Header Ads

  • Breaking Green News

    Απίθανο αυτό που κατάφερε ο Αταμάν σε μόλις 8 μήνες

     

    Ο Old Green γράφει για τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη την τελευταία 5ετια, Εργκίν Αταμάν, που ήρθε στον Παναθηναϊκό πέρσι και κατάφερε κάτι αξιοθαύμαστο...


    Έχει φανατικούς φίλους και λίγους φανατικούς εχθρούς, η αιτία για το δεύτερο, η ζήλια και το κόμπλεξ που δεν τους αφήνει να αναγνωρίσουν αυτό που κατά βάθος πιστεύουν, ότι είναι ο καλύτερος προπονητής!

    Πέρασαν 8 μήνες από την έναρξη της Euroleague, μια εντελώς νέα ομάδα με 11 νέους παίχτες, μια άλλη χώρα και μια τεράστια φανέλα, την μεγαλύτερη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με πίεση στον πάγκο, που ήθελε να επιστρέψει στον αφρό της Ευρώπης, στην κορυφή εκεί όπου ανήκει.

    Φτάνοντας στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως προπονητής του Παναθηναϊκού επίσημα για να αναλάβει τα καθίκοντα του, είχε δηλώσει: "Στόχος μου να πάμε στο Final4! Δεν χρειάζομαι χρόνο, ο Παναθηναϊκός ανήκει στην κορυφή", το έλεγε με μια απίστευτη κυνική σοβαρότητα και βεβαιότητα πως θα γίνει. Πολλοί θα είπαν τι τρελός είναι αυτός, άλλοι τάζει ακόμα δεν ήρθε και άλλα πολλά, όμως αυτός ήξερε τελικά πολύ καλά τι έλεγε τότε...

    Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος, κάποιοι από αυτούς που είναι τώρα στο ρόστερ ήταν στις δεύτερες επιλογές στους μεταγραφικούς στόχους, όλοι θυμόμαστε ποιοί ήταν οι πρώτοι στόχοι στην στελέχωση του ρόστερ.

    Αν σκεφτούμε ότι ο Κέντρικ Νάν, ο κορυφαίος σκόρερ αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα, ήρθε αφού είχαν περάσει 3-4 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, αρκετοί άλλοι τραυματισμοί παιχτών και πολλές άλλες ατυχίες.

    Όμως ο κόουτς τα κατάφερε κόντρα σε όλους και όλα, στην κυριολεξία, τα κατάφερε, πήγε τον Παναθηναϊκό μετά από 12 χρόνια στο Final 4.

    Πέρσι ο Παναθηναϊκός τερμάτισε αγωνιστικά 15ος, με 11/23, με την τιμωρία λόγω οικονομικών (FFP) -2 νίκες πήγε στην 17η θέση και 9/23.

    Φέτος ο Παναθηναϊκός του Αταμάν έκανε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, μέσα σε 8 περίπου μήνες, από την 17η θέση τον οδήγησε στην 2η θέση της τελικής βαθμολογίας της regular season με 23/11, απίθανο, το κατάφερε και αυτό ο Αταμάν! Θα μπορούσε να ήταν ακόμα 3-4 νίκες plus ο Παναθηναϊκός αν δεν γινόταν κάποιες ατυχίες στα τελευταία δευτερόλεπτα, ή διαιτητικά λάθη ή οι παρατάσεις στην αρχή της σεζόν, όταν η ομάδα έτσι κ αλλιώς ήταν στις αρχές ακόμα και χωρίς να κάνει προπονήσεις με ολόκληρο το ρόστερ.

    Στο πρωτάθλημα έχει τον Παναθηναϊκό με το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, νίκησε τον Ολυμπιακό τρείς φορές, δύο στην κανονική περίοδο και μια στη "β φάση των 6".

    Είχε πει σε άσχετο χρόνο, λίγους μήνες πριν: "Ο κόσμος να κλείσει εισιτήρια για Βερολίνο" Όσοι τον άκουσαν τότε, σήμερα, τώρα που όλοι ψάχνουν παντού για ένα μαγικό εισιτήριο, εκείνοι θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

    Η χρονιά αν όχι για όλους, για τους περισσότερους, κρίνεται επιτυχημένη, γιατί αν το σκεφτούμε καλά καλά, αυτό που κατάφερε ο Αταμάν με μία εντελώς νέα ομάδα, δεν είναι και λίγο, ίσως δεν θα το κατάφερνε άλλος προπονητής.

    Όταν είχε ακουστεί αρχικά ότι ο Αταμάν θα είναι ο νέος άρχων του πράσινου πάγκου, ένας άλλος αρθρογράφος εδώ στον ιστότοπο, είχε γράψει μεταξύ άλλων, κάτι πολύ σωστό: "Ταιριάζει στο dna του Παναθηναϊκού!", συμφωνούμε όλοι πλέον, γιατί; Έχει τον χαρακτήρα του νικητή, δεν θέλει να χάνει!

    Πρόσφατα, πριν λίγες μέρες, η Euroleague ανακοίνωσε τον προπονητή της χρονιάς, στην ψηφοφορία ψηφίζουν οι φίλαθλοι,οι παίχτες και οι δημοσιογράφοι, γίνεται κάθε χρόνο μόλις ολοκληρωθεί η τετράδα του Final 4, πρώτος λοιπόν σε αυτή τη βαθμολογία, ο Τσούς Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή ψήφισαν έναν προπονητή με ίδιο σχεδόν ρόστερ από πέρσι και ως πρωταθλήτρια η ομάδα του, με όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει αυτό και όχι τον Εργκίν Αταμάν, που με μια εντελώς νέα ομάδα χωρίς καμία χημεία των παιχτών μεταξύ τους, κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση, δηλαδή τι άλλο έπρεπε να κάνει για να ανακηρυχθεί ο κορυφαίος; Να καταπιεί σπαθιά; Προσωπικά αμφιβάλω αν η ψηφοφορία διαμορφώθηκε από τους παραπάνω ή με χρησμό από την ίδια τη διοργάνωση για διάφορους λόγους άλλους.

    Ο Αταμάν για όλους εμάς τους Παναθηναϊκούς και όχι μόνο, είναι ο κορυφαίος όλων, άσχετα με το τι θα γίνει στο Final 4!!!


    1 σχόλιο:

    Post Top Ad