Header Ads

  • Breaking Green News

    Οι αντί ποδοσφαιρικές προθέσεις που είχε ο Τερίμ για το ρόστερ αν έμενε, η ορθή επιλογή Κόντη και ο επόμενος προπονητής

     


    Ο Τριφυλλάτος γράφει για τον Τερίμ που κατέστρεψε ο ίδιος όσα έχτισε, τις παράλογες προθέσεις που είχε για το υπάρχον ρόστερ, αλλά και την προσωρινή αλλά σωστή επιλογή του Κόντη...


    Ο Τερίμ μας αποχαιρέτησε, ως αποτυχημένος, αυτός και οι ποδοσφαιρικές του τακτικές που δεν έχουν χώρο στο ποδόσφαιρο, έφτασαν στο άδοξο τέλος του από τον πράσινο πάγκο και πολύ σωστά έγινε, ίσως θα έπρεπε και λίγο νωρίτερα, ίσως η ομάδα τώρα να ήταν σε πιο ήρεμα νερά.

    Η ποδοσφαιρική του εγωιστική αντίληψη στο ποδόσφαιρο, που δημιουργήθηκε από την πολύχρονη πετυχημένη είναι η αλήθεια, πορεία στους πάγκους, πριν χρόνια όμως, χάλασε τις όποιες σχέσεις είχε με τους ποδοσφαιριστές του, μέχρι και πριν το ντέρμπι με την αεκ στη Νέα Φιλαδέλφεια όλα πήγαιναν ή του τουλάχιστον έδειχναν καλά, μετά από αυτό το ντέρμπι όμως, όλα χάλασαν, η εσωτερική γκρίνια και ο διαμοιρασμός ευθυνών για την ήττα, από παίχτες προς προπονητή και το αντίστροφο, χάλασε το όποιο καλό κλίμα υπήρχε.

    Η αλήθεια είναι πως ο σχηματισμός και η τακτική Τερίμ για το ντέρμπι εκείνο, ήταν λάθος, γενικά η αντίληψη που τον συνοδεύει σε όλη την προπονητική καριέρα του είναι, λιγότερη βάση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και περισσότερη στην επίθεση, του στιλ, "μας έβαλαν 1, θα βάλουμε 2 για να νικήσουμε" ή "θα μας βάλουν 2, θα βάλουμε 3", αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική λογική, όταν καλά καλά δεν είναι δικοί του οι παίχτες, τους βρήκε, δεν έκανε προετοιμασία, ούτε έχει την επιθετική ποιότητα και ποσότητα ο Παναθηναϊκός αυτός σε εξτρέμ και φορ για να μπορούν οι παίχτες να πλησιάσουν αυτή την λογική του Τερίμ.

    Εκεί που καταρρίφθηκε ο μύθος πλήρως του Φατίχ Τερίμ, ήταν το παιχνίδι με τον Άρη, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις η ομάδα να σκοράρει για παραπάνω από 80 λεπτά, ενώ το σκορ στην Τούμπα ήταν αυτό που ζητούσε η ομάδα για να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης, μια κίνηση του Τερίμ, να αδειάσει τα χαφ και να φορτώσει την επίθεση, η απελπισία του τον οδήγησε στο ανήκουστο, να έχει στον αγώνα τρεις επιθετικούς, αυτο ήταν που του έκοψε και το εισιτήριο για την επιστροφή του στην Τουρκία.

    Τον έσωσε για λίγο η 15 ήμερη διακοπή, με πολύ αερολογία για το ποδόσφαιρο κατάφερε να πείσει εν μέρει τον Γιάννη Αλαφούζο να τον αφήσει και για το παιχνίδι στην Τούμπα, μήπως η διακοπή έφτιαχνε το κλίμα με πολλούς από τους παίχτες, δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν είχε καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε με τον Άρη, τα απαράδεκτα ατομικά λάθη και η τραγική εικόνα στην άμυνα, η ανυπαρξία με τον Σπόραρ στην επίθεση έφερε τα 4 γκολ, αυτό ήταν το φινάλε, στο ημίχρονο ηδη είχε ληφθεί η απόφαση για οριστική έξοδο του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό.

    Αυτα που έγιναν στα αποδυτήρια της Τούμπας, ήταν έντονα, διαμάχη μεταξύ παιχτών και Τερίμ, μοίρασε ευθύνες στους παίχτες, ότι δεν έκαναν τίποτα σωστό, ενώ και οι παίχτες μεταξύ τους έκαναν αυτοκριτική, το κλίμα όμως μεταξύ των δύο πλευρών είχε σπάσει οριστικά, η διοίκηση έμαθε τι έγινε και στις 3 τα ξημερώματα προς Πέμπτη οι παίχτες έλαβαν ένα μήνυμα πως ο Τερίμ αποχωρεί οριστικά.

    Θα γυρίσω λίγο πίσω την ιστορία και θα πάω στην συνέντευξη τύπου μετά την ήττα στην Νέα Φιλαδέλφεια, πιο συγκεκριμένα σε μια φράση του Τερίμ:" Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα μιλήσω στον κόσμο τι γίνεται στην ομάδα", η φράση αυτή, ευθέως υπονοούμενο- καρφί για τους παίχτες, δεν λέγεται αυτή η φράση πόσο μάλλον δημόσια, ήταν η αρχή του τέλους.

    Την φράση αυτή την επανέλαβε και μετά την ήττα από τον Άρη και μετά την ήττα από τον παοκ στην Τούμπα. Προκαλεί τεράστια έκπληξη η φράση αυτή, τόσα χρόνια στους πάγκους ο Τερίμ σε κορυφαίο επίπεδο, έμπειρος, αφήνει υπονοούμενα σε παίχτες του και ως απειλή μάλιστα, σαν να τούς λέει ότι "θα πω στον κόσμο ότι δεν κάνετε, δεν μετράτε στα μάτια μου και πολλοί θα φύγετε το καλοκαίρι", πως γίνεται να έφτασε σε αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις, με ένα γκρουπ ατόμων που έχει για να του φτιάχνουν το προφίλ του Τερίμ στα ΜΜΕ, με ειδικό για τη δημόσια εικόνα του, ειπώθηκαν όλα αυτά, πραγματικά δείχνει και τον εγωισμό του ατόμου.

    Ο Φατίχ Τερίμ δεν γινόταν να συνεχίσει για ποδοσφαιρικούς και επικοινωνιακούς λόγους μεταξύ του ποδοσφαιρικού τμήματος, ξεκάθαρα!

    Πάμε και στην τελευταία συνάντηση μεταξύ Αλαφούζου και Τερίμ, που έγινε τη Πέμπτη μετά την ήττα, ο Τερίμ ζήτησε από τον Αλαφούζο να μην φύγει τώρα, να συνεχίσει και τη νέα σεζόν, αλλά με έναν όρο: " Το 50% του ρόστερ και παραπάνω να φύγει από την ομάδα και να έρθουν άλλοι παίχτες", με το άκουσμα και μόνο, ο Αλαφούζος κουφάθηκε, αρνήθηκε με τη μία, λέγοντας του πως αυτό δεν μπορεί να γίνει!!!

    Πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική, η πρόθεση που είχε ο Τερίμ αν έμενε το καλοκαίρι, αντι ποδοσφαιρική εντελώς, θα έδιωχνε δηλαδή 14 με 17 παίχτες, είχε και τη λίστα μάλιστα. Δηλαδή μια προσπάθεια δύο ετών η ομάδα που έχτιζε βασικό κορμό θα πήγαινε στα σκουπίδια και ένα ρόστερ που μπορεί να λειτουργήσει όταν υπάρχουν τα βασικά, δηλαδή αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ παιχτών και σοβαρού προπονητή.

    Η φωτό του άρθρου προφανώς δεν είναι τυχαία, μέσα στη λίστα του Τερίμ μεταξύ άλλων για αποχώρηση ήταν και ο Αιτόρ, απαράδεκτο, ένας παίχτης που η ομάδα στήριξε όταν ο Αιτόρ είχε πάθει χιαστούς και τον ανανέωσε για ακόμα τρία χρόνια.

    Δεν το συζητάμε, ο Παναθηναϊκός με βάση των παιχτών που θα φύγουν λόγω και λήξης συμβολαίων χρειάζεται 5-7 τοπ μεταγραφές ποιότητας τύπου Μαξίμοβιτς, ειδικά στα στόπερ, στα χαφ και στα εξτρέμ, άλλο αυτό και άλλο αυτό που ήθελε να κάνει ο Τερίμ, δηλαδή καραβιές νέων παιχτών.

    Η τελευταία επιλογή ανάγκης του Αλαφούζου, εκ του αποτελέσματος ήταν σωστή, ο Χρήστος Κόντης, τον δικαίωσε, ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο Ελλάδας και θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στα προκριματικά του Europa League. 

    Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν προπονητή, άμεσα, με δυνατό βιογραφικό, μεγάλη προσωπικότητα, γνώστη πρωταθλητισμού και να του δώσει τα κλειδιά με ένα τριετές κλειστό, να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα και σε Ευρωπαϊκές επιτυχίες.


    1 σχόλιο:

    1. Έγινε μια ενέργεια με ένα μεγάλο όνομα προπονητή και απλά δεν έπιασε.
      Συμβαίνουν αυτά.
      Άμεσα πρόσληψη μεγάλου προπονητή, καλό μπάτζετ, οάκα για έσοδα και πλάνο 5ετίας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad