Header Ads

  • Breaking Green News

    ΡΟΤΣΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ"

    Για τον αγώνα με τη Μαριμπορ στο ΟΑΚΑ, μίλησε ο Χ.Ρ Ροτσα, καλώντας τον κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

    Είπατε ότι σε 27 ημέρες υπάρχουν 9 αγώνες. Σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα; 
    "Στο σύστημα όχι. Στην πρώτη ομιλία που έκανα στους παίκτες την Πέμπτη τους ζήτησα να είναι όλοι έτοιμοι γιατί τους χρειαζόμαστε όλους, καθώς υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Βλέποντας τώρα τη σημερινή προπόνηση, θα δούμε πως είναι όσοι είχαν ενοχλήσεις και ανάλογα θα επιλέξω τα παιδιά που θα παίξουν".

    Είναι το 21ο ευρωπαϊκό παιχνίδι σας ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Πλέον οι ελπίδες πρόκρισεις είναι λίγες. Θεωρείτε όμως ότι μπορεί να γίνει υπέρβαση; 
    "Πρώτο μέλημα να βελτιωθεί την εικόνα του Παναθηναϊκού. Την Κυριακή αυτό έγινε και ο κόσμος έφυγε χαμογελόντας. Το πρώτο είναι να καλυτερεύσουμε την ομάδα και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια αυτά για να κάνουμε μικρά βήματα προς το καλύτερο. Ξέρουμε την βαθμολογική κατάσταση και πιστεύω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ματς αυτά για να βελτιωνόμαστε γιατί έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας".

    Όλα αυτά τα χρόνια έχετε συνηθίσει σε επιτυχίες στην Ευρώπη στον Παναθηναϊκό. Στο Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός έζησε μια από τις πιο ντροπιαστικές βραδιές. Υπάρχει κλίμα ρεβάνς; 
    "Δεν νομίζω. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Είναι μακρινό παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πάλι στο τιμόνι του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ λίγες μέρες στην ομάδα. Φύγαμε την Κυριακή με την αίσθηση ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να βελτιωθούν και είμαστε σε καλό σημείο επικοινωνίας, κάτι βασικό γιατί μπήκα σε μια ομάδα και έπρεπε να γνωρίσω τους παίκτες. Πρέπει να δούμε την ομάδα μας και να την κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος".

    Τι ποσοστό βελτίωσης μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός; 
    "Δεν ξέρουμε. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξέρουμε τι περιθώριο έχει. Την Κυριακή έδειξε μια εικόνα καλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια. Επειδή είμαστε σε ένα σύλλογο με πάρα πολύ πλούσια ιστορία, θέλουμε να δείξει μια ελκυστική ομάδα, με πρωτοβουλίες, που θα παίζει ποδόσφαιρο που θα αρέσει στον κόσμο και θα έχει αποτελέσματα. Ελπίζω βήμα- βήμα να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε".

    Πώς περιμένετε να δούμε τον Παναθηναϊκό απέναντι σε μια ομάδα που εκμεταλλεύτηκε αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού; 
    "Την Κυριακή είπα ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πιο επιθετικά. Όταν έχεις τόσες περγαμηνές από τη φύση σου πρέπει να είσαι επιθετικός. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό".

    Θέλετε να μας πείτε τι σας άρεσε στον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ; 
    "Μου άρεσε που δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Σημαίνει ότι παίξαμε πιο επιθετικά. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Θα χρησιμοποιήσω τα παιχνίδια γιατί δεν έχουμε χρόνο πολύ, ώστε να δουλέψουμε περισσότερο. Οι γραμμές ήταν αρκετά κοντά, οι θέσεις , κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ, ήταν αρκετά σωστά αλλά ακόμα θέλει δουλειά. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι παρελθόν. Το ματς Ευρώπης είναι τελείως διαφορετικό αλλά θα προσπαθήσουμε να τραβήξουμε στη γραμμή που χαράξαμε από την περασμένη Πέμπτη. Θέλει δουλειά, υπομονή και τίποτα άλλο".

    Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ο κόσμος σας αποθέωσε με το γνωστό σύνθημα. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο; 
    "Είμαι μόνιμα στην ομάδα από τις 19 Δεκεμβρίου του 1979. Πολλά χρόνια. Ζήσαμε καλές και κακές στιγμές. Ίσως ο κόσμος εκτιμάει κάποια πράγματα και η έκφραση αγάπης προς το πρόσωπό μου θέλω να επεκτείνεται στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί παίζουν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας κυρίως έως την έναρξη του αγώνα. Να βοηθήσει και ο καιρός να έχει περισσότερο κόσμο από προηγούμενα ματς. Το χρειαζόμαστε και εμείς και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι γιατί τα εσωτερικά προβλήματα είναι τα μεγαλύτερα. Είναι σαν εμφύλιος που όλοι χάνουν. Γι' αυτό όλοι ενωμένοι ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει το σωματείο για να δούμε καλύτερες μέρες".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad