Header Ads

  • Breaking Green News

    Νααααν....και καληνύχτα σας! (Vids+Pic)



    Ούτε καλημέρα, ούτε καλησπέρα...μόνο καληνύχτα! Άλλη μια μοναδική στιγμή στη φετινή πορεία του Εξάστερου Παναθηναϊκού, γράφτηκε στη Μπολόνια...


    Το κρίσιμο διπλό στην Ιταλική πόλη, έμελλε να γραφτεί με έναν μαγικό τρόπο, που ούτε ο μεγαλύτερος αθλητικός σεναριογράφος δεν θα το είχε σκεφτεί, ο Νάν εκτελεί στα παρά τρία δευτερόλεπτα, η μπάλα, μπαίνει και βγαίνει, πάει πάνω, χτυπάει στεφάνι και καταλήγει στο καλάθι, ένα buzzer beater που θα μείνει στη μνήμη των Παναθηναϊκων, αλλά και στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, οι πράσινοι αποφασισμένοι ξεκινούν το παιχνίδι, έλεγχο σε άμυνα και επίθεση, επιβάλουν τον ρυθμο τους, με Σλούκα και Γκράντ να δίνουν προβάδισμα, το δεκάλεπτο κλείνει 16-28.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ίδιος ρυθμός και καλύτερος, λίγα λάθη και δυνατή άμυνα με συμβολή και του Χουάντσο, ο οποίος και με τρίποντο μετά από καιρό στην διοργάνωση, η διαφορά έφτασε μέχρι +16 πόντους, οι γηπεδούχοι είχαν εγκλωβιστεί στην άμυνα των πράσινων, με ρεσιτάλ  Σλούκα, σκορ δεύτερου δεκάλεπτου, κλείνει με 39-51.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο εφησυχασμός των παιχτών του Αταμάν, έμπλεξε τα πράγματα, άρχισαν τα λάθη, να χάνονται τα ριμπάουντ αλλά και τα ελεύθερα τρίποντα, όπως του Χουάντσο, που ο Αταμάν  τον έβγαλε αμέσως, αλλά και του Μήτογλου, σε σημεία που οι Ιταλοί είχαν ρίξει τη διαφορά κοντά στους 7 πόντους, μόνο ο Σλούκας προσπαθούσε να κρατήσει ένα σκορ ασφαλείας.

    Επιθετικά η ομάδα είχε μπλοκάρει, το τρίτο δεκάλεπτο, είχε κλείσει με 59-65, ο Νάν δεν είχε πολλούς πόντους ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έκανε λάθη και αυτός όπως και ο κακός Λεσόρ να μην μπορεί να βάλει εύκολα λέι απ, υπερβολή στη κατοχή μπάλας και λάθος επιλογές από τον Κέντρικ, βρήκε όμως τον τρόπο μετά το 35' λεπτό να δώσει πνοή στην ομάδα με τρίποντο και σούτ που κρατούσαν την ομάδα στο παιχνίδι.

    Στην εξίσωση μπήκε και ο Γκριγκόνις προς το τέλος του τέταρτου δεκάλεπτου, ούτε αυτός όμως ήταν καλός στα υπόλοιπα δεκάλεπτα, προς το τέλος είχε δυνατές άμυνες που οδήγησαν και σε κρίσιμα λάθη αντιπάλων, η Μπολόνια είχε περάσει μπροστά με τρεις πόντους, το παιχνίδι είχε γίνει θρίλερ με άγνωστη κατάληξη...

    Στα 33" δευτερόλεπτα ο Νάν τρίποντο, χτυπάει στεφάνι, στο κατέβασμα ο "πανταχού παρών" βάζει τη μπάλα μέσα +1 βολή και όλα όσα στο παιχνίδι 79-79, οι πράσινοι έχουν τον χρόνο να κάνουν την καλή και οργανωμένη άμυνα χωρίς άγχος, οι η Ιταλοί αστοχούν σε κακό τρίποντο, ριμπάουντ και η μπάλα στον Νάν, στα 11" δευτερόλεπτα, τρίπλες, κίνηση με τη μπάλα, με δυνατή άμυνα πάνω του, σηκώθηκε ψηλά στα 3" και σκοράρει με την μπάλα να καταλήγει μέσα με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω, με το τελικό σκορ 79-81, νίκη θρίαμβος.

    _ Facts and players on game:

    Θα αρχίσουμε από τον αρχηγό, ο Σλούκας, κατάθεση την ψυχή του, τρομερός σε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, σημείωσε 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, σε 32' λεπτά αγώνα, πήρε τον τίτλο του MVP δίκαια. Ηγετική του στάση σε όλο τον αγώνα, ακόμα και όταν ο παιχνίδι πήγε να χαθεί με τη διαφορά να χαμηλώνει, από τα facts του αγώνα, ήταν οι φωνές τόνωσης στον κακό Μήτογλου όταν έχασε ένα κρίσιμο τρίποντο.

    Πάμε και στο "top gun", Νάν, που έκανε εντυπωσιακό φινάλε, με το τρομερό καλάθι στο που έδωσε και την τεράστια νίκη στην ομάδα. Σημείωσε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε 37' λεπτά αγώνα.

    Πάλι έδωσε λύσεις ο Γκριγκόνις, βοήθησε τα μέγιστα στο 4ο δεκάλεπτο, έχασε και ελεύθερα τρίποντα, όμως έβαλε άλλα καλάθια που καθόρισαν τη νίκη, όπως το καλάθι και φάουλ. Σημείωσε 12 πόντους, σε 15 λεπτά αγώνα.

    Ο Τζέριαντ Γκράντ, εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια δεν ήταν τόσο καλός, είχε λάθη και άστοχες επιλογές, στην άμυνα έκανε ότι μπορούσε. Σημείωσε 13 πόντους, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 26 λεπτά αγώνα.

    Ο Λεσόρ κινήθηκε χαμηλά σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα, πολλά λάθη στη ρακέτα, άστοχος και σε κοντινά λέι απ, επιθετικά δεν πήγε καθόλου καλά, σημείωσε 10 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ σε 34' λεπτά αγώνα.

    Εκει ο που βλέπαμε τον Χουάντσο, να κάνει ένα καλό δεκάλεπτο, καλή άμυνα, μάζευε και ριμπάουντ, βάζει και ένα τρίποντο, ο κόουτς τον άφηνε εντός παρκέ, πάλι όμως η καλή στιγμή, κακό ελεύθερο τρίποντο ερμπολ, μετά από αυτό τον τράβηξε αμέσως στον πάγκο ο κόουτς και δεν τον έβαλε ξανά στον αγώνα. Είχε 3 πόντους σε 9 λεπτά αγώνα.

    Σε αυτόν τον αγώνα ο Αταμάν, άνοιξε λίγο το ροτέισιον σε λεπτά, σε τρεις παίκτες χωρίς να σκοράρουν όμως, ο Παπαπέτρου σε 7' λεπτά, ο Κώστας Αντετοκούμπο σε 5' λεπτά και ο Καλαϊτζάκης σε 1,5 λεπτό. 

    _

    Ο Παναθηναϊκός Aktor με αυτή τη σπουδαία νίκη, έφτασε στο 21/11 νίκες/ήττες, κρατά το πλεονέκτημα και την πολύτιμη 2η θέση στα χέρια του. Ακολουθούν δύο παιχνίδια, με Μπάγερν εκτός και Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

    Πάνω από 700 άτομα πήγαν στη Μπολόνια, φώναζαν μέχρι το τέλος, παρ όλο που οι Ιταλοί γέμισαν το γήπεδο, οι οπαδοί των πράσινων ακούγονταν περισσότερο. Αν η διοίκηση Μπολόνια δεν έκανε "κολπακια" με τα εισιτήρια μπορεί να ήταν και πάνω από 1000 στο γήπεδο φίλοι του Παναθηναϊκού. Στο τέλος του αγώνα όλοι οι παίχτες πήραν και τραγούδησαν το "Χόρτο Μαγικό".

    Μεγάλη εκστρατεία ετοιμάζετε για το Μόναχο, στον αγώνα με τη Μπάγερν, αυτή η στιγμή θα είναι πάνω από 3 χιλιάδες, με συνεχώς αυξητικές τάσεις, κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό οπαδών του έπους θα είναι στο γήπεδο, όπως και να έχει θα είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην ιστορία της Ευρωλίγκας σε αγώνα regular season.

    Όλοι οι αντίπαλοι περίμεναν και ήθελαν ήττα του Παναθηναϊκού, στον Πειραιά, στη Βαρκελώνη και στο Μονακό, στο φινάλε τον... ήπιαν πικρό τον καφέ! Πήγαν για ύπνο και ο Νάν τους είπε μια εντυπωσιακή καληνύχτα που δεν θα ξεχάσουν για το υπόλοιπο της σεζόν!

    Ομάδα, κόσμος και διοίκηση έτοιμοι για μία εντυπωσιακή συνέχεια...

    -videos:



    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. Απίστευτη ματσάρα με κόντρα διαιτησία και πάλι. Αλλά η ομαδάρα κερδίζει τους πάντες και πάμε φουλ για Βερολίνο. Ερχόμαστε για το 7ο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad