Header Ads

  • Breaking Green News

    Osman...το γλυκό! Η μεταγραφική μπόμπα μεγατόνων του καλοκαιριού στην Ευρώπη

     


    Ο Old Green γράφει για τον παίχταρα Cedi Osman, που προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον μπασκετικό πλανήτη την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό...


    Εκεί που όλοι νομίζαμε πως ο Yurtseven θα ήταν η τελευταία μεταγραφή του Επτάστερου Παναθηναϊκού, Σάββατο πρωί γίνεται...μπουμ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την απόκτηση του NBAair, Cedi Osman, τεράστια κίνηση σε όλη την Ευρώπη και χαμόγελα σε όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

    Ήταν έκπληξη για όλους, σε όλη την Ευρώπη, οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν, με συντονισμένες κινήσεις, χωρίς η μπασκετική αγορά να πάρει "χαμπάρι" για ότι ετοίμαζαν, ενώ ο παίχτης ηταν αυτός που ήθελε η Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνηση ματ και δεν άφησε την ανταγωνίστρια Ρεάλ να ενισχυθεί σημαντικά, αφού θα ήταν πιο δυνατή φέτος αν ο Όσμαν γινόταν παίχτης της, κάτι που δεν έγινε και ο παίχτης επέλεξε να φορέσει τα πράσινα και να γίνει μέλος της πράσινης οικογένειας.

    Ο Cedi Osman είχε πρόταση και από το ΝΒΑ, μάλιστα όχι από κάποια τυχαία ομάδα, αλλά από τους Lakers, εκεί όπου αγωνίζεται και ο φίλος του Όσμαν και συμπαίκτης του στους Cavs, Λαμπρόν Τζέιμς, ούτε αυτό στάθηκε εμπόδιο και έτσι το μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού είναι πράσινο.

    Ο Όσμαν είναι γνωστός σε όλους, η παρουσία του στο NBA, για 7 σερί χρόνια, είναι απίστευτα εντυπωσιακή, στα πρώτα του χρόνια στους Καβαλίερς, από τα 6 συνολικά, ήταν starter, ενώ έφτανε και σε αγωνιστικά λεπτά 35', είναι ένας παίχτης NBA ξεκάθαρα, ακόμα και στους Σαν Αντόνιο που αγωνίστηκε τον τελευταίο χρόνο, έγραφε 17' με 19' λεπτά σε κάθε αγώνα.

    Τι θα προσφέρει ο Όσμαν στον Παναθηναϊκό; Σίγουρα αρκετά! Ας δούμε τα facts παρακάτω...


    • Είναι ένας παίχτης all around για κάθε προπονητή.

    • Είναι dominate, δηλαδή δημιουργεί για τον εαυτό του στο σκοράρισμα, αλλά και για τους συμπαίκτες του.

    • Είναι ομαδικός πρώτα απ' όλα και για αυτό κάποιες φορές, ίσως να μην διακρίνεται σε αγώνες, κάνει πράγματα όμως στον αγώνα πολύ σημαντικά, πολύ καλός on ball ή off ball.

    • Έχει αυτοσυγκράτηση στο σουτ, δηλαδή, αν δεν του βγαίνουν τα πρώτα σουτ από το τρίποντο, το κόβει μόνος του και μετά αφοσιώνεται στο να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του στο παρκέ επιθετικά.

    •Εχει τρομερό ποσοστό στο τρίποντο, αν κρίνουμε μόνο από την τελευταία σεζόν του στους Σπερς, είχε περίπου 39% ευστοχία, όταν ο Κάρι για παράδειγμα έχει κοντά στο 43% γενικά, καταλαβαίνετε λοιπόν για τι μιλάμε.

    • Είναι εξαιρετικός στο step back and shout.

    • Αρκετά καλός στο pick and roll και στο pick and pop.

    • Εξαιρετικός αμυντικός, με ύψος 2,3, μαρκάρει από το 1 έως το 4 τους αντιπάλους.

    • Είναι καθαρό 3, αλλά μπορεί να παίξει και 2, στο ΝΒΑ είχε παίξει αρκετές φορές.

    • Είναι smart player, δηλαδή παρατηρεί όλο το γήπεδο, διαβάζει το παιχνίδι των αντιπάλων και πολλές μπορεί να κλέψει και να φύγει η ομάδα σε τρανζισιον επιθέσεις, κάτι που δήλωσε και ο Πόποβιτς για αυτόν πριν κάτι μήνες.

    • Στα δυνατά υπέρ, έχει πολύ καλά το drive από τα αριστερά με τη μπάλα, τον βοηθά φυσικά σε αυτό και το αριστερό χέρι, ούτε οι άμυνες στο NBA δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν.

    • Θα βοηθήσει αρκετά, σε κάτι που έλειπε πέρσι από την ομάδα, στο τρανζισιον, φεύγει γρήγορα στην επίθεση, ή θα σκοράρει μόνος του ή θα δώσει τη μπάλα σε συμπαίχτη του.


    Από αδυναμίες, να το πούμε έτσι, κάνει εύκολα φάουλ, το δείχνουν τα στατιστικά του στο ΝΒΑ και στο τρίποντο μπορεί να βάλει 7/7 αλλά μπορεί σε κάποιον αγώνα να έχει 0 ποσοστά, αυτά δεν είναι σε μόνιμη βάση, κατά περίσταση σε αγώνα με αγώνα. Επίσης πρέπει να του δώσουμε και έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής, ακόμα και το τρίποντο στην Ευρώπη έχει άλλη απόσταση από του ΝΒΑ.

    Ο Cidi Osman είναι ένας Elite παίχτης, θα δώσει αρκετά στον Παναθηναϊκό και σίγουρα μια παραπάνω εγγύηση είναι και ο Αταμάν στον πάγκο.


    Κλείνοντας το άρθρο, επειδή ακούσαμε πολλά ψέματα για τον Φουρνιέ, προφανώς του κόπηκε ο βήχας με την έλευση Όσμαν, παρακάτω παραθέτω τρεις ακλόνητες αλήθειες.

    α) Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο 32 χρόνος Γάλλος, ήταν περιπλανώμενος μεταξύ εξέδρας, πάγκου και αποδυτηρίων στο ΝΒΑ, δεν τον υπολόγιζαν καθόλου.

    β) Το καλοκαίρι περίμενε ομάδα από το ΝΒΑ και μια πρόταση ήρθε από τα πολύ χαμηλά επίπεδα του NBA, τους Ουάσιγκτον, μάλιστα δεν του έδιναν καν εγγυημένο συμβόλαιο των 900 χιλιάδων, που είναι το κατώτερο.

    γ) Το καλοκαίρι ο Φουρνιέ, πριν απαντήσει  στον ΟΣΦΠ, προτάθηκε μέσω των ατζεντιδων του στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ, λογικό να ήθελε να παίξει στους κορυφαίους της Ευρώπης, κάνεις από τους δύο δεν ασχολήθηκε. Επίσης όπως δήλωσε και ο ίδιος, μίλησε με την Παρί που παίζει για πρώτη φορά φέτος στην Euroleague και με την Βιλερμπάν ώστε να μείνει στη Γαλλία, μάλιστα με χαμηλά συμβόλαια, ούτε αυτές όμως τον ήθελαν στην ομάδα τους. Άρα λοιπόν, το ψέμα των κόκκινων, το ότι ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί στον οσφπ από την πρώτη στιγμή το καλοκαίρι, δεν ισχύει, αντίθετα πρώτη του επιλογή ήταν οι δύο γαλλικές ομάδες και η ομάδα του Πειραιά ήταν ως η τελευταία επιλογή απελπισίας.


    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad