχρι σήμερα στην καριέρα του, βάση της κρισιμότητας του αγώνα, την ανατροπή, αλλά και την επιρροή του στην έκβαση του αγώνα, αφού σημείωσε 18 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, σε 33' λεπτά αγώνα. 

    Ο Κέντρικ Νάν, έπαιρνε τη "σκυτάλη" και εκτελούσε με κάθε τρόπο, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν φοβερός, συνολικά σημείωσε 22 πόντους σε 27' λεπτά.

    Επέστρεψε δυναμικά ο Ντίνος Μήτογλου, αυτή τη φορά κινήθηκε σε υψηλές "πτήσεις", καθοριστικός επίσης, είχε d/d score με 19 πόντους και 10 ασίστ σε 37' λεπτά αγώνα.

    Ο ακούραστος Ματίας Λεσόρ, εβαλετ στα καλάθια τους αντιπάλους, σημείωσε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ μάλιστα, σε 35' λεπτά αγώνα.

    Το αμυντικό τοίχος, ο Τζέριαντ Γκράντ, μετά από ένα διάστημα λίγων εβδομάδων στα κάτω του, επέστρεψε και σημείωσε 9 πόντους, 4 ασίστ ενώ είχε και 4 κλεψίματα, σε 24' λεπτά αγώνα.

    Ήταν πολύ άστοχος για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέταρτο ο Γκριγκόνις, είχε και αυτός μερίδιο στη νίκη της ομάδας, αφού βοήθησε αρκετά στην άμυνα, επίσης σημείωσε 8 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ, σε 29' λεπτά αγώνα.

    _

    Από τα highlight του αγώνα η αποθέωση όλου του κλειστού προς τον Σλούκα φωνάζοντας το όνομα του, εν συνεχεία αυτός έκανε υπόκλιση στον κόσμο, μέσα σε πολύ θερμό και συγκινητικό κλίμα, απίστευτη σκηνή πραγματικά, που ο αρχηγός δεν είχε ζήσει ξανά στην καριέρα του, αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο.

    Πάνω από 20 χιλιάδες κόσμου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, απόδειξη πως ο κόσμος στηρίζει, έτσι θα γίνει και στους επόμενους τρεις αγώνες, με πιο κρίσιμο αυτό στην Μπολόνια με Βίρτους, όπου θα υπάρχει δυναμική παρουσία της Θύρας 13, μετά στο Μόναχο και στο φινάλε της κανονικής περιόδου με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

    Το κατάμεστο ΟΑΚΑ σκέπασε την Μπαρτσελόνα, η ατμόσφαιρα και η δυναμική του κόσμου την λύγισε και ο Κώστας Σλούκας την καθάρισε με κυρίαρχο τρόπο, όπως μόνο αυτός μπορεί και έχει αποδείξει πολλές φορές.

    Η νίκη με τον τρόπο που ήρθε, δηλαδή με ανατροπή, έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός θα δώσει μάχη κόντρα σε όλους αν χρειαστεί για να φτάσει στο F4 με πλεονέκτημα έδρας, ακόμα αυτό και αν δεν αρέσει σε εχθρούς εκτός και εντός Ελλάδας.

    Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το "3/3 αυστηρά" όπως έγραψε ξανά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τότε η 2η θέση θα είναι δική του και με πλεονέκτημα έδρας. Όπως προείπαμε, το ποίο δύσκολο παιχνίδι από  τα τρία, αυτό στη Μπολόνια, με νίκη όλα θα πάρουν το δρόμο τους, όπως πρέπει.

    -Videos:

     


    Editorial: (greenarea team)

    3 σχόλια:

    1. Me kwstara sta kala you, opws twra, to f4 einai pio sigouro. Pamela gia to diplo sth Bolonia

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Απίστευτη εμφάνιση από τον αυτοκράτορα της Ευρώπης.
      Πάμε γερά!!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Κοιτάμε μόνο το διπλό στη Βίρτους, αυτός είναι ο τελικός. Μετά μπορούμε να συζητάμε για F4.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad