Header Ads

  • Breaking Green News

    Το var της ντροπής και ο Αλόνσο που δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση

     


    O Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος στο ντέρμπι με τον οσφπ, αλλά σε ένα ακόμα ντέρμπι δεν νίκησε...


    Σε τρίτο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο, όχι απλά δεν νίκησε, αλλά δεν σκόραρε, όταν δεν σκοράρεις δεν νικάς. Απαράδεκτο στατιστικό για τον Παναθηναϊκό, να μην έχει σκοράρει σε τρία ντέρμπι, σε δύο δεν σκόραρε και ούτε δέχτηκε γκολ και στο ένα έχασε με άσχημη εικόνα.

    Δεν είμαστε αρνητές σε όλα, όταν γίνεται κάτι καλό θα το γράψουμε, στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι ήταν ανώτερη με διάφορα, προσπάθησε με καλο build up, να κάνει ανάπτυξη επιθετικά, ενώ και οι ήταν ήταν σωστές στο γήπεδο, όμως στη επίθεση δεν ήρθε πάλι το γκολ σε ένα καλό διάστημα για την ομάδα. 

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η αλλαγή του Ιωαννίδη, επηρέασε την ανάπτυξη της ομάδας, ο λόγος ήταν ότι ο Σπόραρ ήταν ακίνδυνος, τα μπακ και τα χαφ δεν έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στον Σλοβένο, έτσι είχαν περισσότερη κάλυψη στο κέντρο με περισσότερους παίχτες, ανέβαιναν περισσότερο και τα μπακ τους, ενώ όσο ήταν ο Φώτης ήταν αδύνατο, γιατί τον μάρκαραν ανά δυάδες πολλές φορές, γιατί είναι επικίνδυνος με τη μπάλα στο χώρο.

    Το αποτέλεσμα του ντέρμπι είναι αρνητικό, υπάρχει πρόβλημα στο γκολ, χωρίς αυτό δεν θα έρθουν νίκες και τώρα με την απουσία του Ιωαννίδη τουλάχιστον για τα τρία επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, το πρόβλημα αυξάνεται, καθώς ο Σπόραρ δεν μπορεί να ανταποκριθεί, πρέπει ο Γερεμέγιεφ να επανέλθει ως βασικός πλέον στο ρόστερ. Επίσης δεν θα ήταν κακή ιδέα να ανεβάσει και τον φορ της U19 στην πρώτη ομάδα, τώρα που θα λείπει ο Ιωαννίδης.

    Είχαμε τονίσει σε προηγούμενα άρθρα, πως με τα τρία ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έπρεπε στο ελάχιστο να μαζέψει 7 βαθμούς, για να καλύψει τις γκέλες με Αστέρα και Καλλιθέα, αυτό δεν έγινε και μάζεψε μόνο 2 βαθμούς, πλέον δεν στο χέρι του μέχρι στο τέλος του πρώτου γύρου, τώρα περιμένει τις γκέλες στα ντέρμπι των άλλων που έρχονται μετά την διακοπή, αλλά το βασικότερο να κερδίζει αυτός, κάτι τέτοιο σίγουρο δεν είναι με τον Αλόνσο.

    Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι ότι ο Αλόνσο δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, γιατί μετά την διακοπή έρχεται αγώνας στην Κρήτη με τον όφη, στο ΟΑΚΑ με τον Άρη και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, σε κανένα από αυτά ο κόσμος δεν πιστεύει ότι θα μπορέσει ο Αλόνσο να οδηγήσει την ομάδα σε νίκες.

    Για να μπει ξανά στο κόλπο του διεκδικητή της κορυφής ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει ένα: Να κάνει το 6/6 μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, για να γίνει αυτό πρέπει να αποχωρήσει ο Αλόνσο και να γίνει προσπάθεια να έρθει προπονητής με προσωπικότητα, να έχει κατακτήσει τίτλους και να εκπέμπει σεβασμό σε παίχτες και κόσμο, επίσης αν έρθεις τώρα ο νέος προπονητής θα έχει και άλλο διάστημα να δουλέψει με την ομάδα, αφού θα γίνει και άλλη διακοπή δύο εβδομάδων για την εθνική τον Νοέμβριο.


    Ο Αλόνσο δεν μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το ακριβό και ποιοτικό ρόστερ, όταν έχει στο πάγκο Μαξίμοβιτς, Ουναί, Πελίστρι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί να πάρει πράγματα από τους παίχτες τού, ένα ακόμα άσχημο στατιστικό, ότι ο Ιωαννίδης μετά από 7 αγώνες στο πρωτάθλημα δεν έχει σκοράρει ακόμα, δεν τον χρησιμοποιεί σωστά, ούτε τον έχει πλαισιώσει κατάλληλα με τα εξτρέμ, τον αναγκάζει να ανεβαίνει πολύ πίσω από την αντίπαλη περιοχή, να ξεπερνάει ακόμα και το κέντρο για να πάρει τη μπάλα, αυτό γίνεται συνέχεια σε κάθε αγώνα, ο Ιωαννίδης κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα, ενώ δέχεται και μαρκαρίσματα από δύο παίχτες όπου πηγαίνει, διπλή καταπόνηση, σε ένα παίχτη που δεν έχει κάνει ούτε προετοιμασία με την ομάδα, για αυτό έπαθε και θλάση στο ντέρμπι, ο Αλόνσο έκαψε και τον βασικό φορ της ομάδας, για αυτό τονίζαμε το καλοκαίρι και όχι μόνο, την ανάγκη να αποκτηθεί πολύ καλό φορ, διαφορετικών χαρακτηριστικών από τους άλλους, ο Παπαδημητρίου απέτυχε και σε αυτό, όπως και σε άλλα να κάνει το καλοκαίρι.

    Πριν συνεχίσουμε για την ανάγκη να αλλάξει προπονητή ο Παναθηναϊκός, να ανοίξουμε το θέμα διαιτησίας:

    Είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως έγινε αλλοίωση, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν δεν υπάρχει 50-50 και τα αυτονόητα, όταν υπάρχει το VAR, υπάρχει;  Στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού δεν το βλέπουμε, στις άλλες ομάδες "δουλεύει" μια χαρά γιατί έχουν και τα μέσα στην ΚΕΔ. 

    Η τεχνολογία είναι καλή για τον άνθρωπο, όπως και για το ποδόσφαιρο, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση της και δίκαια, στον Παναθηναϊκό δεν το έχουμε δει φέτος, η φάση του Ρέτσου φάνηκε ακόμα και χωρίς ριπλει, όταν ο varίστας έχει τόσες λείψεις από κάμερες και δεν δίνει το προφανές, ότι ο αμυντικός κατεβάζει τη μπάλα με την αγκαλιά του, τότε η αδικία κατά του Παναθηναϊκού είναι στοχευμένη, ο άνθρωπος αλλοιώνει την τεχνολογία στην προκειμένη περίπτωση.

    Η παράβαση στον Ρέτσο είναι ξεκάθαρη βάση κανονισμών, η παράβαση δεν γίνεται όταν είναι ψηλά και πηδάει για την κεφαλιά όπως και ο Τζούρισιτς μαζί του, αλλά στο κατέβασμα, έχει την μπάλα αγκαλιά σαν να είναι σέντερ σε ομάδα μπάσκετ και μαζεύει ριμπάουντ, το είδαμε και αυτό με αυτή την ξεφτίλα της ΚΕΔ, το var έγινε της ντροπής, γιατί είναι ηθελημένα τυφλό στις φάσεις του Παναθηναϊκού.

    Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αντιδράσει καταλυτικά για την προστασία της ομάδας και της επένδυσης που έγινε.


    Ας επιστρέψουμε στο θέμα προπονητή και της επόμενης μέρας, τα δεδομένα είναι αυτα: Στη διοίκηση και προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον Αλόνσο από την ισοπαλία με την Καλλιθέα, δέχεται θεωρίες απο τότε από τον Παπαδημητρίου του στιλ: "Ας του δώσουμε λιγο χρόνο", ο χρόνος αυτός έχει τελειώσει και ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει παραμερίσει τον Παπαδημητρίου από την επιλογή νέου προπονητή, την εύρεση του οποίου έχουν αναλάβει άνθρωποι του Αλαφούζου και προσωπικά ο ίδιος και ναι έχει κάνει επαφές με προπονητές.

    Οι προπονητές που έχουν γίνει επαφές και κάτι παραπάνω από διερευνητικές, είναι οι Τούχελ, Κονσεϊσάο, Ζαρντίμ, Νίκο Κόβατς, Φαν Μπόμελ, αλλά ξανά και με Σάρι.

    Όλοι τους έχουν σημαντικό βιογραφικό, άλλοι πιο βάρη άλλοι λιγότερο, ο Αλαφούζος θα ήθελε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε τρεις από τους παραπάνω, στον δεύτερο, στον τρίτο και στον Σάρι, ο τελευταίος παραμένει δύσκολη περίπτωση ακόμα, ο Κονσεϊσάο προς το παρόν δεν βλέπει την περίπτωση της Ελλάδας ως καλό προορισμό, με βάση όσα έχει δει όταν ήταν παίχτης εδω στο πρωτάθλημα μας, ενώ Ζαρντίμ έχει κάποιους ενδοιασμούς, κυρίως με την διαφορά που έχει τώρα η ομάδα από την κορυφή, όλες οι περιπτώσεις όμως μπορούν ανά πάσα στιγμή και για διάφορους λόγους να αλλάξουν γνώμη, ενώ και η περίπτωση του Φαν Μπόμελ δεν περνά απαρατήρητη.

    Να γνωρίζει κάτι ο κόσμος, αν δεν βρεθεί προπονητής καλύτερος του Αλόνσο, δεν θα γίνει αλλαγή τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, δεν έχει νόημα εξάλλου να πάει η ομάδα σε ένα ακόμα ρίσκο, ο νέος προπονητής πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που δεν θα αμφισβητηθεί από κανέναν.

    Θεωρούμε πως τώρα που υπάρχει η διακοπή είναι το κατάλληλο ταιμινγκ να έρθει νέος προπονητής, σίγουρα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, γιατί το να έρθει ένας μεγάλος και έμπειρος προπονητής ενώ η ομάδα είναι στο -7, δεν είναι κάτι απλό, όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί, πρέπει όμως να γίνει η καλύτερη προσπάθεια, πριν χαθούν όλα από τόσο νωρίς, σε πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη.


    Υγ: ο Κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν στο ΟΑΚΑ, στήριξε και στηρίζει, πρέπει όμως να ακουστούν και οι απαιτήσεις του, όπως η αλλαγή προπονητή και η απομάκρυνση του Σπόραρ απο κάθε αποστολή της ομάδας. Πάνω από 55 Χιλιάδες κόσμου στο γήπεδο, στα πιο τρελά τους όνειρα άλλοι, που σε αντίστοιχα ντέρμπι δεν γεμίζουν ούτε γήπεδα 30 χιλιάδων θέσεων. Είναι βέβαιο πως με την Τσέλσι παμε για νέο sold out άνω των 60 χιλιάδων κόσμου!

    Υγ. Ο ανύπαρκτος γαύρος, δεν μπορεί  να νικήσει τον Παναθηναϊκό χωρίς διαιτησία, σε πάνω στον 2,5 χρόνια και πάνω από 14 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, οι πράσινοι δεν έχουν χάσει εντός και εκτός έδρας.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad