Header Ads

  • Breaking Green News

    Με άνεση ο Επτάστερος έκανε το 2/0 στο καταπράσινο στολίδι της Ευρώπης (Pics)

     


    Στην πρεμιέρα και τα αποκαλυπτήρια του νέου πράσινου ΟΑΚΑ έκανε ο Παναθηναϊκός με νίκη κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου...


    Η δεύτερη μάχη της νέας σεζόν στην Euroleague, βρήκε ξανά νικητή τον Παναθηναϊκό, σε ένα φανταστικό κλίμα, τόσο από το κορυφαίο γήπεδο της Ευρώπης αλλά και την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

    Ήταν μια ημέρα ιδιαίτερα φορτισμένη, λόγω της ξαφνικής απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, η ομάδα και ο κόσμος τίμησε τη μνήμη του, με ενός λεπτού σιγή, με το πρόσωπο του Γιώργου σε όλα τα μάτριξ του γηπέδου, με πανό στη Θύρα 13 αλλά και συνθήματα. 

    Οι πράσινοι σοβαροί και παραγωγικοί επιθετικά, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με την Μπάγερν, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Το 2/0 δίνει την ψυχολογία να συνεχίσει στα επόμενα παιχνίδια ακόμα καλύτερα, να δέσουν οι τρείς νέοι, γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει πιάσει ούτε 70% με όσα μπορεί να αποδώσει, μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα με όλους αυτούς τους παιχταραδες που έχει το φετινό ρόστερ σε κάθε θέση.

    Τι έγινε στον αγώνα:

    Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι πάτησαν το γκάζι, έδινε απίστευτη ώθηση το νέο ΟΑΚΑ, με Λεσόρ και Νάν έχουν τον πρώτο λόγο, σκορ δεκαλέπτου 25-16.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε και πήγε μέχρι και πάνω από 14+, με Χουάντσο, Γκράντ και Όσμαν να κλειδώνουν την άμυνα αλλά και να χτυπάνε πολλές φορές επιθετικά, μαζί με τους Λεσόρ και Νάν, το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα +13 και σκορ 47-34.

    Το δεύτερο δεκάλεπτο η Μπάγερν συνέχισε με τα μακρινά σουτ, όπως στα προηγούμενα δύο για να είναι κοντά στο σκορ, πρόσθεσε και περισσότερη πίεση στους πράσινους αμυντικά, τους μπέρδεψε με διάφορες εναλλαγές ακόμα και "ζώνη", το τρικ του Χέρμπερτ όμως δεν κράτησε αρκετά, μετά το 26' λεπτό και ενώ η διαφορά είχε πάει και στο -5, αναλαμβάνουν δράση οι Γκράντ και Χουάντσο με back to back τρίποντα και αυξάνουν πάλι τη διαφορά, για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 66-58.

    Το δίδυμο Γκράντ και Χουάντσο χτύπησαν και στο 4ο δεκάλεπτο, σταθεροί στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, μαζί με αυτούς μπήκαν στην εξίσωση, Μπράουν, Λεσόρ και Νάν, για να ανεβάσουν ξανά, σταθερά αυτή τη φορά τη διαφορά, με τρίποντα από Χουάντσο και Νάν, το τέταρτο δεκάλεπτο έκλεισε με τελικό σκορ 94-79.


    _ Facts and player on game:

    Θα ξεκινήσουμε την ενότητα φυσικά με τον Χουάντσο, κομβικός ο Ισπανός με ανεβασμένη διάθεση και αυτοπεποίθηση έκανε ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια του σε άμυνα  και επίθεση με την περσινή φανέλα, αν όχι το καλύτερο, έκανε double double. Σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, 23' λεπτά αγώνα.

    Ο πράσινος οδοστρωτήρας Λεσόρ, πρόσφερε θέαμα και ουσία, οι αλλαγές με τον Γιουρτσεβέν του δίνουν τη δυνατότητα να ξεκουράζετε και στις επιστροφή ξανά στο παιχνίδι τον κάνουν καλύτερο. Σημείωσε 22 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο μπομπερ Νάν, μπορεί να έχασε για λίγο την ευστοχία του στα τελευταία δύο δεκάλεπτα, αλλά το έβρισκε μόνος του, εκτελώντας από παντού. Σημείωσε 17 πόντους, μοίρασε και 7 ασιστ, σε 29' λεπτά αγώνα.

    Το "κομπιούτερ" Γκράντ ήταν και αυτός στους καθοριστικούς, με εκπληκτικές άμυνες, αλλά και στην επίθεση εκεί που η διαφορά είχε πέσει στο +5, με δικό του τρίποντο και +1 έδωσε ξανά αέρα άνεσης. Σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και μοίρασε 2 ασίστ σε 19' λεπτά αγώνα.

    Ο Λορέντζο Μπράουν έδειξε ξανά την αξία του, μπορεί ο Σλούκας να μην ήταν σε καλή μέρα, ο Αμερικανός κάλυψε το κενό του αρχηγού, με σημαντικά σουτ αλλά και στη δημιουργία. Σημείωσε 9 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε και 3 κλεψίματα, σε 18' λεπτά αγώνα.

    Ο Γοουρτσεβέν, ο δεύτερος πύργος της ομάδας στα σέντερ, προσέφερε ποιοτικά λεπτά όσο έπαιξε, βοήθησε στα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση. Σημείωσε 8 πόντους σε 12' λεπτά αγώνα.


    Οι υπόλοιποι, ξεκινώντας από τον Όσμαν, κάθε λεπτό του στο παρκέ χρήσιμος, σημείωσε 5 πόντους σε 13' λεπτά αγώνα, ο Παπαπέτρου 4 πόντους σε 13' λεπτά αγώνα, ο Μήτογλου 4 πόντους σε 11' λεπτά αγώνα, ο Γκριγκόνις 2 πόντους σε 10 λεπτά αγώνα, ενώ τέλος οι Σλούκας και Καλαϊτζάκης, από μηδέν πόντους, σε 13' και 5' λεπτά αντίστοιχα στον αγώνα.

    _

    Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν, στη συνέχεια της Euroleague, θα πάει στο Παρίσι να παίξει με την Παρί, στο γήπεδο όπου σήκωσε το 1996 το πρώτο ευρωπαϊκό, στο Μπερσί, στη συνέχεια δύο δυνατά εκτός έδρας την ίδια εβδομάδα, με την Ρεάλ στη Μαδρίτη και την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, οι πράσινοι θέλουν το 3x3 και την διατήρηση του απόλυτου των νικών.

    Αυτό που είδαμε την Πέμπτη στο νέο πράσινο σπίτι μας, ήταν κάτι το μοναδικό, το καλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη, εύκολα μπαίνει σε σύγκριση με αυτά του NBA, ολόκληρη η Ευρώπη είχε τα βλέμματα της, στα κατά κάποιο τρόπο εγκαίνια του νέου πράσινου παλατιού, ακόμα και παίχτες άλλων ομάδων δήλωσαν την έκπληξη - θαυμασμό τους με δημοσίευσης στα social τους.

    Μάλιστα αυτά που είδαμε ήταν το πρώτο μέρος, από όσα θα ακολουθήσουν, αφού ακόμα και το  glassfloor δεν ήταν έτοιμο ούτε στο 20%, ενώ τα έργα που θα γίνουν εντός του ΟΑΚΑ και εκτος θα ολοκληρωθούν και θα έχουν την τελική τους μορφή, όπως είναι το μουσείο, τα αποδυτήρια, οι καφετέριες, τα πάρκα ψυχαγωγίας εκτός, διάφορα εμπορικά, το προπονητικό στην αίθουσα ξιφασκίας κλπ, μέχρι το τέλος του έτους και στις αρχές του επόμενου, σταδιακά, γιατί θα πρέπει να υπάρχουν και μια ή δύο εβδομάδες να μην έχει αγώνες η ομάδα στο ΟΑΚΑ ώστε να γίνουν οι εργασίες, ακόμα και έτσι όμως το experience green oaka θα μπορεί να το ζήσει ο οπαδός από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και αν δεν έχει κάποιο αγώνα.

    _Φωτογραφίες από την Πέμπτη:


    Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν μπροστά πριν το ΟΑΚΑ από κάθε άλλο ελληνικό σύλλογο, τώρα με το ΟΑΚΑ και γενικά νε όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, έχει ξεφύγει γενικά και από τα όρια της Ευρώπης, μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει αυτό!!!


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad