Header Ads

  • Breaking Green News

    ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ!

    Όλοι οι ισοπεδωτές των πάντων βρήκαν ευκαιρία να βγουν παγανιά από πολύ νωρίς...

    Καταστροφολόγοι από το πρώτο επίσημο παιχνίδι φέτος, αυτό είναι απαράδεκτο! Την πρόκριση την έχασε ο Παναθηναϊκός, δεν την κέρδισε η Μπριζ.

    Να συμφωνήσω παιδιά, υπάρχει πίκρα που δεν περάσαμε play off Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρ όλο που ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα, αλλά στο τέλος ερχόταν ο αποκλεισμός, πέρσι με Στανταρ και φέτος με Μπριζ.

    Όμως δεν είναι λόγοι οι παραπάνω να αρχίζει η κινδυνολογία κρίνοντας καταστροφικά από τα πρώτα δυο ματς.

    Για έμενα προσωπικά που ζω τον Παναθηναϊκό από τις αρχές 1980 μέχρι σήμερα, άλλες βεβαίως εποχές τωρα και πιο σύγχρονο το ποδόσφαιρο, μπορώ να βλέπω διαφορετικά την ομάδα σε κάθε κατάσταση της και να κρίνω ανάλογα, θα επικεντρωθώ στον περσινό και φετινό αποκλεισμό και θα σας πω τους αδύναμους κρίκους μέχρι σήμερα σε αυτά τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς και από οικονομικής φύσεως.

    Έχουμε βασικό δεδομένο, πέρσι ο κόσμος δεν το πήρε τόσο καταστροφικά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ με τη σοβαρή δικαιολογία της νέας ομάδας και της ατυχίας που είχε, κοινό λοιπόν δεδομένο πέρσι και φέτος οι αντίπαλοι δεν ήταν καλύτεροι συνολικά στα στα 4 παιχνίδια ήταν όμως πιο εύστοχοι και πιο τυχεροί, εμείς υστερήσαμε.

    Αφού έχουμε το κύριο δεδομένο, πάμε στις παραμέτρους, πέρσι η ομάδα υπό δημιουργία αρχές Αυγούστου αλλά και άπειροι πολλοί παίχτες όπως και ο προπονητής σε ευρωπαϊκά κρίσιμα ματς. Παρ όλα αυτά χάθηκε τοτε από ατυχία η πρόκριση στη Λεωφόρο, αλλά και από τον άπειρο σε κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς Αναστασίου. Η συνέχεια μας βρήκε στο Europa League, πάλι παταγώδης συνεισφορά στον όμιλο και με όχι μεγάλες ομάδες, τι φάνηκε πολύ σε αύρα τα 6 ματς; η νοοτροπία που είχε ο Αναστάσιου στα παιχνίδια αυτά, ήταν άκρως ελληνική, παρουσίαζε την ομάδα όπως σε ματς Ελληνικού πρωταθλήματος, μεγάλο λάθος, άλλο Ευρώπη και άλλο πρωτάθλημα, αυτό το διαχωρίζουν όλοι προπονητές του κόσμου εκτός του Αναστασίου, επίσης φανέρωσε πολλές λάθος εμμονές σαν προπονητής, αυτά ο κόσμος τα λέει κολλήματα!

    Και κάτι άλλο,κρατήστε το αυτό για την συνέχεια.  Πέρσι έβαζε τις αδυναμίες του Μέντες και τον Κοτσολη που κρέμασαν σε πολλά ματς την ομάδα, αναγκάστηκε χωρίς να τον θέλει όμως να βάλει σε ευρωπαϊκά ματς τον αδικημένο Ντινα, ήταν ο καλύτερος στα περσινά ευρωπαϊκά ματς όπως όλοι θυμόμαστε, το παραγκώνισε λοιπόν στη συνέχεια αντι να τον επιβραβεύσει, έναν παίχτη που σαφώς ξέρει μπάλα και έδινε έκρηξη στην επίθεσή.

    Πάμε στον φετινό λοιπόν αποκλεισμό, αλλά λίγο πιο πριν ανανεώνει λάθος το συμβόλαιο του Κοτσολη -αδικαιολόγητη κίνηση, για έναν 40χρονο γυρολόγο με μόνη εμπειρία τη Λάρισα και τίποτα άλλο- Παρ όλο που ο Στιλ δήλωνε έτοιμος πριν τα δυο ματς με Μπριζ, επίσης έβγαλε οριστικά εκτός ομάδας τον αδικημένο Ντινα, ένα αναμφισβήτητο ταλέντο, τα κολλήματα του Αναστασίου συνεχίστηκαν...

    Στο πρώτο παιχνίδι αντι να ξεκινήσει βασικό τον Στιλ, επιμένει στον γερόλυκο Κοτσολη, έναν τερματοφύλακα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε κανέναν παρα μόνο στον Αναστασίου. Η ομάδα δέχεται αστείο γκολ, κάτι που σε δίπλα ματς ένα γκολ στην έδρα σου από την Μπριζ έχει συνέπειες και στο δεύτερο παιχνίδι που δίνει ελπίδες στον αντίπαλο, γιατί άλλο 2-0 και άλλο 2-1 η 3-1.

    Στο δεύτερο παιχνίδι ο Αναστασίου επιμένει πάλι στον Κοτσολη, επίσης έχει λάθος στήσιμο της ομάδας και στη χρήση του "Τριαντα" και Πρανιτς, θα μπορούσε Χουχούμη στα μπακ και Πρανιτς στη θέση Νινη, αφού ο μικρός δεν αντέχει ακόμα δυο ημίχρονα, για να μην χαθεί η "σύνδεση" αμυνας και επίθεσης. Στο πρώτο και τρίτο γκολ σαφές οι ευθύνες του Κοτσολη έχει λάθος τοποθετήσεις και αργή αντίληψη των φάσεων, πάντα το είχε αυτό, εν το μεταξύ οι παίχτες της Μπριζ είχαν αντιληφθεί πως ότι παει τέρμα θα γράψει και έτσι έγινε.

    Στο πρώτο και κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι, μετά το 1-0, ο Ντινας για παράδειγμα θα βοηθούσε πολύ με την εκρηκτικότητα και την τεχνική του αν ήταν στην ομάδα, δηλαδή αντι να είχε βάλει τον Πετριτς να έβαζε τον Ντινα, να είστε σίγουροι η κατάληξη δεν θα ήταν όπως τη γνωρίσαμε στο Βέλγιο. Συμπέρασμα πως δεν έγινε καμία διαχείριση παιχνιδιού τακτικά ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο, σε καμία περίπτωση ενα παιχνίδι η μια πρόκριση δεν χάνετε στο 55' λεπτό, γιατί αυτό έγινε στο Μπριζ, κλάταρε η ομάδα, τα παράτησε χωρίς λόγο, αυτό είναι θέμα νοοτροπίας που πέρασε ο προπονητής. Ο Αναστάσιου πρέπει να αλλάξει την νοοτροπία του σύμφωνα με τις καταστάσεις, άλλο Ελλάδα και άλλο Ευρώπη, επιτέλους να υπάρχει καλύτερο ορθολογικό κοουτσαρισμα και επιλογές 11δας σε κάθε παιχνίδι.

    Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, οι στόχοι ανοιχτοί γι αυτό να γνωρίζουν όλοι στον σύλλογο και πιστεύω όντως το ξέρουν, πως αυτή τη χρόνια δεν υπάρχει υπομονή ούτε δικαιολογίες, τέλειωσε η περίοδο χάριτος, οι στόχοι ξεκάθαροι, άλλος δρόμος δεν υπάρχει για κανέναν!

    Πάλι η κλήρωση ήταν καλή, στα χαρτιά πάντα, θέλουμε όμως να το δούμε και στο χορτάρι, περιμένουμε σαφώς βελτιωμένη εικόνα και δυο νίκες επί της Καμπάλα. Είπαμε, ο ρεαλιστικός στόχος που ήταν οι όμιλοι του Europa League δεν χάθηκε, άπλα χάθηκε μια πρόκριση και ένα ποσό, έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τις κακές εντυπώσεις, ένας σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα!!!

    Editorial: Trifilatos

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad