Header Ads

  • Breaking Green News

    Εκκωφαντικά στο 13/8! Στόχος οι 20 νίκες

     


    Χωρίς φρένα πάτησε την Μονακό ο Εξάστερος Παναθηναϊκός, έκανε το 2 στα 2 αυτή την εβδομάδα... 

     Η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική, γιατί θα μας έδινε ένα σοβαρό αβαντάζ για την διατήρηση στη τετράδα και τη βάση για το παραπάνω, την τρίτη θέση, γιατί όχι και την δεύτερη. 

     Τρομερός ρυθμός από την ομάδα, από την αρχή έδειξε στη Μονακό ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Τα ριμπάουντ και η άμυνα των Γκράντ και Ερναντγκόμεθ "έδιναν πάσα" στην επίθεση, οι Νάν και Λεζόρ δεν έβλεπαν τον αντίπαλο τους και η έξτρα στήριξη από τον Μήτογλου έδεσε. 

     Δεν έχασε ποτέ την κεφαλή στη διαφορά ο Παναθηναϊκός Aktor, στο 2' 17" πριν το τέλος της 3ης περιόδου στο +23 πόντους, ενώ η περίοδος έκλεισε στο +20 και σκορ 44-24! Στο 4ο δεκάλεπτο στις αρχές μπορεί οι Μονεγάσκοι έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 13 πόντους, αλλά τα κρίσιμα τρίποντα των Ερναντγκόμεθ και Νάν πάτησαν το γκάζι στην τελική ευθεία και όλοι μαζί οι παίχτες σε "σύνδεση" με την εξέδρα σαν ποτάμι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +25 και τελικό σκορ 88-63! 

    -Facts and players on game

     Θα αρχίσουμε με τον σταθερό και κομπιουτεράκι της άμυνας ο Τζέριαντ Γκράντ, μετά τον Λάρκιν την Τρίτη, δύο μέρες μετά "έσβησε" και τον Μάικ Τζέιμς. Ο Γκραντ είχε 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 31 λεπτά αγώνα. 

     Ματίας Λεζόρ: Κεφάτος ο γίγαντας της πράσινης επίθεσης, παρέσυρε την άμυνα της Μονακό με κάθε τρόπο, 23 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 30 λεπτά αγώνα και τελική αξιολόγηση 40. 

     Κέντρικ Νάν: Ο Αμερικανός σταρ έκανε πάρτυ με κάθε τρόπο, δίποντα, λέει απ' και τρίποντα, είχε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 29 λεπτά αγώνα. 

     Ντίνος Μήτογλου: Ήταν παρόν σε κάθε κρίσιμη στιγμή του αγώνα, είχε 12 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 21 λεπτά αγώνα. 

     Για το τέλος, αφήνουμε τον Χουάντσο Ερναντγκόμεθ, ο κινηματογραφικός "Bo Crouz", που όλος ο κόσμος της ομάδας περιμένει να δει στο παρκέ το απίστευτο ταλέντο του και επιθετικά, γιατί αμυντικά τον έχουμε δε, τις βοήθειες που έδωσε την Τρίτη κόντρα στην Εφές και με την Μονακό την Πέμπτη και σε άλλα ματς έστω σε μη τακτική βάση. 

     Με τους Γάλλους ο Χουάντσο είχε διάθεση και νεύρο, ο κόουτς του έδωσε λεπτά που δεν του είχε δώσει σε άλλα παιχνίδια, γιατί διέκρινε πως ήταν ένα level πιο πάνω από τα άλλα παιχνίδια, στο πρώτο τρίποντο του Χουάντσο σε κρίσιμο σημείο, το χάρηκε απίστευτα και ο ίδιος και ο κόσμος στις εξέδρες, η αύρα αυτή έφτασε στο παρκέ και στον πάγκο, περίμενε και ο Αταμάν αυτή τη στιγμή. 

    Ελπίζουμε όλοι πως αυτό το παιχνίδι να είναι το step up του Ερναντγκόμεθ για την αναγέννηση του επιθετικά στα επόμενα παιχνίδια, αυτό που τον φτιάχνει είναι τα εύστοχα τρίποντα, αυτό περιμένουν οι συμπαίκτες του, ο κοουτς και ο κόσμος, όταν γίνει αυτό τότε η ομάδα θα έχει 10 plus πόντους σε κάθε αγώνα. 

     Αξίζει να τονίσουμε πως στις νέες θέσεις κοντά στο παρκέ ήταν και οι γονείς του Χουάντσο, ίσως και αυτός να ήταν ένας λόγος παραπάνω που είχε διάθεση. 

     Με τη Μονακό ο Ισπανός είχε 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 19 λεπτά αγώνα, η άμυνα του επίσης μπορεί να μην φαίνεται στα στατιστικά, αλλά η κάλυψη που έχει λόγω του σωματότυπου του και τα μακριά χέρια, εμποδίζουν πολλές φορές τους αντιπάλους παίχτες σε επιπλέον κινήσεις σε πάσες και σουτ, όπως το είδαμε και στο τελευταίο σουτ της Βαλένθια.- 

     Λοιπόν είμαστε στο 13/8 νίκες/ήττες, στην 4η θέση, έχει και την διαφορά με την Μονακό σε πόντους και νίκες 2/2, αφού είναι στους διεκδικητές για το Final 4. 

    Ο Παναθηναϊκός Aktor, έχει την άλλη εβδομάδα ένα ακόμα εντός παιχνίδι, τρίτο σερί με την ομάδα του Ζότς, την Παρτιζάν, οι πράσινοι θέλουν την νίκη με κάθε τρόπο, όλοι θέλουν στην ομάδα την εκδίκηση αφού δεν ξέχασαν τον τρόπο που ήρθε η ήττα στο Βελιγράδι, αυτό το τόνισε και ο Νάν σε συνέντευξη του μετά το παιχνίδι με την Μονακό, αυτό λένε μεταξύ τους όλοι στο πράσινο στρατόπεδο, η εκδίκηση αγωνιστικά και εγωιστικά με μια ακόμα κρίσιμη νίκη, για το 14/8, αν γίνει και αυτό, φαντάζει αδύνατο βάση λογικής να χάσει ο Παναθηναϊκός την 6η θέση ως την χειρότερη θέση στο φινάλε, όμως ο μεγάλος στόχος είναι οι 20 νίκες +- μέχρι το τέλος της regular season, γιατί έχει υπολογιστεί ότι αυτός ο αριθμός θα κλειδώσει την 4αδα και τη θέση που μπορεί να έχει μέσα στις θέσεις αυτές, δηλαδή από την 4η θέση μέχρι και την 2η θέση, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι όσο καλύτερο πλασάρισμα έχει ο Παναθηναϊκός στην 4αδα τόσο πιο "αδύναμο" ή στα μέτρα μας αντίπαλο με το πλεονέκτημα υπέρ μας, θα αντιμετωπίσει στα play off της Euroleague.

     υ.γ. Σαν ηφαίστειο ολόκληρο το κλειστό του ΟΑΚΑ, ο κόσμος φώναξε βουντού βουντού μετά από χρόνια για την ομάδα και την συμμετοχή σε Final 4 και πιθανή κατάκριση από φέτος του 7ου τροπαίου στο Βερολίνο ξανά, το σύνθημα αυτό ταρακούνησε δυνατά το κλειστό για λεπτά και οι παίχτες πήραν το "μήνυμα", όσο για τον Αταμάν, το φωνάζει από το καλοκαίρι, θα κάνει τα πάντα για αυτό χωρίς να περιμένει του χρόνου για την κατάκτηση, έχει dna νικητή όπως και ο Παναθηναϊκός και σε αυτό δεν θα κάνει καθόλου έκπτωση, το έχει τονίσει άπειρες φορές αυτό, για αυτό ο πρόεδρος τον ήθελε σαν τρελός από χρόνια πριν. 

     υ.γ. Λαμβάνουμε τα μυνήματα σας και τα σχόλια σας, ζητάτε συχνά αρθρογραφία και θα την έχετε! Εξάλλου το Greenarea είναι το "netflix" του Παναθηναϊκού κόσμου ανά την υφήλιο, γιατί η αρθρογραφία μας είναι πρωτότυπη εδώ και δεκαετία και εσείς οι χιλιάδες αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο το γνωρίζετε, ότι μόνο εδώ θα τα διαβάσετε, με τον μοναδικό μας τρόπο, από όλους τους αρθρογράφους μας!!!


    Editorial: (greenarea team)

    3 σχόλια:

    1. Den yparxei ayth h omada, tha pame final 4. Otan ftasoun sto 100% oi xouantzo,papapetrou kai vildoza me to kalo otan epistrepsei, tote den tha exoume antipalo.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΎΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΠΈΤΡΟΥ, ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ 3 ΚΑΙ 4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ ΣΕ ΌΛΟΥΣ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΎΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΆΣΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Περιμένουμε και έναν juancho καλύτερο και επιθετικά, όχι μόνο επιθετικά, ελπίζουμε να το βρει! Ευκαιρία του την Παρασκευή να δούμε τον juancho που είδαμε στο ΣΕΦ με τον ΟΣΦΠ για το πρωτάθλημα, φυσικά κάτι ανάλογο και τη Δευτέρα στο ντέρμπι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad