Header Ads

  • Breaking Green News

    Πανάθα μας πήρες το μυαλό, φέρε μας το Ευρωπαϊκό! (Pics)

     


    Τι ζήσαμε πάλι από τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης, τον Εξάστερο! Εκκωφαντική η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Φενέρμπαχτσε...


    Δυνατό ξεκίνημα από την αρμάδα του Αταμάν, επέβαλε τον ρυθμό της, χωρίς να χάσει επί της ουσίας τον έλεγχο, από το πρώτο λεπτό έδειξε τη διάθεση του.

    Ο κόουτς άπλωσε απίστευτα την βεντάλια του στο παρκέ, έβαζε και έβγαζε αυτούς που έπρεπε, πήρε πολλά από όλους σχεδόν.

    Το εξαιρετικό ξεκίνημα και το 12-0 ήταν η βάση για μπορεί η ομάδα να κρατάει τον έλεγχο του αγώνα, το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 22-13.

    Το δεύτερο δεκάλεπτο μπορούμε να πούμε ήταν ίσως το πιο κακό όσον αφορά την αντίδραση, έγιναν κάποια λάθη και δόθηκαν ελεύθερα σουτ στην Φενέρ, η διαφορά έπεσε στους +2 και σκορ 38-36 πρώτου ημιχρόνου.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει καλά για τον Παναθηναϊκό, η αντίδραση της Φενέρ ήταν αυτή που έκανε τον αγώνα ντέρμπι, εκμεταλλεύτηκε και κάποια ατομικά λάθη, έφτασε και τη διαφορά στο -1, αλλά προς το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου η άμυνα του Καλαϊτζάκη και ένα απίστευτο τρίποντο ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το δεκάλεπτο, χωρίς ισορροπία έκανε το 56-50.

    Με τη διαφορά στο +6 οι πράσινοι ξεκίνησαν με την ίδια ορμή στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση με Νάν και Λεσόρ, κλείδωσαν το επιθετικό παιχνίδι της Φενέρ και τα ατού της, δεν μπορούσαν να πάρουν "ανάσα", η ψυχολογία των πράσινων ήταν στα ύψη με την πράσινη εξέδρα να ταράζει όλο το γήπεδο και να δίνει ενέργεια στους παίχτες, η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +16, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ 73-57.

    Το κλειδί ήταν η άμυνα, που χωρίζεται σε δύο δυάδες, η πρώτη από Γκράντ και Λεσόρ και η δεύτερη που έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, από Παπαπέτρου και Καλαϊτζάκη. Οι πράσινοι δεν έμειναν ποτέ πίσω στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα.


    _ Facts and players on game:

    Φυσικά αρχίζουμε την ενότητα με τον Γκράντ, όπου στα παιχνίδια της σειράς στα play offs κινούνταν σε "χαμηλά νερά", το είχαμε τονίσει, ότι έπρεπε να ανακάμψει στο F4, όπως και έγινε. Ήταν συγκλονιστικό το παιχνίδι του στην άμυνα, καθοριστικός και στην επίθεση, σημείωσε 13 πόντους σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο Λεσόρ έκανε μια ακόμα γιγάντια εμφάνιση, κόντρα στα ψηλά παιδιά της Φενέρ, όπου πρόσφερε και θεαματικά καρφώματα. Προσπάθησε  να βελτιώσει λίγο το ποσοστό του στις βολές το έκανε εν μέρει, σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο πάντως έκανε το 2/2 στις βολές. Σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, σε 31' λεπτά αγώνα.

    Ο Κέντρικ Νάν, μετά το δυνατό ξεκίνημα του αγώνα, είχε μια κάμψη στην απόδοση του, ήταν και το ασφυκτικό πρεσιγκ του Καλάθη πανό του που τον είχε βγάλει λίγο εκτός ρυθμού. Όμως ο Αμερικανός σκόρερ, βρήκε τα πατήματα του από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά και κυρίως στο τέταρτο, όπου με σημαντικά καλάθια αλλά και από το τρίποντο κράτησε την διαφορά των πράσινων. Σημείωσε 14 πόντους σε 34' λεπτά αγώνα.

    Ο Παπαπέτρου έκανε απίστευτο παιχνίδι, μάχες σε άμυνα και ριμπάουντ, αλλά και στην επίθεση με κρίσιμα κοντινά σουτ αλλά και από το τρίποντο. Σημείωσε 9 πόντους σε 22' λεπτά αγώνα.

    Για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο "κρυφός άσσος" στο μανίκι του Αταμάν, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, καθοριστικός στο φινάλε του τρίτου δεκάλεπτου με τρίποντο του, έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο "μικρός" έπαιξε και τρομερή άμυνα, πίεση απο την "πρώτη μπάλα". Σημείωσε 5 πολύτιμους πόντους, μάζεψε και 4 ριμπάουντ σε 8' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκριγκόνις, έκανε ένα καλό παιχνίδι, μετά από καιρό, βοήθησε στην άμυνα, αλλά και επιθετικά σε κομβικά σημεία. Σημείωσε 6 πόντους σε 17' λεπτά αγώνα.

    Ο αρχηγός, Κώστας Σλούκας, επηρεασμένος από την απόχη 10 ημερών από αγώνες, ήταν εκτός ρυθμού λογικό, βοήθησε όμως στην λειτουργία της επίθεσης και στην άμυνα πάνω του που έδινε χώρους στους συμπατριώτες του. Σημείωσε 4 πόντους σε 17' αγώνα.


    Το ροτέισιον για τον κόουτς άνοιξε ξανά, στους 10 παίχτες, κάποιοι βοήθησαν κάποιοι όχι τόσο, ο Μήτογλου έπαιξε ξύλο στην άμυνα, σε αυτό βοήθησε, επιθετικά όχι, αφού σημείωσε μόλις 2' πόντους σε 26' λεπτά αγώνα. Ο Χουάντσο ανω ξεκίνησε πολύ καλά τόσο σε άμυνα, αλλά και επίθεση με το πρώτο σουτ του να είναι εύστοχο τρίποντο, μετά έκανε ατομικά λάθη και ο κόουτς τον πέρασε στον πάγκο, έπαιξε 6' λεπτά και σημείωσε 3' πόντους. Ο Κώστας Αντετοκούμπο, με τον αδελφό του Γιάννη στο παρκέ να τον παρακολουθεί, έδωσε λεπτά ανάσες στο Λεσόρ, βοήθησε στην άμυνα, με κοψίματα όπως αυτό στον Γουέλμπεκιν, έπαιξε 7' χωρίς να σκοράρει ούτε από τις βολές.

    _

    Ο Αταμάν πέτυχε κάτι μοναδικό, μετά το F4, μια νέα εντελώς ομάδα την οδήγησε στο τελικό της Euroleague, μετά από τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, του αξίζουν συγχαρητήρια, ρεσιτάλ προπονητικής από τον πάγκο.

    Ο Παναθηναϊκός μας είναι στο τελικό της διοργάνωσης, μετά από 13 χρόνια, στο γνώριμο ξανά Βερολίνο, η μεγάλη στιγμή της Κυριακής είναι κοντά και όλοι δείχνουν πεινασμένοι για την κούπα.

    Αντίπαλος του Εξάστερου στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης, που διέλυσε τον γαύρο στον ημιτελικό. Οι πράσινοι έχουν ένα ματς αναφοράς με τη Ρεάλ στη σεζόν, αυτό μέσα στη Μαδρίτη που νικήσαμε, όσους αστερίσκους και αν βάλουμε σε εκείνο το παιχνίδι, είναι όμως ένα δείγμα γιατί η Ρεάλ ήταν πλήρης, υπάρχουν κάποια σημεία σε εκείνο το παιχνίδι που μπορεί ο Αταμάν με τους παίχτες να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο με προσαρμογές σε συγκεκριμένους παίχτες κλειδιά των Ισπανών.

    Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένας τελικός είναι και όλα είναι ανοιχτά. Ο κόουτς Αταμάν θα κάνει αυτά που πρέπει, όμως πρέπει να ακολουθήσουν και οι παίχτες, κάνοντας στο παρκέ όσο γίνεται τα λιγότερα λάθη. Στον τελικό στην εξίσωση πρέπει να μπουν επιθετικά και όσοι δεν σημείωσαν τους πόντους που έπρεπε στον ημιτελικό με την Φενέρμπαχτσε, μιλάμε για τους Μήτογλου, Σλούκα, Χουάντσο και Γκριγκόνις, ο αρχηγός θα απαντήσει και σε αυτό το μεγάλο γεγονός, επίσης και ακόμα περισσότερους από τον Νάν, δεν περισσεύει κανείς πλέον, ο τελικός μπορεί θα κριθεί και στο καλάθι, η ευστοχία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, όπως φυσικά και η άμυνα.

    Ο κόουτς έχει δύο δρόμους, ή να πάει σε ένα παιχνίδι ανοιχτό με +90 πόντους όπως στη Μαδρίτη ή σε ένα κλειστό με άμυνα στους -80, ακόμα και αυτά τα δύο στιλ παιχνιδιού μπορεί να τα παίξει η ομάδα στο παρκέ να ανταποκριθεί, στο πρώτο κομμάτι εννοείτε ότι θέλει σκορ από 6-7 παίχτες, αλλιώς η save λύση να πάει σε κλειστό και δυνατό αμυντικό παιχνίδι, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και ένας plus παίχτης στα σέντερ, ο Αταμάν θεωρούμε πως ίσως θα δώσει χρόνο στις Μπαρτσερόφσκι, στην αρχή του αγώνα για φθορά του Ταβάρες, είναι κοντά στο ύψος αλλά και στον σωματότυπο, τα είχε πάει καλά σε αυτό ο Πολωνός στη νίκη μέσα στη Μαδρίτη, εξάλλου θα υπάρξει μια ακόμα βοήθεια στον Λεσόρ, το ροτέισιον αναγκαστικά θα ανοίξει, ανάλογα με την εξέλιξη στον αγώνα, με το ρυθμό και τις τακτικές από τους δύο πάγκους.

    Καθοριστικό πιστεύουμε, θα είναι το αμυντικό παιχνίδι στην περιφέρεια, εκεί η Ρεάλ θέλει προσοχή, οι Γκράντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης κλπ θα πρέπει να ρίξουν τρέξιμο και δύναμη, για να μπλοκαριστεί το εύκολο καλάθι των αντιπάλων, εξαιτίας των σκόρερ που έχει η  ομάδα της Μαδρίτης.

    Οι καρποί όλης αυτής της τεράστιας προσπάθειάς σε όλη τη σεζόν, πρέπει να αποδώσουν την Κυριακή το βράδυ, το αξίζουν, προπονητής, παίχτες, διοίκηση και φυσικά ο κόσμος.

    Αυτός ο κόσμος που ήταν περισσότερος στις εξέδρες, παρά τις "Κασσάνδρες" του λιμανιού και των ΜΜΕ τους, η εικόνα μίλησε και όλοι το βούλωσαν. Για την Κυριακή ήδη ετοιμάζεται μεγάλη εκστρατεία για το Βερολίνο, που δεν αποκλείεται στο γήπεδο να υπάρχουν πάνω από 10 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού.

    Ο κόσμος ζει σε μία όμορφη τρέλα, ζητάει το 7ο ευρωπαϊκό, στο Βερολίνο που μας έχει δώσει ήδη ένα, άλλο ένα λοιπόν για να παλαβώσει ο πλανήτης όλος!


    _ Fotos:







    Υ.γ: Φανταστική η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στις εξέδρες της Uber Arena, υπερίσχυσαν έναντι όλων των αντιπάλων που ήταν στο ίδιο γήπεδο και την Κυριακή έρχεται ένα ακόμα ρεσιτάλ, αφού θα πάει και το μεγάλο κομμάτι της Θύρας 13. Γενικά αναμένονται μεμονωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού από όλο τον πλανήτη.

    Υ.γ. Ότι και να γίνει στον τελικό η χρονιά είναι πετυχημένη!!! Εδώ που φτάσαμε όμως όλοι θέλουμε το Ευρωπαϊκό!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad