Header Ads

  • Breaking Green News

    Η 5ETIA ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

    Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά πρίν μας τρελάνουν πάλι! Αυτά που έγιναν στους τελικούς είναι αδιανόητα! Καταρχήν όπως πήγε η ιστορία ο Παναθηναϊκός έχασε μόνος του το πρωτάθλημα με τη βοήθεια και των διαιτητών...

    Το τι συντέλεσε και ο Παναθηναϊκός μετά από πάρα πολλά χρόνια, έχασε δεύτερο σερί πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά όλοι καταλήγουν στην ανύπαρκτη διοίκηση που μετά την Ζότς εποχή, με λάθος επιλογές και ενέργειες, όλο και φθείρει το dna του Παναθηναϊκού περισσότερο στην Ευρώπη!

    Ας δούμε τι έγινε στους τελικούς και πως φτάσαμε σε αυτούς:

    Με άλλο προπονητή ξεκινήσαμε και άλλον καταλήξαμε παρα τις όποιες επιφυλάξεις και αισιόδοξες ελπίδες, από το περασμένο καλοκαίρι. Το πλεονέκτημα έδρας παίχτηκε στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, ο Παναθηναϊκός ήθελε μια ήττα του γαύρου από τα δύσκολα εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ και Αρη, αλλά οι διαιτητές καθάρισαν για τους γαύρους με απίστευτες αβάντες και σφαγές των δυο παραπάνω ομάδων και έτσι το πλεονέκτημα χάθηκε για τους πράσινους με την ανοχή της τραγικής διοίκησης του Παναθηναϊκού που δεν προστάτεψε την ισονομία. Πάμε παρακάτω...

    Σωστή(;) η απομάκρυσή Τζόρτζεβιτς, Παύλοβιτς, Κούζμιτς κλπ. Λάθος όμως η πρόσληψη του Πεδουλάκη, πισωγύρισμα. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κατι: (Είμαστε το μόνο σαιτ που γράφαμε ακόμα και από την πρώτη θητεία Πεδουλακη πως δεν κάνει για το βάρος του Παναθηναϊκού για κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, και εννοείτε δεν ξεχνάμε τη σκούπα που ήταν καθαρά υπόθεση των τότε παιχτών κατά κύριο λόγο, αυτό το έχουμε αναλύσει και σε πιο παλιό άρθρο επίκαιρο τότε. Αρα μέχρι και σήμερα δικαιωνόμαστε, δεν είμαστε κωλοτούμπες όπως άλλοι, μπορούμε να επιμείνουμε σε αυτά που λέγαμε μήπως και ξυπνήσουν κάποιοι και δούν..., γιατί μας δικαιώνουν οι εξελίξεις, τα γεγονότα και οι καταστάσεις μέχρι και σήμερα).

    Τι να κάνεις λοιπόν έναν προπονητή που το μόνο του προσόν είναι η άμυνα και μόνο; δεν αρκεί όμως η άμυνα στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο άνθρωπος υστερεί σε συστήματα επιθετικά και μη, δεν μπορεί να περάσει ψυχολογία στους παίχτες βασικότατο, φαίνεται εξάλλου και στις δυο θητείες του, έχανε τις όποιες διαφορές στο σκορ σε χρόνο ρεκόρ, επίσης δεν μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση, δεν μπορεί να αντιδράσει όταν η μπάλα καίει, χάνετε και μπλοκάρει από το παιχνίδι του αντιπάλου.

    Τι είδαμε στους 4 τελικούς; Εμφανή προδιάθεση διαιτητών υπέρ του γαύρου ακόμα και όταν κάναμε το break, έλλειψη προστασίας της ομάδας από την ΚΑΕ το όποιο δεν διόρθωσε ούτε στους άλλους 3 τελικούς! Κάνεις το break λοιπόν (ούτε καν άρθρο δεν γράψαμε εδώ γιατί ήμασταν σίγουροι για τη συνέχεια με βάση τα δεδομένα που είχαμε...!) και τι κάνεις ενώ κρατάς το πλεονέκτημα; Το λογικό; κάνεις το 2-0 με κάθε τρόπο και άντε γεια! Αντι αυτού...αντιμετωπίζεις το ματς στην έδρα σου σαν κότα, φοβισμένα με ψυχολογία μηδέν-κάτι λέγαμε για ψυχολογία πιο πάνω- δεν μπορείς να κρατήσεις την όποια διαφορά στο σκορ με τίποτα, καμία διαχείριση του προπονητή με τους παίχτες αλλά και ανυπαρξία συστήματος, πολλά λάθη...φτάνεις στα τελευταία λεπτά είσαι μπροστά και οι άλλοι έχουν επίθεση, θέλουν τρίποντο, ξέρεις πως έχουν έναν παίχτη με φάρδος και τολμάει τα μακρινά τελικά σουτ, βάζεις ποιον; τον Καλάθη, να σου κάνει τι;...μαρκάρει με τα μάτια, του δίνει χώρο που δεν πρέπει, ο άλλος πιο γρήγορος τον κάνει γιο γιο με καθαρά βήματα ναι- οι διαιτητές στο αργό τους-και με σουτ το βάζει και σου κάνει το 1-1 σε τσακίζει και ψυχολογικά ακόμα περισσότερο, όλα τέλειωσαν! Στη φάση αυτή βάζεις παίχτη δυνατό και γρήγορο σε man to man να μην πάρει ανάσα πριν περάσει τη γραμμή, τρως τον χρόνο, να τον αναγκάσεις να δώσει τη μπάλα αλλού ή να κάνει λάθος, να φύγει όμως από αυτόν η μπάλα, ο Γκιστ θα ήταν μια λογική λύση στο μαρκάρισμα, αλλά από ποιον να τα ζητήσεις αυτά; Ανυπαρξία...

    Στο 3ο παιχνίδι τι κάνεις; Το λογικό είναι να πας αποφασισμένος για μάχη 40 λεπτών, να διορθώσεις όμως και τα λάθη σου σαν προπονητής και σαν διοίκηση σε άλλο κομμάτι... Μέχρι το 35' λεπτό έχεις προβάδισμα 6-7 πόντων και με τραγικά αψυχολόγητα λάθη επιθετικά και μη σου μειώνουν τη διαφορά-εννοείτε η διαιτησία συνεχίζει το έργο της ούτε εδώ άλλαξε κάτι- φτάνεις στο 37+' λεπτά και είσαι δυο πόντους μπροστά, ανήμπορος ο προπονητής, λάθη των παιχτών μας και η ήττα αναμενόμενη, μια τσάμπα ήττα που ήρθε από ανυπαρξία όλων στις κρίσιμες στιγμές, μια από τα ίδια...!

    Ένα ερώτημα: Σε αυτούς τους τελικούς ο Ραντούλιτσα δεν άξιζε χρόνο συμμετοχής έστω λίγο; Αλλά ο Πεδουλακης με το που αναλαμβάνει του δείχνει πως αποτελεί τρίτη λύση και αν στη γραμμή κρούσης. Ρε Πεδουλάκη έξυπνε...σνομπάρεις και αφήνεις εκτός τελικών τον παίχτη που πριν σε όλη τη σεζόν κατά μέσο όρο ανα παιχνίδι ήταν 10-13 πόντων; Θα τρελαθούμε εντελώς... και εδώ έχει ευθύνη. Λογικό ο παίχτης να ξενερώσει στην πορεία όσο αντιεπαγγελματικό και αν είναι αυτό...άλλο τόσο ήταν και οι κινήσεις του προπονητή σου.

    Στον 4ο τελικό ο κόσμος περίμενε το 2-2, μάταια όμως γιατί δεν άλλαξε κάτι, η διοίκηση ανήμπορη δεν προστάτεψε την ομάδα από τη διαιτησία και ο Πεδουλακης τα λάθη του. Βλέπεις ρε "Αρτζι" οι άλλοι έχουν ρέντα στα μακρινά σουτ και κύριος με τον βηματάκια φραγκοσπανούλη, στην έχει κάνει αρκετές φορές στους τελικούς με τον ίδιο τρόπο, κανε κάτι σαν προπονητής και μην αδρανείς...

    Από το 35' περίπου λεπτό ο κομπλεξικός σ...νούλης έχει 4 φάουλ, σαν προπονητής ο Πεδουλακης έπρεπε να κάνει τα πάντα για να πάρει το 5ο φάουλ και να βγει εκτός, τίποτα δεν έγινε, ο άλλος έμεινε 15 λεπτά μαζί με τις παρατάσεις έχοντας 4 φάουλ, ανεπίτρεπτο και ανικανότητα προπονητή! Τα λάθη ήταν πολλά... η ομάδα είναι 2 πόντους μπροστά, τη μπάλα οι αντίπαλοι,τι κάνεις; αμέσως φάουλ, να διεκδικήσεις έστω την πιθανότητα να χαθεί μια βολή κάτω από την πίεση του κόσμου,τη βαβούρα, έχεις τον όποιο χρόνο να κάνεις επίθεση ακόμα και αν είχε βάλει και τις δυο βολές, επίσης ξέρεις ότι ο άλλος ο κομπλεξικός αν τον μαρκάρει κάποιος από τα πλάγια καλά χωρίς να μπορεί να σουτάρει τρίποντο, θα παει για μπάσιμο...θα είχαμε την ισοφάριση ή θα γινόταν κόψιμο στο λει απ. Και ακούς τον Πεδουλακη στο τέλος το ανεκδιήγητο: " δεν άντεχαν άλλη παράταση οι παίχτες γι αυτό δεν έγιναν φάουλ στο τέλος", δηλαδή οι άλλοι άντεχαν; πάντως ήταν ξεκάθαρο από τις άλλες δυο παρατάσεις πως είχαμε το πάνω χέρι σε αντοχές, άσχετα αν χανόταν από λάθη και ένα σουτ του αντιπάλου. Ας πρόσεχαν οι δικοί μας, θα ήταν προτιμότερο η ομάδα να παει και σε τρίτη παράταση παρα να χαθεί ο τίτλος μέσα στο ΟΑΚΑ που δεν είχε ξανά γίνει για 20 χρόνια. Όλα τα άλλα του Πεδουλακη είναι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα... για εμάς δεν χρειαζόταν να επιστρέψει ο Πεδουλάκης για τους τελικούς και να δεσμευτεί έτσι η διοίκηση, θα μπορούσε ίσως πολύ καλύτερα ο Αλβέρτης!!!

    Μεγάλη ντροπή είναι να μην σέβεσαι τον αρχηγό σου στην τελευταία του χρόνια, τόσο η διοίκηση κυρίως και μετά προπονητής και συμπαίχτες, ο Διαμαντίδης έπρεπε να πει αντίο με τρεμπλ και στην λιγότερη έστω με νταμπλ, να φύγει με τον θρόνο του!

    Πέρασε και αυτή τραγική χρονιά για τον Εξάστερο Παναθηναϊκό, από το 2011 και σήμερα ακούμε παραμύθια από την διοίκηση με παίχτες λίγους ως μέτριους, για final 4 και 7ο αστέρι μπούρδες, με "πίτουρα" δεν κάνεις δουλεία...

    Τα γράφαμε και πριν 5 χρόνια, στην αρχή της κρίσης της ομάδας και κατά τη διάρκεια αυτών, η κατάσταση για μια νέα Ευρωπαϊκή και εγχώρια "αυτοκρατορία" ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί με μπαλώματα και προχειρότητες, τόσο σε προπονητές όσο και σε παίχτες, αφήστε δε τους χειρισμούς στην προστασία της ομάδας, με το φετινό να είναι το αποκορύφωμα, οι διαιτησίες ήταν έως και προσβλητικές σε όλη τη σεζόν και περισσότερο στους τελικούς.

    Πάμε λοιπόν να πούμε κάποια πράγματα με τη σειρά τους και πως από την κορυφή φτάσαμε σε αυτή την κατρακύλα εντός και εκτός συνόρων τα τελευταία 5 χρόνια.

    Σαν σαιτ μας διακρίνει η σταθερότητα τον απόψεων γι αυτό πάντα έρχεται η δικαίωση των όσων γράφουμε, ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς παν τα το κριτήριο της ομάδας ήταν το τι έκανε στην Ευρωλιγκα, γιατί όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός κρίνεσαι στο τοπ επίπεδο, χωρίς να σημαίνει πως αδιαφορούμε για το πρωτάθλημα, πόσο μάλλον να δίνεις τη δόξα κ αξία σε έναν κομπλεξικό παίχτη της αντίπαλης ομάδας, που έφτασε στα πρωταθλήματα τον Αλβέρτη με 12 και πέρασε τον Άρη για ένα!

    Το 2011 και μετά την Ζότς εποχή, έχουμε αναλύσει τι έγινε και πως, τότε είχε κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο! Η διοίκηση τότε για εμάς έκανε λάθος μεγάλο, είχε πει πως το μπάτζετ θα πέσει περίπου στα 13 μύρια από 24, έρχεται και τότε ο Πεδουλάκης, το μπάτζετ όμως πέφτει στα 8 μύρια! Όλοι θυμάστε τι έγινε, στην Ευρώπη δεν έγινε κάτι, πήραμε το πρωτάθλημα με ηγέτες τους Διαμαντιδη, Λάσμε, Γκίστ, για το γόητρο της φανέλας και επαγγελματικού τους εγωισμού επειδή οι άλλοι πήραν το 2ο ευρωπαϊκό τους και όχι γιατί ο Πεδουλάκης έβγαλε τις γνώσεις του στο παρκέ.

    Στην Ευρώπη μηδέν, φεύγει ο Πεδουλακης και έρχεται ο Αλβέρτης και κατακτά άνετα το πρωτάθλημα γνωρίζοντας πολύ καλά και την δυναμική της ομάδας! Εν ολίγοις...
    Η διοίκηση συνέχιζε και τα επόμενα χρόνια τις "χαμηλές πτήσεις" σε παίχτες και προπονητές, πέρασαν η "Σάρα και η Μάρα", από τον Ιβανοβιτς και τα κολλήματα του, φτάσαμε στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, αν και υπήρχε αισιοδοξία αρχικά, αλλά μετά οι μεταγραφές ήταν λίγες, εδώ να θυμίσουμε κάτι, πέρυσι το καλοκαίρι ο Τζόρτζεβιτς ζητούσε διακαώς έναν παίχτη επίπεδου Παναθηναϊκού, τον Τάιους, θυμάστε; Τότε το σίριαλ είχε κρατήσει πολύ λόγο της λίγης διοίκησης μας, για λίγα χιλιάρικα ο παίχτης χάθηκε, ποιος ήρθε την τελευταία στιγμή; Μια επιλογή αναγκαστική λόγο χρόνου, κάποιος Κούζμιτς! Φανταστείτε λοιπόν να είχαμε τον Ταιους στο ρόστερ μας πως θα ήταν η εικόνα της ομάδας μας σε Ευρώπη και πρωτάθλημα αυτό δεν το λέει κάνεις, τι έκανε όμως κλασικά η διοίκηση; Τα έριξε όλα στον Τζόρτζεβιτς και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι!

    Πάμε στο τώρα...Είμαστε σε μια κομβική συγκυρία για την ομάδα μπάσκετ για το μέλλον της, καθώς αλλάζουν όλα, αν το 2011 με το Ζοτς έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο, τώρα το 2016 όσο και να μην το ήθελε κάνεις, έκλεισε ένα μεγάλο "βιβλίο" που λέγεται, Δημήτρης Διαμαντίδης!

    Θα περίμενε κάνεις από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ να μάθαινε από τα λάθη του την τελευταία 5ετια αλλά δεν έγινε! Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί εκεί πως έχει αλλοιωθεί σημαντικά το dna του πρωταθλητή με τις μετριότητας που έχουν έρθει σε όλες τις θέσεις, δεν ήρθαν παίχτες με προσωπικότητα, με ειδικό βάρος, να έχουν μέσα τους τον "νικητή" και στους προπονητές ακόμα χειρότερα...!

    Ανανέωσε τον Πεδουλακη για ένα χρόνο, γιατί; Για να υπάρξει άλλη μια αποτυχημένη πορεία στην νέα ανανεωμένη και δύσκολη Ευρωλίγκα; Ενώ στο πρωτάθλημα πάλι δεν θα είμαστε το φαβορί, σαφώς πάλι θα έχουμε αλλαγή προπονητή στην πρώτη μπόρα, άρα πάλι τα ίδια πάλι από την αρχή με ένα ακόμα μπάλωμα στον λανθασμένο προγραμματισμό.

    Η Euroleague από φέτος αλλάζει ριζικά σε όλα και κυρίως στα οικονομικά, αφού μια ομάδα μπορεί να αποκομίσει με πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου μέχρι 35 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι και την τελευταία σεζόν το πολύ μια ομάδα να έβγαζε 2 εκ., ψίχουλα δηλαδή, ενώ από αυτή τη σεζόν το σκηνικό αλλάζει με την είσοδο αμερικάνικου κολοσσού στην κυρία χορηγία της διοργάνωσης και γίνεται στα πρότυπα του Champions League στο ποδόσφαιρο.

    Με βάση τα παραπάνω η διοίκηση θα έπρεπε να ανεβάσει το μπάτζετ και να κινηθεί για ποιοτικούς παίχτες που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εξάστερης φανέλας.

    Το μεγάλο κενό του αρχηγού πως θα καλυφθεί; Το ξέρουμε επάξια δεν θα γίνει ποτέ γιατί ο Μητσάρας είναι μοναδικός! Όμως τουλάχιστον να αποκτηθεί στη θέση του ένας παίχτης ικανός, με εμπειρίες και αρχηγικές ικανότητες όσο γίνεται φυσικά, επίσης να σκοράρει εύκολα, έχει όλα αυτά ο Τζέιμς; Θα δούμε...

    Αν η διοίκηση ήθελε να κάνει πάλι μια κυριαρχία ευρωπαϊκή θα έπαιρνε τον Μπλατ, ζητούσε λέει μπάτζετ γύρο στα 20 μύρια για να έρθει. Ε και; Πολύ σωστά έκανε, αυτό θα έπρεπε να είναι το πλάνο της διοίκησης αν ήθελε να φτιάξει μια νέα αυτοκρατορία, απλά τα πράγματα! Ο Μπλάτ λοιπόν πήγε σε μια τουρκική ομάδα με μηδαμινή ιστορία στο μπάσκετ, γιατί εμείς εδώ επιλέξαμε την μετριότητα για 6η χρονιά....

     Ήρθαν Σίνγκλετον και Τζέιμς, η διοίκηση κινείται πολύ αργά, παζαρεύει και τα λίγα χιλιάρικα...έτσι δεν θα γίνει ΤΊΠΟΤΑ! Εκει στην ΚΑΕ για τους παίχτες Ντιλεινί(είναι αργά τώρα πήγε ΝΒΑ) και Άνταμς τι άποψη έχουν; είναι ακριβοί μάλλον...ήθελε να ήξερε ο κόσμος και απορεί λέγοντας γιατί δεν έφεραν τον Ντιλεινί για τη θέση του Διαμαντίδη; Το αυτονόητο δηλαδή να γίνει αφού κάτι αξιόπιστο δεν υπάρχει στην αγορά χωρίς να ρίξει μια ομάδα τα τρελά λεφτά. Καλό θα ήταν να μην έρθουν πάλι κολεγιόπαιδα της Αμερικής, αλλά φτασμένοι έτοιμοι παίχτες είτε από ΝΒΑ ή Ευρώπη.

    Από τη στιγμή που κράτησες στον πάγκο έναν μέτριο προπονητή, δώστου τότε παίχτες αξίας στο ροστερ(δεν μειώνουμε τους Σίνγκλετον και Τζέιμς) για να κάνει μια σοβαρή ομάδα, όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά. Μόνο έτσι θα μπορούμε να πούμε πως κάτι παει να γίνει τη νέα σεζόν που θα είναι η πιο κρίσιμη!

     Υ.γ. Καλό θα ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ να ασχοληθεί με το μπάσκετ και γενικά το καλό του συλλόγου, με ειλικρίνεια και έργα όμως, παρα με το πως θα "καλύπτει" μέσω των ΜΜΕ του τον Νο1 πολέμιο του συλλόγου, τον αρχή παραγκάρχη Φαταουλ Χακε, όπως λένε και επίσημα τα δικαστικά πορίσματα! Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να "εθελοτυφλεί" ή να κλείνει τα αυτιά του ο οργανωμένος και μη κόσμος της ομάδας, δεν μπορεί να παραβλέψει αυτήν την "φιλία", όταν γίνονται σημεία και τέρατα κατά του ποδοσφαιρικού παναθηναϊκού και όχι μόνο. Όταν κάποιος είναι παράγοντας ξεφτίλας στην αντίπαλη ομάδα, δεν μπορεί να τον έχεις φίλο, πόσο μάλλον όταν δηλώνεις και "οπαδός" του Παναθηναϊκού(μάλλον μόνο του μπασκετικού!), αυτά τα δυο δεν πάνε παρέα, ξεκάθαρα πράγματα!!!

    Υ.γ. Το επόμενο διάστημα θα γίνει ένα αφιέρωμα μέσα από το σαιτ, για τον ΜΟΝΑΔΙΚΌ Δημήτρη Διαμαντίδη!

    Editorial:(greenarea team)

    Post Top Ad