Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΛΕΩΦΟΡΟ 'Η ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"

    Έγινε η παρουσίαση του νεου τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν, εκεί ειπώθηκαν και σημαντικά πράγματα για την ομάδα...




    Όπως το γηπεδικό, την ομάδα που χτίζεται, τις μεταγραφές,την διαιτησία και άλλα.

    Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα επίσης από τις δηλώσεις των παρευρισκόμενων:

    Πρώτες γενικές δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

    Για το νέο τεχνικό επιτελείο, είπε...
    "Επιλέξαμε το επιτελείο μας με βάση τις προπονητικές τους γνώσεις και το ήθος του. Ο προπονητής μας είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Δημήτρης ο Σαραβάκος θα είναι ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού μας τμήματος, ο κ. Ρούτερ είναι ένας πολύ γνωστός προπονητής που εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών. Ο Γιάννης ο Βονόρτας δικαιωματικά είναι στο τραπέζι γιατί στήριξε την ομάδα, χωρίς να εννοώ ότι ο Χουάν δεν τη στήριξε, το αντίθετο, ενώ ο Γιούσεφ Φος είναι γυμναστής που θα είναι στην ομάδα".

    Για την αγωνιστική φιλοσοφία και το γήπεδο, είπε...
    "Η ομάδα θα παίζει σύγχρονο, επιθετικό ποδόσφαιρο και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Οσο για το πού θα το παίζουμε; Πρόθεσή μας είναι να το παίζουμε στη Λεωφόρο. Στις επόμενες μέρες θα θέσουμε ένα ερώτημα στους οπαδούς και τα μέλη της Συμμαχίας, για το αν προτιμούν να μείνουμε στη Λεωφόρο για πάντα ή να συνεχίσουμε την προσπάθεια κατασκευής νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Η ψήφος του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν αρκετά έργα στη Λεωφόρο. Ηδη υπάρχουν σχετικά σχέδια για ανακαίνιση, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, αλλά θα χρειαστεί οικονομική συνεισφορά από τους οπαδούς μας αλλά και από εμάς".

    Για τη Παναθηναϊκή Συμμαχία,είπε...
    "Οσο για τη Συμμαχία, θέλω να πω ότι όποιος παίρνει εισιτήριο διαρκείας τον επόμενο μήνα θα γίνεται μέλος και στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Πέρυσι δεν είχαμε διοίκηση, οι μέτοχοι ήταν αμέτοχοι, ένας μέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές και οι υπόλοιποι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα. Η Συμμαχία έχει εισφέρει ως σήμερα 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό και ήδη διάφοροι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μαζέψει τουλάχιστον άλλα 3 εκατ. που θα επενδυθούν τις επόμενες ημέρες. Απέδειξαν κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι ότι στηρίζουν την ομάδα, περιμένουμε και από τους οπαδούς μας να κάνουν τις υπερβάσεις σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, για να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός".

    Για το μπάτζετ,είπε...
    "Πέρυσι το μπάτζετ μας ήταν περίπου 29 εκατ. το χρόνο, ενώ φέτος το συνολικό μας μπάτζετ, μαζί με τους τόκους, θα είναι 12 εκατ. ευρώ, για εξυγίανση. Τα έσοδά μας, θα είναι τουλάχιστον 13 εκατ, από 13 ως 15, χωρίς να υπολογίζουμε την Ευρώπη και γι' αυτό υπολογίζουμε το 13, ώστε να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα για να διαχειριζόμαστε το χρέος.

    Θέλουμε να χτίσουμε πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό, έναν κυρίαρχο Παναθηναϊκό. Η Ντόρτμουντ το 2000 ήταν σχεδόν στην ίδια θέση με μας, φέτος παίζει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεταγραφές 3 εκατ. ευρώ.

    (Έκανε σχόλιο-πικάρισμα σε αντίστοιχα μπασκετικό με ποδοσφαιρικού οσφπ) με μικρό μπάτζετ και πολύ καλή οργάνωση, μπορείς να μεγαλουργήσεις".

    Ξέχασα να αναφερθώ στον κ. Νταμπίζα, που θα είναι ο τεχνικός μας σύμβουλος, ουσιαστικά ο τεχνικός διευθυντής. Είναι στη Νιόν της Ελβετίας σε ένα σεμινάριο για δίπλωμα προπονητικής για το UEFA Pro".

    Γιάννης Αναστασίου:
    "Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ και η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη. Ξεκίνησαν οι συζητήσεις όταν ήμουν στην Αγγλία, επικοινώνησα με τον κ. Αλαφούζο, με ρώτησε για το πλάνο μου. Ήταν πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τη δομή και το πλάνο. Με βοήθησε σε αυτό ότι πρόσφατα είχα περάσει από την ομάδα. Έγιναν συζητήσεις με κυριότερο στόχο την εξέλιξη και την επιβίωση του κλαμπ, σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και εγώ που έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό το βίωνα όταν γινόταν αναφορά στην Ελλάδα για ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και το βιώνω και τώρα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα αναλάβω.

    Στόχος είναι το κλαμπ να έχει τη δική του φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο. Αφού υπάρχει η ακαδημία όπου γίνεται δουλειά με καλή φιλοσοφία, στόχος είναι να γίνει αυτό στην πρώτη ομάδα, ώστε σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά. Μας αρέσει η δουλειά, δε θα ακούσετε πολλά λόγια από εμένα και τους συνεργάτες μου. Στόχος μας είναι να είμαστε πολλές ώρες στο γήπεδο, είτε με την πρώτη ομάδα είτε με την ακαδημία.

    Έγιναν συζητήσεις για συνεργάτες, ήταν σημαντικό για μένα να έρθει ο κ. Ρούτερ, που θα βοηθήσει πολύ την πρώτη ομάδα και την ακαδημία γιατί έχει τρομερές γνώσεις. Θα βοηθήσει πολύ τους προπονητές της ακαδημίας. Ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο να μείνει ο κ. Βονόρτας γιατί είναι Παναθηναϊκός άνθρωπος και γνωρίζει πολύ καλά την ακαδημία και την ομάδα, ένας άνθρωπος με ήθος που ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα.

    Θα έρθει ο κ. Βος που είναι ο γυμναστής μας, εξειδικεύεται στο fitness και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, να είμαστε fit. Θα συνδυάζεται η τεχνική με την μπάλα και θα είναι ευχάριστο για τους παίκτες και αυτό είναι σημαντικό για τον παίκτη. Θα είναι και ο Παναγιώτης ο Αγριογιάννης, προπονητής τερματοφυλάκων, που θα εξελίξει τους τερματοφύλακες. Έχουμε 4 ισάξιους τερματοφύλακες, σπάνια το συναντάς αυτό σε ευρωπαϊκή ομάδα.

    Σαραβάκος και Νταμπίζας είναι παιδιά με ήθος, εξαίρετοι χαρακτήρες, γνώστες της ελληνικής και ευρωπαϊκής νοοτροπίας. Υπάρχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση ως προς την κρίση και την άποψη του καθενός. Ο,τι απόφαση παίρνεται για την εξέλιξη της ομάδας θα παίρνεται από κοινού.

    Είπα και πριν, δε μας αρέσουν τα πολλά λόγια. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιούνται οι παίκτες και ο κόσμος, να εξελίξουμε τους παίκτες της Παιανίας. Σημαντικό είναι όσοι παίκτες έρχονται να έχουν τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας υψηλού επιπέδου όπως ο Παναθηναϊκός. Αν είναι να έρθουν παίκτες απλά για να έρθουν, καλύτερα να βάλουμε τα πιτσιρίκια, που θα παίξουν με την ψυχή τους. Θέλουμε το ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο, οι μεγάλες πορείες έγιναν με ελληνικό στοιχείο, αν θυμηθούμε το 1984, το 1996 με τον Χουάν, το 2003 με τον αείμνηστο τον Γιάννη Κυράστα".

    Γιάννης Αλαφούζος:
    "Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τη συμμετοχή του Δημήτρη Σαραβάκου. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρετε δεν του πολυαρέσουν όλα αυτά, οι δημοσιότητες και οι παρεμβάσεις. Εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, τους μεγάλους παίκτες που πέρασαν και το ήθος του Παναθηναϊκού. Ηθελα να το πω πριν αυτό και το ξέχασα".

    Δημητρης Σαραβάκος:
    "Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος που μετά από αρκετά χρόνια θα αναλάβω τη θέση αυτή. Μου αρέσει πάρα πολύ, έχουμε ήδη συζητήσει. Έχουμε να προσφέρουμε πάρα πολλά. Δε μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος στο ποδοσφαιρικό τιμ με τον Γιάννη Αναστασίου, τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με αυτό το μπάτζετ για να φέρουμε παίκτες που δε θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως ένα καλό συμβόλαιο, αλλά να ξέρουν την ιστορία και γιατί παίζουν στον Παναθηναϊκό".

    Στιβ Ρούτερ:
    "Ενδεχομένως να μην βλέπετε συχνά πολλούς Αγγλους προπονητές να δουλεύουν σε ξένους συλλόγους. Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε μικρός νησιωτικός λαός και μερικές φορές μας κατηγορούν ότι είμαστε εθνικιστές ή ξενόφοβοι. Είχα την τύχη στην Αγγλία να συνεργαστώ με τον Αναστασίου και τον Σαμαρά. Οταν συνεργάζεσαι με κάποιον, κοιτάς το χαρακτήρα του. Είδα ανθρώπους πολύ πιστούς, πάρα πολύ ικανούς, που έχουν τα φόντα να διαπρέψουν ως προπονητές. Οταν ήρθε η δυνατότητα να έρθω σε σύλλογο με το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν αρκετό να με πείσει να αποδεχθώ την πρόκληση και να έρθω για να δημιουργήσω με εκείνους.

    Ολοι μίλησαν για τη φιλοσοφία του συλλόγου. Ηθελα να πω για τους ανθρώπους που ήδη έχω συναντήσει. Ολοι αγκαλιάζουν αυτές τις αρχές. Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω όλα τα άτομα στο σύλλογο. Είτε πρόκειται για μικρή ομάδα είτε για μεγάλη, όπως ο Παναθηναϊκός, το θέμα είναι οι καλές προθέσεις για τη μεγιστοποίηση του συλλόγου. Αποδέχομαι την πρόκληση, ευχαριστώ τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστεί".

    Γιούσεφ Φος:
    "Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για τη δυνατότητα που μου δίνει να δουλέψω σε μεγάλο σύλλογο. Θα ήθελα να βοηθήσω το σύλλογο να αναπτυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο".


    Γιαννης Βονόρτας:
    "Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο και τη διοίκηση που με εμπιστεύθηκαν γι' αυτή τη θέση. Μετά τη χθεσινή ήττα μας από τους Νέους πιστεύω θα με απέλυε. Η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για μένα, ως πρωτόπειρος, αλλά με την υποστήριξη και την καθημερινή επαφή που είχαμε με τον πρόεδρο, φέραμε την ομάδα ως εδώ. Δεν κατάφερα βαθμολογικά να βάλω την ομάδα στα πλέιο οφ, ήταν πολύ μικρό το διάστημα, η παραμικρή απώλεια θα στοίχιζε, όπως και συνέβη. Ομως είμαστε σε αναμονή και αυτό δίνει χαρά σε όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας και το επιστημονικό προσωπικό, το ιατρικό τιμ, τους φροντιστές, όσους δουλεύουν εδώ.

    Είμαι ευχαριστημένος που συνεχίζω, ξέρω το τεχνικό τιμ, εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους. Υπάρχει ένα όραμα που ξεκινά και αφορά την αγωνιστική και όχι μόνο αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλά, γι' αυτό δε λέω καλή επιτυχία, γιατί είμαι σίγουρος. Θέλω να ευχηθώ καλή αρχή στον Γιάννη Αναστασίου και με αυτό τον τρόπο να παραδώσω το κλειδί της ομάδας".

    -Ερωτησεις και απαντησεις:

    Για το τι θα ξεχωρίζει στον Παναθηναϊκό και ποια χαρακτηριστικά θα έχουν οι παίκτες που θα έρθουν, ο Γιάννη Αναστασίου, είπε:
    "Θα έχουμε Παναθηναϊκή, όχι ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Υπάρχει πλάνο για ο,τιδήποτε, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Τα χαρακτηριστικά θα είναι η ταχύτητα, η τεχνική και ο χειρισμός της μπάλας σε υψηλό ρυθμό. Σημαντικό θα είναι οι παίκτες που θα έχουν τα χαρακτηριστικά αυτά. Αυτοί θα μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και γενικά στην Ευρώπη υπάρχει κακή εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το χρήμα ρέει άφθονο. Αυτό λένε οι ατζέντηδες όταν τους μιλάμε και προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.
    Για μας προτεραιότητα είναι η φιλοδοξία κάθε παίκτη, να έρθει σε μια μεγάλη ομάδα για να πετύχει κάτι και όχι για να απολαμβάνει τον ήλιο της Ελλάδας ή να κάνει 2 ώρες προπόνηση και να φεύγει. Αυτό είναι για μας το στοίχημα".


    Για το αν το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής συμμετοχής μπορεί να αλλάξει το μπάτζετ, ο Αλαφούζος είπε: 
    "Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξει ιδιαίτερα το μπάτζετ ακόμα και αν κάποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί και πάει ο Παναθηναϊκός στη θέση της στην Ευρώπη. Νομίζω ότι το μπάτζετ και οι αρχές που βάζουμε είναι αρκετές για να δημιουργήσουν, σε βάθος χρόνου, έναν ισχυρό Παναθηναϊκό".

    Για το αν υπάρχουν σκέψεις στη διοίκηση για να θωρακιστεί ο Αναστασίου από φαινόμενα που έχει καταγγείλει για παρασκηνιο στο πρωταθλημα, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα, ο Αλαφούζος είπε:
    "Αναφέρεστε στη διαιτησία, φαντάζομαι. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ενας γνωστός δικηγόρος με τη συνδρομή μέλους της διοίκησης του Παναθηναϊκού θα υποβάλλει τις επόμενες μέρες μια μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι, απ' ό,τι εκείνοι εκτιμούν, οι κακές διαιτησίες που είχαμε αυτή τη σεζόν δεν είναι τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι το πολύ βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Θα είναι θέμα της ποινικής δικαιοσύνης αν αυτές οι υπόνοιες και οι σοβαρότατες ενδείξεις που υπάρχουν όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό - το είδαμε και από την Τρίπολη προχθές - πραγματικά ισχύουν ή είναι δικές μας φαντασιώσεις".

    Για τις αντιδράσεις προς τον Νταμπίζα, ο Αλαφούζος, είπε:
    "Βασικός λόγος είναι η τεράστια εμπειρία στην Αγγλία, ήταν στη Νιούκαστλ και στη Λέστερ για 8 χρόνια. Είναι άλλο επίπεδο το αγγλικό ποδόσφαιρο σε ποιότητα, σε αγωνιστική κατάσταση και ήθος. Αυτό με έκανε να τον γνωρίσω. Αφού τον γνώρισα, με εντυπωσίασε η αρτιότητα της σκέψης του και οι αρχές που έχει. Είναι ευθύνη της διοίκησης να επιλέγει τους συνεργάτες της. Σεβόμαστε πάρα πολύ τους οπαδούς μας, είμαστε σε ανοικτό διάλογο μαζί τους, αλλά πρέπει και η διοίκηση να επιλέγει με ποιους θα συνεργαστεί".

    Για τους φετινούς στόχους και για το αν η αξιολόγηση του προπονητή θα είναι ανεξάρτητη των αποτελεσμάτων, ο Αλαφούζος απαντησε:
    "Εγώ δεν είμαι μεγαλομέτοχος, ούτε μέτοχος. Είμαι πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Προσπαθώ με τους συνεργάτες μου και το διοικητικό συμβούλιο να εισάγουμε ένα άλλο ήθος και ύφος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας.

    Πάντα ο στόχος είναι να είμαστε πρωταθλητές. Αυτός είναι ο στόχος και φέτος. Όμως, είμαστε ρεαλιστές. Και πέρυσι ο στόχος ήταν να είμαστε πρωταθλητές και φέτος αυτός θα είναι.

    Πέρυσι έγιναν πολλά λάθη και από τη διοίκηση και από τους παίκτες και λάθος επιλογή προπονητών, όμως αντιμετωπίζαμε, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και ήμασταν όλοι μας ή τουλάχιστον εγώ ήμουν τελείως άπειρος. Στο σημερινό περιβάλλον, το να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός μονοπωλεί με διάφορους τρόπους τα 20-25 εκατ. του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, σας είπα και πριν για τη μηνυτήρια αναφορά που θα κατατεθεί. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι λύνονται αυτά από τη μία μέρα στην άλλη. Θα το πολεμήσουμε και θα το λύσουμε το θέμα, αλλά θα χρειαστεί χρόνο. Δε θεωρούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, αλά ο στόχος είναι ανά πάσα στιγμή είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα".

    Για το αν θα ήθελε πίσω τον Καραγκούνη ο Αναστασίου, είπε:
    "Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι μετά το Δημήτρη Σαραβάκο, το μεγαλύτερο όνομα του Παναθηναϊκού. Εχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες και τον Παναθηναϊκό. Είναι στη Φούλαμ τώρα, έχει συμβόλαιο. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν με την Φούλαμ όπως θέλει αυτός... δεν ξέρουμε τι θέλει, αλλά είναι ένας παίκτης που σίγουρα μας ενδιαφέρει. Εχει προσφέρει στην ομάδα και έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό".

    Τελος, ο Αλαφούζος προσθεσε σχετικα με την Συμμαχια...
    "Ξέχασα πριν να σας πω ότι φέτος η Παναθηναϊκή Συμμαχία, όταν γίνεσαι μέλος κα αποκτάς κάρτα ή παίρνεις διαρκείας, αυτή η κάρτα θα έχει και εκπτώσεις, θα προσφέρει εκπτώσεις σε ιατρικές εξετάσεις ή σε αγορές σε μαγαζιά. Αρα είναι αυτό που λέμε ότι αν γίνεις μέλος της Συμμαχίας, θα πάρεις πίσω τα λεφτά που επενδύεις στην ομάδα".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad