Header Ads

  • Breaking Green News

    ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ;

    Ο λίγος για τον Παναθηναϊκό Γιάννης Αναστασίου, αν και αργά, απολύθηκε και αυτό ήταν το σωστό...

    Όμως για να μην τρελαθούμε, βλέπαμε τις επόμενες ημέρες άρθρα από αρκετούς ρεπόρτερ και δημοσιογράφους του Παναθηναϊκού, λυπητερά άρθρα για την απόλυση Αναστάσιου του τύπου: "Την πλήρωσε πάλι αυτός που δούλευε", "Ευχαριστούμε κόουτς για όλα", "Εις το επανιδείν φίλε" και άλλες τέτοιες μπούρδες.

    Ο "Ολλανδός" για να τα λέμε όπως πρέπει, το μόνο θετικό που έκανε ήταν την πρώτη χρονιά στον πάγκο, όμως με μια σημαντική λεπτομέρεια, η ομάδα έπαιζε χωρίς την πίεση, χωρίς απαίτηση υψηλών στόχων, όπως έπρεπε να έχει ο Παναθηναϊκός ως ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα, γι αυτό βγήκε καλά εκείνη η πρώτη χρόνια με την κατάκτηση του κυπέλλου, μια μεγάλη νικη στο τηγάνι με 0-3 όπου για μας εδώ δεν ήταν τόσο πολύ εξαιτίας Αναστασίου, αλλά γοήτρου και εγωισμού των παιχτών μας να αποδείξουν πράγματα και μην ξεχνάμε, η φανέλα μοναδικό βάρος, μόνο αυτά ήταν θετικά για να μιλήσει κάποιος.

    Τι να το κάνεις όμως; η πρώτη χρονιά ήταν του... πάμε και όπου βγει. Στη δεύτερη και τρίτη χρονιά όμως που η πίεση για καλύτερα πράγματα αυξανόταν, επήλθε η πλήρης καταστροφή σε αγωνιστικό, οικονομικό και εξευτελιστικό περασμα στην ευρωπη λερονοντας για πρωτη φορα τοσο πολυ το ευρωπαικο πρεστιζ του συλλογου!

    Αν ήθελε ο Αναστασίου να φύγει σαν κύριος και με θετικές απόψεις γι αυτόν, ας έφευγε μετά το τέλος της πρώτης χρονιάς, αλλά τώρα με τα όσα τραγικά έγιναν στη δεύτερη και τρίτη χρονιά, διέγραψαν και τα όποια λίγα καλά είχε κάνει. Δεν είχε την ευθιξία και τη μαγκιά να αντιληφθεί πόσο μικρός ήταν για τον Παναθηναικο, ο εγωισμός του όμως δεν τον άφηνε να δει πέρα από τη μύτη του, οι εμμονές του, η ανικανότητα και οι αντιεπαγγελματικες τακτικές έναντι πολλών παιχτών, έφεραν ανυπολόγιστες ζημιές στην ομάδα

    Και για να θυμίσω σε κάποιους κύριους που φορέσαν πλερέζα κλάψας που έφυγε ο Αναστασίου, κάποια από τα πολλά εξευτελιστικά του έργα:

    -Την δεύτερη χρονιά: 1. Δεν πέρασε στο Τσαμπιονς Λιγκ, σε 6 αγώνες στο γιουροπα λιγκ δεν έκανε ούτε μια νίκη σε έναν μέτριο όμιλο, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ ετών σε συγκομιδή βαθμών απ όλες τις ελληνικές ομάδες, πλήττοντας πέρα από το πρεστίζ, φυσικά και τα ταμεία της ομάδας.

    2. Ντροπιαστική ήττα από κάποια Εστοριλ, ούτε καν νίκη εντός έδρας.

    3.Στο πρωτάθλημα, πέρα από την παράγκα, βοήθησε και η ανικανότητα του, σπρώχνοντας τον τίτλο στους Λιμανίσιους. Ντροπιαστική ήττα από τον ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο πολύ νωρίς και όπως τονίζαμε τότε με τις διακυμάνσεις στη βαθμολογία θα στοίχιζε και έτσι έγινε Έκτος προγράμματος γκέλες από μικρές ομαδες- παραρτήματα όπως Λεβαδειακους κλπ, εντός κ έκτος έδρας, μένοντας πίσω στη βαθμολογία από πολύ νωρίς και με μεγάλη διαφορά.

    4. Στο κύπελλο πορεία τραγική και εξευτελιστική έτσι όπως κατέληξε, με την Ξανθή σε διπλούς αγώνες, ισοπαλία εκτός και αποκλεισμός στη Λεωφόρο με κάτω τα χέρια, γνώριμη εικόνα αυτή, ο Αναστασίου παρουσίαζε την ομάδα φοβισμένα με συνέπεια οι αντίπαλοι να έχουν ελπίδες για θετικά αποτελέσματα.

    -Τριτη χρονιά με ένα καλό ροστερ για Ελλάδα και για καλή παρουσία στο Γιουροπα Λιγκ:

    1.Χαλια ο όποιος μεταγραφικός σχεδιασμός και προετοιμασία το καλοκαίρι.

    2. Μη πρόκριση στα πλέι οφ του Τσαμπιονς Λιγκ από την Μπριζ, παρά τη νίκη εντός, με τον γέρο Κοτσολη στο τέρμα και στα δυο ματς(αδίκως έκτος αποστολής ο Στιλ που ήταν έτοιμος), έκτος έδρας η ομάδα έφαγε 3 γκολ με κάτω τα χέρια

    3. Ο μεγαλύτερος ντροπιασμος στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού, στην προκριματική φάση για τους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ, από την άγνωστη Καμπαλα από το Αζερμπαιτζαν. Φοβισμένα είχε παρατάξει κλασικά την ομάδα ο Αναστασίου στο πρώτο άθλιο παιχνίδι έκτος 0-0 λες και έπαιζε με τη Ρεαλ. Στον Επαναληπτικό χωρίς ψυχολογία η ομάδα ξανά ξεφτιλίστηκε δεχόμενη 2 γκολ και σκορ 2-2.

    4. Ξενερωμένοι πλήρως οι παίχτες από την Ευρωπαϊκή αποτυχία και την ανικανότητα του προπονητή τους. Εύλογο να συνεχιστεί η κατρακύλα και σε μια χρόνια που όλοι μιλούσαν αρχές καλοκαιριού για πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε στο έκτος με Πανιώνιο, πάλι κακή τακτική από Αναστασίου, μηδέν ψυχολογία η ομάδα που επηρέασε και τον Στιλ για πρώτη φορά, δέχθηκε ένα αστείο γκολ και η πρώτη ήττα με 1-0. Στην Τούμπα μετά από λίγες αγωνιστικές, οι πράσινοι δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο εκτός τόπου και χρόνου, 3-0 για πλάκα οι γηπεδούχοι και με τη βοήθεια Αρετόπουλου.

    5. Στην 9η αγωνιστική με την ΑΕΚ στη γεμάτη Λεωφόρο, καμιά βελτίωση η ομάδα παρά τα μεγάλα λόγια του Αναστασίου πιο πριν, αγχωμένοι οι παίχτες και μηδέν δημιουργία, στο 0-0 και -8 από την κορυφή και στην ουσία αντίο πρωτάθλημα και με βάση την κόκκινη βρομιά που υπάρχει.

    Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα αρνητικά για τα 2,5 χρόνια του Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας, αλλά τα πιο σημαντικά είναι τα παραπάνω. Μετά και το κάζο με την ΑΕΚ ο κόσμος αγανάκτησε και τα όρια υπομονής και του Αλαφουζου εξαντλήθηκαν, τον απέλυσε αργά αφού τον κατεστεστρεψε οικονομικά, αναγνωρίζοντας το λάθος του, για άλλη μια φορά έπεσε εξω στην επιλογή στήριξης.

    Και για φινάλε έναν πρόχειρο απολογισμό της οικονομικής ζημιάς που κατάφερε ο Αναστασίου αυτά 2,5 χρόνια στον πάγκο, από αποκλεισμούς με ομαδούλες, μεταγραφικές αποτυχίες δικές του(Μπαϊράμι, Μέντες, Μπούρμπου κλπ), χωρίς μάλιστα να βάζουμε μέσα έσοδα που θα υπήρχαν από διαφημίσεις, μπόνους, εμπορικά κλπ από τις προκρίσεις/νίκες στην Ευρώπη αν γινόταν, φτάνουμε στο ποσό έσοδων που χάθηκαν σίγουρα... 15 εκατομμύριων εύρω, μεγάλο κουστούμι, σχεδόν το 70% του χρέους που έχει τώρα η ΠΑΕ, φανταστείτε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε αυτά τα λεφτά, με τα παραπάνω όμως, το χρέος παρέμεινε και αυξήθηκε, άρα παρατάθηκε δυστυχώς και η μείωση του, με ότι αυτό συνεπάγεται, για άλλα 2-3 χρόνια ακόμα

    Εσείς λοιπόν που του λέγατε και ευχαριστώ δείτε παραπάνω τι έργο άφησε και καλά ο φίλος σας, είστε ηττοπαθείς και μη σωστά σκεπτόμενοι. Κανένα ευχαριστώ λοιπόν, σε έναν πλήρη αποτυχημένο, εγωιστή και καταστροφέα!!!

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad