Header Ads

  • Breaking Green News

    Αρνητικό αποτέλεσμα η ισοπαλία! Θα μπορούσε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

     


    Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τούμπα να παίξει την ύπαρξη του ως διεκδικητής του πρωταθλήματος...


    Η ισοπαλία με βάση την εξέλιξη και τις ευκαιρίες που είχαν οι πράσινοι είναι αρνητικό αποτέλεσμα.

    Ο Αλόνσο παρουσίασε την ομάδα καλύτερα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, που ήταν ανοργάνωτος στην άμυνα και γενικά, στην Τούμπα οι γραμμές είχαν μια κάποια συνοχή, η αμυντική λειτουργία ήταν σταθερή, με τον Ίνγκασον να κρατά και να καθοδηγεί όλη την άμυνα και τον Γέντβαι να ακολουθεί.

    Ένα πρόβλημα που παρέμεινε, ήταν το παιχνίδι από τη μεσαία γραμμή, η ανάπτυξη από τον άξονα ήταν προβληματική, οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα σωστά, βέβαια δεχόταν και πίεση από τους αντιπάλους.

    Στα του αγώνα...

    Πολύ κακό το πρώτο 20 λεπτό για τον Παναθηναϊκό,στο πρώτο  ημίχρονο, δέχθηκε επιθέσεις και αυτό πήγαζε από την μεσαία γραμμή που έχανε εύκολα τη μπάλα. Μετά το 25 λεπτό οι πράσινοι ισορρόπησαν και κοντρόλαραν το παιχνίδι, μάλιστα είχαν μια απίστευτη ευκαιρία, η καλύτερη του αγώνα, με τον Ιωαννίδη να περνάει εύκολα δύο αντιπάλους και να δίνει έτοιμο γκολ στον Πελίστρι λίγο έξω από την μικρή περιοχή, ο Ουρουγουανός κάνει μια προσποίηση, σουτάρει με το κακό του πόδι το αριστερό, η μπάλα πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, η ευκαιρία αυτή ήταν στο 45' λεπτό, θα ήταν ιδανικό αν σκόραρε ο Πελίστρι.


    Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ήταν φανερό, με τον Μπακασέτα να μην μπορεί. Ο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές, στη θέση του Μπακασέτα, ο Ουναί, μετά τις αλλαγές οι πράσινοι έκαναν καλύτερο το παιχνίδι τους απο τη μεσαία γραμμή, πάλι ο Παναθηναϊκός δημιουργεί μια ακόμα σημαντική ευκαιρία, σέντρα χαμηλά στον Ιωαννίδη μέσα στην μικρή περιοχή με παίχτες γύρω του, παρ όλα αυτά πιάνει το πλασέ με τη μία χωρίς να σκάσει η μπάλα κάτω, αλλά ο Κορτάσκι κάνει την απόκρουση του αγώνα, στις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν αυτή η ευκαιρία, τελικό αποτέλεσμα 0-0.


    Ο Παναθηναϊκός είχε τις πιο σοβαρές και κλασικές ευκαιρίες στον αγώνα, οι δύο ήταν στο φινάλε και των δύο ημιχρόνων. Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία οι πράσινοι να πάνε στο -3 από την κορυφή, πλέον πρέπει να κερδίσουν τα επόμενα τρία παιχνίδια.

    Για τον Αλόνσο ήταν ένα τεστ, να δούμε βελτίωση, την είδαμε, αλλά εν μέρει, το πρόβλημα μη δημιουργίας από τη μεσαία γραμμή παραμένει, κάτι πρέπει να γίνει με τον Μπακασέτα, στη θέση που παίζει τώρα, είναι σαν η ομάδα να παίζει με 10 παίχτες, είναι αρκετά αργός και χάνει τη μπάλα εύκολα, πρέπει να παίξει σε άλλη θέση, ίσως θα του ταίριαζε αριστερά προς τα μέσα πίσω από τον φορ, να βρει ο προπονητής μια λύση προσαρμογής εσωτερικά στο σύστημα, αλλιώς ο Τάσος να παίζει αλλαγή με βασικό τον Ουναί, είναι άκρως σημαντικό το πρόβλημα με τη μεσαία γραμμή και πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.

    Τα τεστ για τον Αλόνσο δεν τελείωσαν,ακολουθούν τρία σημαντικά παιχνίδια, Πανσερραϊκό εντός, αεκ εκτός και εντός με γαύρο, οι πράσινοι με 3x3 μπαίνουν για τα καλά στην κορυφή ή πολύ κοντά σε αυτήν. 

    Το ρόστερ είναι το πίο ποιοτικό στην Ελλάδα, ο προπονητής πρέπει να δέσει το σύνολο, αλλά να παρουσιάσει και μια συνοχή σε όλες τις γραμμές, νίκες στα ντέρμπι θα δώσουν και ψυχολογικό ανέβασμα σε όλους στην ομάδα, όχι μόνο βαθμολογικό.


    υ.γ. Ο Ελίτ διαιτητής Βίντιτς ήταν αρκετά μεροληπτικός υπέρ του παοκ, έπαιζε έδρα, ενώ έσωσε και τον παοκ από πιθανό γκολ, όταν σε μια διεκδίκηση ο Ιωαννίδης  τον Μιχαηλίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του παοκ, ο δεύτερος κάνει μια "ζεϊμπεκιά" δεν πέτυχε να διώξει τη μπάλα, πέφτει μόνος του κάτω, ο Ιωαννίδης φεύγει προς το τέρμα και ο διαιτητής δίνει φάουλ που δεν υπήρχε, με τον παίχτη των πράσινων να διαφωνεί έντονα. Σε άλλες φάσεις, ο Κετζιόρα έκανε μαρκαρίσματα για κάρτες, δεν είδε ούτε μια. Η πιο γελοία φάση που έδειξε ότι ο διαιτητής ήθελε να δώσει φάσεις κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ήταν αυτή του Σαμάτα, από δεξιά έξω από την περιοχή, ο παίχτης του παοκ τρέχει να προλάβει τη μπάλα, χάνει την ισορροπία τού πέφτει κάτω και ο διαιτητής δίνει φάουλ, ενώ ήταν ανύπαρκτο. Η νέα εποχή στην επο/ΚΕΔ δείχνει και τα δείγματα της, όπως και οι υπερβολικές καθυστερήσεις στο Καραϊσκάκη με 9 λεπτά.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad