Header Ads

  • Breaking Green News

    47 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΡΑ 13, 47 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ! (Vids & Pics)

    Σαν σήμερα ξεκινάει ιστορία των οργανωμένων οπαδών του Τριφυλλιού "Η ΘΥΡΑ 13", του πιο ιστορικού συνδέσμου στη χώρα μας και πιο ξακουστού σε όλο τον πλανήτη... - See more at: http://www.greenarea13gr.com/2012_11_01_archive.html#sthash.d8G6RNTN.dpuf
    Ηταν σαν σήμερα πριν από ακριβώς 47 χρόνια, όταν μια μεγάλη παρέα φανατικών φίλων του Παναθηναϊκού αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά σε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας στο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα...

    Θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου του 1966 με γραφεία στην οδό Κολωνού 68 στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η απόφαση για την έγκριση του καταστατικού του συνδέσμου θα έρθει στις 16 Μαρτίου 1967.
    Ιδρυτές αυτής της ιδέας ήταν οι Απόστολος Ιωαννίδης, Γιώργος Καρβέλας, Στάθης Σκαλίκος και πολλοί ακόμα… Σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν όλο και περισσότεροι σύνδεσμοι στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό..., οι οποίοι μπαίνουν κάτω από την προστασία της Θύρας 13(κεντρικό) και αυτή τη στιγμή αριθμούν περίπου τα 88 στεγασμένα κλαμπ. Στόχος είναι να φτάσουν στους 100 οι σύνδεσμοι και ακόμα περισσότεροι....!

    Πριν από την ύπαρξη της Θύρα 13 είχε ιδρυθεί τον Οκτώβριο του 1952 ο Σ.Φ.Ο.Π. (Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Παναθηναϊκού), ο οποίος ήταν και πάλι ο πρώτος σύνδεσμος στην Ελλάδα, με τα μέλη του να έχουν σημείο συνάντησης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη 13η θύρα του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου.

    Αξέχαστες θα μείνουν οι μοναδικές εκδρομές σε όλη την Ευρώπη, όπου και αν έπαιζε η τριφυλλάρα ποδόσφαιρο και μπάσκετ... Γουέμπλευ,Βελιγράδι,'Αμστερνταμ, Μιλάνο, Ρώμη, Λίβερπουλ, 'Εβερτον, Μαδρίτη, Βαρκελώνη,Μπολόνια και σε πολλές άλλες πόλεις.

    -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 13 ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

    -Καταστατικό της ΘΥΡΑ 13:

















      
        
     -Φωτογραφία του 1966:














               
                            
    -Πέταλο:





































               










                                                          
    *(για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στις φώτο)

    -VIDEOS:
    -Θύρα 13 και Λεωφόρος είναι "ΕΝΑ":





    Editorial: (greenarea team) 
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad