Header Ads

  • Breaking Green News

    ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΧΡΕΟΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ...ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ!

    Προβληματισμός και πολλά ερωτηματικά, για το πώς φτάσαμε εδώ, για το αύριο του Παναθηναϊκού και γενικά για την ατολμία να βγει μπροστά ένας και να μας βγάλει από το τέλμα...

    Σίγουρα τα λάθη είναι πολλά και από πολλούς, με παλιότερα άρθρα εδώ των αρθρογράφων μας, έχουν δοθεί αρκετές απαντήσεις για πολλά, δεν είναι στιγμές για γκρίνιες, εσωστρέφεια και μιζέρια, ούτε για διχόνοια. Ήρθε η ώρα για αποφάσεις και ειλικρινής στάση απέναντι στον κόσμο, χωρίς υπερβολές και παιχνιδάκια για άλλους σκοπούς....

    Ο Αλαφούζος έφυγε, ή μάλλον πάρκαρε τις μετοχές του αναλαμβάνοντας(;) 25 μύρια από τα χρέη-υποχρεώσεις που δημιούργησε ο ίδιος, από την άλλη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τρεις μήνες έψαχνε την ΠΑΕ και τελικά, στις 3 μήνες και κάτι μέρες είπε δεν βγαίνουν τα νούμερα (δηλαδή ο Παναθηναϊκός μόνο νούμερα είναι;), τέλος το PAO Foundation, επί αυτού, όλη η βάση του εγχειρήματος ήταν η Πράσινη Πολιτεία, όμως αυτό εξαρχής ήταν δύσκολο, αρα ας παραταθεί για το μέλλον υπό άλλες συνθήκες, το θέμα πλέον πρέπει να επικεντρωθεί στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη, άρα σαφώς πιο ευέλικτο το εγχείρημα.

    Ο κόσμος έχει τρελάθει ακούει για νούμερα, κύριοι ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα! Φτάνει επιτέλους όλη αυτή η πλάνη στο μυαλό του κόσμου αυτές τις ώρες!

    Αλλά αν θέλετε νούμερα να λέτε και την ουσία τους και την πραγματική διάσταση τους και αυτή θα σας γράψουμε σε αυτό το άρθρο και με νούμερα για να μπεί ένα τέλος στο παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της ομάδας και του συλλόγου γενικά.

    Ένα θετικό από όλο αυτό το ψάξιμο του Δ.Γιαννακόπουλου για τρεις μήνες(;), ήταν ότι βγήκαν νούμερα στη φόρα, αν και εμείς γνωρίζανε πάνω κάτω τι γίνεται:

    -Πάμε λοιπόν στα νούμερα: 
    Tο 2012 ο Αλαφούζος ανέλαβε την ΠΑΕ, από το 2010 όμως μέχρι και 2012 πρόεδρος ήταν ο Γόντικας, ο υπάλληλος του Τζιγγερ(ο εγγυητής τρομάρα του), σε αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν χρέη 28 εκατομμυρίων + κάποια παλιά όπως του Εκι που ακόμα πληρώνουμε, αυτά βρήκε ο Αλαφούζος(Το δήλωσε δημόσια και ο ίδιος σε Γ.Σ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας), μετά από δύο χρόνια το 2014 μετά από πολύ μνημόνιο, έριξε το χρέος κάπου στα 12 μύρια, έλα όμως που έπρεπε να πάμε και λίγο πιο πέρα, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, διοίκηση και κόσμος φτιάχτηκαν, εξάλλου δεν γινόταν άλλο να είμαστε μη ανταγωνιστικοί για το Πρωτάθλημα, επί Αναστασίου, ο κόσμος ζητούσε μεταγραφές, έγιναν, αλλά εντελώς λάθος, άνοιγμα εκατομμύριων, Εσιεν, Αμπέιντ, Σάντσεθ, Μέντες κλπ κλπ, όλοι τους δεν πρόσφεραν τίποτα, η ζημιά στα ταμεία όμως έγινε, δεν έσβησε όμως με συμμετοχή στο Europa League, (Μπριζ, Καμπάλες, Εστορίλες κλπ), ευθύνη Αλαφούζου, οι εμμονές πληρώνονται όταν επιλέγεις λάθος και ανίκανα άτομα.

    Επόμενη χρονιά πάλι μνημόνιο μήπως και συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, δύσκολο, ρυθμιστικά όμως σε μεγάλο μέρος τους. Γενάρης του 2016, μεταγραφές Λέτο, Εμποκου, Μολεδο κλπ, αυτοι καλώς ήρθαν, οι άλλοι όμως... εποχή Στραματσονι πλέον γνωστή η συνέχεια. Πάμε στο καλοκαίρι, ο Ιταλός πείθει τον Αλαφούζο, και ο τελευταίος του δίνει μπάτζετ που δεν είχε δοθεί από την ημέρα που ανέλαβε, οι απαιτήσεις του κόσμου και η αισιοδοξία για κάτι καλύτερο, ήρθαν Ιμπάρμπο (1 κύριο ο δανεισμός του περίπου, 850 χιλ. ο παίκτης) για ένα χρόνο, ο Γουακάσο, ανανέωση δανεισμού Εμποκου, Ριναλντι(550χ 4 χρόνια)κλπ κλπ, το μπάτζετ πολύ ψηλά χωρίς κανέναν προγραμματισμό, 22 μύρια μαζί με την εφορία έφτασαν οι..."μακαρονάδες" του Ιταλού, σαφώς το μη καρποφόρο άνοιγμα στον ουρανό, τι και αν πήγαμε ομίλους Γιουρόπα, πλήρη καταστροφή, ούτε μια νίκη ώστε να έδινε περισσότερα έσοδα! Αυτά είναι τα "εγκλήματα" Αλαφούζου και η αλήθεια, είχε λάθος ανθρώπους γύρο του, τρελές εμμονές και η σωστή διαχείριση στην αρχή πήγε περίπατο από 2014 και μετά.

    Μία παρένθεση: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πριν λίγες μέρες έθεσε 4 ερωτήματα προς στον Αλαφούζο, τα περισσότερα από αυτά τα απάντησε πριν λίγα χρόνια, τι δηλαδή; Σε ερώτηση που του είχε γίνει από δημοσιογράφους αλλά και στην ραδιοφωνική εκπομπή της Θύρας 13, Για το ποιος ευθύνεται για το χρέος και την κατάσταση του συλλόγου, απάντησε ξεκάθαρα: "Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης!" Επίσης για να μπεί ένα τέλος και σε αυτό, εμείς το έχουμε γράψει και παλαιότερα, για την περί "ευθύνης" ή μη του Ν.Πατέρα στο χρέος της ΠΑΕ. Ας γυρίσουν λίγο πίσω το χρόνο κάποιοι, εκεί στα τελευταία Δ.Σ της κατά το ήμισυ πολυμετοχικότητας, με επιστολή του Γιάννης Βαρδινογιάννης επαινεί τον Ν.Πατέρα για την άψογη λειτουργία της ΠΑΕ σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο! Δεν το λέμε εμείς, ο Τζιγγερ το έλεγε σε επιστολή του!

    Εξάλλου κύριοι, να μπεί ένα τέλος σε αυτή την προπαγάνδα, να είμαστε λίγο σοβαροί! Οι πολυμετοχικόι έβαλαν 64 μύρια(ο Τζιγγερ κανένα παρ όλο που ήταν μεγαλομέτοχος, βρήκαν και 10+ μύρια χρέος όπως έγραφαν οι επιστολές που αντάλλαζαν Βγενόπουλος-Τζιγγερ που δεν τα λέγανε οι νοσταλγοί, λέγανε για χρόνια και λενε ακομα μόνο την καραμέλα:"Επί οικογένειας δεν χρωστούσαμε πουθενά"), ξοδεύτηκαν για μεταγραφές 54 περίπου εκατομμύρια ευρώ τις δύο αυτές χρονιές του Πατέρα!

    Πάμε στα έσοδα: Ο Πατέρας με δύο χρόνια στην προεδρία, είχαμε πρόκριση απο προκριματικά στους ομίλους, είχαμε πορεία μέχρι τους 16 του Europa, είχαμε απευθείας θέση των ομίλων ως πρωταθλητές με όλο το market pool της UEFA, σύνολο των παραπάνω, προσέξτε μόνο από την UEFA κοντά στα 50εκ.(Δεν βάζουμε μέσα σε αυτά, πριμ νικών, εισιτήρια κλπ, άρα πολύ παραπάνω) Στην Ελλάδα είχαμε στην πρώτη του χρονιά περίπου 31 χιλιάδες διάρκειας, στη δεύτερη 34 χιλ., σύνολο και από τις δύο χρονιές 13+ εκ. μόνο από τα διαρκείας, δεν βάζουμε μέσα τα σολντ άουτ που είχαν γίνει σε αυτά τα δύο χρόνια, δεν βάζουμε εμπορικές συμφωνίες, τηλεοπτικά, χορηγούς και πολλά άλλα, επίσης μην ξεχνάει κανείς πως ήταν δύο χρονιές που η κρίση δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι εμπορικές συμφωνίες γινόταν πολύ πάνω από τα σημερινά δεδομένα! Τα έσοδα που είχε ο Παναθηναϊκός μέσα σε δύο χρόνια, από όλα, δεν τα είχε ούτε θα τα έχει ποτέ καμία άλλη ελληνική ομάδα σε τόση διάρκεια, κάποιοι αστείοι θέλοντας να παίξουν άλλα παιχνίδια, έλεγαν πως άφησε χρέος, όταν τα έσοδα από τα δύο χρόνια μπορεί να ξεπέρασαν και τα 180 μύρια! Σαφώς και μεγάλο υπέρ το ΟΑΚΑ έσοδα, όταν έχεις όμως διοίκηση με αρ+!#@ όπως επί Πατέρα και τρομερή αποδοχή του κόσμου μέχρι κ σήμερα, γι αυτό θεωρείται ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος όλων των εποχών με βάση και τη διάρκεια της θητείας του!!! Η μόνη αλήθεια, όσους κ αν πονάει. Κλείνει η παρένθεση! 

    Καλοκαίρι 2017, τα έχουμε γράψει πως και τι, φεύγει ο Αλαφούζος και η ομάδα ακέφαλη, έγιναν καλές μεταγραφές, που δεν αύξησαν το μπάτζετ, αντίθετα έπεσε στο 50% από το προηγούμενο καλοκαίρι, δηλαδή στα 10 μύρια περίπου, οι μεταγραφές που έγιναν, δηλαδή ότι ξόδεψε η ομάδα ήταν περίπου 2 μύρια(Τσάβες 1,3/ Λουτσιάνο 400χιλ./ Αλτμαν 150χιλ) με αρκετές δόσεις φυσικά, δηλαδή η πρώτη δόση από την πώληση του Μπεργκ 1,5 εκ. πήγε για τις αγορές, σαφώς καλύτερη διαχείριση αν κρίνουμε και τους παίχτες που ήρθα με βάση βιογραφικό και ηλικία, γιατί το δούλεψε σωστά όλο αυτό Μαρίνος Ουζουνίδης!

    Χρεος:
    -Επί της ουσίας συνολικό χρέος:
    53 εκ. ευρώ(περίπου)

    -Ο Αλαφούζος θα πάρει 25 και θα αφήσει ότι βρήκε:
    ----
    28 εκ. θα βρει ο επόμενος!(;)

    Λοιπόν επειδή ο κόσμος έχει πήξει από νούμερα, ξεκάθαρα άλλο χρέος και άλλο άνοιγμα, άλλο μακροχρόνιες ρυθμίσεις, λένε ότι υπάρχουν αλλά 30 μύρια άνοιγμα για 3 χρόνια, αυτά κύριοι δεν είναι χρέος! Άνοιγμα είναι: Λειτουργικά έξοδα, όπως π.χ: Συμβόλαια διάρκειας 3ων ετών του τωρινού ρόστερ, υπάλληλοι γραφείων, μάνατζερ, σκάουτερς, ακαδημίες Ελλάδα και Εξωτερικό, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, όλα και σε μεγάλο βαθμό ρυθμισμένα για πολλά χρόνια, όπως κάθε ομάδα του πλανήτη και κάθε εταιρεία, έλεος με την κάθε παραπληροφόρηση που πουλάνε στον κόσμο για να μας τα παρουσιάσουν τραγικά, φτάνει η μίρλα, δεν ξέραμε να κάναμε συμβόλαια 1ος έτους για να έρθει ο κάθε τσαμπας, αυτά δεν γίνονται, ας σοβαρευτούν κάποιοι...!

    Πάμε και στο άλλο, όλοι μιλάνε για χρέος και ανοίγματα, ωπα ρε "μάγκες", Παναθηναϊκός είμαστε το μεγαλύτερο ελληνικό brand Ευρωπαϊκά και στην Ελλάδα κλαμπ γωνία με εκατομμύρια οπαδούς! Δηλαδή ο Παναθηναϊκός έσοδα δεν έχει; Εδώ είχε με Αλαφούζο και θα έχει χωρίς αυτόν. Δεν θα έχει στο άμεσο μέλλον με έναν μάγκα να αναλάβει την ομάδα; Θα έχει και θα παρά έχει, μόνο όραμα θέλει, τόλμη και σωστή διαχείριση!

    Έσοδα λοιπόν, να δούμε και τα εκατομμύρια από αυτήν την εκδοχή, γιατί μόνο μαυρίλα σας γράφουν οι άλλοι...!

    Έσοδα: 
    -Από διάρκειας:  9 χιλ., ας πούμε τιμη 200 ευρώ μ.ο, άρα 1,8 μύρια το χρόνο. (δεν είναι τόσα φέτος τα διάρκειας, αλλά ήταν άλλες χρονιές.Δεν είναι μέσα τα vip κλπ. Φανταστείτε σενάριο σε ένα γήπεδο 30 χιλ. γιατί με Λεωφόρο είναι περιορισμένη η έκδοση τους)

    -Από εισιτήρια* για το κοινό 7 χιλ., μ.ο τιμή στα 30 ευρώ, στα 19 ματς τη χρονιά βγαίνουν 4 μύρια περίπου το χρόνο. (15 αγώνες εντός, αλλά 4 στο κύπελλο με την προοπτική να πας στους 4 και να μην έχεις και κλεισμένων, επίσης 3 ντέρμπι με φουλ τη Λεωφόρο)

    -Από τις "Σουίτες" (10):
    Από πέρσι υπάρχουν και οι σουίτες που νοικιάζονται για κάθε έτος fix από επιφανής παναθηναϊκούς, το συνολικό κέρδος το χρόνο κοντά στα 1,2 εκ.

    -Από διαφημίσεις στο γήπεδο:
    Διαφημιστικές πινακίδες, περιμετρικά του γηπέδου και κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Από κεντρικούς και μεγάλους χορηγούς, κλπ.

    -Από την Νike:
    Περίπου 1,5 εκ το χρόνο.

    -Από την Φανέλα:
    Πάμε στοίχημα περίπου 4 εκ το χρόνο.
    Μοlto: 700-900 χιλ. το χρόνο.

    -Απο τη Nova:
    4-5 εκ. το χρόνο.

    -Από την Παναθηναϊκή Συμμαχία: 
    Πέρσι για παράδειγμα είχε λίγο πάνω από 1εκ.ευρω.

    -Από τις πωλήσεις στις μπουτίκ:
    Αυτό εξαρτάται και με τα ονόματα που υπάρχουν στο ρόστερ και αν ή ομάδα πάει καλά, με το περσινό σενάριο, το χρόνο 300-500 χιλ. ευρώ.

    Υπάρχουν και άλλες πηγές εσόδων αλλά είπαμε τις πιο σημαντικές και είναι πάγιες κάθε χρόνο. Να τονίσουμε ακόμα πως, απλό σενάριο σε συμμετοχή ομίλων του Europa League, όπου τα έσοδα μπορούν να φτάσουν μέχρι τη φάση ομίλων περίπου στα 7 εκ ευρώ, αν φτάσεις μέχρι τους 32 φτάνει και στα 10 εκ.ευρώ.

    * Στα εισιτήρια ας μην ξεχνάμε, πως από τους ανταγωνιστές έχουμε την μικρότερη χωρητικότητα, είναι ένα μείον και στα έσοδα όσων αφορά αυτό το κομμάτι. Επίσης δεν βάζουμε τους εντός ευρωπαϊκούς αγώνες που με προκριματικά και ομίλους στο σύνολο είναι 5 αγώνες άρα 16+- χιλιάδες κόσμου το κάθε ένα.

    Επί Αλαφούζου τα σταθερά έσοδα κάθε χρόνο ήταν από 17-22 μύρια, χωρίς να βάλουμε πουλήσεις παιχτών και Ευρώπη! Στα 5,5 χρόνια που ήταν στον Παναθηναϊκό τα έσοδα από όλα φτάνουν στα 150 μύρια, επίσης λεει πως έβαλε και 42 μύρια, που τα έβαλε; Στην ΠΑΕ ή σε χρέη...παρκαδόρων; Ή δεν έβαλε τόσα;...

    Επειδή τα νούμερα κάπου χάνουν την σειρά τους ή και την κατεύθυνση τους, Υπάρχει το ενδεχόμενο φεύγοντας ο Τζιγγερ μαζί με τα χρέη 28 μύρια να άφησε και άνοιγμα δύο ετών, αλλά 20 μύρια καθώς το διάστημα 2012 με 2014, ο Αλαφούζος βρήκε συμβόλαια που ήταν μεγάλα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει, λόγο μνημονίου, το να σπας όμως συμβόλαια, σημαίνει πως θα πληρώσεις με δόσεις το υπόλοιπο. Το έχουμε αναφέρει και χρόνια πριν, η απόλυτη τρέλα, ο Εκι Γκονζάλες ήρθε το 2003/4 και έφυγε το 2008, τώρα σε λίγους μήνες θα έχουμε 2008, πέρασαν 10 χρόνια και ακόμα χρωστάμε στον Εκι, ο τελευταίος διακανονισμός-ανανέωση έγινε πριν 2 χρόνια επί διοίκησης Αλαφούζου, το υπόλοιπο χρέος είναι πάρα κάτι 800 χιλ. ευρώ στον Εκι! Δηλαδή ο Τζιγγερ τι πλήρωνε από το 2004 μέχρι το 2008; Τίποτα... Μάλλον θα περίμενε τους Πολυμετοχικούς να τα πληρώσουν ως μια μεγάλη τιμωρία για τις λογικές αντιδράσεις τοτε των οπαδών, τα πανό(όπως είχαμε μάθει ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει ο Β.Β) στο φιλικό με την Τζένοα και μοναδικό σε μαζικότητα συλλαλητήριο των 35 χιλ. κόσμου στο Πεδίον του Αρεως.

    Πόσα συμβόλαια δεν πλήρωσε ο Τζιγγερ μετά το 2007; Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωνε γαμ....τικα άλλων; Γιατί αντί να ρίχνει τα λεφτά του στην ενίσχυση της ομάδας, έκανε σκληρό μνημόνιο για να πληρώνει χρέος και άνοιγμα επί διοικήσεων Τζιγγερ; Μήπως οι συνολικές υποχρεώσεις που ανέλαβε ο Αλαφούζος το 2012 ήταν 50 εκ. ευρώ;...

    Ο Αλαφούζος έπεσε θύμα μιας παγίδας που νόμιζε ή του είπαν...πως θα τα καταφέρει να βγει; ή ήταν και αυτός μέλος σε μια Παναθηναϊκή συνωμοσία; ή εγκλωβίστηκε μόνος του και με απανωτά πολλά λάθη έφτασε τον Παναθηναϊκό εδώ που έφτασε;! Οφείλει να βγει ξανά και να πει ποιος έφτασε τον Παναθηναϊκό στη σημερινή κατάσταση, να μας πει τι κουκουλωμένα συντρίμμια άφησε ο Τζιγγερ παρκάροντας τις μετοχές του...!

    Υ.γ Που πήγαν κύριε Γόντικα τα τεράστια έσοδα που άφησε ο Νίκολας Πατέρας φεύγοντας; Που πήγαν τα 20 εκ. ευρώ στα ταμεία;....

    Υ.γ. Κάποιοι πρέπει να χάρηκαν πολύ με τον άδικο χαμό του Ανδρέα Βγενόπουλου( Ήταν αυτός που έβαλε τα περισσότερα απ όλους, 23 μύρια και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα ως αντάλλαγμα, αντίθετα πήρε πολύ αχαριστία και βρισιές από πολύ κόσμο. Να είναι σίγουροι όμως πως σήμερα αν ήταν εν ζωή δεν θα είχε αφήσει ετσι την ομάδα!), γιατί είχαν και κάτι δικαστικές διαμάχες μαζί του, σχετικά με τον ρόλο που είχαν στη διάλυση της πολυμετοχικότητας, μάλιστα όπως είχε δηλώσει ο εκλιπών, στις δίκες θα δημοσιοποιούσε πολλές επιστολές...!

    Υ.γ. Σύντομα θα βγουν μετά και από απαίτηση της Θύρας 13, τα επίσημα(ελπίζουμε) οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε ο κόσμος να ξέρει και κυρίως ο οποίος ενδιαφερόμενος επενδυτής...!

    Υ.γ.Ο Δ. Γιαννακόπουλος, είχε χαρακτηρίσει ήρωα τον Αλαφούζο, λίγες μέρες μετά του έθετε ερωτήματα, είχε καταλάβει πως δεν ήταν και τόσο ήρωας τελικά, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό έτσι στο πουθενά...

    Υγ. Κλείνοντας, γιατί ο κόσμος ζαλίστηκε να ακούει μόνο χρέη. Ένα ναι σίγουρο, οποίος επενδυτής αναλάβει τον Παναθηναϊκό, μπορεί να βρει κάποια χρέη, όμως με σωστή και έξυπνη διοίκηση, θα βγάλει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πολλαπλάσια έσοδα για να μπορεί να προχωρά με πλήρη οικονομική αυτονομία!!!

    Editorial: (Trifilatos & greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad