Header Ads

  • Breaking Green News

    Ο Τερίμ με τις επιλογές του έχασε τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο

     


    Στα σκουπίδια πέταξε ο Παναθηναϊκός το διπλό στο Καραϊσκάκη, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον παοκ στη Λεωφόρο...


    Με εντελώς λάθος διαχείριση και επιλογές στην αρχική 11αδα, ο Τερίμ έπεσε στην παγίδα του Λουτσέσκου, όπου εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες στην άμυνα από τα άκρα, αφού δεν είχε τα εξτρέμ που θα έδιναν την έξτρα βοήθεια στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.

    Ξεκίνησε τον αγώνα με 4-4-2, σύστημα που περιέχει ρίσκο με ομάδες όπως ο παοκ, που βγάζει αμέσως αντεπιθέσεις, αυτές δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με εξτρέμ που δεν γυρίζουν να μαρκάρουν όπως είναι οι Μπλαντένοβιτς και Βαγιαννίδης, μάλιστα ο πρώτος δεν έκανε προπόνηση την Παρασκευή λόγω ίωσης.

    Επίσης, το σύστημα με δύο φορ, έστω τον Ιωαννίδη πιο πίσω, δεν μπορεί να αποδώσει γιατί ο Σπόραρ είναι ακίνδυνος γενικώς, δεν απειλεί την αντίπαλη άμυνα, όπως και φάνηκε στον αγώνα, πόσο μάλλον σε ντέρμπι.

    Τα δύο πρώτα γκολ των φιλοξενούμενων, προήλθαν από ερασιτεχνική αντίδραση, αντί ο Βαγιαννίδης να κάνει φάουλ για να ανακόψει τον Μπράντον, τον αφήνει να ανέβει όλη την δεξιά πλευρά.

    Ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει τον αγώνα σε 1-1, λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν ξανά, χωρίς καμία αμυντική αντίδραση, τόσο από Γέντβαι, όσο και Μπλαντένοβιτς που δεν καλύπτει τους χώρους στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

    Τα δύο στόπερ Αράο και Γέντβαι, αυτή τη φορά ήταν εκτός συνεννόησης, πρώτη φορά φέτος, δεν απέδωσαν βάση κρισιμότητας του αγώνα, σε συνδυασμό και με την μηδενική αμυντική νοοτροπία από Μπλαντένοβιτς και Βαγιαννίδη, η κατάσταση ήταν δύσκολη στο πρώτο ημίχρονο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές των Παλάσιος, και Χουανκάρ, αντί των Βαγιαννίδη και Μπλαντένοβιτς, το σχήμα ήταν πιο ορθολογικό όπως θα έπρεπε να ήταν από την αρχή, οι φιλοξενούμενοι ήταν πίσω από τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, οι πολλές ευκαιρίες όμως, πιο κλασικές αυτές του Ιωαννίδη που η μπάλα κοντράρει στο πόδι του Παλάσιος και ενώ πήγαινε μέσα, χτυπάει δοκάρι. 

    Κρίσιμη στιγμή επίσης ήταν η κεφαλιά του Γέντβαι, αλλά ο Κορτάσκι αποκρούει δύσκολα.

    Το μόνο θετικό ήταν ότι οι πράσινοι είχαν ενέργεια στο παιχνίδι τους, μεγάλη διαφορά σε κατοχή μπάλας και στα δύο ημίχρονα, έφταναν στην περιοχή των φιλοξενούμενων, είχαν την κίνηση αλλά τα τελικά σουτ δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Ο Μπέρναρντ ήταν ο καλύτερος απ' όλους και διασώθηκε, πάλευε, δημιουργούσε και εκτελούσε, πρώτη φορά πέτυχε δύο γκολ σε έναν αγώνα από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, η θέληση του αξιέπαινη, παρ όλο που ήδη έχει υπογράψει στην Μινέιρο, μακάρι να είχαν όλοι το ίδιο πείσμα και θέληση.

    Τελικώς η διακοπή ξανά δεν ευνοεί τον Παναθηναϊκό, χάθηκε το μομέντουμ του διπλού στο Καραϊσκάκη, δεν έγινε παιχνίδι την επόμενη Κυριακή, αλλά πέρασαν 20+ μέρες από τότε, αρκετές μέρες, όμως ο Τερίμ όφειλε να ετοιμάσει καλύτερα την ομάδα, χωρίς να αλλάξει σύστημα, πόσο μάλλον χωρίς βασικούς Παλάσιος και Χουανκάρ.

    Τα πράγματα πλέον έχουν γίνει αρκετά δύσκολα, για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, η διαφορά από την πρώτη αεκ, στους 6 βαθμούς και από τον δεύτερο παοκ στους 4 βαθμούς, κάτι που το κάνει αδύνατο αν σκεφτεί κανείς πέρα των αγωνιστικών, υπάρχουν και τα εξωαγωνιστικά.

    Στις τρείς πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, το ιδανικό θα ήταν 9 βαθμοί ή στην χειρότερη 7 βαθμοί, πλέον έχει ένα ντέρμπι με την αεκ στη Λεωφόρο χωρίς τον Παλάσιος, με νίκη μειώνει τη διαφορά στους 3, με ήττα ή ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός μένει αρκετά πίσω και η διεκδίκηση αδύνατη.

    Ακόμα και να νικήσει ο Παναθηναϊκός την αεκ, την Τετάρτη, δεν πείθουν Τερίμ και παίχτες πως θα πάει η ομάδα στο Βικελίδης και θα κάνει διπλό, όχι ότι δεν μπορεί, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει στην άμυνα είναι εντελώς ασόβαρη για ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το είδαμε και στις τελευταίες αγωνιστικές πριν αρχίσουν τα πλέι οφ, με μικρότερης δυναμικότητας ομάδες.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad