Header Ads

  • Breaking Green News

    Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών με Κώστα Σλούκα αρχηγό! (Pics)

     

    Μια ονειρεμένη σεζόν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό Aktor, κατέκτησε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα κόντρα σε ένα βρώμικο κόκκινο σύστημα....


    Κόντρα σε όλους και σε όλα, προκάλεσαν και μίλησαν πολύ, έλεγαν για "μέχρι τέλους", μόνο λόγια, με τις πλάτες των γκρί, τελικώς, σε όλες τις μπαρούφες τους, μπήκε ένα τέλος, από ένα πραγματικό μέχρι τέλους, με πράξεις, με αληθινή μαγκιά κόντρα σε όλες τις παγίδες τους, η πράσινη απάντηση ήταν ισοπεδωτικη.

    Αυτό το πρωτάθλημα, θα μνημονεύεται για χρόνια, με ευτυχία για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και εφιάλτη για τους απέναντι που δεν θα μπορούν να το ξεπεράσουν με τίποτα, γιατί τους ταπείνωσε ο Κώστας Σλούκας, ΑΥΤΟΣ!

    Μιλούσαν για σκούπα; Τελικά έγινε μια αντίστροφη σκούπα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Από 0-2 στη σειρά των τελικών, ο Παναθηναϊκός μέσα σε 5 μέρες έκανε τρεις σερί νίκες και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα που έμεινε στη ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

    Ούτε στο 5ο παιχνίδι οι διαιτητές ήταν σωστοί, δεν έπαιξαν 50-50, αντίθετα 40-60 υπέρ τούς, πάλι όμως παρά την προσπάθεια τους, οι πράσινοι επικράτησαν ξανά με τσαμπουκά!


    Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το πρώτο δεκάλεπτο, αναγκάσθηκε να τρέχει πίσω από το σκορ να καλύψει την διαφορά, δεν είχε απαντήσεις στα ριμπάουντ και στο εύκολο σκοράρισμα αφού ο Νάν είχε πάνω του δύο παίχτες, κατάφερε όμως να είναι κοντά με Σλούκα, σκορ πρώτου δεκάλεπτου 20-22.

    Το δεύτερο δεκάλεπτο, αρχίζει να γυρίζει με τον Κώστα Σλούκα ξανά και ένα τρομερό προσωπικό κρέσεντο, τις καλές άμυνες από Μήτογλου και Χουάντσο, η διαφορά πήγε και μέχρι +11, για να κλείσει το ημίχρονο με +9 και σκορ 48-39.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι δεν ξεκινούν καλά, λάθος επιλογές επίθεση και με λάθος τοποθετήσεις στην περιφέρεια, ο Γκράντ ξανά να είναι παντού αλλά να μην είναι αρκετός, η διαφορά του +9 πήγε μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου στο +1 και σκορ 65-64.

    Η τελική αντεπίθεση για το τριφύλλι αρχίζει, με τον Νάν σιγά σιγά να προσπαθεί να ξεφύγει από το ασφυκτικό πρεσιγκ των παιχτών του οσφπ, ο Σλούκας με την εμπειρία του, γίνεται ένα +6 για τούς πράσινους, παρά την κούραση και τον Χουάντσο με τον Μήτογλου να κερδίζουν κρίσιμα ριμπάουντ εκεί που το παιχνίδι γίνεται θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι πράσινοι με ψυχραιμία στις βολές, αρχικά με Νάν, Μήτογλου και Γκριγκόνις να είναι εύστοχοι, κερδίζουν τον αγώνα και τον τίτλο με +5 και τελικό σκορ 87-82!

    Εκτόξευση χαράς σε όλο το ΟΑΚΑ με το σφύριγμα της λήξης, οπου πάνω απο 22 χιλιάδες κόσμου αποθέωσαν την ομάδα του Αταμάν για την φανταστική χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη! 


    _ Facts and Players on Game:

    Η ενότητα μας "FaPoG" που αγαπήσατε όλη τη σεζόν, καταγράφει για τελευταία φορά φέτος: 

    Φυσικά ξεκινάμε με τον αρχηγό Κώστα Σλούκα, που με ένα μοναδικό επιθετικό κρέσεντο εκεί που η ομάδα έχανε με διαφορά, ο ίδιος στο πρώτο ημίχρονο, μέσα σε 12' λεπτά σημείωσε 25 πόντους! Αυτός άνοιξε το δρόμο για το πιο μάγκικο πρωτάθλημα για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο, απάντησε τελειωτικά σε όλους τους επικριτές του στην άλλη πλευρά! Σημείωσε συνολικά 29 πόντους, με 10/14 σουτ, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 29' λεπτά αγώνα.

    Ο Τζέριαντ Γκράντ, ο μαχητής σε όλες της γραμμές του γηπέδου, άμυνα και σκορ, ήταν παντού. Σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 31' λεπτά αγώνα. Ενώ είχε και το highlight του 5ου τελικού, ένα κάρφωμα αλά NBA πάνω στον Παπανικολάου.

    Ο Χουάντσο, με τα χέρια πλοκάμια, έκανε ξανά τρομερή εμφάνιση σε έναν ακόμα τελικό στη σειρά, βοήθησε επίθεση αλλά και σε όλους τους τομείς της άμυνας. Σημείωσε 8 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, σε 30' λεπτά αγώνα.

    Ο Κέντρικ Νάν, δεν ήταν τόσο ζεστός επιθετικά, ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά, με πολλές παγίδες πάνω του με δύο παίχτες δεν μπόρεσε να σκοράρει, φυσικά και με ξύλο από τους παίχτες του οσφπ. Ο κόουτς τον άφηνε στον αγώνα παρά την αστοχία του, βρήκε όμως τις στιγμές του στο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο και ήταν εκεί, όπως στις κρίσιμες βολές στο φινάλε του αγώνα. Σημείωσε 13 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ, 2 κοψίματα , 2 μπλοκ και μοίρασε 5 ασίστ, σε 39' λεπτά αγώνα.

    Ο Λεσόρ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, στο δεύτερο προσπάθησε και περισσότερο στο 4ο δεκάλεπτο και αυτός βοήθησε. Σημείωσε 11 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, σε 25' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, ήταν κομβικός στο κομμάτι των ριμπάουντ με μάχες κόντρα στους ψηλούς του οσφπ αλλά και εύστοχος σε κρίσιμα σημεία του αγώνα όπως οι βολές προς το τέλος του αγώνα. Σημείωσε 8 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, 1, κόψιμο και 1 μπλόκ σε 22' λεπτά αγώνα.


    Οι υπόλοιποι που έπαιξαν δεν πρόσφεραν όσα μπορούσαν, ο Γκριγκόνις σε χαμηλές πτήσεις όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα, αδύναμος στην άμυνα, ενώ δεν βοήθησε ούτε επιθετικά, σημείωσε 2 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ σε 13' λεπτά αγώνα. Ο Παπαπέτρου σε δεύτερο σερί τελικό της σειράς δεν βοήθησε ούτε αυτός όσο θα ήθελε ο κόουτς, δεν σκόραρε, είχε μόνο 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 5' λεπτά αγώνα. Ο Κώστας Αντετοκούμπο έπαιξε 2' λεπτά και σημείωσε 1 από τις δύο βολές, σε 2' λεπτά αγώνα. Όσο για τον Καλαϊτζάκη έπαιξε μόλις 7" δευτερόλεπτα.

    *Η ενότητα επιστρέφει ξανά τον Οκτώβριο με την Euroleague.

    _


    Αυτή η σεζόν θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των Παναθηναϊκών, οι παίχτες του Αταμάν έκαναν κάτι μοναδικό, ήταν αλύγιστοι, ακόμα και όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο, όπως στα play offs με την Μακάμπι, αλλά και στους τελικούς με τον οσφπ, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά με το 0-2, έκανε κατι που έχει γίνει άλλη μια φορά το 2002 στους τελικούς, έκανε το 3-2, κόντρα όμως σε ένα απόλυτα εχθρικό σύστημα που έφτασε και ξεπέρασε τα όρια της ξεφτίλας, που ακόμα και έτσι ηττήθηκαν και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που κάνει αυτό το πρωτάθλημα το πιο ξεχωριστό όλων των εποχών! 

    Ήταν ο Παναθηναϊκός της ανατροπής, σε Ευρώπη αρχικά και στην Ελλάδα μετά, κλείνοντας απόλυτα κυρίαρχος τη χρονιά!

    Το φετινό πρωτάθλημα είναι το 41ο που κατακτά  ο Παναθηναϊκός, είναι το πρώτο μιας νέας συναρπαστικής εποχής που μόλις άρχισε.

    Όλη τη χρονιά οι πράσινοι είχαν κοντά τους σε Ελλάδα και Ευρώπη τον μοναδικό κόσμο τους, ήταν ο 6ος παίχτης, ήταν αυτός που σήκωσε την ομάδα εκεί που έβρισκε εμπόδια, εκεί που τα αποθέματα ενέργειας λιγόστευαν σε μία μαραθώνια σεζόν, η Θύρα 13 έδινε έξτρα ενέργεια με τον παλμό της από τα πέταλα όλης της Ευρώπης, έφτανε σε όλους τους παίχτες για να κάνουν όλα αυτά τα σπουδαία φέτος.

    Το κάναμε και αυτό, πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό με Σλούκα αρχηγό! Τους έχουμε ταπεινώσει με κάθε απίθανο τρόπο, θα είναι νάνοι για πάντα!

    Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα, φέτος είναι μόνο η αρχή, το τόνισε και ο πρόεδρος. Έρχονται ακόμα καλύτερα....!

    Μείνετε συντονισμένοι εδώ...


    _Fotos:







    Υ.γ: Μετά το Ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στον Πάρη!


    Editorial:(greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad