Header Ads

  • Breaking Green News

    Κουβάλησε ο Βιλντόζα στη Βαλένθια! Σημαντική η απουσία του στη συνέχεια...

     


    Ο Deep Green επέστρεψε και γράφει για την Ευρωλίγκα και τον άτυχο τραυματισμό του Βιλντόζα: Ενα ακόμα ματς αγωνίας έζησαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, στην Ευρωλίγκα, ευτυχώς νικηφόρο...


    Οι έντονες συγκινήσεις δεν λείπουν από την ομάδα του Αταμάν, μετά από την τραγική εμφάνιση στην Μπασκόνια, όπου η η νίκη χάθηκε με αυτοκτονία, ήρθε το σημαντικό διπλό στη Βαλένθια σε ένα grand finale, 81-82 και ταυτόχρονα σπάει μια κατάρα 18 σερί ηττών στην Ισπανία, η τελευταία νίκη ήταν επί εποχής Πιτίνο κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

    Τεράστιας σημασίας η νίκη αυτή, εκτός του ότι μας έφερε στο 11-8, ξανά 4οι, ήρθε χωρίς τον Σλούκα και τον κακό λόγω κούρασης Ναν, έχει τις λύσεις η ομάδα και ο κοουτς να προσαρμοστεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

    Ήταν η ώρα να χτυπήσει ο Λούκας Βιλντόζα, έπαιξε 25 περίπου λεπτά, μάλιστα στο πρώτο 10 λεπτό δεν έπαιξε καθόλου, ήταν ο καθοριστικός, ήταν ο Λούκας που έψαχνε ο κόσμος από την αρχή της σεζόν, δηλαδή να βγάλει στο παρκέ το ταλέντο του, σε δημιουργία και εκτέλεση, σημείωσε 19 πόντους, ήταν όλοι κρίσιμοι, ήταν σοβαρός, χωρίς υπερβολές στο σουτ, αυτό ήταν το πιο θετικό, είτε ήταν στο τρίποντο, είτε στα λέι απ, όπως η κρίσιμη επίθεση που σχεδίασε τέλεια ο κοουτς και εκτέλεσε ο Αργεντινός σε κρίσιμο σημείο χρονικά για την έκβαση του αγώνα.

    Δεύτερος σε απόδοση που ξεχώρισε, ο Τζέριαντ Γκράντ, σταθερά υψηλά στάνταρτ κατά μέσο όρο σε επίθεση και άμυνα, με 13 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. 

    Δύο λόγια και για τους άλλους παίχτες:
     
    Ο Μήτογλου βοήθησε, όχι όσο θα θέλαμε, αλλά η κούραση έχει κάνει την εμφάνιση της, από τον προηγούμενο αγώνα με την Μπασκόνια. 

    Ο Λεζόρ είχε καθοριστικά σημεία περισσότερο, όπως η βολή στο φινάλε, το φάουλ πιο πριν,  έχει και αυτός όμως έλλειψη ενέργειας τελευταία.

    Ο Κώστας Αντετοκούμπο, πήρε λεπτά και ήταν αρκετά καλός, έχει όμως μια μεγάλη αδυναμία, οι βολές του, αρκετά κακο ποσοστό, αυτό γίνεται και όπλο για την αντίπαλη ομάδα, που τον συνοδεύουν με φάουλ, αυτό πρέπει να το αλλάξει, έστω να βάζει τη μια βολή φτιάχνοντας σιγά σιγά το ποσοστό του. Ο κοουτς τον πιστεύει και σωστά, θέλει να τον καθιερώσει ως δεύτερο σέντερ, τον δικαιώνει στα τελευταία παιχνίδια και περιμένει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια.

    Πάμε και στον Χουάντσο, που είναι μεν εκνευρίστηκα κακός στα τρίποντα, σε αυτό ίσως φταίει ακόμα ο τραυματισμός του ή δεν έχει συνηθίσει την απόσταση της Euroleague με του NBA, πρέπει όμως να το βρεί, γιατί είναι από τα skills του και αυτό ζημιώνει τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα, αλλά, βλέπουμε τις τρομερές δυνατότητές που έχει στις άμυνες, θα πείτε κάποιοι, "μα ποια άμυνα, στο γκολ φάουλ τι έκανε;", δεν έχει ευθύνη, γιατί είναι μόνος του μεταξύ τριών της Βαλένθια, δεν είχε την κάλυψη άλλου συμπαίκτη, ήταν μόνος του, η τοποθέτηση του ήταν σωστή, επίσης στο τελευταίο σουτ της Βαλένθια, η άμυνα του Ερναντγκόμεθ, ήταν εξαιρετική, χωρίς επαφή για να μην γίνει κάποιο φάουλ άθελά, έκλεισε και το οπτικό πεδίο, καθοριστική άμυνα γιατί το σουτ των Ισπανών βγήκε στα 1,7 δευτερόλεπτα, έγινε εντός χρόνου. 
    Ο Χουάντσο θα μπορούσε να πάρει χρόνο στα τελευταία 1,5 λεπτά με την Μπασκόνια, μόνο αμυντικά, θα βοηθούσε, θα τα πήγαινε καλύτερα πάνω στον Μονέκε, απο ότι ο Ντίνος Μήτογλου, γιατί αυτός ήταν που με τα τρίποντα του έδωσε την ώθηση να ανατρέψουν το +17 των πράσινων, άρα ο Ισπανός ως δίδυμο με Κώστα Αντετοκούμπο σε 4 και 5 αντίστοιχα τα πήγαν πολύ καλύτερα σε αντίθεση με Μήτογλου και Ματίας Λεζόρ, ευτυχώς η "γάτα των πάγκων", ο Εργκίν Αταμάν, το αναγνώρισε περισσότερο, το διόρθωσε, κρίνοντας τι έγινε με την Μπασκόνια.

    Νίκη απόλυτα χρήσιμη λοιπόν για τη συνέχεια, με διπλό κέρδος, γιατί έγινε το 2-0 μεταξύ των δύο ομάδων, σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι πράσινοι υπερτερούν, ακόμα και με την Μπασκόνια, παρά την ήττα, η διαφορά είναι υπέρ μας ακόμα, άρα δύο ομάδες βγήκαν από τη "μέση". Η συνέχεια λοιπόν ακόμα πιο καθοριστική, η ψυχολογία με τον τρόπο που ήρθε η νίκη στη Βαλένθια, είναι ένα κέρδος, ακολουθούν δύο παιχνίδια εντός, με Εφές την Τρίτη και με την Μονακό την Πέμπτη, με δύο στα δύο, η 6αδα θεωρείται δεδομένη κατά μεγάλο βαθμό.

    Δυστυχώς ο Βιλντόζα τραυματίστηκε στον αγώνα με το Περιστέρι στην αρχή, η ατυχία συνεχίζετε για την ομάδα που δεν έχει αγωνιστεί από την αρχή ούτε μια φορά με φουλ ρόστερ, αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναμένεται να αγωνιστεί μετά από τρεις μήνες, στον αγώνα με το Λαύριο για το πρωτάθλημα, τώρα η ατυχία με τον Λούκας έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή της Euroleague με σημαντικά ματς μπροστά.

    Αρχίζει μια εβδομάδα δύσκολη και κρίσιμη όπως είπαμε, αλλά με την βοήθεια του κόσμου, στο καυτό και κατάμεστο ΟΑΚΑ, τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Παναθηναϊκό Aktor. Όλοι στο οργανισμό καταλαβαίνουν πόσο καθοριστικής σημασίας είναι οι νίκες αυτές για την συνέχεια στην Euroleague και την καθιέρωση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

    Υ.γ. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και όλα πράσινα ευχόμαστε, από όλο το team του greenarea!


    2 σχόλια:

    1. Βδομάδα υπέρβασης αρχίζει από σήμερα, μακάρι το απόλυτο, αλλά και μια νίκη θα είναι κέρδος. Άτυχος ο Βιλντόζα, να γυρίσει καλύτερος. Καλή χρονιά μάγκες!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΊΣΤΗΚΕ Ο ΒΙΛΝΤΌΖΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΠΑΊΧΤΗ? ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΆΚΡΗ Ο ΑΤΑΜΑΝΑΡΟΣ, ΣΤΟ 5 ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΕΖΟΡ. ΜΟΝΟ ΚΟΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΆΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΆ! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΆΡΘΡΑ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad