Header Ads

  • Breaking Green News

    Νίκη ψυχολογίας στην Κρήτη, αφιερωμένη στον Τζορτζ!

     


    Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Κρήτη με τρομερή πίεση, σε ένα εχθρικό περιβάλλον και έκανε το διπλό...


    Μια νίκη σημαντική, για την ψυχολογία όλης της ομάδας αλλά και βαθμολογικά, αφού εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες των άλλων τριών διεκδικητών.

    Η ομάδα πήγε σε μια δύσκολη έδρα, είχε την πίεση και το πρέπει της νίκης, ενώ όλος ο οργανισμός ήταν σε θλίψη λόγω της απώλειας του δικούς Τζορτζ, που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Γενικά οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές, γενικά για τους πράσινους, παρ όλα αυτά όμως, όλοι μαζί με αφοσίωση ήθελαν να νικήσουν και για τον Τζορτζ, έτσι έγινε και του αφιέρωσαν τη νίκη!

    Όλοι οι παίχτες του Παναθηναϊκού, πλέον θα αγωνίζονται και για τον Τζορτζ, για τη μνήμη του, οι δηλώσεις όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα το έδειξαν, πολύ σωστά θα πράξουν, κάθε γκολ, κάθε νίκη θα είναι για τον  Τζορτζ, πρέπει τα δίνουν όλα για τις νίκες.


    Στα του αγώνα:

    Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι ήταν αποφασισμένοι, νωρίς με τον εκπληκτικό Τετέ, άνοιξε το σκορ, για τα επόμενα 20' λεπτά έπαιξαν ορθολογικά, με σωστή ανάπτυξη, έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, άλλα μια τελική πάσα, ένα σουτ σε σωστό ταιμινγκ δεν έδωσε την δυνατότητα η ομάδα να βρει δεύτερο γκολ. 

    Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, παρά την πίεση του όφη, αμυντικά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, οργανωτικός ο Ίνγκασον σε ένα ακόμα παιχνίδι, έχει δέσει με τον Γέντβαι.

    Στο δεύτερο καλό ξεκίνημα από τους πράσινους ξανά, πίεση ψηλά, πολλά κλεψίματα, αλλά στο τελικό σουτ κάτι έλειπε, ενώ βγήκαν πολύ καλοί συνδυασμοί, δεν γινόταν το τελικό σουτ, έφτανε σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, η κατάληξη όμως δεν έφτανε στο στόχο, που ήταν ένα δεύτερο γκολ.

    Στα τελευταία 20' λεπτά οι πράσινοι "έσβησαν", ενώ τα ξαφνικά πρέσιγκ ανάγκαζαν τους γηπεδούχους σε λάθη, χαρακτηριστικά οι Πελίστρι και Μαντσίνι έφευγαν με ταχύτητα στον εφοδιασμό, αλλά ο επόπτης σήκωνε τα οφ σάιτ αδικαιολόγητα, τελικό σκορ 0-1.


    Η ομάδα ενώ προσπαθεί στους τελευταίους αγώνες, να παίξει όσο μπορεί με σωστή ανάπτυξη και πρέσιγκ, επιθετικά το πρόβλημα παραμένει, δεν τελειώνει τα παιχνίδια εύκολα, ενώ "χτίζει" τις φάσεις, φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, δεν φτάνει στο σημείο της εκτέλεσης όμως, στο τελικό σουτ, αυτό πρέπει να λυθεί, το ένα γκολ δεν αρκεί για μια άνετη επικράτηση, χωρίς το άγχος του οριακού γκολ.

    Ο Αλόνσο δεν έχει αξιοποιήσει κανένα φορ της ομάδας μέχρι τώρα, μιλάμε για Γερεμέγιεφ και Ιωαννίδη, δεν έχουμε δει συνδυαστικά plays με εξτρέμ και φορ, έχουν περάσει 7 αγωνιστικές και παραμένει σοβαρό το πρόβλημα των γκολ.

    Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε τονίσει, πριν το παιχνίδι με όφη , ότι αρχικά οι πράσινοι πρέπει να κάνουν το 3x3 στο πρωτάθλημα, το πρώτο παιχνίδι με το αποτέλεσμα που πρέπει, ακολουθεί ο Άρης, στο ΟΑΚΑ, η νίκη σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει μόνο ένα πρέπει αλλά πολλά, για να καρπωθεί οφέλη της νίκης στη Κρήτη, πρέπει να νικήσει τον Άρη, αλλιώς γίνεται πισωγυρισμα, βαθμολογικά και βαθμολογικά.

    Πριν το παιχνίδι με τον όφη, για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, έμεναν 6 αγώνες, πλέον 5, απαραίτητος λοιπόν το 5x5, γιατί σε αυτές τις αγωνιστικές οι άλλοι τρείς παίζουν ντροπή μεταξύ τους, σίγουρα λοιπόν θα έχουν απώλειες βαθμών, τώρα είμαστε στο -5 από την κορυφή, με ένα 5x5 ο Παναθηναϊκός θα είναι εκτός απροόπτου πρώτος ή έστω -1 από την κορυφή, όλοι στην ομάδα πρέπει να κυκλώσουν αυτές τις 5 αγωνιστικές!


    Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο Αλόνσο δεν πείθει, ευχόμαστε να μας διαψεύσει, να κάνει σερί νίκες και στο τέλος να πάρει το πρωτάθλημα με τις προσθήκες φορ και εξτρέμ που θα γίνουν τον Ιανουάριο, μακάρι, να διαψεύσει και τους οπαδούς, να καταφέρει να πείσει τον κόσμο με τα αποτελέσματα της δουλειάς του και ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο σε μεγαλύτερη βαθμό, μέχρι τότε όμως θα είναι υπό κρίση αγώνα με αγώνα.

    Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι -5 από την κορυφή, ο Αλόνσο με παλινωδίες στις πρώτες αγωνιστικές έφερε την διαφορά αυτή, χάθηκαν 5 βαθμοί από Αστέρα και Καλλιθέα, τώρα η ομάδα θα ήταν πρώτη, έχοντας βγάλει όλα τα ντέρμπι, ενώ οι άλλοι ανταγωνιστές τα έχουν μπροστά τους.

    Για τούς πράσινους ακολουθούν δύο σημαντικά παιχνίδια, αυτο με την Τσέλσι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και την Κυριακή με τον Άρη ξανά στο ΟΑΚΑ, ιδανικό το 2x2, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η νίκη της Κυριακή, ο κόσμος να στηρίξει και στα δύο αυτά παιχνίδια, ομάδα και κόσμος ένα!


    Υ.γ: Δεν θα αφήσουμε ασχολίαστο, τον επόπτη Τσολακίδη, που στο δεύτερο ημίχρονο έκοβε με ανύπαρκτα οφ σάιτ τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού και τα σουτ των γηπεδούχων ως κόρνερ. Ήταν μια διαιτησία άλλων εποχών, επί κόκκινης παράγκας, αρκετά μελετημένη, μεταξύ επόπτη και διαιτητή, ο Τζήλος μπορεί στον αγώνα να προσπάθησε για το 50-50, αλλά δεν είναι  έξω απο όλο αυτό που έγινε, στις "μαιμουδιες" του επόπτη του. Ο κανονισμός λέει ξεκάθαρα αφήνουμε τη φάση να καταλήξει, αν μπει γκολ θα την εξετάσει το var, ο συγκεκριμένος επόπτης όμως έκοβε τις επιθέσεις των πράσινων χωρίς να είναι οφ σάιτ νωρίς, για να μην εξεταστούν από το var, δεν ήταν ανθρώπινα λάθη, αλλά μελετημένα με την στήριξη και του Τζήλου, γιατί ο διαιτητής μπορεί να παρακάμψει τον επόπτη όπως γίνεται διεθνώς, να αφήνει την κατάληξη της φάσης και αν μπει γκολ να εξεταστεί από το var, τόσο απλά!


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad