Header Ads

  • Breaking Green News

    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ"

    Ο Αργύρης Πεδουλάκης σε συνέντευξη μίλησε για την νέα του εμπειρία στον πάγκο του Παναθηναϊκού και για τους στόχους στη νέα χρονιά...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό:

    Για την αποστολή που ανέλαβε,είπε:
    "Εμένα αυτό που με ενδιέφερε είναι να είμαι στον χώρο του μπάσκετ. Είναι ένα πράγμα που το ζω και το βιώνω από πολύ μικρό παιδί μέσα στο αθλητικό κίνημα και ειδικότερα στο μπάσκετ και νομίζω ότι στόχος μου ήτανε να δουλεύω σωστά. Με ενδιέφερε πάνω απ’ όλα τι λένε οι παίκτες για μένα και θεωρώ ότι αυτό μακροχρόνια σου δίνει περισσότερο υστεροφημία και καλύτερο όνομα στην δουλειά σου. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης και της Ελλάδος σε ομαδικά αθλήματα και θεωρώ ότι είναι τιμητικό το να σε επιλέγει μια ομάδα η οποία έχει τόσες επιτυχίες και έχει τέτοια τεχνογνωσία. Το άγχος υπάρχει πάντα στην δουλειά μας, σε όλες τις ομάδες υπάρχει το δημιουργικό άγχος, άγχος καθημερινότητας το πώς θα βελτιωθεί η ομάδα σου. Αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου".

    Για το αν σκέφτηκε να εργαστεί στο εξωτερικό,είπε: 
    "Νομίζω ότι αυτό δημιουργούν οι συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο για τους προπονητές, είναι για πολλά επαγγέλματα γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην χώρα μας και θεωρώ πως περνάει από το μυαλό όλων των ανθρώπων, όλων των επαγγελμάτων".

    Για το δύσκολο έργο της διαδοχής του Ομπράντοβιτς,είπε: 
    "Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο πετυχημένος και καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Έκλεισε ο κύκλος μια ομάδας πολύ πετυχημένης ομάδας και τώρα με καινούργια δεδομένα ξεκινάμε μια άλλη προσπάθεια και οδηγός μας και γνώμονας μας είναι η νοοτροπία, η λογική, αυτό που έχτισε ο Ζοτς στην ομάδα. Θέλουμε να μας συντροφεύει σαν τρόπος σκέψης".

    Για την αγωνιστική φιλοσοφία του νέου Παναθηναϊκού,είπε: 
    "Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουμε. Θα ήμασταν βλάκες αν αλλάζαμε αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός. Και αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός είναι να παίζει δυνατά στην άμυνα και πολύ σκεπτόμενα, είτε λέγεται άμυνα είτε επίθεση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έχουμε όμως το μειονέκτημα να έχουμε πολλά καινούργια παιδιά. Ο Παναθηναϊκός το έχτιζε αυτό κάθε χρόνο, κρατούσε δηλαδή τον βασικό κορμό και μπορούσε και έκανε δύο τρεις προσθήκες είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ποιότητας και άλλαζε. Τώρα θα έχουμε μια δουλειά φέτος που πρέπει να βάλω στα παιδιά μας αυτό τον τρόπο σκέψης".

    Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ρόστερ,είπα: 
    "Κατ’ αρχήν οι αλλαγές έγιναν από ανάγκη και όχι από επιλογή οι περισσότερες. Έχουν αλλάξει πλέον τα οικονομικά δεδομένα όπως όλα σε όλη την χώρα μας. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όχι μόνο στην αλλαγή των δεδομένων, αντιμετωπίσαμε ειδικότερα από ξένους παίκτες που φοβούνται τα γεγονότα που είναι στην χώρα, τα οικονομικά προβλήματα, αυτά που ακούγονται γύρω-γύρω. Υπήρχαν παίκτες που δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα, φοβούμενοι είτε τις κοινωνικές εξεγέρσεις είτε την ίσως επερχόμενη χρεωκοπία και θεωρούσαν πως θα χάσουν τα λεφτά τους. Ξέρετε, η τηλεόραση είναι πάρα πολύ δυνατή, η εικόνα είναι πάρα πολύ δυνατή . Βγαίνουν εικόνες και συμπεράσματα στο εξωτερικό που δεν είναι αληθινά γιατί εμείς το βιώνουμε και δεν είναι κάτι… Μπορεί να γίνονται περιστασιακά κάποιες εκδηλώσεις αγανάκτησης των ανθρώπων αλλά η καθημερινότητα δεν είναι αυτό που, σε επίπεδο εγκληματικότητας, όλοι πιστεύουν στο εξωτερικό".

    Για τη μεταγραφή του Αϊλούν Γκουό,είπε: 
    "Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι θέμα τώρα για δημόσια κουβέντα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι γενικά, θα σας ενημερώσει το γραφείο Τύπου μας".

    Για το ενδιαφέρον προς τον Αντώνη Φώτση,είπε: 
    "Είναι πολύ στενή η αγορά στην θέση 4. Όταν βγήκε η Αρμάνι στην αγορά, είδε πως δεν υπάρχει κάτι και δεν παραχώρησε τον Φώτση".

    Για τα σενάρια σχετικα με τον Μπεν Ουάλας,είπε: 
    "Υπήρχε ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα παιδί που είναι 39 χρονών, με πάρα πολλά χρήματα στην τράπεζα. Δεν έχει κίνητρο. Δεν είμαστε στην δεκαετία του 80 ή του 90 που οι οπαδοί πηγαίνανε στο αεροδρόμιο. Για να πας τώρα στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να φέρεις τον Κόμπε Μπράιαντ ή τον Τζόρνταν. Δεν είναι αυτό… Θεωρούσαμε ότι σε ηλικία 39 ή 40 χρονών, δεν θα έχει το κίνητρο να παίξει στον Παναθηναϊκό και με τα χρήματα που έχει".

    Για τις μεταγραφές Πάνκο, Κίτσεν και Άρμστρονγκ,είπε: 
    "Δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά για κανένα παιδί. Για εμάς, ο καλύτερος παίκτης είναι η ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά. Νομίζω πως είναι παιδιά που θα μιλήσουν στο γήπεδο".

    Για το αν ο φετινός Παναθηναϊκός θυμίζει τον Ολυμπιακό των περασμένων ετών,είπε: 
    "Όχι βέβαια! ΓΙατί ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον κύκλο μιας ομάδος και υπάρχουν καινούργια οικονομικά δεδομένα. Δεν έγινε από επιλογή, έγινε από ανάγκη. Είναι διαφορετικά πράγματα και ο Παναθηναϊκός χτίζει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δεν θα δούμε τον Παναθηναϊκό με την τεχνογνωσία που έχει να αλλάζει το ρόστερ του κάθε χρόνο. Έγινε φέτος για συγκεκριμένους λόγους, ένας είναι ότι έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας και λόγω ηλικίας και ότι υπήρχαν οικονομικά καινούργια δεδομένα".

    Για τον φετινό Ολυμπιακό,είπε: 
    "Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Αν δεν σέβεσαι τον αντίπαλο δεν μπορείς να σεβαστείς τον εαυτό σου".

    Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού,είπε: 
    "Θεωρώ πως αυτή η ομάδα έχει δώσει πάρα πολλά. Χρειαζόμαστε την στήριξη του, ειδικά στην αρχή γιατί είναι μια καινούργια ομάδα. Ειδικά τους πρώτους μήνες θα θέλει στήριξη μέχρι να αφομοιώσει την φιλοσοφία και να γίνει ένα. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρώ και εύχομαι να βγούνε περισσότερα ελληνόπουλα".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad