Header Ads

  • Breaking Green News

    ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΙΚΗ..."

    Ο Φερειρα μίλησε για τον αγώνα με την Οντενσε, τονίζοντας πως η ομάδα θα είναι καλύτερη από το πρώτο παιχνίδι...(+δηλώσεις Τζόρβα)


    -Αναλυτικά όσα είπε Ο Πορτογάλος στην συνέντευξη Τύπου:

    Για το αν θα αλλάξει κάτι στο πλάνο του, είπε:  "Το πλάνο μας εξαρτάται από αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Με τέσσερις εβδομάδες προπόνησης και με ένα παιχνίδι και με γνωστό το σκορ, το πλάνο μας είναι να νικήσουμε. Παίζουμε με μία ομάδα που ξέρουμε. Ο τρόπος που παίζουμε, ότι κάνουμε κάθε μέρα, δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει γιατί δεν υπάρχει λόγος. Θα ήταν ένα στρατηγικό λάθος που πρέπει να αποφύγουμε. Οποιαδήποτε αλλαγή θα μας επηρέαζε. Ξέρουμε ότι η Οντένσε είναι δυνατή ομάδα. Στα χρονικά πλαίσια που είχαμε, δουλέψαμε καλά.

    Η Οντένσε δεν θα αλλάξει. Εμείς πρέπει να επιβεβαιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Η βαθμολογία δεν παίζει ρόλο, είναι δύο ματς. Έχουμε το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ και σκεφτόμαστε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Εάν δεν σκεφτόμαστε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να σκοράρουμε. Απέναντι μας η Οντένσε σκόραρε μία φορά, κόντρα σε άλλους σκόραρε δύο.

    Το παιχνίδι θα είναι μοιρασμένο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει διατηρώντας το ίδιο πνεύμα όπως στο ματς της Δανίας. Τότε ο αντίπαλος ήθελε μεγαλύτερο αριθμό γκολ για να φτάσει στο αποτέλεσμα. Τώρα ξέρει ότι θέλει γκολ για να προκριθεί. Εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να ελέγξουμε το ρυθμό και να έχουμε στο μυαλό μας το γκολ. Αυτός ο αγώνας είναι πιο δύσκολος. Η ομάδα πρέπει να έχει υπομονή και διαύγεια, για να ελέγξει το ματς.

    Δυστυχώς ο Κουίνσι δεν θα παίξει. Ο Ζέκα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Τοτσέ ίσως παίξει, ίσως όχι. Και οι δύο όμως ήταν στην 18άδα γιατί δεν είχαμε εναλλακτικές. Δεν βαθμολογούμε τους παίκτες με τα ανάλογα κριτήρια όταν μόλις ήρθαν στην ομάδα μας, σε μία νέα χώρα και όταν έχουν προπονηθεί λίγες φορές και δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

    Δεν είναι δικαιολογία όσα λέω, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όλοι ξέρετε τι έχει συμβεί στον Παναθηναϊκό και είμαστε εδώ. Ενωμένοι και με ομόνοια πρέπει όλοι μαζί να τα ξεπεράσουμε, με πνεύμα ομαδικό»".


    Για το αν στο προηγούμενο ματς υπήρξαν στοιχεία που δεν του άρεσαν, είπε: 
    "Στο πρώτο ματς οι φίλαθλοι δεν περίμεναν την εικόνα που δείξαμε. Η Οντένσε έχει καλύτερο ρυθμό και ήταν καλύτερη στην αρχή. Μετά ελέγξαμε το ματς, αν και ήταν ισορροπημένο. Μετά το γκολ μας είχαμε το ρυθμό. Στα τελευταία λεπτά δεν ανταποκριθήκαμε στην ικανότητα της Οντένσε να απειλήσει στα ψηλά.

    Ό,τι έγινε εκεί όμως δεν θα επαναληφθεί. Ο αντίπαλος μας θα παίξει το ίδιο. Εμείς όμως πρέπει με συγκέντρωση να παίξουμε σωστά και να έχουμε στο μυαλό μας ότι το παν είναι η πρόκριση. Τώρα έχουμε θέματα τακτικής, που ρυθμίζουμε μετά το πρώτο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση, να κάνουμε ότι ξέρουμε καλά και να πάρουμε την πρόκριση".


    Για το επίπεδο ετοιμότητας του Παναθηναϊκού, είπε:
    "Αύριο θα είμαστε καλύτεροι από ότι μία εβδομάδα πριν. Επαναλαμβάνω, μία ομάδα σε τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας δεν μπορεί να φτάσει στο καλύτερο επίπεδο. Κάποιες φορές ίσως η ομάδα δείχνει να είναι ανέτοιμη, όμως γίνεται μία δουλειά σε βάθος. Το θέμα είναι η αυτοπεποίθηση, όμως αυτό έρχεται με την πάροδο των αγώνων. Εμείς όμως είμαστε φέτος καλύτεροι από ότι ήμασταν σε ορισμένες στιγμές πέρυσι".


    Για το δικό του προσωπικό μήνυμα στον κόσμο, είπε: 
    "Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο μας. Πιστεύω πως κατάλαβαν ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός που υπήρξε πριν μερικά χρόνια. Αυτά όμως είναι θέματα διοίκησης. Στις ομάδες διοικούν οι πρόεδροι. Η βασική αλλαγή του συλλόγου στο παρόν και στο μέλλον επικεντρώνεται στον τρόπο που κάποιος σκέφτεται το ποδόσφαιρο και την ομάδα.

    Τα οικονομικά θέματα που βιώνουν πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι μία πραγματικότητα. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι στάσιμη λόγω αυτού. Οι άνθρωποι υποχρεώνονται να σκέφτονται την επόμενη μέρα και το ποδόσφαιρο είναι μία δύσκολη βιομηχανία. Η δουλειά φτάνει πολύ μακρύτερα από τον αγωνιστικό χώρο. Η δική μου ευθύνη και δυνατότητα είναι η ομάδα και η διαχείριση της. Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα.

    Αυτή είναι η κατάσταση στο σύλλογο. Σε αυτό το σύλλογο σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη και για να πετύχουμε δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά, να είμαστε σοβαροί και όλοι οι ποδοσφαιριστές, όσοι είναι εδώ ή θα έρθουν, πρέπει να το κατανοήσουν καλά. Αν αυτό δεν συμβεί, θα οφείλεται σε λάθη που έχουμε κάνει πολλοί άνθρωποι, μαζί και εγώ.

    Οι φίλαθλοι μας πρέπει να το κατανοήσουν και τα συναισθήματα τους να μην αλλάζουν. Οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει στα τρόπαια και σίγουρα τώρα αυτό δεν συμβαίνει. Όμως αυτός δεν είναι λόγος οι φίλαθλοι να αγαπούν λιγότερο την ομάδα.

    Εγώ δεν θέλω να δω κάποιον να αγαπά λιγότερο την ομάδα. Αύριο θέλω να τους δω όλους, έστω και αν δεν θα μπορώ να τους μετρήσω γιατί δεν θα έχω τον χρόνο. Γιατί η ομάδα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να δουλεύει δυνατά, με ένταση, για να ξέρει ότι ο δρόμος των επιτυχιών είναι μπροστά της. Αυτός είναι ο δρόμος".
    --------------------------
    -Τους παίχτες εκπροσώπησε ο Αλέξης Τζορβας, λέγοντας...

    "Στα ευρωπαϊκά ματς δεν μπορείς να διαφυλάξεις, υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείς. Το σημαντικό είναι να είμαστε μετρημένοι στην αρχή, όμως υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, η νίκη".


    Για τον κόσμο είπε: 
    "Δεν έχω μήνυμα να στείλω. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να στηριχθεί η ομάδα. Αυτός είναι ο ρόλος του οπαδού. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Να μην έρθει επειδή είναι απογοητευμένος από αποφάσεις ή από αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Για εμένα ο οπαδός πρέπει να στηρίζει την ομάδα".


    Για την Οντένσε είπε:
    "Δεν νομίζω ότι η Οντένσε είναι μια εύκολη ομάδα. Όπως είδαμε και με την Κοπεγχάγη μπορεί να μην διαθέτουν κάποιον σταρ αλλά διαθέτουν τακτική, παλεύουν μέχρι τα τελευταία λεπτά. Το πιο σημαντικό είναι να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας για να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας".


    Για τη ζέστη που υπάρχει στην Αθήνα , είπε: 
    "Στο ματς όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Όταν προπονείσαι, πριν το ματς τα σκέφτεσαι. Όταν αρχίζει το παιχνίδι αποβάλλεις τα πάντα. Και εμείς όταν παίζουμε στο κρύο το σκεφτόμαστε, αλλά όταν αρχίζει το ματς το ξεχνάμε".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad