Header Ads

  • Breaking Green News

    Αμέτρητα ατομικά λάθη και ο απαράδεκτος Τερίμ

     


    Πώς ο Παναθηναϊκός εκεί που ήταν μέσα και στους δύο τίτλους πριν 2 αγωνιστικές, πάει να τα χάσει όλα...


    Όλο αυτό έχει όνομα: Φατίχ Τερίμ, η ομάδα πήγαινε καλά και έτσι ξαφνικά στο παιχνίδι με τον παοκ στη Λεωφόρο αποφάσισε να παίξει ένα αλόγιστο σύστημα που δεν είχε παίξει, βάζουμε ως αρχικό παράδειγμα αυτό το παιχνίδι γιατί ήταν κρίσιμο, μετά είδαμε τι ακολούθησε...

    Ο ίδιος χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο "τάξεις", συμπάθειες και αντιπάθειες, ώσπου έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, έχασε την ισορροπία στα αποδυτήρια, αδίκησε παίχτες και το ακόμα πιο παράλογο, δεν μελετάει το πως παίζουν οι αντίπαλοι, έχουμε γράψει και ειδικό άρθρο σε αυτο, σνομπάρει, η ομάδα πηγαίνει λοιπόν στα τυφλά και αν της βγει το κάθε παιχνίδι.

    Για το πώς φτάσαμε εδώ; Τα γράψαμε, η "μπάλα" χάθηκε μέρες πριν το παιχνίδι με την αεκ και το μυαλό του Τέριμ, η εικόνα που είδαμε σε ένα ντέρμπι τίτλου ήταν τραγική, παρουσίασε ένα σύστημα εντελώς λάθος και με λάθος παίχτες, ας μην τα αναλύσουμε πάλι, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο για εκείνο το παιχνίδι όπως και σε άλλα, το αποτέλεσμα αυτού του ντέρμπι πήγε στα τάρταρα όλους τους παίχτες, οι σχέσεις προπονητή-παίχτες χάλασαν σε μεγάλο ποσοστό με τους περισσότερους. 

    (Δεν έχει γίνει γνωστό στον πολύ κόσμο, μετά από αυτό το παιχνίδι στο ξενοδοχείο που πήγε η ομάδα, πήγε οργισμένος και ο Αλαφούζος, τα έβαλε με τον Τερίμ και κάποιους παίχτες, χαμός, θα μας δωθεί η ευκαιρία σε επόμενα άρθρα να αναφερθούμε σε αυτό...)

    Μετά από 15 μέρες ξεκούρασης, το δείπνο ενότητας που έκανε ο Τερίμ πριν την προ τελευταία αγωνιστική με τον παοκ στην Τούμπα, είδαμε πάλι παίχτες λίγους να κάνουν τσαφ, όπως του Πέρεθ και να κρεμάνε την ομάδα με το καλημέρα, το είδαμε πολλές φορές φέτος και επί Γιοβάνοβιτς, το ρόστερ λοιπόν είναι "λίγο"σε βασικές θέσεις, η άμυνα μπάζει γιατί ο Τερίμ δεν βάζει αυτούς που πρέπει και το σχήμα στο παιχνίδι είναι εντελώς αδόκιμο.


    Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο κακός στην Τούμπα, είχε το παιχνίδι στα μέτρα του, με κατοχή, όταν όμως ο Χ Ψ Πέρεθ κάνει ένα τέτοιο αστείο λάθος, εντελώς μόνος του μάλιστα, αντί να κάνει απλό κοντρόλ και να απομακρύνει, θέλει να την στείλει με την μια, δεν του βγαίνει και με το τσαφ η μπάλα πάει σε παίχτη του παοκ, 1-0, αντίο, πολλές φορές είναι και ο τρόπος που δέχεται γκολ η ομάδα.

    Ακόμα και όταν βρίσκει τον τρόπο να μπει ξανά στο παιχνίδι, έρχεται ο γνωστός τραγικός Σπόραρ να καταστρέψει κάτι καλό, τετ α τετ και την σουτάρει σχεδόν πάνω στον Κορτάσκι, αυτή η ευκαιρία επί της ουσίας έκρινε και το παιχνίδι, με 1-1 άλλαζε και η ψυχολογία και του γηπεδούχου αρνητικά, αν θυμηθούμε τι έγινε και στο 2-1, όλη η  Τούμπα βουβή, μέχρι να έρθει ένα υπερβολικό πέναλντι και λάθος αντίδραση του Γέντβαι.

    Πόσα ατομικά λάθη και όχι όλα ανθρώπινα να θυμίσουμε; 

    Επί Γιοβάνοβιτς στην αρχή της σεζόν, το γκολ στη Μπράγκα από πλάγιο, το άλλο με τον Σπόραρ σε κενό τέρμα.

    Με την Ρεν, τραγικός Μπρινιολι που δεν φαίνεται για ανθρώπινο λάθος 

    Με την Μακάμπι Χάιφα γκάφες αμυντικών 

    Με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ο κλόουν Μπρινιολι που τα έτρωγε σαν παστέλια με ευθύνη Γιοβάνοβιτς, γιατί τον έβαζε ενώ όλοι ήξεραν ότι μιλούσε με το αεκάκι.

    Με τον Ατρόμητο εκτός πάλι ο Μπρινιολι ήταν τροχονόμος, λες και έπαιζε ως παίχτης άλλης ομάδας. Καθόλου τυχαία αυτά τα δύο παιχνίδια, οι πράσινοι ήταν μπροστά στο σκορ και στα δύο και από διπλό ο Ιταλός κλόουν τα έκανε άσσο.

    Να θυμηθούμε ακόμα επί Τερίμ, ίσως από τα καλύτερα του παιχνίδια, κόντρα στην ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια στη κανονική περίοδο, με ανατροπή το 1-0 έγινε 1-2 και ο Ζέκα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χωρίς κανένα λόγω, απλώνει το χέρι και η μπάλα πάει πάνω στο χέρι του μετά από σούτ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι 2-2 τελικό, ένα από τα παιχνίδια που η κατάληξη του αν έμενε το 1-2 θα έκανε τον Παναθηναϊκό φαβορί για τον τίτλο.

    Με τη Κηφισιά ο Σένκεφελντ, μπροστά στο σκορ η ομάδα, ένα εντελώς χαζό σήκωμα του ποδιού σε παίχτη που ήταν πολύ μακριά από την περιοχή, κόκκινη κάρτα, τελικό 1-1.

    Στα πλέι οφ, ντέρμπι τίτλου με την αεκ, ο τραγικός Αγκαιντίν κρεμάει όλη την ομάδα σε μια χαλαρή φάση, αντί να γυρίσει απλά τη μπάλα στον Ντραγκόφσκι, το κάνει με άψυχη πάσα και ο παίχτης της αεκ βγαίνει τετ α τετ, 1-0, ψυχολογία αντίο, ο διαιτητής δεν δίνει καθαρό πέναλτι πάνω στον Κώτσιρα στο 24' λεπτό για το 1-1, κατηφόρα 3-0.

    Και άλλα πολλά λάθη ατομικά ακόμα, όλα τα παραπάνω τι έκριναν; Την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 35 εκατομμύρια ευρώ από την Ουέφα πήγαν στα "σκουπίδια".

    Την συνέχεια στο Κόνφερενς Λιγκ με τον αποκλεισμό από την Χάιφα

    Και φυσικά το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά και φέτος όχι με ιδιαίτερα διαιτητικά προβλήματα όπως πέρσι στα πλέι οφ με Ταμπάνοβιτς κλπ! Τραγικό!

    Γιατί χάθηκε το πρωτάθλημα; Το ρόστερ δεν ήταν πλήρης την πρώτη χρονιά και με λίγους  σε ποιότητα παίχτες σε κρίσιμες θέσεις όπως ο φορ, το πούλεν του Ιβάν, ο Σπόραρ δεν κάνει για τίποτα.

    Γιατί φέτος χάθηκε το πρωτάθλημα; Γιατί ναι μεν το ρόστερ είχε βάθος στον πάγκο, είχε όμως και τους λίγους σε ποιότητα παίχτες από πέρσι σε κρίσιμες θέσεις, όπως πάλι τον Σπόραρ, τον Μπλαντένοβιτς, τον Βέρπιτς, τον Σένκεφελντ, τον Χουανκάρ κλπ, αλλά και αυτούς που πρόσθεσε ο Τερίμ, Αγκαιντίν και Ούγκο.

    Προφανώς δεν το συζητάμε, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στην άμυνα πάνω από όλα και στο φορ, δεν γίνεται να συνεχίσει η ομάδα με τον Σπόραρ του χρόνου, ούτε ως δεύτερος ούτε ως τρίτος φορ, δεν μας νοιάζει καθόλου ακόμα και αν σκοράρει στα επόμενα δύο παιχνίδια, η εικόνα του διαμορφώθηκε, από χαμένα  πέναλτι, με όσα κρίσιμα έχει χάσει σε παιχνίδια που έδιναν προκρίσεις ή βαθμούς κλπ.

    Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσει ο Τερίμ στα επόμενα δύο κρίσιμα παιχνίδια, το τελευταίο με το γαύρο στη Λεωφόρο και στον τελικό κυπέλλου, έχει χάσει τα αποδυτήρια, δεν γίνεται να συνεχίσει, αυτός ευθύνεται για αυτό, η ομάδα θέλει ένα ψυχολογικό σοκ, να συνέλθουν, δεν νομίζουμε ότι ο Τερίμ μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο, το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Άρη στη Λεωφόρο.

    Κλείνοντας θέλουμε να αναφερθούμε ξανά για μια τεράστια αδικία που άρχισε με τον Γιοβάνοβιτς και συνέχισε και ο Τερίμ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γερεμέγιεφ, πάλι μπήκε στην Τούμπα με την πρώτη επαφή και σκόραρε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς με κεφαλιά, δηλαδή τι να πούμε για αυτό το παιδί; Δεν είναι αδικημένος; ΕΊΝΑΙ! Και το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει ο Γιοβάνοβιτς που αυτός τον έφερε, ο Τερίμ τον βρήκε, επίσης έχει ευθύνες και αυτός. 

    Φανταστείτε να έδιναν παραπάνω εμπιστοσύνη στον Γερεμέγιεφ με σερί παιχνίδια, πόσα παιχνίδια δεν θα έχανε η ομάδα βαθμούς. Όλα αυτά για να παίζει ο Σπόραρ επειδή έχει καλύτερο μάνατζερ και επειδή έχει και τους άλλους δύο Σλοβένους στην ομάδα, αλλά και από διάφορους αστείους ρεπόρτερ που τον αβάνταραν γιατί ήταν επιλογή του Ιβάν, απαράδεκτα πράγματα!

    υ.γ. Για εμάς εδώ ο Σπόραρ έχει τελειώσει ως παίχτης από αυτό που έγινε στην Μπράγκα, το οποίο το κουβαλάει και ο ίδιος, δεν μπορεί ακόμα να το αποβάλει και ξεχάσει από μέσα του, αυτό που έγινε, γι' αυτό και τον έχει οδηγήσει στο άγχος,στην πίεση και στα επόμενα λάθη. Θα είναι καλό και για αυτόν και για την ομάδα να πουληθεί το καλοκαίρι.

    υ.γ. Θα μιλήσουμε για το ρόστερ γενικά σε επόμενα άρθρα και τι παίχτες χρειάζεται η ομάδα και σε ποιες θέσεις ώστε να είναι φαβορί για του χρόνου.

    υ.γ. Φυσικά στο άμεσο μέλλον θα μιλήσουμε και για τις ευθύνες της διοίκησης στις δύο χρονιές που χάθηκε ο τίτλος.

    υ.γ. Καλούνται οι Έλληνες παίχτες της ομάδας όπως οι Φώτης, Μπακασέτας, Κώτσιρας, αλλά και οι ξένοι Μπερνάρντ, Αράο, Μαντσίνι κλπ να βγουν  μπροστά και να κάνουν δύο νίκες στα παιχνίδια που απέμειναν.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad