Header Ads

  • Breaking Green News

    Μεταγραφή στο 3 ή στο 5; Ο τραυματισμός του Χουάντσο αλλάζει τα δεδομένα

     O DoctorGreen γράφει για τα απρόσμενα εμπόδια που καλείτε να ξεπεράσει ο Αταμάν: Η ατυχία και η κακοδαιμονία που χτυπάει τον Εξάστερο Παναθηναϊκό από την αρχή της σεζόν, είναι απίστευτη...


    Το αν αυτή η ατυχία είναι εξαιτίας της ζήλιας και απ' τις κατάρες των απέναντι  κομπλεξικών επειδή όλοι οι παίχτες που ήθελαν, φόρεσαν τα πράσινα, όπως ακούμε και διαβάζουμε από δήθεν αντικειμενικούς από το καλοκαίρι και μετά, σε ραδιόφωνα, σαιτς κλπ, τότε δεν φαντάζει τόσο απίθανο.

    Το ότι οι πράσινοι δεν έχουν κάνει ούτε μια προπόνηση όλοι μαζί, είναι ένα αρνητικό φαινόμενο που μόνο εμπόδια δημιούργησε στον κόουτς Αταμάν από την ημέρα που ανέλαβε.

    Από πού να αρχίσουμε...

    Ο Ντίνος Μήτογλου κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα με την εθνική μας στο Μουντομπάσκετ, τραυματίστηκε στο δάχτυλο με μερική ρήξη και μένει για δύο τρεις βδομάδες εκτός προπονήσεων.

    Τραυματίζεται ο Παπαπέτρου επίσης με θετική εικόνα στο Μουντομπάσκετ, με ένα πρόβλημα το οποίο είχε, αλλά ένας τραυματισμός το έκανε πιο αναγκαίο να περάσει το χειρουργείο, 3 μήνες εκτός θα είναι ο παίχτης.

    Χρονικά ανάμεσα στους παραπάνω και μετά, υπήρχαν και οι τραυματισμοί, ενοχλήσεις του Βιλντόζα, ο οποίος και τώρα που γράφουμε το άρθρο, δεν ξέρουμε αν θα ανταγωνιστεί με την Άλμπα στο Βερολίνο.

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έσκασε και το χειρότερο...

    Ο Χουάντσο τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης, όταν η μπάλα χτύπησε το δάκτυλο του, μάλιστα η ρήξη είναι ολική στο δάχτυλο, όχι μερική όπως του Μήτογλου, κατά συνέπεια ο Ισπανός θα χειρουργηθεί και θα επιστρέψει και αυτός τον πρώτο μήνα του 2024.

    Αυτός ο τραυματισμός ήταν κάτι απογοητευτικό για όλους στην ομάδα όπως και στον κόσμο, χρονικά, όσο και ο κόουτς, που του έδινε ένα ρόλο ειδικά για αυτόν και να βρει ρυθμό, στο χειρότερο σημείο λοιπόν γίνεται αυτή η ατυχία. Όπως βγαίνει και από τον ίδιο τον παίχτη, η στεναχώρια του ήταν έκδηλη, απόλυτα φυσιολογικό, έχει όμως όλη τη στήριξη της ομάδας για γρηγορότερη επιστροφή.

    Τι αναμένεται να γίνει από εδώ και στο εξής, μετά την απρόσμενη απουσία του Χουάντσο για τρεις μήνες;

    Δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να γίνει μεταγραφή. Θα γινόταν έτσι και αλλιώς, αφού ο κόουτς μετά την απόκτηση του σταρ NBAερ Κέντρικ Νάν στο 2-1 και αντίστροφα, ήθελε έναν παίχτη στο "3" για κάλυψη του κενού, που άφηνε ο Παπαπέτρου, ο παίχτης θα ερχόταν για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και δεν θα ήταν από το "πανό ράφι", πλέον μετά τον τραυματισμό του Ερνάνγκομεθ, τα πλάνα αλλάζουν.

    Ενώ το πλάνο έλεγε στο "3", χωρίς να αποκλείεται εντελώς ένα δυναμικό σέντερ, η αναπροσαρμογή πρέπει να γίνει αναγκαστική, για την επιλογή στο "3", γιατί; 

    Με τον Χουάντσο στα "πιτς", δεν είναι και μικρό το διάστημα, δεν μπορεί να γίνει κίνηση για καθαρό "3" μόνο, αναγκαστικά θα πάμε σε παίχτη που να παίζει 3-4 ή 4-3, να καλύπτει στο "3" όταν και ο Μήτογλου παίρνει λίγα λεπτά στο "5" για ξεκούραση του Λεζόρ, να ανεβαίνει στο "4", εκεί όπου κανονικά θα ήταν ο Χουάντσο.

    Το ζητούμενο όμως είναι άλλο, δεν γίνεται ο παίχτης που θα έρθει για 3-4, να είναι χαμηλού επιπέδου ή μετρίου επιπέδου, όταν μένει εκτός ένας σταρ της ομάδας, η λογική λέει ότι ο παίχτης αυτός πρέπει να είναι του εκατομμυρίου+ για να μπορεί να δώσει αυτά που θα ζητάει ο κόουτς, σε ένα βαρύ πρόγραμμα σε Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα. 

    Που μπορεί να βρεθεί αυτός ο παίχτης; Μόνο από τους κομμένους του NBA, εννοείτε πως δεν θα έρθει για τρείς μήνες, αλλά μέχρι τέλος της σεζόν. Μπορεί να υπάρχουν και παίχτες σε ομάδες του  Γιούρο Καπ, αλλά το επίπεδο δεν είναι ίδιο με της Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να περιμένει προσαρμογές.

    Ο κόουτς έχει μπει σε διλήμματα που δεν περίμενε εντός σεζόν, δεν ανησυχούμε όμως, είναι ο κορυφαίος και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει την κατάλληλη επιλογή, έτσι ώστε να πάρει και αυτός, όλα αυτά που θέλει από τούς παλιούς και νέους παίχτες.


    3 σχόλια:

    1. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο! Η καλύτερη λύση παιδιά είναι 3,5, να πηγαίνει και 4! Αν και στο 5 δεν ξέρουμε πότε ο Μπαρτσερόφσκι η ο Αντετοκούμπο θα βοηθάνε ουσιαστικά στα παιχνίδια με σταθερή απόδοση, αν ήταν οκ ο Χουάντσο καλύτερα να γινόταν στο 5 μεταγραφή, αλλά δεν είναι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΣ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Kalytera na mhm ginei metagrafh afou den yparxei kapoia kaly lysh sthn agora, na perimenoume.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad