Header Ads

  • Breaking Green News

    ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ"

    O Ζεσουάλδο Φερέιρα στην καθιερωμένη πλέον εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού και στάθηκε στην ψυχολογία των Πρασίνων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ματς Κυπέλλου....





    Αρχικά δήλωσε... Μετά το τέλος του παιχνιδιού ήρθαν πολλοί και μου έδιναν συγχαρητήρια. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν χάνεις δεν δίνονται συγχαρητήρια αλλά κατάλαβα μετά ότι έγινε γιατί κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα», δήλωσε ο τεχνικός των Πρασίνων και πρόσθεσε σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση των παικτών της ομάδας του μετά του ματς με την Ένωση: "Εχουν επαναστατήσει μέσα τους οι παίκτες".

    Η αλήθεια είναι ότι δεν προκριθήκαμε, χάσαμε και εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Είμαστε επαγγελματίες όλοι, τόσο εγώ όσο και οι ποδοσφαιριστές μου και δουλεύυουμε πάντα για να κερδίσουμε όλα τα μας. Μερικές φορές όμως δεν σου βγαίνουν αυτά που κάνεις γιατί εξαρτάσαι από άλλους. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

    Δεν αποκλειστήκαμε στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά στο πρώτο σε ένα ματς, το οποίο ήμασταν καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις ευχάριστες στιγμές. Στο 2ο ματς ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ είναι αυτή που συνεχίζει στο Κύπελλο. Από κει και πέρα όμως η το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έδειξε μεγάλη βελτίωση σε αυτό τον αγώνα, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε κάθε ματς από δω και πέρα ως το τέλος της σεζόν θα βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο.

    Μια ομάδα πάντα πρέπει να βελτιώνεται ακόμη κι αν δεν μπορείς να είσαι πάντα στο υψηλότερο επίπεδο ο μέσος όρος πρέπει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται. Το κίνητρο είναι διαφορετικό από αγώνα σε αγώνα. Η κατάσταση των παικτών για διαφόρους λόγους δεν μπορεί να είναι ίδια. Για παράδειγμα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έχουμε πολλούς τραυματίες. Δεν γίνεται καμία ομάδα στον κόσμο να είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του...


    Για τον αγώνα με τον ΠΑΟK που ακολουθεί τόνισε:  
    Ελπίζω να πιάσουμε μια καλή απόδοση, όμως θα υπάρχουν ελλείψεις καθώς δεν θα παίξουν ορισμένοι παίκτες μας και άρα δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα όπως κόντρα στην ΑΕΚ. Αλλωστε είναι διαφορετικός ο αντίπαλος και άλλη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα που έχει μια δυνατή έδρα. Οπως έχουμε δει, όλοι όσοι παίζουν αντίπαλοι του Παναθηναϊκού δίνουν το 100% (για παράδειγμα η Καβάλα, ο Αρης, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης) των δυνατοτήτων τους για να μας κερδίσουν. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν παίζουν αντίπαλοι με άλλες ομάδες. Για να το διευκρινίσω, εννοώ ότι παίζουν έτσι επειδή αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή και όλοι θέλουν να τον νικήσουν επειδή αυτό τους δίνει μεγαλύτερη αξία. Μην ξεχνάτε επίσης πως είμαστε οι κάτοχοι του Κυπέλλου και αυτό δίνει στους αντιπάλους έξτρα κίνητρο. Οταν παίζουν κόντρα στον Παναθηναϊκό δίνουν το 120% των δυνάμεων τους, όμως απέναντι σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος σεβασμός. Οι παίκτες έχουν επαναστατήσει μέσα τους".

    Για την διαιτησία: 
    Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 98’ και ήταν άδικο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν υπάρχει λογική ούτε δικαιοσύνη. Οσον αφορά την κόκκινη του Βύντρα, δεν μπορούσα να καταλάβω ότι η κερκίδα πίεζε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Βύντρα. Αν ο διαιτητής πίστευε ότι έπρεπε να αποβληθεί ας το έκανε στο α’ ημίχρονο. Όχι να τον αποβάλει με αυτό τον τρόπο. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στην καριέρα μου κόκκινη κάρτα σε πλάγιο. Από πότε η κερκίδα αποφασίζει αντί για τον διαιτητή για το ποιος θα αποβληθεί.

    Ποιοι παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους Σισέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης , Γκαρσία, Βύντρα, τόνισε:
    Θα δω στην τελευταία προπόνηση (Σάββατο, 5/2), θα αξιολογήσω τις δυνατότητες των παικτών και μετά θα αποφασίσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα παίξει ο Βύντρα που έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα για εκτέλεση πλαγίου, κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, και αυτό ήταν το μεγάλο σφάλμα του διαιτητή και προδωνόμαστε από κάτι τέτοιες πράξεις. Αν πίστευε ο διαιτητής ότι έπρεπε να τον αποβάλλε, ας τον έβγαζε στο πρώτο ημίχρονο, αν όντως το άξιζε να βγει και όχι μετά για να ισοφαρίσει κάποιο πιθανό λάθος, αφήνοντας την εντύπωση ότι αυτό ήταν κάτι το λανθασμένο. Ο Σισέ, ο Μπουμσόνγκ και ο Γιούρκας έχουν πρόβλημα αλλα θα δούμε αν παίξουν. Εγώ σίγουρα δεν θα παίξω(!), θα σας πω ότι θα παίξει ο Τζόρβας.


    Ο Πορτογάλος μίλησε και για τη δική του φιλοσοφία, τονίζοντας: 
    Οι λέξεις 'ποτέ' και 'πάντα' είναι δύο λέξεις ριζοσπαστικές και σχετικές. Στη ζωή μου δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να χάσεις το νόημα τους. Οταν περνάω στην Παιανία έχει ένα μπολ με καραμέλες και βάζω το χέρι μου μέσα και παίρνω 4-5. Αλλά έκλεψα; Δεν έκλεψα. Αν είχε ταμπελάκι που έγραφε απαγορεύεται δεν θα έπαιρνα και αν έπαιρνα θα θεωρούταν κλεψιά. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Ας περάσουμε στο ποδόσφαιρο, όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι 100% αλλά είναι από τους βασικούς και μπορεί να κάνει αυτά που θέλω και να βοηθήσει την ομάδα τότε θα παραμερίσω τις απόψεις μου γιατί πάνω από όλα είναι το καλό της ομάδας και θα τον χρησιμοποιήσω".


    Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη μάχη του τίτλου, τόνισε: 
    Μένουν ακόμα δέκα παιχνίδια, εξαρχής έχω πει ότι στόχος μας είναι οι νίκες. Υπάρχουν 30 βαθμοί και σκοπός μας είναι να κάνουμε το παν για να βγούμε πρωταθλητές και να ανοίξουμε την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να βγούμε πρωταθλητές για το πρεστίζ, το γόητρο και τα συναισθήματα που προκαλούνται στους οπαδούς μας, και να συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί αυτή η διοργάνωση δίνει αρκετά χρήματα και έιναι η ανώτατη προαγωγή για τις ομάδες και τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος πρέπει να είχε πάντα αυτή την ιδέα στο μυαλό του.

    Για τον Καρνέζη είπε:
    Πρέπει να του δώσουμε εμπιστοσύνη. Κανένας προπονητής, πόσο μάλλον εγώ, δεν χρησιμοποιεί κάποιον παίκτη στον οποίο δεν έχει εμπιστοσύνη. Λάθη όλοι μας κάνουμε. Αν αρχίσουμε να αναλύουμε τα λάθη που γίνονται, δεν θα είχα παίκτες να χρησιμοποιήσω στους αγώνες! Μέσα στην τύχη της ΑΕΚ και τη δική μας ατυχία, ο Καρνέζης στα τελευταία πέντε λετπά είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι μια τέτοια κατάσταση επηρέασε την απόδοση του Καρνέζη. Υπήρχαν δύο πράγματα, η χαρά του Μίτσελ που ποτέ δεν θα ξαναβάλει τέτοιο γκολ στη ζωή του και η στενοχώρια του Καρνέζη που δεν θα ξαναφάει ποτέ τέτοιο γκολ".

    Προς το τέλος της συνέντευξης μίλησε για  τον Φερνάντες, τόνισε: 
    Όλοι αξίζουν ευκαιρίες, όμως οι δύο μήνες που είμαι στην ομάδα δεν υπήρχαν αγώνες ή στιγμές που να μου επιτρέπουν να εξιολογήσω τον Φερνάντες. Και κοιτάχτε τώρα πώς τα φέρνει η ζωή. Ο Φερνάντες έφυγε για να πάει σε μια ομάδα για να παίξει και ο Καρνέζης τραυματίστηκε.


    Editorial: (greenarea13 team)

    (ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ)

    5 σχόλια:

    1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΟΟΥΤΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΟΥΡ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΙΚΑ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΚΟΟΥΤΣ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Swstos file Picolo,
      einai arga pleon gia oneira...

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad