Header Ads

  • Breaking Green News

    Κόουτς την φαντασία στο παιχνίδι θα την έχεις από λάτιν παίχτες

     

    Ο Trifilatos γράφει για της άμεσες προσθήκες που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ: Η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές, ο κόσμος ζητάει μεταγραφές, οι ελλείψεις σε βασικές θέσεις ξεκάθαρες... 


    Ο τίτλος του άρθρου, εμπνευσμένος από την δήλωση του κόουτς μετά το τελευταίο παιχνίδι του πρωτου γυρου με τον Ατρόμητο 2-0, είχε πει:" Έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, αλλά δεν έχουμε φαντασία, πρέπει να βελτιώσουμε και αυτό το κομμάτι ".

    Η αλήθεια είναι πως μετά τον τραυματισμό του Αιτόρ, δεν έχει την ίδια επίδραση απο κάποιον άλλο ακόμα, που θα ήθελε στο παιχνίδι η ομάδα, λείπει η φαντασία σε επιθετικές ενέργειες, η έκρηξη στον αιφνιδιασμό,  το απρόοπτο στις κλειστές άμυνες που παίζουν όλοι οι αντίπαλοι τους πράσινους. 

    Έγινε ακόμα χειρότερα στα τελευταία παιχνίδια που έλειπε και ο Παλάσιος, έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία για έναν επιτυχημένο εξτρέμ, όπου τα συνδυάζει και με την ταχύτητα του. 

    Ο Αργεντινός θα επιστρέψει στην δράση κανονικά μετά την μίνι προετοιμασία της ομάδας στην Κύπρο, ο Αιτορ όμως θα επιστρέψει στις προπονήσεις με το πιο θετικό σενάριο προς το τέλος των πλει οφ, ενώ η επιστροφή του στους αγώνες σιγά σιγά θα γίνει στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι τότε ομως η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει, η ενίσχυση είναι απαίτηση, γιατί τα παιχνίδια θα είναι σερί και αρκετά από Γενάρη. 

    Τι έχει ανάγκη η ομάδα αυτή τη στιγμή; Ένα αριστεροπόδαρο εξτρέμ για τη θέση του Αιτόρ, αλλά και ένα 8ρι χαφ που να πατάει περιοχή, οχι ως μια απλή αλλαγή αλλά ως εν δύναμη βασικός, όπου να έχει ευχέρεια στο σκορ, ως βοήθεια στον επιθετικό, ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα. 

    Μετά τα απρόσμενα με ατυχίες σε χιαστούς, σε τρεις παίχτες μας σε 10 μέρες μόλις, τραγικό ρεκορ γκίνιας,  Αιτόρ, Τρουγιέ και Φρόκου, οι μεταγραφές πρέπει να γίνονται και για βάθος στον πάγκο έτοιμων παιχτών, οι λυσεις που θα δίνουν άμεσες. 

    Αυτό που αντιμετωπίζει η ομάδα επιθετικά, δηλαδή να μην σκοράρει εύκολα στα παιχνίδια, χωρίς να βάλουμε σε αυτά του Βόλου και με ΠΑΣ, δεν πρέπει να συνεχιστεί στον δεύτερο γύρο, δεν γίνεται να νικάμε στο 1-0, 0-1 ή στο ένα γκολ διαφορά, εύκολα μπορεί να γίνει γκέλα, επίσης αυξάνει την πίεση και στην ομάδα, άσχετα αν δεν το βγάζει στο παιχνίδι μέσα λόγω της υπομονής, σε αυτό βοήθησε ο Γιοβάνοβιτς, την φαντασία όμως πρέπει να την δίνουν οι παίκτες, συν αυτοί που θα έρθουν. 

    Ο Μπέρναρντ σίγουρα είναι ένας παίχτης με φαντασία στην ανάπτυξη και στις ασίστ, όμως στα τελευταία ματς παιζει εξτρέμ ή και με εναλλαγές στα χαφ, λόγω ανάγκης, ενώ ο κοουτς τον θέλει σε θέση 10ρι, αναγκαστικά λοιπόν γίνεται αυτή η εσωτερική αλλαγή θέσης. 

     Οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν, για τις παραπάνω θέσεις που είπαμε, να έχουν ως βασικό στοιχείο τους την "φαντασία" και το γκολ, δεν μπορουμε να την έχουμε από παίχτες βορειο ευρωπαίους, ουτε Σκανδιναβους κλπ, σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά οι λατινοαμεριανοι(Βραζιλιάνοι, Αργεντίνοι, Ουρουγουανοί) το κατέχουν εξ αρχής, πάντα μιλώντας για επιθετικογενεις και δημιουργικά χαφ, αυτους χρειάζεται κυρίως η ομάδα αυτη τη στιγμή, το λεω αυτό γιατί βλέπουμε τον κόουτς να έχει μια τάση προς μη λάτιν παιχτες, ίσως γιατί δεν βοηθούν στο αμυντικό πρεσινγκ, κλασικό παράδειγμα ο κλεισμένος παιχταράς Βιτινιο, που δεν έδωσε το οκ για ολοκλήρωση της σίγουρης μεταγραφής, αν ήταν μέρος του ρόστερ τώρα που μιλάμε, θα βοηθούσε αρκετά στα εξτρέμ. 

    Ναι έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς, ότι παίχτες και αν έρθουν τον Γενάρη, εγώ παραθέτω μια άποψη, ώστε η ομάδα να βρει αυτό που ζητά, ακόμα και ο προπονητής το γνωρίζει. 

    Αν δεν θέλει παιχτες από την αγορά της Λατινικής Αμερικής, υπάρχει και η Ιβηρική χερσόνησο, δηλαδή παιχτες από Πορτογαλία και Ισπανία, που λόγω ποδοσφαιρικής κουλτούρας και προέλευσης, έχουν την λάτιν αύρα στο παιχνίδι τους, το βλέπουμε και στον Αιτόρ που είναι Ισπανός, όπως επίσης το βλέπουμε και σε πολλές ομάδες ακόμα που παίζουν παίχτες από αυτές τις δυο χώρες. 

    Το ακόμα πιο σημαντικό, όποιοι ποδοσφαιριστές έρθουν, να είναι στην ομάδα έτοιμοι να αγωνιστούν από 1η Γενάρη, δηλαδή να έχουν έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί το πρόγραμμα που έχει η ομάδα είναι βάρη, στις 16 Δεκεμβρίου ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, σε δίπλα ματς, αν προκριθούμε εκτός απρόοπτου θα βρούμε τον παοκ, άρα από Γενάρη και μετά συνεχή παιχνίδια ντέρμπι και σερί, αφου δεν θα υπάρξουν διακοπές πρωταθλημάτων. 

    Έχουμε μια διαφορά να υπερασπιστούμε στον μαραθώνιο από τον Γενάρη μέχρι τον Μάιο και με τα πλει οφ, μια διαφορά που πρεπει να αυξηθεί από τους διώκτες του Παναθηναϊκού, το ρόστερ να έχει βάθος, ποιοτικό κυρίως, με τις μεταγραφές που θα γίνουν ώστε να φτάσουμε στον τίτλο, κόντρα σε όλους!

    3 σχόλια:

    1. Παιδιά δεν το βλέπω να φέρνει παίχτη από Λατινική Αμερική, από καμια Δανία και Σλοβενία θα έρθουν. Όλοι θα θέλαμε Λατίνο παιχταρά στα εξτρέμ ή χαφ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Οι μεταγραφές να είναι αυτή τη φορά πιο νωρίς και όσο πιο έτοιμοι αγωνιστικά!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ΤΡΙΦΥΛΛΑΤΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΎΣΤΕΙΣ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΚΑΤΙ ΟΝΌΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΤΏΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΛΠ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad