Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΑΝΤΕ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ"

    Για τα 3 σερί κρίσιμα ντέρμπι που θα κρίνουν τον πρωταθλητή μίλησε ο Σεντρίκ Καντέ...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

    Πως ήταν όλη αυτή η όμορφη περιπέτεια που έζησες στο Κόπα Άφρικα, ως αρχηγός του Μάλι;
    "Ήταν κάτι σπουδαίο. Ιδιαίτερα όταν πηγαίνεις μακριά σε αυτή τη διοργάνωση ως αρχηγός και ως ένας από τους παλιότερους παίκτες. Η ευχαρίστηση είναι πάντα μεγάλη".


    Επέστρεψες από τις υποχρεώσεις σου με την Εθνική Μάλι και βρήκες την ομάδα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μπροστά σας ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα; 
    "Όπως είπες, είμαστε στην πρώτη θέση, κερδίσαμε αρκετά παιχνίδια. Όταν ήμουν στην Αφρική παρακολουθούσα φυσικά όλες τις αναμετρήσεις μας και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι δύσκολα, μπορούμε να βελτιωθούμε και ελπίζω ότι μετά από αυτά τα τρία ντέρμπι, η βαθμολογική διαφορά θα έχει μεγαλώσει με την δεύτερη στη βαθμολογία ομάδα".


    Το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς οπαδούς; 
    "Ναι είναι, δεν θα πω ψέματα. Είναι δύσκολο. Έχουμε 4-5 δύσκολα παιχνίδια εντός έδρας κατά τη διάρκεια της σεζόν και χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας, για να μας ωθούν να δίνουμε το μάξιμουμ. Τώρα παίζουμε αυτό το παιχνίδι με μια ατμόσφαιρα που θα θυμίζει περισσότερο φιλικό αγώνα. Κάτι που είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, απ' ότι για εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, δεν έχουμε άλλη επιλογή και πρέπει να το ξεχάσουμε...".


    Η γνώμη σου για τον ΠΑΟΚ;
    "Μερικές φορές όταν παίζεις στην Ευρώπη, εμφανίζεται η κόπωση στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία για εμάς. Έχουμε μόνο ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα και είμαστε σε καλή κατάσταση. Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Τους κερδίσαμε στον αγώνα του πρώτου γύρου και ίσως να θέλουν να πάρουν "εκδίκηση". Όμως πρέπει να τους δείξουμε ότι παίζουμε εντός έδρας, ακόμα και αν θα παίξουμε χωρίς τους οπαδούς μας. Και πρέπει να τους δείξουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι μας".


    Τα ντέρμπι απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι σαν τελικοί για εσάς; 
    "Ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό. Και αυτό γιατί το τέλος της σεζόν δεν είναι τόσο μακριά. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε, ιδιαίτερα το τρίτο παιχνίδι, αφού ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι αρκετά μακριά από εμάς. Είναι ένας καλός τρόπος για να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Για να παίξουμε καλύτερα απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Γιατί είναι δύσκολο να κερδίζεις κάθε εβδομάδα, ωστόσο αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Είναι σαν ευρωπαϊκοί αγώνες για εμάς. Δεν παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα παιχνίδια σαν να είναι ευρωπαϊκά".


    Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για τον τίτλο; 
    "Φαβορί... Νομίζω ότι κάθε χρόνο υπάρχουν δύο φαβορί. Από τότε που ήρθα, έτσι είναι τα πράγματα. Κερδίσαμε τον τίτλο τη μια χρονιά, τον χάσαμε την επόμενη... Είμαστε κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά δεν σημαίνει τίποτα το να είσαι φαβορί. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είσαι πρώτος σε δυο μήνες".

    Τελευταίος χρόνος του συμβολαίου σου με τον Παναθηναϊκό... Σκέφτεσαι το μέλλον σου στην ομάδα;
    "Φυσικά και το σκέφτομαι. Είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου και αισθάνομαι πραγματικά καλά εδώ και τρία χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω αυτή την περιπέτεια. Δυστυχώς, δεν είμαι ο μόνος που αποφασίζει. Διαφορετικά θα είχε ήδη τελειώσει θετικά εδώ και πολλούς μήνες. Γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Και εγώ πρέπει να παίξω όσο καλύτερα γίνεται για να κερδίσει η ομάδα το πρωτάθλημα. Και οι διαπραγματεύσεις του συμβολαίου θα είναι πιο εύκολες αν έχουμε καλά αποτελέσματα και έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Φυσικά και θέλω να μείνω. Εδώ βρήκα όσα ήθελα να βρω σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Όμως ξέρω ότι το κλαμπ έχει κάποια προβλήματα και θα δούμε αυτό το θέμα τον Μάιο ή τον Ιούνιο όταν θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να δούμε αν η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα ή όχι, αν θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ... Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, δεν είναι ότι καλύτερο για κάθε ποδοσφαιριστή που τελειώνει το καλοκαίρι το συμβόλαιο του, Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι έπαιζα και στη Γαλλία και δεν με απασχολεί τόσο πολύ. Θα δουλεύω για να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα και μετά το τέλος της σεζόν θα δούμε μαζί με το σύλλογο τι μπορούμε να κάνουμε".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad