Header Ads

  • Breaking Green News

    ΔΥΝΑΤΟ "ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ" ΘΕΛΕΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ!

    Δυνατό συμπαίκτη για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού θέλει ο Τζιγγερ, αυτός με τον όποιο φέρετε να βρίσκετε σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα είναι o πάμπλουτος εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου...

    Το Greenarea σας αποκαλύπτει πρώτο ποιος είναι... τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο και γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν "συγκρίνετε" μαζί του.

    -ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ:

    Είναι ένας από τους πιο δυνατούς Ελληνες εφοπλιστές. Διαθέτει την εταιρία Dynacom που διαχειρίζεται πάνω από 40 δεξαμενόπλοια. Η Dynacom Tankers Management με στόλο που αποτελείται όπως είπαμε με πάνω από 40 πλοία και χωρητικότητα άνω των 6 εκατ. τόνων.Οι ετήσιοι του τζίροι ζαλίζουν. Το 2005 τιμήθηκε στην τελετή απονομής Lloyd's List Greek Awards, ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας με τη καλύτερη εταιριά. Το 2005 μέχρι σήμερα, αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ.

    Παρά την επαγγελματική του επιτυχία που τον κατατάσσει αναμφίβολα στους ισχυρούς Ευρωπαίους της θάλασσας, κρατά εξαιρετικά χαμηλούς τόνους. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις και τα κοινωνικά event , προτιμώντας απλά την παρέα κάποιων καλών του φίλων.
    Ο Γιώργος Προκοπίου, ο ισχυρός άνδρας των δεξαμενόπλοιων όπως τον αποκαλούν στον χώρο της ναυτιλίας, ήταν πάντα λάτρης της ποιότητας. Αγαπά την υψηλή αισθητική, την φινέτσα και οι επιλογές του ήταν πολύ συγκεκριμένες γι΄ αυτό και προκαλούσαν εντύπωση. Πριν από δύο χρόνια για παράδειγμα, πρωταγωνίστησε άθελά του στις Ιταλικές εφημερίδες με μια αγορά που θεωρήθηκε η αγορά της δεκαετίας.

    Σε μια από τις ωραιότερες γωνιές του κόσμου, το Πόρτο Φίνο, κατάφερε να γίνει ιδιοκτήτης μιας ιστορικής βίλας. Tης ονομαστής Villa Christina που ανήκε στον πάμπλουτο επιχειρηματία από την Νάπολη Φραντζέσκο Αμπρόζιο και στην οποία είχαν δειπνήσει οι πάντες: από ισχυροί άνθρωποι του χρήματος, έως πολιτικοί.

    Παρόλο που όλη η υψηλή κοινωνία της Ιταλίας έδωσε αγώνα για να την αποκτήσει, ο ίδιος έδειξε ότι σώνει και καλά θέλει να την κάνει δική του. Έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και τελικά κέρδισε τους τίτλους ιδιοκτησίας. Την επόμενη κι όλας ημέρα τα Ιταλικά ταμπλόιντ πήραν φωτιά: «Ο Ελληνας με το καλλιεργημένο γούστο και την οικονομική άνεση κατάφερε να κάνει την πανέμορφη βίλα δική του!» Το ποσό της αγοράς δεν διέρρευσε. Εκείνο που μαθεύτηκε εκ των υστέρων ήταν ότι ένας από τους διεκδικητές ήταν σημαίνον πολιτικό πρόσωπο. Και μάλιστα πρωθυπουργός. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

    - Η ΧΛΙΔH:

    Χάρη στην ονειρική βίλα που απέκτησε στην Ιταλική ριβιέρα, ένα κατά κοινή ομολογία από τα ωραιότερα σπίτια της Ιταλίας, ο έλληνας εφοπλιστής έγινε γείτονας πολλών διασημοτήτων. Όπως των σχεδιαστών μόδας Dolce & Cabanna, του Giorgio Armani αλλά και του Προέδρου της εταιρίας Pirelli Μάρκο Προβέρα. Ο ίδιος προτίμησε να πηγαίνει στον επίγειο αυτό παράδεισο της Ιταλίας, κρατώντας χαμηλούς τόνους. Απέφευγε όπως διάβολος το λιβάνι τους Ιταλούς παπαράτσι αλλά και χάπενιγκς της περιοχής. Η αδυναμία του είναι η καλή μεσογειακή κουζίνα , την οποία απολαμβάνει με την οικογένεια και τους φίλους που κατά καιρούς φιλοξενεί, αλλά και η θάλασσα.

    Τα ταξίδια είναι για τον Γιώργο Προκοπίου, κάτι σαν την ευχάριστη ανάπαυλα του πολεμιστή. Παρόλο που δουλεύει πολλές ώρες, υπάρχουν φορές που τα κλείνει όλα προκειμένου να ξεκουραστεί χαράσσοντας θαλασσινές διαδρομές. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα προχώρησε σε μια παραγγελία σκάφους που μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Πρόκειται για ένα megayacht που και μόνο το μέγεθός του προκαλεί εντύπωση αφού υπολογίζεται στα 106 μέτρα.
    Θα ονομάζεται Dream, μιας και είναι αυτό που ο ιδιοκτήτης του ονειρεύτηκε και κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Ιταλίας. Παρόλο που τόσο ο ίδιος όσο και η κατασκευάστρια εταιρία κρατούν ασφυκτικά το στόμα τους κλειστό, προκειμένου να μην διαρρεύσουν τα σχέδια, κάποιοι κάνουν λόγο για ένα πλωτό παλάτι.
    Αλλωστε την διακόσμηση έχει αναλάβει ένας έλληνας που θεωρείται σούπερ σταρ στο είδος του και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζώρτζη Βαφειάδη. Τον άνθρωπο που έχει επιμεληθεί τα σκάφη πολύ σημαντικών ανθρώπων

    -Το πλωτό παλάτι:

    Και μόνο οι περιγραφές ζαλίζουν. Η σουίτα του ιδιοκτήτη είναι μεγέθους σπιτιού. Υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 130 τετραγωνικά μέτρα!
    Μέσα σ' αυτή θα υπάρχουν τα πάντα. Δύο μπάνια, δύο dressing room και δύο πλήρως εξοπλισμένα γραφεία. Σημαντική εκκεντρικότητα που σπάνια την συναντάμε σε άλλα mega yachts επωνύμων είναι η ιδιωτική τραπεζαρία που διαθέτει ο χώρος.
    Για τους φιλοξενούμενους θα υπάρχουν 12 μεγάλες σουίτες. Οσοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ιδιοκτητών το σίγουρο είναι ένα: Δεν θα βαρεθούν ! Το πολυτελές γιοτ διαθέτει τα πάντα. Εχει ένα τεράστιο σαλόνι ομορφιάς με spa, γυμναστήριο με τα πιο σύγχρονα όργανα γυμναστικής και εσωτερική πισίνα. Δεν τελειώνουν όμως οι παροχές εδώ. Υπάρχει θέατρο, δωμάτιο ψυχαγωγίας, disco, τέσσερις τραπεζαρίες , τέσσερα σαλόνια, δύο εξωτερικές πισίνες, ένα μεγάλος χώρος για ηλιοθεραπεία, τρεις al fresco χώροι δείπνου και τέσσερα εξωτερικά σαλόνια. Μικρή χαριτωμένη λεπτομέρεια η ύπαρξη Γιαπωνέζικου εστιατορίου. Σεφ με ειδικές γνώσεις στην Ασιάτικη κουζίνα θα είναι σε θέση να ετοιμάσουν καλούδια από την χώρα τους, χαρίζοντας στο ταξίδι μια νότα πιο γκουρμέ.
    Το Dream δημιουργήθηκε για να εκπληρώσει την κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη του που λατρεύει τη θάλασσα, αλλά θέλει ακόμη κι όταν βρίσκεται στο κατάστρωμα να διαχειρίζεται από κει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Γι' αυτό το λόγο το γιοτ έχει πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις γραφείου με όλες τις hi tech λεπτομέρειες που προϋποθέτει κάτι τέτοιο. Θα προσφέρει άνετη διαμονή , πολυτέλεια και σαφώς φιλοξενία που θα ξεπερνά ακόμη και πεντάστερα ξενοδοχεία που παραδόθηκαν περσι.


    -Η ΣΧΈΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔOΣΦΑΙΡΟ:
    Ο Γιώργος Προκοπίου είναι λάτρης του ποδοσφαίρου από μικρή ηλικία, ανεπίσημα δηλώνει φίλαθλος του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να ήταν ιδιόκτητης οποιασδήποτε μεγάλης ΠΑΕ στη Ελλάδα, πριν λίγα χρόνια όμως αγόρασε την ομάδα  της πόλης όπου μεγάλωσε, τον Ολυμπιακό Λαυρίου που αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ'εθνικής).


    -"ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ vs ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ":
    Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ότι στον πολυμετοχικό παναθηναϊκό υπάρχουν ήδη πιο πλούσιοι από τον Μαρινάκη. Επειδή όμως πολλοί θα αναρωτιούνται πόσα διαθέτει ο ένας και πόσα ο άλλος, εμείς θα σας πούμε μόνο ένα στοιχειό που αρκεί για να καταλάβετε, στη κατηγόρια τον εφοπλιστών τα κριτήρια διεθνώς είναι στα πόσα εκατομμύρια τόνοι(χωρητικότητας πετρελαίου κλπ) συνολικά είναι ο στόλος τους και οχι τα πόσα καραβια έχουν...λοιπόν ο στολος του Γ. Προκοπίου αποτιμάται άνω των 6 εκατ. τόνων, ενώ του Β.Μαρινάκη γύρο στα 3 εκατομμύρια τόνους.



    Υ.Γ. Το Greenarea σύντομα θα επιστρέψει στο θέμα για τους σκοπούς του Τζίγγερ για έναν νέο Παναθηναικό θέλοντας μια πίο (νεα)δυνατή πολυμετοχικότητα με δικές του πρωτοβουλιες..!!!

    Εditorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad