Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

    Κάτι φαίνεται να κινείται στο θέμα του Βοτανικού και της Διπλής Ανάπλασης, θετικά νέα ήρθα και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο...

    Καθώς έδωσε τη συγκατάθεση για να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση βοτανικού-Λεωφόρου.

    Το δημοτικό κτίριο που προβλεπόταν να κατασκευαστεί στον Ελαιώνα και με περισσότερο χώρο πρασίνου, δεν θα είναι στον αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή .

    Η μελέτη για το έργο πήρε το πράσινο φως και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, καθώς κρίθηκε ότι η νέα «εικόνα» των περιοχών όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά είναι προς όφελος των προστατευόμενων κτιρίων -των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας και του διατηρητέου κτιρίου που ανήκε στο εργοστάσιο της "Ανώνυμης Τεχνητής Μετάξης ΕΤΜΑ" της ΕΤΜΑ στον Βοτανικό, είναι η πρώτη από μια σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν.

    Από την κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα απελευθερωθούν 21 στρέμματα γης, στον δε χώρο, που θα χαρακτηριστεί χώρος κοινόχρηστου πρασίνου, θα ανεγερθεί ένα αθλητικό μουσείο-εντευκτήριο 150 τ.μ., χώροι αναψυχής και εστίασης 250 τ.μ. και ένα υπόγειο πάρκινγκ 700 θέσεων. Στον Ελαιώνα, η δόμηση θα μειωθεί κατά περίπου 65.800 τ.μ. από ό,τι αρχικά προβλεπόταν (η συνολική θα φτάσει περίπου τα 99.000 τ.μ.). Θα κατασκευαστούν το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 34.500 τ.μ. και χωρητικότητας 40.000 θεατών, αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ, χώροι ήπιου και ανοιχτού χώρου άθλησης του Δήμου Αθηναίων κι ένα εμπορικό κέντρο συνολικής δόμησης 52.000 τ.μ. (κάλυψης 16.000 τ.μ.), που θα διαθέτει υπόγειο τριώροφο πάρκινγκ 2.300 θέσεων.

    Ότι και να γίνει στη συνέχεια για το θάμα της διπλής ανάπλασης, η Λεωφόρος δεν θα γκρεμιστεί αν δεν γίνει πρώτα το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού και φυσικά οι απαραίτητες εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη.

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad